Anton Kovacs June 18, 2020

Deocamdată s-au bătut cu pietre și cu bețe.

Dacă evoluția omenirii continuă același trend, la următoarea întâlnire o să umble în patru labe și o să se muște unii pe alții.

***

Cei care aveți pagini sau aplicații făcute în Flash, mai aveți timp câteva luni să le înlocuiți.

***

Înainte, când cunoșteai o fată îi cereai carnetul de note, puteai să vezi dacă e de la Loga, te uitai și cine-i sunt părinții, te uitai și la note, o întrebai ce cărți a citit în ultima lună…

Acum cu GDPR-ul ăsta e mai greu pentru tineri, trebuie să-și facă rost de softuri de decriptare pentru că altfel vor risca să se încurce cu cine știe de proastă.

***

“Nu beneficiază de liberare condiţionată condamnatul aflat în executarea unei pedepse pentru săvârşirea uneia sau mai multe dintre faptele prevăzute la art.188, 189, 214 – 216, 218 – 221, 234 sau 236”, se arată în proiectul care modifică Codul penal, potrivit Agerpres.

Aceste articole se referă la omor, omor calificat, viol, coruperea sexuală a minorilor, tâlhăria calificată, tâlhăria sau pirateria urmată de moartea victimei, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, exploatarea cerşetoriei.

Eu aș fi adăugat și proxenetismul, o faptă care nu pare chiar atât de gravă dar care este un precursor al unora mult mai grave din lista de mai sus.

***

Iar bisericile vor deveni niște locuri unde oamenii vor merge să se distreze ascultându-i pe cei care se spovedesc cum țipă la preot încercând să se facă auziți prin masca aceea în timp ce își mărturisesc păcatele.

***

Cred că în ultimul timp nu a trecut nici o zi în care să nu citim cel puțin o știre despre concedierea unui mare număr de oameni, A fost British Airways, Lufthansa, firme din industria auto, acum Air France.

Citește și:  Revista presei–22.01.2021

Oare mâine cine urmează?

***

Din păcate această lege este din start un rateu.

Pentru că, de exemplu, dacă cetățenii din Calea Lipovei, Timișoara, vor reclama mirosul neplăcut din cartierul lor primăria nu este obligată să facă ceva în acest sens.

Pentru că legea spune că “primăriile pot”, nu “primăriile sunt obligate”.

Așa că primăriile, cel puțin o parte a acestora, nu vor face nimic.

***

Dimineață la serviciu nu ai timp să citești o carte bună.

Dar poți să citești acest text!

***

Programatorii vor să interzică în limbajul informatic anumite expresii considerate rasiste.

Programatorii se consultă asupra scoaterii din limbajele de programare a expresiilor considerate problematice, precum “whitelist” (lista albă) și “blacklist” (lista neagră) dar mai ales “master” (stăpân) și “slave” (sclav)

Chiar ieri citeam pe Facebook o glumă în legătură cu acest subiect.

Se pare că nici o glumă nu este destul de absurdă în lumea absurdă în care trăim.

Și oricum nu o să se întâmple nimic, așa sunt adolescenții sau cei care nu au depășit această stare, se încălzesc repede după care se descarcă ca un bliț sovietic, și noi am fost așa.

Chiar și numai până când cineva o să se hotărască  cum să redenumească “whitelist” și “blacklist” pe sutele de milioane de servere care funcționează în acest moment idioții ăștia care declanșează fumigene de genul Me too sau Black Lives matter vor fi de mult pulbere de stele.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*