Mișcările sociale din Franța continuă, mai nou și cehii au ieșit în stradă, pentru un motiv asemănător.
Atât polonezii cât și bulgarii s-au cam săturat de concurența făcută de produsele agricole importate din Ucraina așa că, fiecare în felul său, își ia măsuri de protecție a propriilor agricultori.
La noi rămâne cum s-a stabilit, agricultorii nu primesc subvenții în plus, cu toate că atât președintele României cât și Ursula van der Leyen, o blondină cam expirată care se bagă în seamă prin Europa, au promis acest lucru.
Biden a dat un ordin prin care interzice utilizarea programelor spion, dar chestia asta este valabilă pentru ceilalți, ai lor le vor folosi în continuare.
Un om de știință de la Google prezice că în 2023 vom ajunge să fim nemuritori. Eu spun să nu vă puneți speranțe foarte mari în predicția asta, viitorologul ăsta are 75 de ani și la vârsta asta oamenii încep să spună o mulțime de lucruri.
Uniunea Europeană vrea să-și facă propriul Google, Nokia vrea să pună WiFi pe Lună și alți cercetători doresc să producă nano seringi care să se plimbe prin corp până la țintă și să elibereze exact în acel loc medicamentul necesar.
În timp ce alții fac nano seringi și visează la nemurire, în România avem criză de medicamente, iar Ministrul Sănătății vrea să facă în așa fel încât să nu mai putem cumpăra antibiotice nici pe rețetă, ci doar cu o rețetă specială, la fel cum se procedează pentru Morfină și alte substanțe periculoase. Și singurele preocupări ale celor care ne conduc este cum să facă ca hoții, ăia adevărați, nu pârlitul care fură o pâine, să scape cât mai ușor fără să fie pedepsiți și să-și mențină privilegiile mizerabile.
Că tot am adus vorba despre acest subiect, povestea asta cu abuzul în serviciu care este condiționat de o anumită sumă furată arată cât de proști sunt și ei, și noi. De fapt abuzul în serviciu nu are neapărat legătură cu o anumită sumă, abuz în serviciu este și când comunitarul îmi atrage atenția că nu am dreptul să intru în parc cu cățelul.
Să nu uitați să citiți Dilema, eu v-am pus aici un singur articol, dar sunt o mulțime de lucruri interesante de citit acolo.
Bucureștenii vor putea să vadă pe Google Maps cam pe unde este autobuzul pe care îl așteaptă.
Tare mi-aș dori să avem și noi, în Timișoara, așa ceva.
Pentru că, am constatat din proaspăta și scurta mea experiență de călător cu transportul în comun că problema nu este să aștepți, problema este să știi dacă merită să aștepți. Că poate autobuzul sau tramvaiul au pățit ceva și nu mai vin, sau poate vin peste o jumătate de oră și atunci mai bine iei un taxi, sau o iei pe jos, că Timișoara nu este chiar mare.
Așa cu aplicația aia, sau cu alta, ceva în genul cum au cei de la Tudo, vezi unde e mijlocul de transport și astfel știi ce ai de făcut.
Polonia cere Uniunii Europene să limiteze exporturile ucrainene de cereale
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a cerut, miercuri, Comisiei Europene să aplice mecanisme de limitare a exporturilor de cereale ucrainene, argumentând că este destabilizată piaţa poloneză.
Producătorii de cereale din Bulgaria au blocat frontierele țării și au cerut oprirea importurilor de grâu ucrainean care, susțin ei, le-au provocat pierderi uriașe.
„Interzicerea” programelor spion a lui Biden dovedește: când America îți sparge telefonul, nu este ilegal
Noul ordin executiv al lui Biden interzice utilizarea „operațională” a „programelor spion comerciale” precum Pegasus și Predator – dar lasă amplu spațiu SUA pentru a continua să utilizeze tehnologii de hacking de tot felul
Președintele american Joe Biden a semnat luni un ordin executiv prin care interzice utilizarea programelor spion comerciale de către guvernul american. Interdicția se aplică utilizării „operaționale” care prezintă un „risc” pentru securitatea națională americană, în special contrainformații.
