Anton Kovacs October 19, 2020

 

Workation, un nou trend de călătorii și muncă: un concept care ar face fericiți mulți angajați români și ar revigora turismul

Workation: vacanta si munca

Imaginează-ți că stai pe un șezlong la plajă, cu o bere în mână, sau undeva în Deltă, la pescuit pe o barcă, ori la munte, îți scoți laptopul și lucrezi liniștit. Firma plătește pentru ca tu să te bucuri de vacanță și să lucrezi câteva ore pe zi. Practic, e o vacanță de lucru. Acest subiect apărea sporadic în anii trecuți în presa din Asia, dar, de când cu pandemia, a prins avânt, mai ales că acum mulți angajați lucrează de la distanță. În Japonia, de exemplu, autoritățile au început anul acesta să încurajeze workation, care face parte din strategia de turism.

 

 

Agenţia Spaţială japoneză va trimite pe Lună un rover construit de Toyota

 

 

Invenția prin care un pensionar de la IBM vrea să folosească filtrul de cafea și alte electronice din casă pentru a monitoriza starea bătrânilor singuri: “Ce se întâmplă când cad?

2604729415576127343584225208632953795481

Un inginer din Olanda, care a avut grijă vreme de cinci de soția sa care suferea de demență, vrea să lanseze un sistem de monitorizare a persoanelor în vârstă cu ajutorul aparatelor electronice din casă. ”AreYouOkayToday” este un startup tehnologic care înregistrează schimbările din comportamentul bâtrânilor și care poate alerta familia și autoritățile, scrie Sifted.eu, o platformă dedicată startup-urilor din Europa, susținută de Financial Times.

 

 

Alexandru Rafila: ”Tatăl meu a lucrat în Securitate până în 1949, în iunie. Un lucru absolut condamnabil”. Răspuns la acuzațiile că tatăl său a fost torționar

Alexandru Rafila: ”Tatăl meu a lucrat în Securitate până în 1949, în iunie. Un lucru absolut condamnabil”. Răspuns la acuzațiile că tatăl său a fost torționar

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, prezentat pe 15 octombrie de președintele PSD Marcel Ciolacu drept candidat pe listele social-democraților la Camera Deputaţilor pe București, a recunoscut că tatăl său a colaborat cu fosta Securitate până în iunie 1949 și a spus că acest lucru ”este absolut condamnabil

 

 

Curs valutar valabil astăzi 19.10.2020

curs

 

 

WSJ: China ameninţă cu arestarea cetăţenilor americani ca reacţie la acţiuni ale Washingtonului

 

 

Ultima sfidare a unui Parlament sinistru

Faptul că inițiatorii (de la PSD și de la PNL) și-au retras semnăturile după ce povestea a apărut în presă arată ce poate face o societate trează căreia nu i-au murit instinctele democratice.

 

 

Producţia românească de medicamente şi interdicţiile dictate de Nicolae Ceauşescu (1969)

1-2-1024x670.jpg

În perioada Războiului Rece, autorităţile comuniste de la Bucureşti au aplicat în economie principiul “Pe unii îi obligăm să fabrice, iar pe alţii îi obligăm să cumpere ceea ce au produs primii”. Ideologia pe care un grup minuscul de cetăţeni români a preluat-o din Uniunea Sovietică şi a predicat-o în perioada interbelică şi ulterior a permis ca principiul pe care l-am menţionat să fie însoţit de cel al “proprietăţii întregului popor asupra mijloacelor de producţie” – aplicat începând din anul 1948.

 

 

FOTO Picturi impresionante pe două şcoli din Timişoara. Mesaj de integrare în societate a copiilor romi

400x200.jpg

Două şcoli din Timişoara şi-au schimbat înfăţişarea în urma unor desene de artă murală, realizate de artiştii Corina Nani şi Flavius Rouă.

 

 

Trans – Europ – Express – Povestea super-trenurilor care au dominat vestul Europei timp de 30 de ani

image-2020-10-16-24356996-0-tren-tee.jpg

Acum jumătate de secol, peste o sută de orașe europene erau legate printr-o rețea de trenuri rapide și prestigioase, cu aer condiționat, cu bucătari la bord, cu uși electrice și doar cu vagoane de clasa 1. Trenurile Trans – Europ – Express au schimbat modul în care se călătorea pe calea ferată în Europa de Vest, iar datorită lor, trenul a putut lupta cu brio în competiția strânsă cu avioanele și cu mașinile. În articol puteți citi de ce TEE a fost un succes, de ce a decăzut în anii 70 și cum de se vorbește în prezent despre readucerea ideii la viață.

