Când scrii niște lucruri pe care le citesc zilnic câteva mii de oameni, îți asumi și faptul că unii din ei au alte păreri decât tine și își vor face cunoscute aceste păreri sub formă de comentarii.
Iată câteva Idei care se desprind din comentariile de ieri:
- Elon Musk este un stăpân de sclavi care își exploatează muncitorii;
- Bill Gates nu are nici un merit pentru că a creat Windowsul, dacă nu îl inventa el îl inventa altul. Spunea Comentatorul că asta se numește “vid tehnologic”.
- Oricum, și Elon Musk și Bill Gates sunt niște idioți
- Constelația de 46000 de sateliți a lui Elon Musk este inutilă, pentru că internetul prin satelit are o latență atât de mare încât nu poate fi folosit;
- Papa e comunist;
- Eu sunt antiamerican și în consecință comunist și agent de influență sovietic, probabil plătit de Putin.
Hai să ne înțelegem puțin, o luăm de la sfârșit:
Eu încerc de mult timp să aflu cum aș putea să câștig și bani din ceea ce fac aici., Că totuși, sunt câteva ore de muncă în fiecare zi, răsfoiește cam 400 de publicații, românești și străine, încearcă să găsești ceva care crezi că i-ar interesa pe cititori între miile de știri despre Covid sau broaște țestoase (asta a fost știrea liocală a zilei de ieri, într-un restaurant, într-un bazin erau niște broaște țestoase), scoală-te dimineața la 04.30, răsfoiește din nou ce a apărut peste noapte și după aceea adună ce ai găsit, formatează puțin, adaugă un comentariu și după aceea urcă totul pe server.
Mi-ar place să vină un rus cu barbă și într-o românească stricată să-mi spună “ține și tu niște euroni ca să scrii din când în când despre Sputnik V”, sau să vină unul din medicii care fac parte gruparea Arhanghelii Apocalipsei și să-mi dea niște bănuți, poate cât ia un medic începător prima aia de covid, ca să-I mai scriu un articol despre eroii din prima linie.
Înțeleg că ăștia, și unii și altii fac chestiile astea, că altfel nu s-ar explica ce se poate citi în ziare. Dar, din păcate, nu o fac cu mine.
De aceea, ceea ce citiți aici este materialul clientului, nu eu spun, astăzi de exemplu, că se pare că americanii vor să invadeze Iranul. O spune un ziar israelian. Nu spun nici că americanii stau la coadă să primească mâncare gratis, mai mult, am și verificat știrea din mai multe surse, să fiu sigur că nu e propagandă antiamericană. Nu e. O spune un respectabil canal de știri american, preluat de alte agenții și de un post românesc, preluat la rândul său de alte ziare românești.
Eu nu am făcut decât ce am descris mai sus, am citit știrile, mi s-a părul că aceste știri ar fi interesante și reflectă ce s-a întâmplat important în ultimele 24 de ore, după care am dat Copy&Paste.
– Știrea tristă a zilei este că a Murit Maradona.
– O altă știre tristă este că vin vremuri grele, dar despre asta vă tot spun de un timp. Investitorii nu mai vin, unii chiar pleacă, noi ne-am cam întins mai mult decât ne permite lungimea plapumei, mai mult, mărim ajutoarele sociale în condițiile în care nu știm din ce bani le vom plăti…
Sfatul meu este ca indiferent ce vă spun ziarele și televizoarele, să strângeți cureaua, nu mai cumpărați un telefon nou până nu se strică cel vechi, nu mai ardeți bani în rezervoarele mașinilor și mai mergeți și pe jos pentru că altfel o să ajungeți să aveți piciorușele subțirele ca aschilambica aia de nevastă a prințului Harry.
– Vestea bună este că, în ciuda urgiei care e deja peste noi, spre deosebire de ceilalți europeni, românii sunt optimiști. Vestea proastă este că, la fel ca întotdeauna de-a lungul timpului, românii sunt în tabăra greșită.
– O tânără drăguță, deputată, cere bacalaureat internațional. Chiar dacă e drăguță și e de la liberali, are dreptate. Eu aș cere și mai mult, aș cere ca toți factorii responsabili cu învățământul din Europa să se așeze la o masă, să-și bage picioarele într-un lighean, să comande pizze și până la sfârșitul acestui an școlar, că mai e timp, să stabilească o curriculă comună europeană, astfel încât elevul din România să învețe în cea de-a 3-a oră de aritmetică din clasa I-a exact ce învață și elevul german, norvegian sau estionian.
Și după aceea să caute, sau să creeze, lecții multimedia pentru fiecare oră și fiecare clasă/an, astfel încât nu numai curricula să fie aceeași dar și profesorii să fie în toată Europa aceiași, profesori cu talent și charismă, astfel încât elevii să se strige unul pe altul de la balcoanele blocurilor “Gigeleee, vezi că a apărut pe YouTube clipul cu Walter Lewin, ne învață cum e chestia aia cu pendulul pe care nimeni nu a înțeles-o în școala normală” (dați click și vă minunați și plângeți pentru că nu ați avut astfel de profesori).
Aia ar fi școală online adevărată, într-o parte colecții de lecții multimedia, în altă parte colecții de știință popularizată, biblioteci online în toate limbile europene…
– Nu știu dacă pentru acest oraș este o mare rușine sau o mare mândrie: Niște tablouri despre minorități sexuale au fost furate. Poate au fost niște bigoți care militează împotriva celor care sunt altfel decât ei. Dar poate că hoții le-au furat pentru că le-au plăcut. Cine știe dacă la această oră nu le-au înrămat frumos și le-au atârnat în baie, ca să-i inspire.
Nu mă mai miră nimic, la un moment dat am văzut niște tineri îmbrăcați cu haine negre care au atârnat o icoană ortodoxă de poarta unei biserici baptiste, în timpul slujbei. Ca nimeni să nu se simtă ofensat, după e cioclii ăia s-au îndepărtat am luat icoana și în acest moment aceasta se află în biblioteca mea, alături de zecile de statuete cu Buda, altele cu Budi (ăla gras despre care unii cred că e Buda), alături de Biblie și de Coranul în limba română.
– O profesoară a fost turnată pentru că, exasperată de prostia unei eleve, a folosit un cuvânt care începe cu “f” și se termină cu “e”.
Mi-am adus aminte de o altă întâmplare, într-un cinematograf rula un film indian, ea cânta, ăla dansa, ea, la un moment dat se apropie de ea, ea face o fentă și se desprinde, la un moment dat ea fuge într-un tufiș de unde întinde mâna și încearcă să-l tragă și pe el acolo, ăsta prostul în loc să o urmeze cântă si dansează învârtindu-se în jurul tufișului, aia tot trage de el, ăsta îi dă înainte cu cântatul. La un moment dat un cetățean din sală nemairezistând se ridică în picioare și țipă la ecran “fute-o băăăă!”.
Elevii ăia care și-au turnat profesoara au fost niște tâmpiți, poate femeia aia e cea mai bună profesoară pe care o vor avea vreodată. Am avut în clasele V-VII un profesor de română, Serzea Ion. Fuma în clasă, glumea cu noi, am învățat de la el o mulțime de lucruri despre literatura română și era idolul nostru. Ii țin minte și acum, după 50 de ani, numărul de telefon și adresa, cred că dacă pun mâna pe un pix reușesc să-i imit și semnătura. Așa trebuie să fie un profesor adevărat.
– Niciodată generația celor care care acum au 35-40 de ani, îndoctrinată, educată să fie obedientă față de sistem până la idioțenie, această idiocrație nu va înțelege generația hippy. Pur și simplu sunt două specii diferite, e ca și cum câinii mei ar căuta să înțeleagă de ce când ies afară, în loc să respir aer curat îmi pun pe fată o cârpâ.
Dar probabil că ajunge dacă le spun că noi, în anii ‘70, în timp ce țara asta era condusă de un regim dictatorial, eram mult mai liberi decât sunt ei acum.
Si mai trebuie să știe oamenii ăștia că televizoarele colorate, computerele, telecomunicațiile wireless, fibra optică, sateliții, motocicletele fițoase de mare putere și multe altele, practic tot ce înseamnă confortul și bunăstarea din prezent, nu le datorăm corporatiștilor ci unor tineri pletoși, bărboși, cu blugii rupți în cur și care se împotriveau sistemului.
