Chirurgul Marian Gașpar, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a fost săltat în dimineața asta de politiștii de la Direcția Generală Anticorupție, în urma unui flagrant.
Conform primelor informații, medicul ar fi cerut mită 1000 de euro unui pacient pentru a-l opera. Surse apropiate operațiunii din această dimineață spun că nu ar fi pentru prima dată când medicul ar fi luat mită pentru intervenții.
Totodată, conform surselor noastre, Gașpar ar fi adus și medici străini cunoscuți să opereze în Timișoara. Aceștia știau că operează gratuit, totuși banii ceruți mită de medicul timișorean ajungeau la el în buzunar.
Medicul Marian Gașpar are 63 de ani și este unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi cardiologi din Timișoara. Începând din 2003 acesta este șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la spitalul de la Pădurea Verde.
Va reamintim că la jumătatea acestui an un alt medic renumit din Timișoara a fost săltat de politiști sub învinuirea de luare de mită în formă continuată. Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal, se află acum sub control judiciar și interdicție de a mai profesa timp de 60 de zile.
UPDATE: Ce au declarat procurorii
„În dimineața zilei de 26 septembrie 2022, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura centrală și Serviciul Județean Anticorupție Arad, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au organizat un flagrant pentru depistarea comiterii unei infracțiuni de corupție la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.
În prezent se desfășoară percheziții, în vederea stabilirii situației de fapt și a lămuririi împrejurărilor cauzei, urmând ca persoana vizată să fie condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș pentru a fi audiată în legătură cu presupusa faptă cercetată.
Precizăm că începerea urmăririi penale in rem reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au declarat procurorii din cadrul Direcției Generale Anticorupție într-un comunicat de presă.