Redacție October 15, 2020

 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a aflat joi la Timișoara. Acesta a făcut mai multe vizite fulger în orașul de pe Bega împreună cu alți doi miniștri, al Sănătății, respectiv al Dezvoltării.

 

Marcel Vela a spus, în conferința de presă susținută joi la Prefectura Timiș, că Poliția Animalelor va deveni operațională astăzi sau în zilele imediat următoare, după ce Ordonanța de Urgență, adoptată miercuri seara, privind înființarea Poliției Animalelor va fi publicată în Monitorul Oficial.

Conform Ministrului de Interne, noua structură va avea 488 de angajați plus 88 de medici veterinari. Va avea structuri în toate județele și va fi dotată la cel mai înalt nivel „pentru a interveni acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat. Suntem alături de toți iubitorii de animale și sper ca și ei să fie alături de noi pentru ca acest proiect să fie de acces”, a declarat Marcel Vela la Timișoara.

Noua structură va activa în cadrul IGPR și va avea misiunea de a identifica situaţiile în care un animal „se află într-o situaţie de pericol” și de a lua măsurile care se impun. De precizat că dacă există indicii cum că un animal este supus violenţelor chiar în acel moment, ofiţerii Poliţiei Animalelor din IGPR vor putea interveni fără mandat.

Citește și:  Un singur caz nou de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*