În Dilema Veche puteți citi câteva zeci de articole despre America, majoritatea corecte politic, dar mai sunt și excepții.
Elevul care a ucis o fată și a încercat să-l omoare pe tânărul care o însoțea trecuse de examenul psihologic.
Individul era atât de echilibrat încât umbla cu o macetă în rucsac.
Și nu e numai ăsta, uitați-vă pe stradă, la indivizii ăia care claxonează isteric dacă cel din fața lor nu a plecat din loc în fracțiunea de secundă în care culoarea semaforului a devenit verde, și ăia au trecut un examen psihologic. Și mai sunt mulți alții.
Am căutat pe Internet să văd care este deosebirea dintre psihiatru și psiholog.
Am aflat că primii, datorită pregătirii adecvate, au dreptul de a consulta și trata pacienții, înclusiv să le prescrie medicamente, în timp ce psihologii nu au acest drept.
La un moment dat Ceaușescu desființase școlile de psihologie, considerând că psihologii sunt un fel de farmaciști care vând suplimente alimentare, ca să mă exprim elegant.
Poate că a avut totuși dreptate.
Celor de la CECCAR le este frică că în profesia contabilă s-ar putea întâmpla ca și în cazul farmaciștilor.
Nici o grijă domnilor de la CECCAR, chestia asta s-a întâmplat de mult, dacă nu credeți ajunge să căutați pe forumurile contabililor, să vedeți ce debitează oamenii ăia.
Ia să faceți un test simplu, luați 100 de experți contabili cu vârsta mai mică de 50 de ani, la întâmplare, și fără nici un calculator și soft dați-le să conteze “manual” câteva documente, o factură de cumpărare, una de vânzare, niște bonuri de casă, descărcarea unei gestiuni global-valorice, chestii din astea simple, să închidă conturile care trebuie închise și după aceea să facă pe un document cumulativ din ăla mare cu multe coloane o balanță din datele rezultate. Probabil că procentul celor care vor face corect aceste operațiuni este mai mic decât al elevilor care știu să calculeze două treimi din 12. Nici nu trebuie să le luați softul din față, ajunge să le scoateți mouse-ul din calculator.
Eventual puteți să-i alegeți pentru acest test pe cei care își pun clienții să scrie pe factură că “Factura circulă fără semnătură și ștampilă conform art… din Codul Fiscal”.
Doamna Maria Grapini a organizat în urmă o conferință cu privire la îngrijirea persoanelor vârstnice.
Nu știu de ce am impresia că doamna Grapini ne citește.
Domnul Cristian Clipa ne povestește despre universitarii din România, care se comportă exact la fel ca cei descriși de David Lodge în cartea sa “Ce mică-i lumea”. Eu vă recomand să citiți și articolul domnului Clipa, și cartea lui David Lodge. În ambele cazuri nu veți avea decât de câștigat.
Iar la noi aflăm că demolarea vechiului stadion 1 Mai va costa 6 milioane de euro.
Probabil că un gospodar deștept și cu experiență în loc să-l demoleze l-ar fi făcut ca nou cu o șesime din acest preț.
***
„Asta a fost crimă organizată. Nu există altă modalitate de a o defini”, a susținut James Comer, președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei.
Visul american nu mai e pentru noi azi
Comparînd mere cu mere, săraci cu săraci, oameni din clasa mijlocie cu echivalenții lor și așa mai departe, în România se trăiește vizibil mai bine azi decît în America. Visul american poate e simpla dorință de a cîștiga undeva mai mulți bani și a-i cheltui la tine acasă. Dar ăsta e visul oricărui „căpșunar” plecat oriunde. Cu siguranță, banii cîștigați în America cumpără mai mult aproape oriunde, inclusiv în Europa, poate la paritate doar cu Norvegia sau Elveția. Dar acest „avantaj” e mai degrabă util unui cetățean mexican care baleiază în ambele sensuri granița peren fluidă între Mexic și SUA, e logistic extrem de dificil să fii un „căpșunar” român eficient în America.
Marian Nazat: România, la răspântie
Ieșită năucă din mascarada pandemică, România s-a văzut îmbrâncită într-un alt experiment ticălos, pe fundalul războiului ruso-american din Ucraina. La o simplă ridicare de sprânceană a „Unchiului Sam”, ne-am trezit transformați în bază militară NATO, comandați de niște căprari veniți de la Washington, deh, de la „națiunea indispensabilă”… „Culcat! Drepți!” s-a auzit sacadat și despotic din cazarma cocoțată în Dealul Spirii, loc al arsenalului dintotdeauna. Și o țară întreagă s-a conformat, târându-se pe coate și genunchi la ordinul stăpânului nărăvit din 1945 încoace să conducă omenirea. Momentul acesta umilitor pentru nația mea de prepeleci și de ierunci fusese pregătit cu minuțiozitate încă din 1990, când yankeii au sosit la București și s-au comportat aidoma unor stăpâni aclamați de gloata antisovietică. Îndreptățit antisovietică, s-o spun pe șleau ! De atunci și până azi, „partenerul nostru strategic” ne-a dictat fiecare pas, fiecare respirație. Ne-o zice și Tom Gallagher: „Astfel că, pentru a nu își reduce șansele de a obține calitatea de membru al NATO, guvernul a fost nevoit să îi convingă pe aliații NATO că România nu reprezintă o potențială verigă slabă în cruciada contra terorismului, iar Năstase a făcut acest lucru prezentându-se ca un zelos apărător al intereselor americane.
Mai știi vreo conferință pe undeva?