Cei cu cravată, cămașă albastră deschis și ochelari aurii erau de fapt unul, pe care ulterior l-au imitat o mulțime, dar numai în privința înfățișării. Îl chema Bill Gates. Dar el, fără bărboșii ăia din spatele lui nu ar fi făcut nimic.
Axios: Armata israeliană se pregătește pentru posibilitatea ca Trump să lovească Iranul
Forțele de apărare din Israel au primit în ultimele săptămâni instrucțiuni să se pregătească pentru posibilitatea ca SUA să efectueze o acțiune militară împotriva Iranului înainte ca președintele Trump să părăsească funcția, au spus înalți oficiali israelieni, potrivit Axios.
Imaginile disperării din Statele Unite. „Vom avea de înfruntat o foamete cum n-a mai fost”
Aproape 24 de milioane de americani riscă să nu aibă ce mânca. Numărul a crescut cu un sfert, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Cozile din fața băncilor de alimente și a cantinelor sociale sunt din ce în ce mai mari.
„E greu de crezut că în țara cu cele mai profitabile companii din lume, zeci de mii de oameni stau la coadă să primească de mâncare. La acest punct de donații din Texas, au venit într-o singură zi 25.000 de americani”, relatează postul CBS News, comentând imaginile surprinse în Texas.
„Ceea ce văd eu e că suntem binecuvântați. Tuturor ne este greu. Este uimitor ce se întâmplă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să mă așez la coadă azi dimineață”, spune o femeie.
Americanii spun că reușesc să își plătească facturile, dar nu le mai rămân bani și pentru mâncare.
Pachetele cu mâncare includ alimente de bază precum cartofi, ceapă, ulei, făină, în total aproape 30 de kilograme de mâncare, dar și câte un curcan. Nu se știe însă cât timp vor mai fi resurse pentru a susține atâția americani nevoiași, potrivit CBS News.
Pandemia şi-a pus amprenta asupra planurilor de investiţii străine directe (ISD) în întreaga Europă şi a determinat companiile să reanalizeze viabilitatea proiectelor de producţie, cercetare sau servicii de suport. În România, 46% dintre investitorii străini şi-au anulat, diminuat sau au întrerupt investiţiile în 2020, în timp ce 51% nu au operat nicio modificare în proiectele de investiţii planificate, conform unui studiu EY.
România a convieţuit timp de zece ani cu un PIB vitezoman, dar care nu a atins sustenabilitatea cerută unui producător de bunăstare, iar această nesustenabilitate a creşterii economice se reflecta mai cu seamă în deficitul bugetar din această perioadă de criză, a declarat miercuri Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României, la Gala Financial Intelligence. „Creşterea economică negativă cu care vom încheia anul 2020 îşi are rădăcinile într-un PIB ce a dovedit o dinamică bună de-a lungul întregului deceniu, ilustrată de una dintre ele mai mari viteze de înaintare din Uniunea Europeană, dar cu o imunitate decompensată, ceea ce înseamnă că am convieţuit 10 ani cu un PIB vitezoman dar care nu a atins încă sustenabilitatea cerută unui producător de bunăstare.
În fața amenințărilor noului coronavirus, românii sunt cei mai optimiști europeni. Așa reiese dintr-un sondaj comandat de Parlamentul European. Mai bine de jumătate dintre românii care au răspuns la întrebări cred că anul viitor va fi mai bun. Francezii și grecii nu sunt deloc de acord.
Curtea Constituțională a României (CCR) a respins miercuri contestația PNL împotriva legii care duce la creșterea ajutoarelor sociale. Forul a mai decis amânarea dezbaterilor privind majorarea cu 40% a pensiilor și a găsit neconstituțională acordarea de sporuri pentru o serie de funcționari din administrația centrală.
Legea care majorează Indicatorul Social de Referință (ISR) de la 500 de lei la 1.200 de lei a fost inițiată de către deputatul independent Adrian Dohotaru și a fost susținută de către PSD, Pro România și UDMR, însă a fost contestată de către PNL la Curtea Constituțională.
