Nicoleta C. May 9, 2020

 

Este anchetă la Timişoara, după ce profesorul Virgil Păunescu, de la Institutul Oncogen, a anunţat că şi-a administrat singur vaccinul antiCovid pe care l-a creat.

 

Într-o postare pe Facebook, şeful Institului OncoGen anunţa că s-a autovaccinat ca să vadă pe propria piele efectele şi ca să le demonstreze autorităţilor române că proiectul său este unul valoros, în care merită să învestească.

Spitalul Judeţean din Timişoara, care administrează institutul, a anunţat că va demara o anchetă, împreună cu specialişti de la universitatea din oraş, pentru a se asigura că au fost respectaţi paşii cercetării.

 

„Având în vedere complexitatea cercetării, pentru a ne asigura că toţi paşii au fost efectuaţi, Spitalul Judeţean şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara vor face o comisie comună de anchetă, cu specilaişti, care vor parcurge toate etapele şi vor verifica cum au fost făcute toate procedurile”, a declarat pentru Mediafax managerului Spitalului Judeţean din Timişoara, Raul Pătraşcu.

 

Managerul de la Timişoara spune şi că declaraţii profesorului Păunescu ar trebui făcute cu mai multă responsabilitate, pentru a nu induce în eroare publicul.

 

„Cel mai rău lucru pentru un cercetător de talia domnului profesor ar fi ca cercetarea să fie nulă. Nu o pedeapsă administrativă, care desigur că poate exista, în conformitate cu prevederile legale. Noi sperăm că nu va fi cazul. Am monitorizat şi noi şi nu credem că este cazul. Un vaccin nu se obţine atât de repede, se obţine în luni şi luni de zile, cu enorm de multă muncă şi, la Institutul OncoGen, oricât de bun ar fi personalul, nu exist[ condiţii pentru aşa ceva şi nu poate fi vorba de un vaccin la acest moment. Obiectiv, din punct de vedere ştiinţific. Cel mult de existenţa unui prototip experimental, care nu poate fi oferit nimănui altcuiva şi care nu poate fi testat obiectiv în cadrul institutlui Oncogen, indiferent de ce a făcut să nu a făcut domnul profesor”, adaugă Raul Pătraşcu.

 

Citește și:  Au izbucnit 28 de incendii și 82 de persoane au fost rănite în urma folosirii materialelor pirotehnice de Revelion

Dacă cercetarea de la Timişoara va fi validată de comisia de anchetă, vaccinul ar trebui să treacă mai întâi de faza 1, adică să demonstreze că nu este periculos pentru oameni. Cele mai avansate vaccinuri anticovid sunt in faza trei, cea în care le este testată şi eficienţa.

 

sursa Mediafax

1 thought on “Anchetă la Timişioara, după ce profesorul Virgil Păunescu a anunţat pe Facebook că şi-a administrat singur vaccinul antiCovid dezvoltat de el

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*