Nicoleta C. February 24, 2020

 

Trei spitale din Timişoara, cel de Boli Infecţioase Victor Babeş, Judeţean şi Spitalul CFR sunt pregătite în cazul în care ar apărea cazuri de coronavirus, ultimul fiind o rezervă în care să fie transferaţi pacienţi cu alte afecţiuni de la Victor Babeş, crescându-i astfel capacitatea de primire a cazurilor, scrie Agerpres.

 

„Noi avem un salon cu două paturi, special amenajat pentru cazuri de coronavirus, dar nu internăm doi pacienţi cu această boală în acelaşi salon decât dacă sunt din aceeaşi familie sau provin din aceeaşi zonă contaminată. De ieri (duminică, n.r.), de când am auzi că ar putea creşte numărul cazurilor provenite din zonele afectate de virus din Italia, am eliberat şi alte trei saloane cu câte două paturi de la Compartimentul de boli cronice. Dacă nu vor fi suficiente, de astăzi se eliberează şi Chirurgia toracică şi amenajăm special şi acel spaţiu. În cazul în care nu ne vor ajunge rezervele, atunci avem sprijinul Spitalului CFR, care ne va pune la dispoziţie saloane unde să mutăm pacienţi de-ai noştri cu alte afecţiuni, pentru a creşte capacitatea noastră de primire a cazurilor”, a detaliat dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

 

Medicul a mai menţionat că spitalul are 20 de echipamente speciale (combinezoane), suficiente în momentul de faţă.

 

La rândul său, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat, pentru Agerpres, că au fost luate deja luate măsuri.

 

„Am decis să avem câte un salon ca rezervă specială pe fiecare din cele 28 de secţii ale spitalului şi ne-am asigurat şi echipamentele speciale necesare, avem chiar şi stoc pentru a putea ajuta şi alte spitale, la nevoie”, a afirmat Raul Pătraşcu.

Citește și:  Întâlnire pentru consolidarea relațiilor de colaborare dintre Israel și județul Timiș

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*