Cerul va fi noros și există o probabilitate foarte mare să avem și ploi. Temperatura maximă va ajunge la 4°C. Vânt dinspre NV, cu viteze de 30-50 km/oră.
Calitatea aerului este bună.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9005/Euro, 4.4823/USD, 4.9076/CHF și 5.4945/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a întâmplat în 4 februarie
1789: George Washington este ales în unanimitate ca prim președinte al Statelor Unite de către Colegiul Electoral al SUA.
1861: Carolina de Sud, Mississippi, Florida, Alabama, Louisiana, Georgia și Texas proclamă secesiunea și creează, la Montgomery (Alabama), „Confederația Statelor din Sud” (căreia în aprilie și mai i se mai alătură Virginia, Carolina de Nord, Arkansas, Tennessee).
1909: Are loc, pe scena Teatrului Național din București, premiera piesei „Apus de soare” de Barbu Ștefănescu Delavrancea.
1927: În SUA se lansează filmul The jazz singer (Cântărețul de jazz), de Warner Brothers, prima peliculă sonoră din istoria filmului.
1970: A fost publicat romanul „Love Story” de Erich Segal, un adevărat succes.
2004: Mark Zuckerberg lansează rețeaua de socializare Facebook.
Cea mai mediatizată știre, știrea numărul 1 în România, este că a murit soțul fostei șefe DIICOT. Nu m-am uitat la emisiune, dar cred că și Banciu a vorbit despre acest trist eveniment cel puțin o jumătate de oră, probabil a vorbit despre copilăria marelui om, despre cum mânca corcodușe verzi, despre prima iubită… Înțeleg că a fost șeful unui SRL și avea o boală.
De fapt știrea nu este că a murit omul acela, ci că această informație a fost atât de mediatizată de către întreaga presă, fără nici o excepție. Probabil undeva mai există o lume despre care noi, oamenii obișnuiți, nu știm nimic și pe care nu o vedem.
Întrebări la care Ursula von der Leyen ar trebui să răspundă (dacă ar avea cine s-o întrebe)
O ipocrizie fără margini domnește la Bruxelles. Agenda politicienilor din fruntea UE nu este legată în principal de bunăstarea și securitatea europenilor, ci de directivele războinicilor globaliști de la Casa Albă.
Uitați-vă la poza de mai sus. Ce frumos. Femeia asta e îndrăgostită. Când a pupat-o ăla pe gât a început să tremure și a simțit ce nu a mai simțit din seara aia, avea 15 ani pe atunci, când a condus-o băiatul ăla acasă după reuniunea pe care au avut-o la clubul bisericii, pregăteau acolo o piesă de teatru cu Iosif și Maria, iar la despărțire s-au ascuns după colțul casei, băiatul a pupat-o și i-a pus mâna pe un sân, bineînțeles peste bluză, că altfel ar fi fost păcat.
Publicistul Ion Cristoiu afirmă că tărăboiul mediatic din ultimele zile, izbucnit în jurul unor ilegalităţi comise în pandemie, este creat la ordin pentru a justifica o nouă nominalizare a lui Crin Bologa la conducerea…
Statul decontează 100 euro/săptămână pentru fiecare ucrainean cazat și hrănit în România
Ministerul Investițiilor lansează, în data de 6 februarie, apelul non-competitiv „Sprijin pentru cetățenii ucraineni, străinii sau apatrizii care provin din zona conflictului armat din Ucraina”.
100 Euro/săptămână, asta înseamnă 70 de lei/zi, la cursul BNR de astăzi. Adică 2100 de lei/lună. Adică mai mult decât primesc 67% din oamenii care au muncit o viață în Romănia. Asta înseamnă să fii condus de o clasă politică formată din ticăloși vânduți altora, iresponsabili și trădători ai poporului român.
Designerul Paco Rabanne a murit la 88 de ani
Paco Rabanne, celebru pentru parfumurile și creațiile sale vestimentare, a murit la vârsta de 88 de ani.
Asta e viața. Barem ăsta a dus-o bine. O să ne ia și pe noi dracu la un moment dat, doar că noi nu am avut nici femeile (sau băieții) ăstuia, nici traiul pe care l-a avut el, și o să murim cu o pensie mai mică decât primește un ucrainean din ăla cu mașină de 50000-100000 de euro în fiecare lună de la statul românesc. Și probabil că nu o să apucăm vârsta de 88 de ani, că ne bagă ăștia ceva în pensie să murim mai repede după ce nu mai suntem productivi.
România, sub înaltul patronaj al epoleților. Ce vedem în spatele afacerii Romarm
Ziua în care președintele Iohannis anunța, la Cotroceni, intrarea României în stare de urgență era și ziua în care, scuturați de orice temeri, câțiva oameni influenți în stat începeau să aranjeze primele…
Răsturnare de situație în cazul șoferului de ride-sharing din Baia Mare care s-a urcat la volan după ce ar fi consumat 7 substanțe interzise, conform drug test-ului. Analizele de laborator au ieșit negative.
Așa s-a întâmplat și cu testele alea pentru covizi, așa se întâmplă și cu jucăriile alea care măsoară tensiunea, așa se întâmplă și cu computerele ce-ți măsoară ochii, așa se întâmplă și cu aparatele alea care fac automat analize. Pentru că nu poți să faci un test sau un aparat precis care să spună și că ești infectat cu un virus, și cu ce virus sau bacterie ești infectat, și câte din alea ai în sânge. Pur și simplu nivelul științei și tehnicii încă nu a ajuns la nivelul în care să ai un “tricorder” care să facă analize din astea instantaneu și să dea rezultate dincolo de orice îndoială. Așa ceva nu există decât în filmele SF. Așa că dacă aveai ghinionul să fi mâncat castraveți acri înainte de a merge la spital te țineau ăia la poartă până te curățai și scăpau medicii de o grijă. Am spus încă de când începuse “pandemia” aia să pună presa mână de la mână și să testeze testele alea. Eu pe atunci credeam că ăia de la presă sunt niște idealiști, niște oameni cinstiți care vor să dezvăluie adevărul. Între timp mi-a trecut.
Un bărbat acuzat că a violat o minoră a trebuit să fie eliberat de polițiști pentru că judecătorul a întârziat la muncă, iar mandatul de reținere pe 24 de ore emis pe numele suspectului expirase.
Nu cred că i-a dat cuiva prin minte să meargă și să o protejeze cumva pe victimă, dacă nu au primit un ordin de la Ministrul de Interne precis nu au făcut-o.
Cât despre judecătorul ăla, el este unul din ăia care o să primească pensie pentru nesimțiți, la fel cum primesc și alții care ne-au furat țara de sub cur și ne-au adus în situația în care suntem.
Eu l-aș băga pe judecătorul ăla la gherlă, până îl prind ăia pe violatorul pe care ăsta l-a lăsat să scape, dacă îl mai prind vreodată. Și după aceea l-aș da afară, pentru că balanța are două talere, îți dăm dacă îți faci treaba, dar dacă nu o faci, sau o faci greșit, te belesc. Altfel lucrurile nu pot să funcționeze.
Caz inedit la o instanță din județul Timiș. Un judecător a refuzat să declare decesul unui bărbat despre care se știe doar că în 1904 avea cel puțin 18 ani. Dacă ar fi în viață […]
Sper că nu și-a închipuit nimeni că ăia, tărănist-liberalii, erau niște sfinți. Nici pe departe, erau acolo, sub umerii costumelor scumpe pe care le purtau oamenii ăia mai multe stele decât are Calea Lactee. Iar ceilalți, care nu aveau stele fuseseră turnători la ăia cu stelele.
Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că Rușii au țintit și țintesc doar localități în care ei sunt majoritari. Urmăriți aici, integral…
Asta o știe orice om care gândește mai mult decât crăciuniță aia pe care o are maică-mea în balcon.
Dar ce romantic este când se sărută femeia aia blondă cu omul cela cu barbă, în timp ce afară vuiesc sirenele, nu-i așa?
Un bărbat care făcea curățenie în apartamentul bunicii decedate a fost împușcat de polițiști
Un bărbat din Ohio a fost împușcat de polițiști în timp ce făceau curat în apartamentul bunicii sale care murise, scrie The Guardian, care citează un punct de vedere al familiei.
Americanii ăștia ar fi trebuit de mult să învețe un lucru:
Poliția nu este altceva decât echivalentul uman al unui câine de pază. Câine de urmărire, dacă e destul de deștept. Iar câinele trebuie ținut în lesă, eventual și cu botniță. Că altfel scapă și face cine știe ce prostii, că e câine săracul, nu câștigător de premiu Nobel pentru fizică.
O găselniță a politicienilor pentru achitarea datoriilor de partid a fost înființarea de Consilii de administrație sau de supraveghere pe lângă regiile autonome sau alte tipuri de entități cu capital de stat…
Începând cu criza financiară din 2008, majoritatea guvernelor europene au început să trăiască din ce în ce mai mult pe datorie. Pentru a-și acoperi cheltuielile și găurile de la buget, statele au început
Germanii și-au pierdut încrederea în armată
Doar unul din trei germani are încredere în Bundeswehr, armata ţării, relevă un studiu citat vineri de dpa și Agerpres, acesta fiind cel mai prost sondaj din 1998 încoace.
Uite cum iese la iveală gena germană din mine: Eu nu am avut niciodată încredere în armată, nici măcar când am fost eu în armată. Dacă aș ajunge eu să conduc lumea, armatele ar deveni un fel de poliție, mai eficientă. Și ar mai râmâne muzica militară, oamenii ăia își merită toți banii.
Femeia din Constanța care a sunat la 112 pentru îngheța de frig în casă a ajuns la spital după o vizită la domiciliu a asistenților sociali. Bătrânei de 85 de ani i s-a făcut rău după discuția cu aceștia.
Experții trag un semnal de alarmă: Ceva din aer atacă sistemul nervos putând provoca boli grave
Oamenii de știință care au publicat un studiu pe 1 februarie 2023 în revista JAMA Psychiatry după ce au analizat 389.000 de persoane, trag un serios semnal de alarmă pentru sănătate. Experții au constatat…
Probabil de aceea reprezentanții locali ai Statului au făcut în așa fel stațiile de măsurare a calității aerului de la Timișoara să devină practic niște containere inutile, ca să nu mai vedem chestia aceea din aer care ne mănâncă creierii. Și nimeni nu face nimic ca să le repare, nici ăia care iau leafă de la Ministerul Mediului, nici prefectura, nimeni.
Poate că vor spune și ei că nu pot să le repare pentru că nu sunt intabulate, la fel cum spune primarul despre closetele din oraș.
Un studiu publicat în revista științifică The Lancet arată că, din cele 6.700 de decese atribuite temperaturilor ridicate din 93 de orașe europene în 2015, o treime ar fi putut fi prevenite. Cercetătorii arată că…
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat, în cursul de ieri, o acțiune fulger pentru luarea măsurilor legale în cazul conducătorilor auto care opresc sau staționează neregulamentar pe…
37 de sancțiuni. Cred că dacă număr mașinile parcate pe trotuar pe strada Naturii, o străduță mică și scurtă din Calea Girocului, găsesc mai multe.
Toalete ecologice noi, în Timișoara. Momentan doar patru
În Timișoara trenează problema toaletelor publice, care ar trebui să ofere facilități igienice tuturor cetățenilor. Unele nu pot fi folosite pentru că sunt închise, iar altele sunt mizere. Absența acestora…
Eu am intrat o singură dată în viață într-o chestia din asta făcută din plastic. Dar am trecut de multe ori pe lângă unele la fel.
Și acum, după ce am citit articolul ăsta, m-a apucat așa o depresie încât jur că dacă câștig duminică la loto, sau poate mă face vreun rege din Nigeria moștenitor, mă duc altundeva, plec undeva în vârful muntelui unde nu sunt nici primari, nici politicieni, nici hoți. Sau am să-mi fac rost de un cărucior de supermarket, îmi iau și câinele și plec pe jos în pelerinaj la Santiago de Compostela, poate îmi trece depresia. Acolo, în lumea civilizată, văd că au toalete publice adevărate.
Programul deschiderii Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii
Programul deschiderii Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Un weekend intens care deschide un an irepetabil, mult-așteptat: cel în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Spectacol. Arte.
Ce facem astăzi, 4 februarie 2023, în Timișoara?
Sâmbătă, 4 februarie, la Iulius Mall are loc evenimentul Timisoara Kids & Teens Fashion Show, unde vor fi prezentate colecții vestimentare neconvenționale. Seara, puteți merge la film, concerte sau petreceri în…