Ramona Băluțescu January 8, 2021

Selena Costea, stânga. Sursă foto: Facebook

 

Bună ziua, bună ziua! Ce mai faci, cu ce te mai îndeletnicești? Uite ce-ți spune horoscopul pentru ziua de azi:

 

„Mercur ajunge azi în casa planurilor de viitor, a proiectelor de grup şi a vieţii sociale, semn că o bună parte din coversaţiile tale se vor centra pe aceste aspecte în perioada care urmează. De asemenea, eşti mai prezent(ă) în anturajul tău de prieteni şi cunoşti persoane noi cu care legi repede relaţii de amiciţie. Tot azi, Venus poposeşte în casa carierei, indiciu cum că vei lega o relaţie mai strânsă cu superiorii. Iar dacă te afli într-o poziţie de conducere, te vei bucura de o mai mare popularitate în rândul persoanelor pe care le coordonezi la locul de muncă”.

 

Ai văzut, te-a nimerit! Cum să nu te nimerească, doamnă Selena Culache Costea, doar Mediafaxul e… publicație serioasă, uite, horoscopul la zi, pentru Berbecii din care faci parte, prin nașterea ta la sfârșitul lunii martie. Să vedem puțin cum s-au îndeplinit spusele zodiacului. Regret, altceva n-am – expertul în tarot era de necontactat, azi. Cred că îl consilia pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Și el are nevoie de un consilier instruit, nu-i așa?

 

Așadar, matale ești șefa Inspectoratului Școlar Județean Galați, un fel de învățător mai cu ștaif, „profesor de clase mici”, sau cum vă numiți voi acum, că văd că „învățător” a devenit ceva rușinos, om cu doctorat în devenire (n-am găsit pe net dacă l-ai și terminat sau nu, deja) și… protagonistă a promovării numerologiei înspre subordonații săi, sărmanii profesori din Galați, între care există și altceva decât dascăli de religie și de bu-hu-hu-uri… Și pupila PNL-ului, cum văd în publicațiile locale.

 

Mercur te-a pus pe val, ai ajuns super-cunoscută și citată, ai planuri de viitor, însă poate nu de azi, ci de mâine – azi decât (sic!) ai refuzat să răspunzi la telefonul mobil, deși ești și purtătorul de vorbe al instituției pe care o conduci. Mi-ai dat doar un sms de scuze, după ce îți scrisesem că sun la Minister, dacă nu răspunzi. Scuze, nu mi-ai oferit și comunicare, că atâta a fost tot, nu ne-am auzit veci pururi. Deși, ca orice ziarist onest voiam să-ți pun direct întrebarea care mă macină.

 

Mercur îți potențează și viața socială – ai avut azi o conferință de presă, în cadrul căreia n-ai știut să răspunzi ziariștilor despre aberația pe care ai făcut-o. Să aducem aminte aici cum suna comunicatul pe care l-ai trimis, ieri, subordonaților tăi:

 

„Asociaţia Numerologilor din România, prin adresa înregistrată la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi cu nr. 81/05.01.2021, anunţă lansarea proiectului Numerologia o 9 legătură dascăl – elev, adresat exclusiv cadrelor didactice din învăţământul formal şi alternativ – educatori, învăţători, profesori. Vă rugăm să diseminaţi informaţiile şi să aveţi în vedere faptul că prima întâlnire ca avea loc online, pe platforma zoom, vineri, 8 ianuarie 2021”.

Citește și:  Î din A

 

 

M-am uitat pe pagina băieților cu numerologia, hai să vedem scurt ce vor ei, așa în general:

„Efectuând un alt calcul numerologic, vedem graficul voinței colective românești. Acest grafic ne arată când Soarta ne domină și când suntem liberi să ne alegem calea”.

 

 

Adânc. Pentru un individ care n-a trecut printr-o școală civilizată. Apropo, la doctoratul pentru care am lucrat eu se făcea și „Gândire critică”. Mă întreb ce fras se învață la Galați…

În mod cert, conversațiile tale s-au centrat pe chestia asta, cu numerologia, azi, așa cum spune la zodie: te-au sunat un miliard de ziariști, probabil nu le-ai răspuns nici lor, cum nu mi-ai răspuns nici mie, ti-a fost invadată pagina de Facebook de mesaje disprețuitoare, pentru că promovezi tâmpenii, fără să gândești.

 

Numerologia e ca o ciupercă la degetul cel mare de la picior – ai voie să fii redus la minte, superstițios, habotnic chiar. E legal. Dar le ții (chestiile astea) în pantof. Adică acasă. Adică nu faci comunicate prin care să bagi pe gâtul oamenilor pe care, dintr-o dubioasă întâmplare cel mai degrabă legată de afinitățile politice, ai ajuns să-i conduci. Pentru că te faci de râs într-un mod grețos. Și pentru că duci în derizoriu o meserie nobilă.

Ai văzut câte persoane noi ți-au intrat azi în viață? Tot Mercur, bată-l vina. Doar că nu cu toate ai legat amiciții. Eu m-am simțit ignorată, și m-am adresat instanței superioare ierarhic. Adică am sunat la biroul de presă al Ministerului, de unde mi s-a spus că a avut un secretar de stat (Sorin Ion) o discuție cu tine, și că vei retrage ciudățenia aia.

Adică nu na-na la funduleț, pentru că… doar sunteți pe aceeași felie politică, tu cu ministrul. Deși pentru așa o aberație ar fi trebuit să primești cizme cu aripi. Ca… Mercur. Dar probabil chestia asta ține deja de Venus – vezi că zice că vei lega o relație mai strânsă cu superiorii? Nu te teme, oamenii pupă fata, și trece buba. Azi un linșaj mediatic, mâine va uita absolut toată lumea, și vei merge mai departe la șefia inspectoratului, așa cum îi șade bine oricărei pupile PNL.

 

O singură problemă am – chestia cu popularitatea față de cei pe care-i conduci. Aici Venus minte. Deci poate nu are rost să te iei după horoscop. Nu o să te mai poți uita niciodată în ochii profesorilor de fizică, de matematică, de filosofie cărora le ești șef. Ministerul face o jalnică greșeală să considere tâmpenia ta drept o mică scăpare. Tu nu vei avea vreodată coloana să-ți dai demisia. Și astfel mult terfelitul învățământ românesc va mai primi o copită.

Apropo, întrebarea mea era simplă, și ți-am trimis sms cu ea, dar n-ai răspuns. Te vaccinezi?

Vezi repede ce zice șamanul Universității Galați, s-ar putea să te mai întrebe și alți jurnaliști. Neafiliați politic.

 

Ramona Băluțescu

 

1 thought on “Mercur e membru PNL și favorizează numerologia în școlile României

  1. Pe asta nu o știați: doamna Costea (ex Culache) nu a luat nici titularizarea, nici definitivatul când trebuia. Cum ar fi ”din greșeală în greșeală, spre victoria finală”. Important e să se cumetrească și încuscrească cu cine trebuie.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*