Este permisă parcarea pe trotuar sau nu? Mic ghid pentru uzul autorităților


6 răspunsuri la “Este permisă parcarea pe trotuar sau nu? Mic ghid pentru uzul autorităților

 1. Aproape corect… dacă nu uitați să verificați și normativele. 🙂 Căutați cuvintul normative în lege și recitiți textul. Apoi căutați NP51. O să aveți surprize.

 2. Toate acestea nu au nici o importanță pentru poliția locală, care mi-au spus că trebuie să plătesc amenda, chiar dacă legile circulației ar permite, pentru că directivele Consiliului Local se aplică indiferent de regulamentul circulației. Și pe legile locale s-a dat ordin că pe trotuare e interzisă parcarea, oriunde nu e notată astfel.

  1. De fapt Poliția Locală nu are dreptate, pentru că o directivă locală nu poate să fie contrară legii naționale.
   Asta e valabil și în privința mașinilor, și a plimbării câinilor și în orice altă privință.
   Și cel care v-a dat amenda a procedat corect pentru că, așa cum am scris în articol, legea națională interzice parcarea pe trotuar.

 3. Legea a fost redactată astfel, deoarece v-a lăsat Ceaușescu trotuare late, dar „revoluționarii” vă fac acum străzi fără trotuare sau cu trotuare sub 1 m lățime, uneori sub 50 cm.
  Mereu se găsește câte un „binevoitor” care are el ceva cu automobilele.
  Ia puneți-i pe pietoni să plătească Rovinetă de trotuar dacă merge în alt cartier, să plătească asigurare obligatorie dacă iese din casă, impozit pentru fiecare pereche de încălțăminte și amenzi pentru poliuarea pe care o aruncă pe străzi. Revizie tehnică la pantofi odată la 6 luni … Nu conducătorii auto parchează pe străzi și trotuare, ci Administrația locală care nu pune la dispoziție parcări supraetajate la fiecare grup de blocuri. Iar cei care au curte sau parcare, să parcheze în curte, nu pe stradă.

  1. Tu te auzi, fratele meu intru Hristos? Cum sa compari un pieton cu 1t de fiare? Daca nu exista loc de parcare o lasi mai departe intr-un loc de parcare amenajat, nu unde ti se scoala tie.

 4. Vreti parcari, dar sa scoateti banul sa platiti mai greu. Lasa ca au facut parcari prin Bucuresti, si nu parcheaza nimeni „costa” si n-are romanul bani. E cam fumata gluma „faceti parcari”

  Daca nu aveti unde sa le puneti. Mergeti pe jos ca oricum „bagati de 50 lei la pompa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *