Redacție October 18, 2020

 

Biroul Politic Național al PNL a respins în această seară candidatura la Camera Deputaților a primarului din Deta, Petru Roman, acesta fiind declarat incompatibil de către ANI.

 

Cu toate că a fost declarat incompatibil, Petru Roman a candidat din nou pentru funcția de primar și a câștigat, dar mandatul său nu a fost validat până acum. Candidatura acestuia și la Camera Deputaților a fost acceptată de Alin Nica, dar în această seară BPN-ul partidului nu a validat-o.

 

În urma acestei decizii, PNL Timiș a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că locul primarului din Deta va fi luat pe listă de Claudiu Chira, care era la diferență de două poziții în spate, adică la poziția 6:

 

„BPN a restabilit lista inițială pe care am propus-o organizației județene, domnul Petru Roman fiind înlocuit, date fiind criteriile de integritate. Domnul Petru Roman a fost votat în forul primarilor, drept candidat pentru Parlamentul României, pentru locul 4, colegii mei, care și-au exprimat această opțiune, neavând cel mai probabil toate informațiile necesare. De astăzi, PNL Timiș are o listă definitivă de candidați și consider că avem o îmbinare perfectă de experiență și tinerețe pe listele pentru Senat și Camera Deputaților. La Senat, experiența doamnei senator Alina Gorghiu, cel mai activ parlamentar de Timiș, cu peste 80 de inițiative legislative, este completată de tinerețea și entuziasmul omului de afaceri Ionuț Gaiță. La Camera Deputaților, cei doi lideri, Marilen Pirtea, care in mandatul 2016-2020 a avut peste 50 de inițiative legislative, și Ben-Oni Ardelean, primesc ajutorul mai tinerilor Cosmin Șandru, președinte TNL Timiș, Claudiu Chira, fost prim-vicepreședinte al PNL Timișoara și vicepreședinte TNL la nivel național, și Ciprian Bogdan, consilier europarlamentar. Cosmin Șandru este un tânăr om de afaceri, Ciprian Bogdan are experiența a șase ani de Parlament European, iar cu Claudiu Chira lucrez de aproape doi ani, fiind directorul Societății de Administrare a Domeniului Public și Privat din Dudeștii Noi”

 

Citește și:  Marți, cod galben de caniculă în majoritatea regiunilor țării; instabilitate atmosferică începând de miercuri dimineață

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*