Vremea de astăzi va fi foarte asemănătoare cu cea de ieri, poate că va fi și mai frumoasă și însorită. Temperatura maximă va ajunge la 2°C. Vânt dinspre NV, cu viteze de 10-15 km/oră.
Calitatea aerului nu este perfectă dar este bună.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9005/Euro, 4.4823/USD, 4.9076/CHF și 5.4945/GBP.
E-Distribuție anunță că astăzi, între orele 11-19 se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe străzile Rudaria, Mircea cel Batran (p), Livezilor (p), Ciocarliei (p).
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a întâmplat în 6 februarie
1886: Chimistul german Clemens Winkler a descoperit un alt element chimic, pe care l-a numit germaniu.
1918: Femeile britanice peste 30 de ani primesc drept de vot.
1919: Adunarea Națională rezultată în urma alegerilor din 19 ianuarie 1919 și-a început lucrările în orășelul Weimar, urmând să dea Germaniei o Constituție. După orașul unde s-au desfășurat lucrările adunării, au fost denumite ulterior „Republica de la Weimar” (1919-1933) și constituția după care se va conduce aceasta – „Constituția de la Weimar”.
1945: Decret-lege privind statutul naționalităților, potrivit căruia toți cetățenii sînt egali în fața legii și se bucură de aceleași drepturi civile și politice, fără deosebire de rasă, naționalitate, limbă sau religie. Statutul prevedea pedepsirea prin lege a manifestărilor urii de rasă sau a naționalismului.
1952: Elisabeta a II-a devine regină a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea.
2018: Compania spațială americană SpaceX a lansat cu succes racheta Falcon Heavy, care face parte din clasa lansatoarelor grele.
Escrocheriile zilei: mailuri false, care par a fi de la Posta Romana sau de la Netflix
Cele mai intalnite tentative de frauda din acesta perioada sunt mailurile primite in numele Postei Romane si Netflix – de pe conturi, evident, false – in care destinatarului i se cer bani. In ultima perioada…
Cel puțin o sută de persoane au murit în urmă cutremurului din Turcia
Un cutremur foarte puternic s-a produs in noaptea de duminica spre luni in Turcia. Seismul a provocat cel puțin 100 de decese și a fost simțit în mai multe țări.
Povestea ”balonului spion” chinezesc, o criză fabricată
Titlurile războiului dintre Ucraina și Rusia au fost puse pe pauză vineri și sâmbătă, întrucât atenția și discursul publicului american au fost temporar consumate de bizara saga a ”balonului spion” chinezesc,
Producătorii auto cer UE să renunțe la Euro 7 și să scoată din trafic a mașinilor non-euro – Euro 5
Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) cere UE să găsească o soluție pentru a scoate din trafic mașinile poluante, non-euro – Euro 5, după anul 2025.
India joacă un rol important în aprovizionarea pieţelor petroliere mondiale, cumpărând cantităţi din ce în ce mai mari de petrol rusesc ieftin, pe care îl rafinează în carburanţi care ajung în Europa şi SUA. Metoda, care este la limita embargoului, aduce venituri imense Indiei…
Sancțiunile impuse de Occident țițeiului rusesc au „eșuat complet” până în prezent și noile plafoane de preț s-ar putea dovedi, de asemenea, nesemnificative, au declarat analiștii pentru CNBC.
Embargoul impus de UE importului de carburanţi din Rusia intră în vigoare duminică, iar România va trebui să identifice în acest an surse alternative pentru cantităţi reprezentând cel puţin 80% din importurile…
Statele Unite amintesc de ajutorul dat lui Stalin, dar uită de sprijinul pentru Hitler
Într-o încercare disperată de a justifica elanul cu care trimit în Ucraina armament, bani, logistică și specialiști, Statele Unite au apelat la file de istorie. Mai precis au făcut o paralelă cu ajutorul acordat URSS, ”în…
Premiilor Grammy 2023. Lista completă a câștigătorilor
Enel a prelungit până la sfârşitul lunii februarie perioada de exclusivitate pentru discuţiile cu Public Power Corporation S.A. din Grecia privind o potenţială vânzare a operaţiunilor sale din România…
Ce nu pot să înțeleg este de ce Statul Român nu cumpără ENEL-ul. Probabil ar fi cea mai bună afacere care a fost făcută în ultimi 30 de ani. Mai ales că prețul ar fi comparabil cu cel al submarinelor inutile și care nu vor fi folosite niciodată la nimic pe care statul dorește să le cumpere de la francezi.
Dar probabil că la ENEL nu există “parandărăt”, cum există la arme.
Nu dorințele în sine sunt sursa fricii, ci multitudinea și dimensionarea lor incorectă. Asimilarea nefiltrată a dorințelor generației din care facem parte sau a celor preaslăvite de (social)media: ce job este…
Gabriel Biriș / Oligopolul tichetelor. O industrie și o sinecură de sute de milioane
Cu toții știm ce sunt tichetele de masă și la ce folosesc. La început au fost niște bonuri tipărite, cumpărate de angajatori de la câteva companii autorizate să le tipărească, acum (din 2022) sunt numai…
Parteneriat ActiveNews: Povestea Elei, care a suferit reacții alergice severe la vaccinul anti-Covid
”Medicii au descoperit că petele nu erau doar pe fața mea dar de asemenea și pe organe. Am avut o serie de atacuri de cord și corpul mi-a paralizat de la mijloc în jos. Soțului i s-a spus că am 50% șanse…
Ambasada României în Egipt susținea, la data de 5 februarie 2023, că premierul României este Florin Cîțu, iar pe actualul premier, Nicolae Ciucă, îl prezenta drept ministru al Apărării, chiar în ziua în care Ciucă…
PORTRET: Povestea fascinantă a legendarului Sergiu Malagamba
În Dicţionarul explicativ al limbii române, termenul de malagambist semnifică un tânăr al anilor 1940 – 1960, îmbrăcat ultramodern şi cu un comportament nonconformist, „liberal”, „şmecher”, spre frivol.
Timisoara se mandreste cu multe premiere, in diferite domenii, una dintre ele fiind realizata de medicii orasului in urma cu aproape doua secole.
TIMISOARA. Controalele de rutina facut de politistii de la Rutiera in ultimele ore pe soselele din Timis au dus la prinderea altor soferi iresponsabili…
Cum a fost la Elefsina, în Grecia, la ceremonia de deschidere a Capitalei Cultural Europene – video
Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, se află la Elefsina, în Grecia, unde a avut loc deschiderea Capitalei Cultural Europene, după cum se știe, 2023 fiind anul Elefsinei, a Veszpremului și al Timișoarei. Tabără a…
Primarul Dominic Fritz a făcut bilanțul sumelor obținute de instituția pe care o conduce de la începutul acestui an. Astfel, municipalitatea a atras, din fonduri europene și naționale, 415 milioane de lei. Banii vor fi…
Societatea Colterm atrage și abonați noi. Se propune un nou sistem, diferit de cel din prezent
Societatea de termoficare Colterm are nu doar cereri de plecare din sistemul centralizat de încălzire, existând și cereri de rebranșare, pentru un complex de 1.000 de apartamente. O soluție aplicată în…
În traducere, asta ar însemna un fel de “descentralizare” a Coltermului, trecerea de la furnizarea de energie termică în sistem centralizat, cum este acum, la furnizarea de energie cu ajutorul microcentralelor termice, fie unele de cartier, cum era sistemul în anii ‘70 când m-am mutat eu la bloc și monstrul acela din Calea Șagului încă nu exista, fie unele individuale, de bloc sau de scară. Adică, energia nu mai vine pe o țeavă lungă care pornește din Calea Sagului și se răspândește în tot orașul, ci vine sub formă de tevi de gaz, ceea ce este mult mai eficient, se reduc pierderile de energie, una e o țeavă de 2” pe care vine gazul, de fapt țevile astea există deja în aproape toate cartierele orașului, și alta este tubul acela imens pe care vine apa caldă de la Colterm spre cartierele orașului.
Sistemul nu ar fi rău, dar va fi implementat mult prea târziu, dacă va fi implementat vreodată.
O altă problemă este că nu poți face o centrală de bloc decât dacă ai unde să o faci, că nu putem face câte o clădire mititică în care să bagi centrala pe lângă fiecare bloc. Și altundeva nu ai unde să o faci, dacă blocul nu este construit în așa fel încât să aibă o încăpere special prevăzută pentru o microcentrală termică.
Pe de altă parte, ce rost are să te mai încurci cu Coltermul, dacă au bani locatarii pot să pună mână de la mână și să-și cumpere singuri o astfel de centrală de scară sau de bloc.
Eu personal cred că acest sistem va avea același “succes” pe care l-a avut mult lăudata contorizare pe orizontală. S-a făcut în unele orașe, primăriile au finanțat implementarea și fiecare locatar a ajuns să plătească exact cât consumă. La Timișoara nu s-a întâmplat așa, dacă doreai să implementezi acest sistem o făceai pe banii tăi.
Și la noi în scară s-a dorit să se facă așa ceva. S-au dus niște vecini la Colterm, au venit niște oameni care au măsurat ce era de măsurat și ne-au făcut un fel de antecalculație. Ne-ar fi costat pe fiecare mult mai mult decât instalarea unor centrale individuale. Așa că am spus pas și într-o lună am avut fiecare centrala proprie, și am mai făcut și o economie de vreo 2000 de lei pentru fiecare apartament.