Curs BNR valabil astăzi 26.11.2020
Deputata Mara Mareş, candidat pe lista de Bucureşti pentru Parlament, susţine că România ar trebui să introducă Bacalaureatul Internaţional, un sistem deja integrat în peste o sută de state care pune accentul pe performanţă şi preocupările elevilor.
Dr. Sylvia Hoişie, 93 de ani, care a făcut parte din echipa ce a inventat Polidinul, a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru ”Adevărul”, despre importanţa imunizării împotriva SARS-CoV-2. Ea aminteşte despre toate pandemiile dispărute datorită vaccinurilor şi despre bolile copilăriei sau cele considerate incurabile, eradicate datorită ştiinţei.
Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani
Fotbalistul Diego Maradona a murit, în urma unui stop cardio-respirator, anunță publicația argentiniană Clarin.
Pasiunea politică a lui Maradona. „Dacă nu ar fi fost fotbalist, ar fi fost un revoluționar”
Prieten cu Fidel Castro, Hugo Chavez, Nicolas Maduro, admirator al lui Che Guevara, Diego Armando Maradona a fost un etern purtător de cuvânt al stângii, inclusiv al regimurilor autoritare și dictatoriale din America de Sud. „Dacă nu ar fi fost fotbalist, ar fi fost un revoluționar”, declara regizorul sârb Emir Kusturica despre fotbalistul care a murit miercuri la 60 de ani.
Născut în Lomas de Zamora, un cartier sărac din orașul Villa Fiorito, aflat la 40 de kilometri de Buenos Aires, Diego Armando Maradona s-a raportat tot timpul la originile sale modeste.
A fost mereu un purtător de cuvânt al stângii politice și al liderilor de stânga din țările sud-americane, inclusiv al celor aflați în fruntea unor regimuri autoritare. Totul, în lupta cu „imperialismul”.
Un interviu cu dr. Michael Yeadon, fost vicepreședinte și șef științific al companiei relevă că așa-numitul „al doilea val” al coronavirusului este complet inexistent si a respins necesitatea unui vaccin pentru a pune capăt pandemiei. […]
Soţia unui paramedic de la SMURD-ul din Vâlcea a înaintat o plângere către Colegiul Medicilor, după ce bărbatul a pierit răpus de COVID-19. Femeia acuză un posibil malpraxis în privinţa soţului ei.
Scene halucinante la morga mobilă montată în curtea spitalului din Lugoj. Familia unui pacient care a murit de COVID-19 reclamă că trupul acestuia a fost depozitat în condiții improprii, așezat într-un sac, cu tuburi de oxigen cu tot și înfășurat în cearșaful de pe patul de spital.
Ruben Lațcău face bilanțul la o săptămână de când a fost ales viceprimar. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul se întreabă retoric „ce este mai urgent azi: Coltermul și situația dificilă a contractelor cu furnizorii de materie primă sau situația creșelor? Sau dosarele și procesele în care ne-am aruncat cu inconștiență în ultimii […]
Președintele Consiliului Județean Timiș Alin Nica a hotărât amânarea alegerii celor doi vicepreședinți de la PNL și USR PLUS, după ce a avut o discuție cu Cristian Moș, președintele USR Timiș. Alin Nica a propus, zilele trecute, ca cei doi vicepreședinți, care vrea să fie de la PNL și USR PLUS, să fie aleși în…
Trei lucrări de grafică din cadrul expoziţiei „Tolerance 2020”, care se desfăşoară în aer liber, în faţa Garnizoanei din Piaţa Libertăţii din Timişoara, au dispărut. Lucrările făceau referire la toleranţa faţă de minorităţile sexuale.
La Universitatea de Vest din Timișoara, pe 27 noiembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020 se pregătește să încânte publicul din Banat cu știință, prin experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării, conferinţe captivante, jocuri și concursuri cu premii atrăgătoare.
Participarea la toate activitățile este gratuită și online.