Mediul universitar din România pare să fi devenit terenul unui maraton perpetuu. Toată lumea — de la asistenți la profesori universitari — aleargă după cât mai multe puncte, pe care să le poată înregistra în propriul CV, pentru ca, mai apoi, să le raporteze unui superior sau să le valorifice într-un dosar de promovare. Acumularea obsesivă a acestor chinuitoare și imbecilizante puncte nu mai are de mult vreo legătură cu ideea de merit și, cu atât mai puțin, cu cea de cercetare autentică, serioasă și sedimentată. Universitarul nu mai citește, el scrie! Asistentul, lectorul sau conferențiarul nu mai face cercetare științifică spre a deveni un mai bun cadru didactic, ci pentru a tezauriza „golaveraje” și „palmares”! Profesorii-coordonatori ai tezelor de doctorat nu mai știu cum să se înscrie în și la tot felul de congrese, în locuri și universități de care, până mai ieri, nici măcar nu știau că există!
Fostul judecător CCR şi preşedinte al Curţii Augustin Zegrean afirmă că, dacă actuala Curte Constituţională va respecta practica mai veche a CCR, legea pensiilor speciale nu va trece de controlul de constituţionalitate pentru că legea aprobată astăzi în Parlament „nu are nicio legătură cu tehnica legislativă”. „Nu poţi să spui că o lege intră în vigoare pe articole pe ani. Legea nu poate să intre în vigoare pe rând, fiecare când vrea el”. Totodată, în ceea ce privește legea privind eliminarea pensiilor parlamentarilor, Zegrean a spus că se aşteaptă ca pensionarii din Parlament să atace legea în justiţie.
Senatorul Cosmin Poteraș (REPER) a declarat despre proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale că nu respectă nici principiul contributivității și nici pe cel al echității, care ar fi trebuit să stea la baza reformării legii.
Cumulul pensiei cu salariul la stat va fi interzis doar pentru angajații „de rând”, nu și pentru specialii care adună pensii speciale și indemnizații de zeci de mii de lei. Prin nenumăratele excepții adăugate, inclusiv pe ultima sută de metri, PSD și PNL s-au asigurat că parlamentarii, primarii, șefii de CJ-uri și șefii extrem de bine remunerați ai unor instituții aflate sub control parlamentar nu vor trebui să aleagă între pensie și salariu, a transmis miercuri USR, printr-un comunicat de presă.
O inițiativă legislativă susținută de mulți parlamentari USR, un membru AUR și doi neafiliați prevede că cei care nu au experiență în domeniul contabilității își pot face firme. Problema este că la fel s-a întâmplat și cu farmaciile și astfel s-a ajuns la situații negative pentru toți românii: medicamente și tot felul de suplimente de care n-avem nevoie ne sunt împinse în față.
„Ca să treci de la 4 la 7, pentru a rezolva cel mai greu exercițiu trebuia să știi că un cerc are 360 de grade și să nu greșești împărțirea lui 360 la 8”, a scris pe Facebook fostul ministru al Educației.
Gabi Bartic, CEO BRIO, a afirmat că bacalaureatul la limba română din acest an a fost un festival de conformism şi nu atestă nicio competenţă de rang superior şi a precizat că atestă doar competenţa de a repeta papagaliceşte nişte lucruri şi a ne conforma.
Susținătoare ferventă a drepturilor persoanelor vârstnice, dar și a celor cu dizabilități, prin luările de cuvânt și inițiativele din PE dar și din România, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a organizat, pe 27 iunie, la Parlamentul European, Conferința cu tema „Îngrijirea persoanelor vârstnice, o prioritate pentru Uniunea Europeană”.
Pot înțelege nevoia de a scăpa de proști, de ticăloși și de hoți. O pot înțelege la nivel de societate și e super relevantă pentru demonii sau îngerașii pe care îi poate trezi politicul. Trist e însă când politicul ajunge să împartă “fără” în stânga și în dreapta. Pentru că îi mint pe oameni. Dincolo de limitări constituționale, posibile etichete puse și alte asemenea, e o minciună populistă. E un soi de soluție miraculoasă vândută pentru a hrăni o nevoie legitimă de dreptate sau o lehamite rezonabilă. Dar nu e o soluție reală.
Elevul ucigaș din Craiova trecuse cu bine testarea psihologică pentru liceul militar
Elevul ucigaș care a ucis o fată de 14 ani și a încercat să omoare un tânăr de 20 de ani trecuse cu bine testarea psihologică pentru liceul militar, care este obligatorie la admitere.
Această testare s-a făcut la intrarea elevului în clasa a IX-a. Acum, elevul a terminat clasa a XI-a. De la momentul admiterii în liceul militar și până la terminarea clasei a XI-a nu i s-au făcut alte testări psihologice. Cu toate acestea, liceul are un consilier psihologic, a precizat purtătoarea de cuvânt a Colegiului Militar.
Facilitățile fiscale pentru angajații din anumite domenii de activitate ar putea să dispară de la 1 septembrie 2023.
TIMISOARA. Dupa ce in urma cu o luna ni s-a dezvaluit cum ar putea arata noul stadion de 32.000 de locuri de la Timisoara din desenele facute de proiectanti pe calculator, acum eforturile se concentreaza pe demolarea batranei arene Dan Paltinisanu, pentru a face loc viitoarei constructii.
VIDEO. Polițiștii au întocmit portretul robot al criminalului
Războiul Bicicletelor: Primăria Timișoara își desființează propriul serviciu ca să facă loc unei organizații private
Ce facem astăzi, 29 iunie 2023, în Timișoara?
Joi, 29 iunie, puteți participa la mai multe instalații în oraș, dar și la concerte, inclusiv de muzică terapeutică. La Cinema Victoria rulează „Indiana Jones și cadranul destinului”. Are loc și o expoziție aparte pentru persoanele cu dizabilități, persoanele neurodiverse și seniori.