Anton Kovacs July 28, 2020

image

image

 

Probabil, la fel ca frații lor din Rusia, și oligarhii timișoreni sunt vaccinați contra coronavirusului, probabil cu  vaccinul obținut la Oncogen.

Altfel nu se explică cum, în timp ce pe noi ne paște amenințarea de a purta măști și în aer liber, ei organizează tot felul de adunări și ceremonii care nu servesc nimănui.

Și după aceea tot autoritățile se miră că există o mulțime de oameni care nu au nici cea mai mică încredere în toată povestea asta.

 

***

 

image

 

Singura explicație este că au fost furate de cei care au schimbat fațăda originală, Duiliu Marcu și gașca lui, că după aceea nu cred că a scos cineva travertinul ca să ia statuile de acolo.

 

Eu vă propun următoarea treabă:

Noi, adevărații timișoreni, asta incluzând pe toți cei care iubesc acest oraș, indiferent de locul în care s-au născut, ar trebui să arătăm că avem c..ie.

În primul rând cineva care se pricepe, un arhitect, un fotofob, o colaborare între cei doi, cineva, să facă o randare cu Opera, așa cum arată ea când are travertin pe fațadă, dar și cu două nișe în care sunt cele două statui. Eventual forma nișelor poate fi adaptată în așa fel încât să se armonizeze cu actualul aspect al clădirii, pătrățoș, urât și musolinian cum e, dar statuile să semene cât mai mult cu cu cele furate. Și să fie mari, cel puțin cât coloanele alea din balcon. Asta ar fi primul pas care nu costă nimic , nu necesită aprobări și rezultatul ar putea fi văzut și mâine.

Poate nu ar strica să existe și o variantă cu statuile amplasate în stânga și în dreapta intrării.

După aceea o organizație cu prestigiu din acest oraș să inițieze o petiție prin care timișorenii cer autorităților modificarea fațadei după proiectul de mai sus.

Asta se poate face și pe Facebook, sau la un site de petiții online.

Facem și un sondaj cu cele două variante de amplasare a statuilor, în nișe sau lângă intrare, să vedem cum îi place mai mult poporului.

Aceeași organizație, sau alta, va face un fel de colectă în care timișorenii vor dona fiecare cât poate, banii urmând să fie utilizați pentru confecționarea statuilor și amplasarea lor.

Poate mai pun și autoritățile ceva, sau dacă autoritățile iubesc acest praș pun totul și nu mai e nevoie de donații, în fond nu cred că toată treaba ar costa mai mult decât o ceremonie inutilă cu soldați și popi, ca cea de mai sus.

Și când avem bănuții se vor confecționa și statuile, acestea pot fi din beton armat tratat astfel încât să semene a marmură.

 

Așa de-al dracului, pentru ca prin gestul nostru  să spun “uite, băi, miticilor, chiar dacă ați vrut să ne ștergeți istoria și memoria acestui loc, tot nu ați reușit”.

 

***

 

image

 

Aceasta nu este o știre, dar textul este demn de interes pentru că e un exemplu de dezinformare demn de a fi publicat în manualele de specialitate.

Renașterea, săraca, nu are nici o vină, a preluat știrea din Historia, care la rândul ei a copiat-o din The Guardian, ziar care vorbește despre un film în care se vorbește despre orașul ascuns și secret de către niște realizatori care s-au plimbat și au filmat în acel oraș interzis.

image

Puteți să vă convingeți și singuri că nu este acolo nici un oraș ascuns, dați click pe imaginea de satelit de mai jos și veți vedea harta pe care revista Historia și The Guardian nu au găsit-o.

Undeva în centru veți găsi și sinistrul combinat Majak despre care se afirmă că produce material nuclear (existau în anii ‘80 niște magnetofoane Majak, oare nu acolo or fi fost produse?).

Cât despre poluare, cele două poze demonstrează cât de poluat este acest oraș, cred că Timișoara este mult mai poluată decât localitatea aceea.

 

image

o1

o2

 

***

 

image

 

Dacă cei care fac aceste teste ar mai fi citit din când în când niște literatură de specialitate, de exemplu acest articol, că așa fac medicii, mai citesc din când în când, ca să se upgradeze, ar fi aflat că nu e nimic bizar.

În omul ăla a rămas ARN de la virușii pe care i-a avut, exact cum se întâmplă în bucătărie când dai cu spray de gongi și rămân gândaci morți prin colțuri.

Iar testele RT PCR nu detecteaă virușii, ci ARN-ul acestora, deci inclusiv ARN-ul virușilor morți de prin tot felul de colțuri ale organismului.

Ca să înțelegeți mai ușor, se întâmplă exact ca în documentarele cu FBI de la Discovery, vine criminalistul, recoltează material dintr-o pată de spermă, urină, sânge sau salivă și multiplică acele resturi de ARN. Dar asta nu înseamnă că cel care a lăsat acolo pata de spermă mai trăiește, e posibil ca secretorul respectiv să fi murit în urmă cu câteva zeci de ani.

