V.V. September 11, 2022

 

Fostul manager al Spitalului Municipal Timișoara, medicul chirurg Octavian Mazilu, rămâne sub măsura controlului judiciar timp de 60 de zile, după ce Tribunalul Timiș a respins vineri apelul procurorilor privind prelungirea arestului la domiciliu. Medicul a fost prins în flagrant că a primit bani pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale.

 

Pe durata controlului judiciar, inculpatul Mazilu Octavian trebuie să respecte următoarele obligaţii:

 

 • să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat să informeze de îndată instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei
 • să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea- IPJ Timiș- secţia de poliţie în a cărei rază teritorială îşi are locuinţa, conform programului de supraveghere întocmit de acesta sau ori de câte ori este chemat
 • să nu depăşească limita teritorială a jud. Timiș decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată
 • să nu se apropie de martorii Lucuța Maria, Panti Francisc, Nagy Noemi, Popescu Mioara, Martinescu Maria, Pipina Andrei, Crăciunescu Barbu, Bucureștean Mirela, Adriana Bucurescu, Vioara Buga, Bățulescu Daniela Claudia, Vrăjitoru Raluca, Păun Ionuț Daniel, Guran Maria, Oprea Ionuț Iulian, Covaci Elena, Baițu Veronica, Mura Stana, Muntean Dorin Nicolae, Nicola Florina Loredana, Pasc Carolina, Marcu Rodica Mariana, Herzal Adolf, Ficl Elena, Mijina Fineta, Bobocea Florin Marian, Anghel Ion, Cerbu Vasile- Ioan, Grecu Cosmin- Ionuț, Minichreitter Elena, Monoranu Oana- Alexandra- Miruna, Dumitrescu Dușan și Jeberean Adrian- Cornel sau de membrii familiilor acestora şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nici o cale
 • să nu exercite profesia de medic
 • să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă
 • să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme

 

În cazul în care medicul va încalca aceste condiții, măsura controlului judiciar va fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau va fi trimis după gratii.

 

Hotărârea Tribunalului Timiș poate fi consultată aici: 3822/30/2022

 

Vă reamintim că medicul chirurg Octavian Mazilu este suspectat și că ar fi primit de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora diferite sume de bani pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit.

 


Publicația Info Timișoara poate să rămână independentă doar cu ajutorul vostru. Susțineți jurnalismul independent:

 

 

 

2 thoughts on “Medicul chirurg Octavian Mazilu, control judiciar și interdicție de a mai profesa timp de 60 de zile, sub învinuirea de luare de mită în formă continuată

 1. Nu este ceva woow!Nici un medic nu este scutit de acest tratament,, ATENȚIE “! Toți medici în special chirurgii, ar trebui luați la bani mărunți.

 2. Sunt unul dintre “martorii” nominalizați in Hotărârea Tribunalului. Martor fără voie.
  De fapt sunt pacienta profesorului Octavian Mazilu și pot spune că acesta nu mi-a solicitat în vreun fel sume de bani sau alte foloase necuvenite și nu mi-a condiționat actul medical.
  Pot spune că, spre deosebire de alti iluștri colegi, profesorul Mazilu este un medic cu “față umană”, empatic cu fiecare pacient in parte, care nu stă cocoțat pe un piedestal refuzând să comunice cu “muritorii de rând”-pacientii. Faptul că mi-a explicat cu multă răbdare fiecare pas al actului medical, de la biopsie și până la intervenția chirurgicală, mi-a impus încredere deplină.
  Este incredibil, în condițiile deficitului acut de medici specialiști, să i se interzică profesorului Mazilu dreptul de practică.
  Mi-e scârbă de această vendetă ipocrită pornită împotriva dânsului.
  Bani publici irosiți și multă energie “proletară” consumată pentru a pune la zid un medic și om minunat, privând atâția pacienți de experiența acestuia.
  “Nu-i numărați ilustrului chirurg bani luați pe grave operații
  Dacă nu știți și banii care curg pentru a distruge neamuri, nații.”
  ( Adrian Păunescu)

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*