Anton Kovacs June 22, 2019

 

Imaginați-vă scenariul de mai jos, cât se poate de real!

 

Un bolnav merge la un medic oarecare, având toată încrederea că acesta, din moment ce a absolvit o facultate de medicină, este o persoană competentă.
Odată ajuns acolo, bolnavul este conectat la un aparat, o chestie mică din care ies niște fire, unele se leagă la mâinile bolnavului, altul la cap, altele la picioare…

I se explică că este o metodă revoluționară de diagnostic folosită la NASA.
Medicul dă drumul la laptop, se aude o muzică liniștitoare, pe monitor se învârt tot felul de imagini interesante și culori.
La un moment dat pe ecran apare și un corp omenesc pe care se învârt tot felul de cercuri sau se plimbă niște raze, sugerând un corp omenesc care este scanat de un fel de radar.
După o jumătate de oră, după ce medicul citește niște parametri pe display îi prescrie pacientului niște pilule sau îi spune pur și simplu că acel aparat l-a vindecat.
De obicei pilulele respective sunt suplimente alimentare, fără nici un efect, vândute la un preț destul de pipărat.

Fenomenul este numit biorezonanță, în unele cazuri fiind folosit termenul generic, deosebit de impresionant de “Medicina cuantică” sau chiar “Medicină cuantică spațială”.

 

 

Dacă ați avea posibilitatea să citiți ce scrie pe ecranul laptopului folosit în cursul “tratamentului” (eu am avut această posibilitate) ați vedea în primul rând o listă care cuprinde câteva sute de boli, din care medicul citește câteva, la întâmplare, eventual potrivindu-le cu anamneza efectuată înainte sau în timpul procedurii descrise mai sus.

Cam la fel cum ghicitoarea îi spune unei femei că va întâlni un bărbat pe malul unei ape, după ce aceasta i-a spus că e nemăritată.
Am mai văzut acolo testul acela foarte popular pe siteurile revistelor pentru tute proaste, care îți calculează durata vieții, dacă alergi se adaugă 5 ani, dacă fumezi se scad 12 ani, dacă mănânci gras se scad 5 ani, dacă paști iarbă se adaugă 2 ani…
De fapt, cutia aceea nu face nimic în privința sănătății dumneavoastră, în cel mai fericit caz vă măsoară rezistența pielii. Iar ceea ce arată laptopul sunt niște date redate aleator care nu au nici o legătură cu dumneavoastră.

Corpul acela omenesc care e scanat nu e decât un fișier *.gif animat sau ceva asemănător, identic cu “pozele care se mișcă” pe care le vedeți zilnic pe facebook.

Cel puțin în cazul aparatului pe care l-am studiat eu în urmă cu câțiva ani softul respectiv era destul de primitiv, de exemplu, chiar și atunci când electrozii nu erau legați la un pacient ci erau așezați pe masă, pe ecranul calculatorului se puteau vedea tot felul de diagnostice.
Un efect mai puternic ar avea dacă ați pune limba pe bornele unei baterii de 3 volți.
Medicii își dau seama după un timp că este vorba despre o escrocherie, văd și ei că laptopul ăla nu vindecă oameni, dar nu le vine să creadă cât au fost de proști, au dat mii sau chiar zeci de mii de euro pe un laptop pe care ți-l cumperi din supermarket cu câteva sute de lei.
Dar și ei, ca orice escrocat, ca orice proastă care a mers la ghicitoare și i-a dispărut verigheta și când merge să și-o recupereze rămâne și fără brățară, speră că totuși nu au înțeles ei bine ceva și că în final totul se va rezolva.

Așa că merg la cursuri și seminarii unde plătesc de fiecare dată sute de euro și cumpără cea mai nouă versiune de soft, poate ăsta va face ce se spune că trebuie să facă.
Din păcate, de la o versiune la alta doar aspectul programului se modifică.
Și atunci, pentru că sunt proști, dar nu atât de proști încât să piardă bani, escrochează și ei la rândul lor pacienții, recuperându-și astfel banii cheltuiți.
Bolnavul pleacă de la medic convins că diagnosticul stabilit de aparat este cât se poate de corect, în fond pentru stabilirea acestuia a fost folosit un computer, se știe că computerul nu minte, și analiza a fost făcută de un medic, un om în care are încredere și căruia i-a mai și plătit niște bani, nu puțini.

În general oamenii (inclusiv eu) au un mare respect față de medici și încredere în capacitatea acestora de a vindeca, de aceea tuturor ne este foarte greu să concepem că și medicii pot fi escroci sau chiar proști.
Uneori pacientului i se spune că afecțiunea sa a fost vindecată, sau, mai frecvent, i se spune să revină pentru că o singură ședință nu a fost suficientă pentru a-l vindeca.
Câteodată, din fericire, organismul are suficiente resurse să învingă boala și bolnavul are impresia că vindecarea a avut loc datorită “tratamentului” de care a beneficiat.
Alteori bolnavul ajunge la un medic adevărat care îl tratează și astfel singura pagubă rămâne cheltuiala cu “tratamentele folosite de NASA”, cheltuială în schimbul căreia a ascultat muzică de relaxare sau ciripit de păsărele.
Din păcate există situații în care, cu toate că bolnavul ar fi putut fi vindecat dacă boala ar fi fost tratată la timp, până se ajunge la medic boala se cronicizează sau nu mai poate fi tratată.
Si, cazul fericit, în foarte multe cazuri bolnavul nu este bolnav.