Fost asociat al firmei medicale VFI Medica, Ciprian Bogdan a primit, cu o lună și jumătate înainte să fie numit manager al Spitalului Județean din Timișoara, o mașină de 100.000 de euro de la partenerul de afaceri, după ce acesta câștigase contracte cu spitalul. DNA clasa cazul și spunea că nu poate fi vreo legătură, fiindcă cele două evenimente s-au petrecut „cu mai mult de un an înainte de data numirii acestuia în funcția de manager”. Apoi, întrebați de Libertatea cum de amestecă datele, procurorii au afirmat că „e doar o eroare materială, care nu influențează soluția dispusă”.
În același caz, alt nume apropiat PNL, Virgil Păunescu, era scăpat fiindcă DNA nu găsea o firmă a familiei, numită Agro-Vlad, procurorul căutând în bazele de date doar firma Agro Vlad, fără cratimă.
Ciprian Bogdan | Foto: pagina personală Facebook
Ciprian Bogdan, „vicele” PNL Timiș, a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății, conform G4Media.ro. Sursa menționată îi creionează trecutul și prezentul, arătând legăturile sale cu influentul Cristian Bușoi.
O profesoară din Bistrița i-a șocat pe elevii care participau la cursurile online, folosind un limbaj vulgar ca să explice intriga dintr-un basm de Petre Ispirescu, scrie Bistrițeanul.
Profesoara care predă limba română la Colegiul Național Liviu Rebreanu s-a enervat că o elevă nu înțelegea despre ce e vorba în „Fata de împărat și fiul văduvei”.
În timpul orei de limba română, profesoara din Bistrița își pierde răbdarea cu o elevă care se pare nu înțelesese intriga basmului cult scris de Petre Ispirescu. E momentul în care elevii au fost uimiți de felul în care le explică profesoara.
„Măi Ramona, măi… Este relația de iubire, mă, Ramona. Este… Între o fată de domnitor, fata președintelui, se f… cu unul care vinde baraboi în piață”, spune vizibil iritată profesoara.
Libertate și LSD: Viața într-o comună de hipioți din anii ’70
Inspirată de generația Beat, cea mai faimoasă comunitate hipiotă din Italia s-a înființat între 1970 și 1971 în orașul Ovada, în regiunea italiană Piemont.
Deși a fost cea mai notorie, comunitatea din Ovada nu a fost singura. În 1968, în Milano, s-a înființat o comunitate mai puțin cunoscută. Fondatoarea grupului a fost Dinni Cesoni, autoproclamată „membră a comunității și indiancă prin adopție”.
Am vorbit cu Cesoni, care e psihologă în prezent, despre visurile și idealurile care au stat la baza acestui experiment urban care s-a destrămat în 1977.
Din păcate, nu există fotografii din comunitatea lui Cesoni, dar am asociat acest interviu cu imagini din Ovada – luate din cartea The Ovada Hippie Commune – Living in Utopia, de Ignazio Maria Gallino – care ilustrează viața hippie din Italia din 1970: muncă la comun, frăție, iubire liberă și foarte multe droguri.
Comuna Ovada, circa 1970-1971
De ce tot cumperi lucruri de care n-ai nevoie cu bani pe care nu-i ai?
Încă din adolescență, ți se spune constant că e bine să economisești și că nu e prea bine să cheltui banii pe lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie. Dar nu e chiar atât de simplu. Undeva între momentul în care primești salariul și cheltuielile obligatorii – facturile, chiria – e o zonă încețoșată de mijloc în care mulți dintre noi pierd șirul cheltuielilor. Deși ai cele mai bune intenții financiare (plata datoriilor, economisit pentru renovarea casei), întotdeauna ești tentat să cheltui pe lucruri mai palpitante, cum ar fi papucei pufoși, lumânări parfumate și pantaloni de trening.
Gânduri de campanie electorală
Dan Barna (președintele USR): „Dragă jurnalule, am intrat în ultima perioadă într-un con de umbră. Nici măcar eu nu mai știu ce se-ntâmplă cu mine și cu ce planuri candidez pentru Parlament. De când n-am mai făcut un borcan mare de socată și n-am mai simulat că ating suprafața unui laptop, parcă am dispărut complet din politică. Adevărul e că nici nu mă mai bagă în seamă televiziunile și admiratorii.