Temperatura aerului va ajunge la 26°C. Vânt ușor și variabil. Cer însorit.
Pe o scară de la 1 la 10, nota pe care o primește astăzi calitatea aerului este 9.
Cine e curios să vadă calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici sau aici sau aici.
Cursul BNR valabil pentru astăzi este 4.9583ro, 4.5277/USD, 5.0561/CHF și 5.7514/GBP.
E-Distribuție anuntă că astăzi, între orele 9-17 se va întrerupe curentul pe străzile Cheveresului, Calea Buziasului (p).
AQUATIM anuntă că astăzi se va întrerupe furnizarea apei în zona delimitată de Calea Aradului, Calea Sever Bocu, strada Amurgului și Piața Consiliul Europei, inclusiv la Iulius Town. În aceeași perioadă, presiunea va fi scăzută pe Calea Aradului, strada Miresei, la etajele III și IV din zonele Aradului Est și Vest, în zona delimitată de străzile Dr. Grigore T. Popa, Armoniei, Marginii și Ion Barbu, precum și la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, Liceul Tehnologic Agricol „Petru Botiş”, firmele Hornbach, Auchan, Altex, Selgros, Decathlon, Ikea, Centrul medical Regina Maria, UTT, Penny, Carrefour, Dacia Service, Romstal, Lidl, Petrom, reprezentanța Mercedes Benz, restaurantul Tinecz, OMV și MOL.
Ce s-a întâmplat în 29 iunie
1400: Începutul domniei lui Alexandru cel Bun în Moldova (până 1 ianuarie 1432); Alexandru cel Bun a consolidat statul pe plan extern și intern, a aplanat conflictul cu Patriarhia din Constantinopol, care a recunoscut Mitropolia de la Suceava (1401), a înființat episcopiile din Roman și Rădăuți și a clădit mânăstirile Moldovița și Bistrița.
1880: Franța anexează Tahiti.
Marea Britanie, deja stabilită în Australia , preluase controlul Noii Zeelande în 1840. Ca reacție, la 9 septembrie 1842, amiralul Abel Dupetit-Thouars a proclamat din proprie inițiativă protectoratul Franței asupra insulei din Tahiti. Protectoratul a fost ratificat în numele regelui Louis-Philippe la 20 martie 1843 de către ministrul de externe François Guizot .
De foarte multe ori, rivalitatea dintre puterile coloniale a fost unul dintre principalele motive pentru anexarea unui teritoriu. În Africa a fost numită „cursa cu turnul” sau chiar lupta pentru Africa .
În ceea ce privește Tahiti, același fenomen a fost impus francezilor care se temeau că, fără reacție din partea lor, Statele Unite sau Germania vor interveni în această sferă a intereselor franceze. Prin urmare, oficialii locali au decis să reunească sub un singur steag și în cadrul aceluiași set de legi coloniale Insulele Leeward, Marquesas și insulele protectoratului Tahiti.
Acest spațiu vast de cinci milioane de km², compus din insule și întinderi maritime gigantice, a luat numele de Instituția Franceză din Oceania (EFO) între 1842 și 1957, înainte de a deveni teritoriul d’outre-mer, sau mai mult. tocmai țara de peste mări, pe care o cunoaștem astăzi drept Polinezia Franceză (Herodote – Le Media de L’histoire)
1866: Parlamentul României adoptă prima constituție a țării, una dintre cele mai avansate a acelor timpuri.
1995: Navele spațiale Atlantis (SUA) și Mir (Rusia) s-au unit, formând astfel cel mai mare satelit artificial care a orbitat vreodată în jurul Pământului.