Nicoleta C. June 18, 2020

 

Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 se reportează! Adică, din cauza pandemiei, tot vă fi capitală culturală, dar în alt an. Comisia Europeană a cerut celor trei capitale de anul viitor să anunțe când și dacă proiectul s-ar putea reprograma.

 

Membrii Asociației Timisoara Capitală Culturală Europeană s-au pronuntat pentru amanarea exercitării titlului în 2022 sau 2023.

Comisia Europeană a propus, recent, amânarea Capitalei Culturale pentru anul 2022 sau chiar 2023, când a rămas un loc liber în urma retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Comisia Europeană trebuie să ia, mai întâi, o decizie cu privire la actualele Capitale europene Rijeka din Croația și Galway din Irlanda. Acestea din cauza pandemiei nu au putut să își pună în aplicare proiectele culturale și nici în viitorul apropiat s-ar putea să nu poată din cauza restricțiilor impuse în toate țările din lume.

Comisia Europeană a solicitat Timișoarei, dar și celorlalte două capitale culturale, să trimită o scrisoare în care să spună când și-ar putea reprograma proiectele culturale.

Timișoara prin reprezentanți ai Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeaă, ai primăriei și ai Ministerului Culturii au trimis acestă scrisoare în care au precizat că noi putem ține aceste evenimente și anul viitor, dar dacă nu se poate, putem să le reprogramăm în 2022 sau chiar în 2023.

Singura solicitare expresă a primarului Timișoarei a fost ca proiectul să se desfășoare pe parcursul unui întreg an nu doar pe câteva luni.

sursa stiriletvr

Citește și:  Șase fluxuri din Timișoara schimbă tipul vaccinului, trec de la AstraZeneca la Moderna

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*