Istorie recentă – Unele fete merg la Mall, dar bărbații adevărați merg întotdeauna la talciok


7 răspunsuri la “Istorie recentă – Unele fete merg la Mall, dar bărbații adevărați merg întotdeauna la talciok

  1. Felicitări pentru acest material superdocumentat despre piețele de vechituri! O singură observație: cuvântul „ocsko” nu are nici o legătură cu ilegalista omorâtă . Se trage din expresia de limbă maghiară” ocska piac”. În traducere : piața de vechituri.

  2. Recunosc „culoarea” inconfundabilă a orașului meu! Felicitări domnule!
    Piața de vechituri era Ocsko în copilăria mea și după știința mea se numea așa după fabrica aflată în zona aia. Apoi, cu timpul, cuvântul Ocsko, în Timișoara, a devenit sinonim cu piața de vechituri și nu are nici o legătură cu vreo traducere ci doar cu un nume propriu! Așa au apărut diferitele ocskouri, percepute ca piețe de vechituri!

  3. Am locuit pe str Şirianu, deci în apropiere de str Mureş. Astfel pot spune cu siguranţă că piaţa de pe Mureş a funcţionat până la sfârşitul anilor 80 sau chiar începutul anilor 90. Copiii mei fiind mici (născuţi în 86 şi 87) ţin bine minte că le tricotam pulovăraşe din lână netoarsă, de toate culorile, cumpărată de la ţărani, în Iosefin. Se tricotau cu ace groase din lemn, şi pt că mergea repede, am vândut şi pe Mureş, aproape de casă. Piaţa se întindea de la Brâncoveau, pe toată lungimea străzii Mureş, şi până înspre complexul Doina. Eu stăteam de obicei şi îmi vindeam pulovăraşele la colţul Mureş cu Hebe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *