Anton Kovacs January 9, 2021

Statele membre ale Consiliului Europei, semnatare ale prezentei convenții, considerând că scopul Consiliului Europei este de a realiza o cooperare mai strânsă între membrii săi, recunoscând ca omul are o obligație morala de a respecta toate creaturile vii si păstrând legăturile speciale existente între om și animalele de companie, considerând ca animalele de companie sunt foarte importante datorita contribuției lor la calitatea vieții și, prin urmare, reprezinta o valoare pentru societate

Conventia europeana pentru protectia animalelor de companie, 2003, ratificată de Parlamentul României prin Legea 60/2004

Probabil că cei care au elaborat acea HCL, care afecta zeci de mii de timișoreni care au un animal de companie în familie, nu citiseră această convenție care a fost ratificată printr-o lege națională.

Aproape sigur nu au au știut despre ea nici domnii judecători ai Curții de Apel Timișoara, pentru că nu ar mai fi dat acea sentință care nu numai e o rușine pentru justiția locală, dar a mai și făcut o lume întreagă să râdă de noi în toate ziarele. Sau dacă au citit-o, nu au înțeles ce au citit acolo, “spiritul legii” cum le place să spună la televizor.

Sunt sigur că nici domnii judecători ai Curții de Apel, nici domnii și doamnele din precedentele administrații locale nu s-au gândit, ce facem dacă vecinii nu sunt de acord, ne mutăm, dăm câinele la hingheri, îl părăsim pe stradă? Dacă astăzi am aprobarea, dar mâine am alți vecini, unii care sunt de părere că mai bine aș crește un copil decât un câine, ce facem, îl omorâm ca pe mielul de Paște?

Noroc că ne-am ales primar care a venit dintr-o lume civilizată și acesta probabil va rezolva problema, la fel cum probabil va rezolva și problemele create de tablele acelea pe care scrie că este interzisă plimbarea câinilor în parcurile orașului. Și sper că și domnii consilieri locali îl vor ajuta, pentru că altfel e posibil ca data viitoare nu numai primarul să fie de altundeva, ci să ne luăm și consilieri din lumea în care de mult timp câinii nu se mai țin în lanț.

***

Se vede că suntem urmași nu de daci ci de ciorbagii care și-au lăsat sămânța pe aici. De vreo 30 de ani ne tot mirăm de ciorba aia care costă numai doi lei.

Dar s-a gândit oare cineva că poate acela e prețul normal, adică prețul de producție și desfacere la care s-a adăugat un adaos onest dar suficient? Și că prețul ciorbelor pe care le mâncăm noi la restaurant sau unde le mâncăm este mult prea umflat?

***

Aflăm că la Galați se predă numerologia.

De fapt nu e nimic nou sau interesant, la Timișoara, Iași, Craiova și București, în facultățile de medicină, se predau noțiuni de homeopatie și uneori și de biorezonanță, în școlile generale elevii sunt învățați despre tunele sfinte din Carpați, în facultățile de drept cine știe ce se învață de nu știu judecătorii despre convențiile la care am aderat, există instituții de învățământ superior cu profil de informații și apărare unde se învață despre războaie psihotronice, tancuri cu laser, flăcări violet și multe alte minunate lucruri.

Probabil există și facultăți în care se învață despre interpretarea cărților de tarot, sau despre trigoane, quadraturi și alte configurații ale planetelor care ne influențează viața.

Când începi să-i îndobitocești pe oameni de mici cu tot felul de superstiții, personaje mitice și alte prostii, pe măsură ce aceștia cresc cancerul ăla crește odată cu ei, ca un tatuaj aplicat direct pe creier, și în loc de un prostuț mic vei obține un mare idiot, de exemplu unul care crede că a pierdut alegerile pentru că cineva din apropiere a purtat o cravată violet. Și un popor infestat de cretini care cred orice le spui și care îl vor și alege pe omul ăla.

***

Situaţia politică din SUA scapă de sub control. Nancy Pelosi, şefa Camerei Reprezentanţilor, discută cu şeful de Stat Major al armatei să îl împiedice pe Trump să declanşeze o luptă nucleară

Donald Trump anunță că nu va participa la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Citește și:  Revista presei 03.08.2020

image-2019-10-11-23418378-70-donald-trum

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri, într-un mesaj scurt pe Twitter, că nu va asista la ceremonia de învestire a succesorului său Joe Biden, informează AFP.

Poliţiştii au găsit o maşină plină cu bombe în apropierea Capitoliului

SpaceX a lansat un satelit de telecomunicații pentru Turcia, fabricat de Airbus

spaceX-lansare.png

SpaceX, compania aerospaţială controlată de Elon Musk, a lansat cu succes pe orbită un satelit de telecomunicaţii pentru Turcia

Economia SUA isi reduce turatia. Luna decembrie a adus probleme suplimentare pe piata muncii

?mmid=d8acb564a4008baafc

Numarul locurilor de munca create de angajatorii americani in luna decembrie a fost mai mic decat numarul de locuri de munca eliminate, o situatie inedita dupa luna aprilie, ceea ce sugereaza ca economia americana si-a pierdut din avant, punand in pericol relansarea din pandemie, transmite Reuters.

Contracţie istorică a pieţei auto din Germania în 2020 până la cel mai redus nivel de după reunificare

auto-germania-fara-dpa.jpg

Piaţa auto din Germania a coborât anul trecut la cel mai scăzut nivel de după reunificare, arată datele publicate vineri, în condiţiile în care atât…

Val de solidaritate la Miercurea Ciuc după tragedia celor 260 de romi rămași fără case

Un incendiu violent care a mistuit, joi noaptea, aproximativ 20 de locuinţe ale comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc a fost punctul de pornire al unui impresionant val de solidaritate al locuitorilor din oraş, care au sărit în ajutorul celor afectaţi, se arată într-un reportaj realizat de jurnaliștii Agerpres.

Arafat: Vom prelungi starea de alerta “probabil cu aceleași restricții”

image-2020-11-3-24393576-70-raed-arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţăa reafirmat vineri seară că starea de alertă va fi prelungită “probabil cu aceleași măsuri restrictive” ca până acum.

DOCUMENT Meniul scandalos aprobat din 11 ianuarie la cantina Parlamentului Romaniei. Ciorba la 2,75 lei sau file de salau la 4,5 lei

?mmid=8ac17564a43487def9

Restaurantul din Palatul Parlamentului bate la preturi cu siguranta orice cantina studenteasca din Romania, in conditiile in care un mic dejun costa 7 lei, o ciorba sub 5 lei iar o ceafa de porc la gratar mai putin de 6 lei. Un produs din meniu care poate fi considerat scump este antricotul cu sos de vin – 9,7 lei.

Situatie ciudata la Galati: Cursuri de numerologie pentru profesori, anuntate de Inspectoratul Scolar

?mmid=e4353564a3088bc2b1

Inspectoratul Scolar General al judetului Galati informeaza profesorii ca vor face un curs de numerologie, care va avea loc online.

Ce salarii incaseaza sefii de la CFR Calatori. Averile declarate de zece dintre cei mai importanti directori

?mmid=b15c1564a3a38bb64f

Societatea CFR Calatori a fost adesea in mijlocul diferitelor scandaluri, iar cele mai numeroase plangeri din partea calatorilor se refera la intarzierile pe care le au trenurile.

De la “caine ud” la “paine calda”. Cum se masoara mirosurile “inacceptabile”, potrivit legii aprobate de Parlamentul Romaniei


In vara anului trecut, mai precis in 10 iulie 2020, Parlamentul a aprobat “legea mirosurilor” sau legea 123/2020 care venea sa modifice si sa completeze OUG 195/2005 privind protectia mediului. Dar cu toate acestea, nu i-au facut si norme metodologice, asa ca acestea au fost puse in consultare publica jumatate de an mai tarziu, la 22 decembrie 2020 de catre Ministerul Mediului.

Patreon

Timișoara | Câini sau pisici, în apartament – doar cu acordul vecinilor

6579610_orig-0n.jpg

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis, definitiv, să menţină o hotărâre de Consiliu Local din 2007 care îi obligă pe cei care vor să deţină animale de companie şi locuiesc la bloc să obţină acordul vecinilor.

Primarul Fritz va propune abrogarea HCL-ului care prevede acordul vecinilor pentru proprietarii de animale de companie

dominic-fritz-cainele.jpg

Noul edil-șef a reacționat după ce Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar în care o timişoreancă, susţinută de o asociaţie de protecţie a animalelor, a cerut anularea hotărârii de consiliu local care prevede că pentru deţinerea unui animal de companie într-un apartament de bloc e nevoie de acordul scris şi ştampilat […]

image

Povestea unuia din ultimii condamnaţi la moarte în Hunedoara în anii comunismului

30 iulie 1985. Mulţimea adunată spontan privea tăcută la bărbatul pus  în lanţuri înconjurat de miliţieni în civil. Cortegiul  a plecat din faţa casei de cultură din Deva şi,   pe jos,   a refăcut  traseul  pe care omul în lanţuri l-a parcurs  la 19 iulie 1985.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*