Citește și:  Revista presei cu Anton Kovacs – 18.06.2021

Este adevărat că acel ARN se elimină la un moment dat dintr-un organism viu, dar, așa cum spun specialiștii, acest lucru nu se întâmplă imediat, ci procesul poate dura un timp destul de îndelungat.

 

Nu în ultimul rând, să nu uităm asta:

 

image

 

***

 

image

 

A fost o ripostă la ce au făcut zilele trecute americanii cu consulatul chinez din Houston. Așa se procedează în lumea diplomatică, tu mi-o arăți pe a ta, eu ți-o arăt pe a mea.

Totuși, chinezii ăștia au dat dovadă de mai multă eleganță, au coborât drapelul încet, artistic, au televizat evenimentul, nu au sărit ca niște țoape să dărâme poarta.

 

***

 

image

 

Sunt și la noi din ăștia, în diverse forme..

Stomatologul care îți albește dinții chiar și în situația în care acest lucru ți-ar putea face rău, cel care te trimite la radiografie chiar și dacă acest lucru nu e neapărat necesar, dar el primește un comision de la radiologii ăia, numai la un anumit cabinet, altundeva nu sunt bune radiografiile, cel care îți face o lucrare și după aceea trebuie să mergi la altul să ți-o repare pentru că te dor dinții de-ți crapă creierii, medicul care te pune la un laptop și după aceea îți recomandă suplimente alimentare fără nici un efect, dar e înscris el într-un MLM, urologul care te cheamă la cabinetul privat și după ce îți ia banii pentru consultația de care nu ai fi avut nevoie îți recomandă și el niște suplimente alimentare, ăsta barem nu îți recomandă medicamente care ți-ar putea face rău, ci un fel de apă sfințită care nu are nici un efect.

Sunt și medici care din prostie îți recomandă medicamente care îți fac rău sau, pur și simplu, nu îți recomandă medicamentele care te-ar vindeca.

Și mai sunt și escrocii, care nici măcar nu sunt medici, dar se joacă de-a medicii în clinici private care se pretind de renume șî cer tarife corespunzătoare..

Pe lângă medici buni avem și toate speciile astea aici la Timișoara.

Ar trebui ca medicii, indiferent de specialitate, să fie obligați să se înscrie și ei pe un site asemănător cu eMag, unde în partea de sus să-și prezinte marfa, o poză, descrierea a ceea ce fac, date de contact, iar in partea de jos să existe o secțiune în care ei nu pot interveni, unde utilizatorii să scrie reviewuri și să le dea note cu steluțe.

În felul ăsta s-ar cerne grâul de neghină și bolnavii ar ști dinainte la cine să apeleze.

 

***

 

image

 

Vreți știri conspiraționiste?

Nu am nici una la îndemână, dar iată o știre reală, dar care sună ca una conspiraționistă. Nu e foarte nouă, dar asta nu înseamnă că e mai puțin interesantă.

Și oricum în presa română nu se scriu astfel de lucruri (Traducerea este făcută cu Google, originalul din Newsweek poate fi citit dând click pe poza de sus).

 

…anul trecut, Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, organizația condusă de Dr. Fauci, a finanțat oamenii de știință ai Institutului de Virologie din Wuhan și alte instituții pentru lucrul la cercetarea cu câștig de funcție asupra coronavirusurilor din lilieci.

Propunerea proiectului prevede: “Vom folosi datele secvenței de proteine ​​S, tehnologia clonelor infecțioase, experimente de infeție in vitro și in vivo și analiza legării receptorilor pentru a testa ipoteza că% praguri de divergență în secvențele de proteine ​​S prezic potențialul de răspândire.”

În termenii profanului, „potențialul de răspândire” se referă la capacitatea unui virus de a sari de la animale la oameni, ceea ce necesită ca virusul să se poată atașa de receptorii din celulele oamenilor. SARS-CoV-2, de exemplu, este abilitat să se lege la receptorul ACE2 din plămânii umani și alte organe.

Potrivit lui Richard Ebright, un expert în boli infecțioase la Rutgers University, descrierea proiectului se referă la experimente care ar îmbunătăți capacitatea coronavirusului de lilieci de a infecta celulele umane și animalele de laborator folosind tehnici de inginerie genetică. În urma pandemiei, acesta este un detaliu demn de remarcat.

 

Să rezumăm, că poate nu s-a înțeles din traduceera Google.

Dr. Antonio Fauci, da, chiar ăla pe care îl vedeți zilnic la televizor în spatele lui Trump, a finanțat, cu dolari americani, cercetări care căutau modalități de modificare a coronavirusului astfel încât acesta să poată infecta celulele umane.

Dezvăluirea asta nu a apărut într-un ziar rusesc sau chinezesc, ci în prestigioasa publicație americană Newsweek.

 

Iar în prezent americanii încep să-și pună întrebări.

 

image

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*