Mie, de exemplu, cu ocazia unui test pe care mi l-au făcut un medic din România și doi “specialiști în biorezonanță” veniți din Ungaria, pe lângă tot felul de aiureli mi s-a spus că sufăr de alergie la câini.
Asta în condițiile în care eu dorm cu doi câini în pat, și zilnic, în drumul de la serviciu până acasă mă joc cu toți câinii pe lânga care trec.
Oameni buni, nu vă mai lăsați prostiți.
Poate veți fi dezamăgiți să aflați acest lucru dar, biorezonanța este o șarlatanie, nu există nici medicină quantică, cosmică sau cum s-o fiind numind, nu există nici chacre, piramidele quantice care vă vindecă de stres și de generația 5 de telefoane sunt și ele o escrocherie, nu există nici nivele energetice care se hrănesc cu ioni.
Există într-adevăr tratamente în cadrul cărora medicii sunt ajutați de computere, de exemplu există o procedură numită “Deep Brain Stimulation”, dar alea sunt încă în stadiu de experiment, probabil la un moment dat cineva va primi un premiu Nobel pentru așa ceva și este vorba despre cu totul altceva, mult mai puțin decât vă promit cei care practică biorezonanța.

***

Se pune întrebarea de ce medicii își riscă prestigiul și riscă chiar sănătatea și viața pacienților, folosind o metodă cel puțin puternic controversata de diagnostic și tratament ?
De ce ziarele si posturile TV, care se presupune ca au totuși redactori cu un nivel minim de instruire promovează această șarlatanie ?
De ce organele abilitate se fac ca nu știu nimic sau, mai rău, permit acest fel de tratamente ?
Răspunsul este simplu și scurt: Banii.
Această escrocherie pseudoștiințifică aduce sume imense atât celor care o practică cât și celor care o protejează.

***

Cei care vor căuta vor găsi zeci de mii de referinţe despre cabinete medicale din România dar nu numai, care folosesc acest gen software și aparatură pentru diagnosticul şi tratamentul pacienților, sub diferite nume (QXCI, Co-Re, Rof, Quantum, Xeroid, SCIO, BICOM 2000, etc) dar în fond reprezentând același lucru, o modalitate de a lua banii de la pacienți fără a munci pentru ei.

 

 

O escrocherie asemănătoare cu biorezonanța este cea prezentată ca fiind o nouă metodă de tratament antifumat cu ajutorul unui aparat numit „BICOM 2000”. Trebuie spus ca inițial acest aparat era folosit pentru „tratamente” prin biorezonanţă de catre medicii veterinari, pentru că animalele oricum nu știu să spună ce le doare.
Probabil că această piață fiind saturata a fost gasită o noua întrebuințare pentru dispozitivul respectiv. Alături de vindecarea chacrelor și alte minunății.

Nu este primul caz, și cu celelalte aparate similare s-a făcut același lucru.
Procedeul, ca și în cazul celorlalte aparate de același gen, constă în legarea pacientului, prin intermediul unor electrozi sau prin intermediul unei suprafețe cu senzori, la o „cutie neagră”, care la rândul ei este legată la portul serial a unui calculator. După jumătate de ora tratamentul este considerat încheiat, pacientul urmând să consume câte un pahar cu apa la fiecare jumătate de ora.
Intr-o altă viață, cea de fumător, pentru că am fost invitat și pentru că sunt curios, am participat la un astfel de experiment, bineînțeles fără nici un rezultat.

Practic se încearcă înlocuirea dependenței psihice de fumat cu dependența psihică de a bea apa. Aparatul nu are nici o contribuție în acest proces.
Nu este rău, dar pentru asta nu trebuie cheltuită suma de câteva sute de lei. La mine oricum nu a avut nici un efect, după ce am ieșit din cabinetul în care am fost tratat am fumat patru țigări una după alta.

 

 

***

Cel descris mai sus nu a fost singurul experiment pe care l-am făcut cu aparate de biorezonanță.

La un moment dat, beneficiind de colaborarea unui medic care folosește un astfel de aparat, o persoană care chiar este medic, mai mult, un medic destul de renumit pe plan local și din afirmațiile publicate pe site-ul său este și “practicant al medicinei integrative, convențională și cuantică” și are “competență în acupunctură și atestat în biorezonanță” am organizat un test “dublu orb”, în care medicul nu avea voie să comunice în nici un fel cu pacientul, nu avea voie să intervină într-un fel oarecare asupra softului folosit (cu excepția comenzilor “standard”) iar pacientul nu știa care este scopul experimentului.

Pacientul respectiv făcea parte dintr-un program național de monitorizare a sănătății (condus de medici “adevărați” și cu analize “adevărate”), astfel încât se știa exact care sunt bolile de care acesta suferă, dar atât aceste informații cât și faptul că este vorba despre un pacient monitorizat nu i-au fost comunicate medicului care a participat la experimentul meu.
Rezultatul a fost dezastruos, aparatul de biorezonanță a stabilit că pacientul suferă de cancer la creier, ceea ce nu era nici pe departe adevărat.
Dacă nu aș fi impus interdicția de comunicare cu pacientul, probabil că după efectuarea “analizei” prin biorezionanță acesta s-ar fi aruncat în față primei mașini.

Pentru ca toată lumea să fie liniștită este bine să se știe că în prezent, după vreo 10 ani de la efectuarea micii experiențe descrise mai sus pacientul este perfect sănătos.

 

***

În cursul căutărilor de informații despre acest fenomen ce tinde sa devina o noua religie a timpurilor noastre am găsit nenumărate trimiteri la articole în care este arătată adevărata valoare a acestui sistem.
Iata unul din aceste articole:

 

Note despre Quantum Xrroid (QXCI) si William C. Nelson

Stephen Barrett, M.D.

Textul original poate fi găsit la adresa:

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Tests/xrroid.html
Traducere: Anton KOVACS

 

Se pretinde ca Quantum Xrroid Consciousness Interface (QXCI) System ar fi cel mai avansat dispozitiv de evaluare și diagnostic existent în prezent în lume [1]. Acesta se presupune ca scanează toate cele 200 de trilioane de celule umane cu ajutorul unui sistem de bio conexiune inversa pentru a crea o bunăstare optima.[1]

Despre creatorul sau, William C. Nelson (n. 1951), se afirma ca este doctor în medicina cu o îndelungata si distinsa cariera ștințifică.

Benzi conectate la cap, la mâini, și la picioare conectează, prin intermediul unor cabluri, pacientul la o cutie digitala (vezi imaginea alăturată), si prin interfața seriala a acesteia la un computer.

Model de aparat pentru biorezonanţă

 

După efectuarea „calibrării” echipamentul monitorizează si interpretează reacțiile pacientului la mici impulsuri electrice generate de interfața digitala [3] si recomanda tratamentul.

ISTORIA DISPOZITIVULUI

Unii distribuitori afirma ca Xrroid a fost utilizat pentru prima data în 1985 sub denumirea Electro-Physio-Feedback-Xrroid (EPFX) System. In 1989, Eclosion Corporation of Commerce City, Colorado a primit premisiunea de a comercializa acest dispozitiv care ar avea calitatea de dispozitiv pentru biofeedback. Oricum, pretenția de dispozitiv pentru biofeedback a fost doar un truc pentru a deruta FDA (Food and Drug Administration – organismul care reglementează producerea și distribuirea de alimente, medicamente si aparatura medicala pe teritoriul SUA).

Biofeedback-ul este o tehnica de relaxare care poate ajuta oamenii sa-si controleze diferite funcții autonome. Pacientul este conectat la un dispozitiv care indica numărul bătăilor inimii, tensiunea sau alte funcții. Pacientul este instruit sa se relaxeze pentru a modifica acești parametrii după dorința. Ca o consecință pacientul este învațat să-și controleze funcțiile corpului fara nici un aparat.

Aparatele autorizate pentru biofeedback nu sunt folosite pentru diagnostic și nu se pretinde ca ar influenta evoluția bolilor.

Când agenția menționată mai sus (FDA) a constatat ca EPFX a fost utilizat pentru diagnoza și tratament medical, a informat Eclosion ca acest lucru este ilegal, în consecință în 1992 compania a retras software-ul pentru cele 139 de dispozitive care au fost comercializate pâna la acea data. [7,8]
Într-un raport din 1992 al FDA se declara ca aparatul a fost utilizat în primul rând de chiropractori, dentiști și medici interesați în diagnoză și tratament homeopatic si că compania a făcut modificări neautorizate a software-ului, ceea ce a dus la o deviere semnificativa fata de aplicația originala.[7]

QXCI, despre care se afirma ca este o variantă îmbunatațită a EPFX este manufacturat și comercializat în prezent de catre QX Ltd, Budapesta. Acest dispozitiv nu poate fi comercializat legal pe teritoriul SUA în calitate de dispozitiv de tratament sau diagnostic, dar distribuitorii si importatorii ocolesc prevederile legale pretinzând ca aparatul este utilizat pentru biofeedback în scopul reducerii stress-ului.

În prezent prețul pentru dispozitivul QXCI, software și manualul de utilizare este de 13000 USD.