Citește și:  Revista presei–29.11.2020

 

 

USR PLUS și-a votat programul de guvernare: Internet pentru toți, eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim

Cei aproape 200 de membri care alcătuiesc conducerile reunite ale USR și PLUS au aprobat sâmbătă, programul de guvernare pe care alianța se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare.

 

 

Pădurea Verde preluată de Primăria Timișoara va fi administrată timp de 10 ani tot de Romsilva

Romsilva va administra în continuare Pădurea Verde din Timișoara, timp de zece ani, au decis consilierii locali, care au aprobat și preluarea pe bază de protocol a celor aproape 520 de hectare transmise recent de guvern primăriei tot de la Romsilva. Era obligatoriu un contract de administrare cu un ocol silvic.

 

 

Cum a devenit Afganistanul laboratorul în care au luat naștere principalele organizații teroriste care bântuie acum lumea

O revoltă în Herat demonstrase fragilitatea instituţiilor guvernamentale şi a forţelor de ordine. Astfel că guvernul solicită sprijinul aliaţilor de la nord. După îndelungi dezbateri şi amânări, după ce liderii Partidului Comunist al Uniunii Sovietice le vor explica liderilor afgani că un ajutor militar străin va înfuria populaţia, în faţa revoltelor care devin tot mai dure, URSS își trimite trupele aici.

 

 

Laura Codruţa Kovesi, pe prima pagină „Luxembourg Times Magazine”, despre ce se așteaptă la deschiderea din noiembrie a Parchetului European: ”Distrugătorii de fraude”

Jurnaliștii de la “Luxembourg Times Magazine” i-au dedicat fostei șefe a DNA prima pagină a revistei din octombrie, cu titlul “Fraud busters” – ”Distrugătorii de fraude”.

Șefa Parchetului European, care a depus jurământul pe 28 septembrie, la Curtea de Justitie a Uniunii Europene a vorbit pe larg despre probleme justiției din acest moment în revista luxemburgheză.

În special când investighezi fraudă financiară sau investighezi corupția, dacă nu ești independent, nu poți să ai rezultate. Cred că experiența din urmă și rezultatele pe care le-am avut au contat foarte mult în obținerea acestui post.

presa-luxemburg-768x1024.jpg

 

 

Profesorii vor primi un stimulent COVID-19 de 2.000 de lei

646x404.jpg

Proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru profesori din preuniversitar şi universitar, în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru orele predate în starea de urgenţă şi alertă, a fost adoptat de Parlament

 

 

Averea lui Nicolae Robu dupa opt ani la conducerea Primariei Timisoara: trei masini second-hand si 22 de terenuri mostenite

Averea lui Nicolae Robu dupa opt ani la conducerea Primariei Timisoara: trei masini second-hand si 22 de terenuri mostenite

Cel care a fost timp de opt ani primar al Timisoarei sustine in documentele oficiale ca n-a acumulat de-a lungul timpului o avere impresionanta. In 2019, Nicolae Robu si-a rotunjit spectaculos averea prin mostenirea mai multor terenuri.

 

 

Stasticile din spatele crizei COVID: Când în România cheltuim pe sănătate la jumătate față de media UE, murim pe capete, deși puteam fi tratați

COVID a provocat în România și nu numai o uriașă explozie de real. Ne înfășurasem în tot felul de minciuni, iar criza ni le-a aruncat în față cu putere înnoită, scrie jurnalistul Costi Rogozanu, într-un comentariu publicat în Libertatea.

 

 

Încă 60 de sateliți Starlink, lansați cu o rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX. Visul lui Elon Musk începe să prindă contur pe cer

lansare falcon 9

SpaceX a lansat cel de-al 14-lea lot de sateliți Starlink. O rachetă Falcon 9 a societăţii create de Elon Musk a dus în spațiu 60 de sateliți pe care i-a eliberat  la 450 km altitudine. Scopul este de a crea în final o rețea care să ofere internet în bandă largă, de mare viteză, inclusiv în regiuni izolate.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*