Instruire suplimentara este disponibilă din diferite surse din care cea mai notabila este
International Medical University Natural Education (IMUNE), care este localizată în Geneva. Oferta acesteia include seminare profesionale (400 USD) si un curs de certificare cu durata de 6 zile (2000 USD) [9].

Trecutul lui Nelson

 

 

Bucăti si bucatele din trecutul lui Nelson apar pe mai mult de o duzină de site-uri dar nici unul din acestea nu prezintă o imagine completa. Următoarele informații au fost obținute în principal din cinci site-uri: Moonlight Health [11], Quantum Life [12], Acer Quantum [13], Advanced Dermacare [14], and Quantum World [15].

– prima experiență vocațională a Dr. Nelson a fost în fizica quantică si inginerie în domeniul electric, în perioada în care a lucrat la sistemul de navigație pentru proiectul Apollo. A făcut studii de matematica, meditație și filozofia mistică la universitatea Youngstown State University timp de peste 11 ani [11].

O dată cu mutarea la Denver, Nelson a obținut o numire de asistent la Lafayette University, unde a făcut studii de nutriție, anatomie, psihologie, medicina, homeopatie [12].
Universitatea Lafayete nu a fost o scoală dar a fost parte a unui conglomerat care eliberează diplome fără studii (make-believe paper) care include și American Nutrimedical Association (ANMA), descrisă mai jos [17].

Nelson a devenit doctor în medicina si consilier clinic licentiat in Ohio.
Îmi este imposibil sa găsesc numele lui Nelson în bazele de date cuprinzând medicii, sau orice alta evidenta ca acesta a fost vreodată doctor în medicina.
În una din referințele biografice se afirma ca acesta ar fi absolvit NEOCOM (Northeastern Ohio Universities College of Medicine), dar a fost deziluzionat si a abandonat în timpul internatului, ceea ce înseamnă ca nu putea fi licențiat pentru a practica medicina in Statele Unite [11].
Aceeași sursa afirmă ca a obținut o diploma de medic de la „International Medical University.”. Presupun ca se face referire la IMUNE – menționat mai sus – care nu este o scoală de medicina. Alta sursa afirmă că Nelson are un doctorat în psihologie la Southeastern University (New Orleans). Southeastern University nu este o instituție acreditată și nu are o recunoaștere academica acreditată.

Dr. Nelson are titlul de PhD în fizica quantica și inginerie[14,15].
Nu am găsit nici un fel de date care sa ateste aceasta afirmație.
Dr. Nelson este unul din cei mai prolifici lectori si scriitori în domeniul biologiei quantice, medicina energetica, homeopatie, medicina alternativa. A susținut conferințe pe tot globul…. Despre conferința sa la Royal Society of Medicine in London se mai vorbește si acum. În calitate de autor a peste 70 de studii și 20 de cărti de homeopatie, Dr. Nelson si-a adus cea mai importanta contribuție adusa vreodată în medicina naturista [11].
În baza de date a Bibliotecii Naționale de Medicina care cuprinde mai mult de 13 milioane de articole publicate în reviste de specialitate nu apare numele lui Nelson.

Dr. Nelson a fost ales președinte al American Nutrimedical Association. El are doctoratul în homeopatie, naturopatie științe, afaceri si legislație internațională.
American Nutrimedical Association a eliberat munți de diverse acreditări oricui le trimitea suma de 50 USD. La simpla cerere pentru a obține o diploma NMD (doctor în nutrimedicină) aceasta era eliberata în urma expedierii datelor solicitantului și a unei taxe de 250 USD.
O alta referință biografica afirma ca Nelson a obtinut diploma de doctor in naturopatie la „Clayton”. Presupun ca aceasta se refera la Dr. Clayton’s School of Natural Healing, o școală prin corespondenta, neacreditata, care oferă cursuri de 100 de ore, în urma cărora se eliberează o diploma de doctor.

Făcând un sumar, sursele de mai sus afirma ca Nelson a obținut opt doctorate în perioada 1980 -1993, când s-a mutat în Ungaria.
Putem sa afirmam ca nici una din aceste diplome nu a fost eliberata de o instituție autorizată.
Înregistrările Curții Districtuale a Districtului Columbia ne arata ca Nelson a fost inculpat pentru fraudă în iunie 1996 și a fost pus sub urmărire câteva luni mai târziu [18].

RISCURI INERENTE

False dispozitive de genul Quantum Xrroid pot cauza trei tipuri de daune:

1. Pacienții sunt alarmați de diagnostice false și astfel să facă teste inutile, pentru confirmarea falsului diagnostic
2. Din cauza nediagnosticării bolilor reale nu se face tratamentul necesar, aceasta ducând la înrăutățirea stării de sănătate a pacientului, uneori cu consecințe deosebit de grave.
3. Falsul diagnostic și tratament pot duce la cheltuieli inutile.

Pericolul tratamentului întârziat poate fi ilustrat cu cazul Reginald Rex, un californian care a consultat un practicant QXCI în Santa Monica. Potrivit probelor administrate în tribunal, practicantul QXCI nu a diagnosticat sifilisul și alte probleme, rezultatul fiind întârzierea unui tratament adecvat, durere și suferință considerabila pentru mai mult de un an, ca și cheltuieli medicale suplimentare.
În 2002 Marshall D. Voris, PhD, membru al Texas State Medical Board for Acupuncture a testat el însusi, împreună cu câțiva membrii a staff-ului său un dispozitiv QXCI si a ajuns la concluzia că acesta nu poate fi considerat un dispozitiv pentru biofeedback.

În raportul sau acesta declara:

„Dispozitivul descarca curenți slabi în corpul pacientului după care, transfera datele reflectate într-o baza de date. Baza de date contine câteva mii de categorii de diagnostic aparținând diverselor discipline medicale incluzând homeopatie, acupunctura, chiropractică, medicina traditională și totodată astrologie, rugăciuni si alte date mistice.

După studierea software-ului am gasit incorporate în acesta și imagini pornografice, nefiind în stare sa determin care a fost rațiunea pentru acest lucru.

Ca urmare a înregistrărilor din baza de date este stabilit un diagnostic. Am facut câteva teste pe mine însumi și am fost diagnosticat ca având un nivel ridicat al mercurului în sânge, hipertensiune arteriala, asmă, alergie la lapte, vaci și lumina solara. Am fost amuzat deoarece nu am niciuna din aceste deficiente sau alergii.

Am testat și alți membrii ai staff-ului meu și am descoperit erori de diagnostic similare, incluzând diagnosticul unui medic de sex masculin care a fost diagnosticat ca fiind gravid si în același timp ca având cancer testicular.”

CONCLUZIE

Se pretinde ca dispozitivul Quantum Xrroid balansează forțele „bio-energetice”, forțe pe care comunitatea stiintifică nu le recunoaște ca fiind reale. Realitatea este ca aparatul măsoară rezistenta pielii, aceasta neavând nici o legatură cu starea de sănătate a organismului.

Dispozitivul este promovat cu ajutorul unor elaborate explicații pseudoștiintifice si în termeni care sunt meniți sa-i protejeze pe cei care folosesc acest aparat. Folosirea acestui aparat poate duce la cheltuieli inutile și totodată la o întirziere în obținerea unui tratament adecvat.

Referinte:

1.What is QXCI? White Dove Healing Arts Web site, accessed May 25, 2002.
2.Nelson WC. Quantum coherency and reactivity, 1994.
3.Quantum Xrroid Consciousness Interface. Maitreya Kft. – QX Ltd. Web site, accessed May 25, 2002.
4.How does the QXCI work? White Dove Healing Arts Web site, accessed May 25, 2002.
5.Frequently asked questions (FAQ. Global Quantum Quest Web site, accesssed May 27, 2002.
6.How long are appointments and what does it cost? Alternative Choices Healing Center Web site, accessed May 26, 2002.
7.Gill LJ. Warning letter to Michelle Vandepas, president, Phasx Systems, Inc., May 19, 2000.
8.FDA Enforcement Report, Dec 9, 1992.
9.IMUNE home page May 25, 2002.
10.Informed consent. IMUNE Web site, accessed May 25, 2002.
11.Health Action Network Society. Energetic medicine. Moonlight Health Web site, accessed May 25, 2002.
12.The biography of William Nelson. Quantum Life Web site, accessed May 25, 2002.
13.Acer Quantum Web site, accessed May 25, 2002.
14.Quantum Xrroid brochure, Advanced Dermacare We site, accessed May 25, 2002.
15.Products. Quantum World Web site, accessed May 25, 2002.
16.Bear JB. The Alternative Guide to College Degrees & Non-Traditional College Education. New York: The Stonesong Press, 1980.
17.Barrett S. American Nutrimedical Association. Quackwatch Web site, revised April 16, 2002.
18.Criminal Docket for Case #: 96-CR-209-ALL, USA v. Nelson. USDC District of Columbia, filed June 25, 1996.
19.Nelson W, Kiely C. Process for manufacturing homeopathic medicines. Patent No. 5,603,915, Feb 18, 1997.
20.Barrett S. Homeopathy: The ultimate fake. Quackwatch, Aug 26, 2001.
21.Reginald Rex v. William Nelson, Q.X. Limited, and Does 1 through 100. Complaint for product liability, personal injury and damages. Superior Court of the State of California for the County of Los Angeles, West District-Santa Monica Court, Case No. SC 070 400.
22.Voris MD. Declartion in Rex v. Nelson et al., Aug 2002.
 

 


Scriem pentru timișoreni. Aflați mai multe despre noi!

20 thoughts on “ADEVĂRUL PE CARE NU VI L-A SPUS NIMENI DESPRE BIOREZONANȚĂ

 1. Acest foarte lung articol este scris ori de un corigent ,( poate chiar repetent) la fizica , in gimnaziu si liceu , care nu a mai citit nimic din literatura internationala medicala !!!1
  Sau a scris acest articol la comanda industriei farmaceutice si a medicinei alopate , intepenita in legile newtoniene , de acum 300 de ani , dovedite , prin cercetari stiintifice in toata lumea , de zeci de ani , ca nu sunt valabile in natura !!!!
  Presupun ca a fost platit bine pentru PROSTIILE scrise !!!!!!!!

  1. Aserţiunea asta cu “legile newtoniene dovedite de zeci de ani, că nu sunt valabile” lasă un gust amar şi dovedeşte fără tăgadă că “liberul arbitru” nu e chiar pentru oricine. Doare rău…
   În fapt Newton e doar şeful găştii de cartier având ca locotenenţi pe Galileo Galilei, Rene Descartes, Nicolaus Copernicus, Johannes Kepler e.a. (adică, şi alţii) Vă recomand: https://www.britannica.com/science/Newtons-laws-of-motion/Newtons-second-law-F-ma unde, la sfârşit, pentru laici, se spune: “Nevertheless, Newton’s laws continue to give an accurate account of nature, except for very small bodies such as electrons or for bodies moving close to the speed of light.”

 2. După cum ați putut constata, acest articol a beneficiat de două surse de informare:
  1. Un articol mai vechi scris de Stephen Barrett, cofondatorul National Council Against Health Fraud – Consiliul Național împotriva Fraudei în Sănătate (mai multe despre Stephen Barrett aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Barrett) și propria mea experiență, experiență dobândită ca urmare a studierii unui astfel de aparat, a aplicației informatice folosite pe laptopul respectiv și ca urmare a participării la mai multe astfel de “ședințe”.

  Oricând puteți aduce contraargumente punctuale la fiecare din ideile enumerate în articol, atât în privință posibilității de a diagnostica cu precizie o boală cu ajutorul dispozitivelor de biorezonanță folosite, fie în privința “inventatorului” acestei proceduri, Willian C. Nelson care în prezent și-a luat numele de Desiré Dubounet (vezi https://en.wikipedia.org/wiki/Desir%C3%A9_Dubounet).
  Sunt sigur că vi se va acorda un drept la replică.
  Putem chiar organiza, pe de o parte presa, pe de altă parte practicanții de biorezonantă, un test “dublu orb”, condus de un om de știință a cărui reputație să nu lase loc de îndoială, pentru a confirma sau infirma afirmația că această practică nu este decât o escrocherie.

  Totodată, pentru a vă liniști, puteți fi sigură că acest articol nu a fost scris la comanda industriei pharma și nici nu a fost plătit în vreun fel.

  1. +++ Kovacs, ai perfecta dreptate – este un “hokuspokus” ca multe altele care au ca scop doar una: sa faca bani prin prostirea lumii +++ este efectul zero ca la apa sfintita … dar ma rog, cine crede puternic va beneficia de un efect placebo +++ duduia e cam ciufuta ca te ataca in halul asta +++ ai jignit-o cu ceva ? +++

   1. Cu adevarat este vorba despre “prostia crunta a inteligentei”!!! O forma de nebunie absoluta si un viciu penibil de logica al inchipuitilor oameni de stiinta consta in insasi aberatia de a neglija efectul placebo: treziti-va oameni buni, daca un om se poate vindeca doar “crezand” ca au primit un medicament miracol, ei bine, exact aceasta merita cu insistenta sa fie studiat, si nu otravurile care cer apoi alte otravuri si apoi altele pana cand pacientul sfarseste distrus de efectele secundare ale asa ziselor medicamente de sinteza!! Dar, stai, asta nu aduce bani in buzunarul monopolurilor farmaceutice, deci nu este de interes!

   2. Aveți mare dreptate cei care sunte ti Contra ce a scris acest roman:)) este un medica care este deranjat de tehnologia combinata cu medicina, le este frica sa nu și piardă locul de munca, stați liniștiți medicilor ca este loc pt fiecare în lumea aceasta, la ce aparatura aveți voi în spitale și cabinete nu e de mirare ca, omenirea cauta și altceva mai bun mai nou mai precis, lasă ți oamenii care dețin aceste aparate sa le folosească și lăsați oamenii sa decidă ce aleg, mie mi a rezolvat câteva afecțiuni care voi,, medicii,, mari experți care aveți diplome luate pe șpagă nu ați fost în stare sa rezolvați situația

  2. Articolul este scris cu o incrancenare demna de o cauza mai buna. Din acest motiv ati fost acuzat ca ati scris la comanda industriei pharma. Pentru ca in Romania sunt foarte putine articole pe aceste teme, articolul dvs. e indexat frumusel de Google si plasat sus in cautari. Insa cei care cauta, vor pareri complete, nu doar un lung review negativ si prost documentat. Eu, de ex., am ajuns aici deoarece vreau sa-mi cumpar un quantum analyzer (deci doar diagnostic). Costa vreo 800 lei, deci vreo 150 EUR si e “all inclusive”. Avantajul unui astfel de aparat este ca, daca te monitorizezi periodic, poti observa unele modificari si te poti duce ulterior la medica sa faci niste investigatii detaliate.
   Va dau un exemplul meu concret de acu’ vreo 10 ani. Am facut analizele de sange, au iesit toate bune. Dar, evident, era paleta clasica de analize, iar eu totusi nu ma simteam deloc in forma. Abia aparusera quantum analyzerele si am facut un test care a durat 1 sau 2 minute. Mi-a iesit o carenta severa de potasiu, iar medicul respectiv mi-a recomandat alimente care contin potasiu, in mod special fructe si legume: banane, avocado, spanac si cam toate fructele care sunt portocalii spunea el sunt bogate in potasiu, plus samburi de tot felul (nuci, etc.) si peste (somon, ton, hering, etc.). Asa am facut, si in vreo 2 luni am fost iar in forma. Pentru mine a fost o experienta convingatoare.
   Nu insist cu alte exemple. Sigur, sunt convins ca unii oameni au avut experiente negative (asa se intampla la orice fel de servicii medicale!). Sunt convins si ca unii sunt care ignora total medicina alopata. Dar stand stramb si judecand drept, cred ca e foarte bine sa combini analizele clasice ale medicii alopate cu instrumente moderne (care sunt abia la inceput, daca stam bine sa ne gandim).
   Eu cel putin asa fac.
   Insa fiecare decide pentru el. Nu faceti bine convingand oamenii ca e o varianta total gresita. Liberul arbitru este mai presus de orice!

   1. Dacă chiar credeți că la prețul de 800 de lei (sunt și mai ieftine, eu am găsit cu 510 lei) veți putea cumpăra un aparat care vă face toate analizele citindu-vă palma cu niște senzori, neinvaziv, fără probe de sânge sau alte fluide ale corpului, nici nu mai are rost să vă conving de ceva 🙂

    1. Eu nu mi-am propus sa va conving, Domnule Kovacs. Asa ca nu ma luati la misto cu “face toate analizele”, ca nu’s nascut ieri. Stiu suficient de multa fizica incat sa tin cont si de parerea unui analyzer si de limitele acestuia. Va doresc sanatate!

 3. Depinde foarte mult de medic si de calitatea aparatului folosit. Eu am avut si experiente negative , dar si pozitive. Atunci cand am avut noroc sa nimeresc la un medic si un aparat bun, testarea a relevat exact problemele de sanatate existente.

 4. Corect – depinde de medic si de aparat! Si eu am avut experienta pozitiva si mai putin pozitiva, in sensul in care diagnosticul a fost la fel cu cel alopat, in proportie de 85%. Problema e ca acesti medici nu stiu sa foloseasca softul foarte bine si nici nu traduc perfect – softul e in engleza! JOS INDUSTRIA FARMA/ BIG PHARMA! Pe de alta parte, astept cu ffff mare interes ca totale laboratoarele de analize clasice sa faca analize la PRETURI REZONABILE si in sistem de PREVENTIE!! Adica anterior aparitiei afectiunilor!

  1. Aveți mare dreptate cei care sunte ti Contra ce a scris acest roman:)) este un medica care este deranjat de tehnologia combinata cu medicina, le este frica sa nu și piardă locul de munca, stați liniștiți medicilor ca este loc pt fiecare în lumea aceasta, la ce aparatura aveți voi în spitale și cabinete nu e de mirare ca, omenirea cauta și altceva mai bun mai nou mai precis, lasă ți oamenii care dețin aceste aparate sa le folosească și lăsați oamenii sa decidă ce aleg, mie mi a rezolvat câteva afecțiuni care voi,, medicii,, mari experți care aveți diplome luate pe șpagă nu ați fost în stare sa rezolvați situația

 5. Îmi aduc aminte de febra anilor ’90… tratamentele cu Bioenergie. Atunci, era cum era… abia ieșiți din comunism, îndobitociți, lipsa educației, lipsa informației, șamd. Dar acum? După 30 de ani… cu acces la informație, cu acces la educație occidentala, în era tehnologiei și a informației…
  Cu părere de rău, trebuie să o spun:
  Oameni buni! De prostie nu ne vindecă nici un aparat!
  Felicitări pentru articol, Anton!

 6. Ce, esti prost sa recunosti ca ai fost platit?
  Numai ineptii debitezi.

  In primul rand, nu se cumpara laptopul, asa cum sustii(au dat mii sau chiar zeci de mii de euro pe un laptop pe care ți-l cumperi din supermarket cu câteva sute de lei) Se cumpara doar softul si accesoriile.

  In al doilea rand, medicii nu te fac bine.Ei doar iti prescriu otravuri(medicamente) si analize(in ale caror rezultate crezi ptr ca esti spalat pe creier), si nicidecum nu cauta cauza/sursa bolii.

  In al treilea rand, mai mari tampenii decat cele spuse de tine, cum ca nu exista chakre si medicina cuantica, nu am citit niciodata

  Iti doresc sa te imbolnavesti in asa hal, incat nicio analiza sa nu gaseasca cauza, si sa fi atat de disperat incat, intr-un final sa apelezi inca o data la biorezonanta, cap patrat

 7. Aparatelor de biorezonanță li se atribuie publicitar capacitatea miraculoasă de a spune totul despre pacient, si totodată sunt folosite in scopuri productiv mercantile, de oameni insuficient calificati.
  Există diferite aparate, cu mici diferențe.
  Există o știință(care a inceput prin anii 1900) a măsurării curentilor de suprafață si profunzime a organismelor si organelor sănătoase si bolnave, dar interpretarea nu poate fi făcută simplist. In plus, un medic imi spunea că aparatele rusesti sunt mai precise decât Scio-care prinde fluctuatiile de moment, nu starea de fond.
  Există un medic român care a făcut un aparat, Mafg, si l-a omologat ca aparat medical de diagnostic si tratament, in Italia, Israel si Sua.

 8. Defăimarea unei technologii la care s-a muncit zeci de ani, mi se pare cel puțin deplasată. Autorul deși face referire numai la invenția lui Nelson, trage apa după toate aparatele de diagnostic și tratament pe bază de biorezonanță magnetică. Ori, la ora actuală se lucrează cu mai multe tipuri, care dau rezultate. Ce păcat, că medicii, în loc să se folosească de aceste inovații, își bat capul spre a le defăima. Doar pentru ca doctrina medicală nu favorizează utilizarea lor, și nu sunt admise în protocol, nu atestă inutilitatea acestora, ci mai cu seamă obtuzimea, ca să nu zic, reaua voină, a practicii medicale. Cu respect față de excepții.

 9. Intotdeauna in istoria omenirii deschizatorii de drumuri au fost ridiculizati, batjocoriti sau chiar linsati. Turma reactioneaza de fiecare data refractar si proportional cu reticenta spre schimbare dar progresul urmeaza invariabil si neclintit aceeasi directie cu cea in care se scurge timpul, indiferent cat vor unii sa il ignore sau sa il bage sub pres.

 10. faptul ca ai spus că nu există chakre arată cît de “încuiat “poți fi…..şi deci necredibil…..probabil eşti unul dintre medicii aceia care le este teamă de aparatele care pot pune diagnostic şi referi ca oamenii să vină la cabinetul tău, decît să meargă undeva unde I se va spune că are carențe la zinc,magneziu sau potasiu, lucru pe care tu nu o să-l poți face niciodată. Medicii chinezi, specialişti în acupunctură puteau să-şi dea seama de un organ bolnav, doar luînd pulsul pacientului…..la noi mor oameni în spitale cu zile ….şi cînd apar anumite aparate la care s-au lucrat ani de zile de diverşi specialişti sunt contestate în mod intenționat de frică că-şi vor pierde job-urile

 11. Am sănătatea şubredă… multe, multe dar una pare să fie o boală “with no returning” şi ironia e că e boală femeiască. Îi spun mamei (73 de ani) că chiar mă îngrijorează pentru că nu trece iar afecţiunea e localizată şi nu bilaterală şi pare că un ganglion submandibular, pe aceeaşi parte s-a inflamat, e dureros iar pe partea aia n-am dinţi (care dinţi?) care să doară. Pfff… GDPR…
  Mama: “Vezi că chiar azi am citit pe Facebook că e o clinică în Timişoara unde se pot face toate analizele bazat pe biorezonanţă!” Am explodat! Că o să vină un şef de trib amerindian, o să dănţuie cu vorbe de neînţeles în jurul meu având în mâini un băţ în formă de Y iar la sfârşit o să îmi dea valorile hemogramei şi a biochimiei sângelui, PSA-ul, valorile testosteronului şi estrogenilor (hint!) plus ceva markeri după care o să îmi spună: miopie, paradontoză, BPOC, HTA esenţială I sau II, tulburări de ritm cardiac, colon iritabil, şi nodul aderent la ţâţa stângă.
  Medicul alopat mi-a spus dar nu l-am ascultat:
  -Nu mai fuma!
  -Nu îţi mai bea minţile!
  -Mănâncă sănătos!
  -Fă mişcare, multă mişcare!
  -Nu uita să trăieşti clipa şi să iubeşti!
  -Cugetă dar nu prea mult, dăunează sănătăţii…
  Iată deci de ce “ţi-ai luat-o” aşa tare cu articolul ăsta, Anton KOVACS 🙂
  P.S. Dacă homeopatia ar fi adevărată înseamnă că atunci când bem apă mâncăm, în fapt, rahat!
  Cred că am mai comentat la acest articol în aceeaşi notă dar nu a fost aprobat…
  Ce zici? Să merg au ba la ăia cu biorezonanţa? Oare de Kirlian au auzit? 😉

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*