Deși reprezintă un pas semnificativ în conturarea noilor reglementări, inclusiv potențial restricționarea substanțială a capacității multor firme de arme cibernetice de a continua să lucreze în SUA, arată, de asemenea, că Casa Albă este reticentă în a interzice definitiv astfel de tehnologii.
Pe măsură ce produsele de inteligenţă artificială precum ChatGPT îşi propun să devină o parte a vieţii noastre de zi cu zi şi aflăm mai multe despre cât de puternice pot fi, există un lucru în mintea tuturor: modul în care AI ar putea afecta locurile de muncă, relatează CNBC.
Papa Francisc va rămâne câteva zile în spital pentru o infecţie respiratorie
Papa Francisc are o infecţie respiratorie şi va trebui să rămână „câteva zile” în spital pentru tratament, a anunţat miercuri Vaticanul într-un comunicat citat de Reuters.
Scandal în Kiev: mai mulţi preoţi ortodocşi refuză să părăsească o cunoscută biserică din oraş
Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a ajuns în Germania, miercuri, în prima sa vizită oficială în străinătate în calitate de monarh, după ce prima parte a călătoriei, în Franța, a fost anulată ca urmare a protestelor violente din această țară, scrie CNN.
Preşedinţii instituţiilor europene au zburat anul trecut la discuţiile ONU privind clima din Egipt la bordul unui avion privat, potrivit datelor consultate de POLITICO, care au dezvăluit utilizarea intensă a zborurilor private de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel.
Milioane de francezi au protestat, din nou, împotriva reformelor sociale decise de Emmanuel Macron. Majorarea vârstei de pensionare, impusă fără nicio consultare de liderul de la Palatul Elysee, a înfuriat populația, Hexagonul fiind în aceste […]
Proteste la Praga împotriva posibilei creşteri a vârstei de pensionare până la 68 de ani
Câteva mii de persoane s-au alăturat miercuri în Cehia demonstraţiilor sprijinite de sindicate împotriva unei posibile majorări a vârstei de pensionare până la 68 de ani, transmite dpa.
Licențiat în drept din Georgetown spune că a a fost supus unei evaluări psihice pentru că pune sub semnul întrebării politicile privind COVID
William Spruance, în prezent avocat în exercițiu, a declarat că a fost suspendat, forțat să se supună unei evaluări psihiatrice și amenințat de administratori în august 2021 pentru că a pus sub semnul întrebării politica privind COVID și mascarea facultății de drept.
Noul concept al AIEA pentru ZNPP este că nu poate fi bombardat – oficial rus
ZNPP, situat în orașul Energodar, are o capacitate de aproximativ 6 GW și este cel mai mare din Europa.
MELITOPOL, 29 martie. /TASS/. Noul concept pe care directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a declarat că agenția îl dezvoltă pentru centrala nucleară Zaporozhye, are ca scop prevenirea oricărui bombardament al acesteia, a declarat miercuri pentru TASS Renat Karchaa, consilier al directorului general Rosenergoatom.
„Esența „conceptului” se rezumă la faptul că centrala nucleară nu poate fi niciodată bombardată cu nimic și sub orice pretext. Cuvintele despre concept pot fi percepute ca și cum ar fi un document oficial, dar nu este cazul. Prin concept, Grossi a înțeles principiul fundamental al siguranței nucleare”, a spus Karchaa.
Centrala nucleară Zaporozhye, situată în orașul Energodar, are o capacitate de aproximativ 6 GW și este cea mai mare din Europa. Este controlat de trupele ruse de la sfârșitul lunii februarie 2022. De atunci, unitățile armatei ucrainene bombardează uneori atât zonele rezidențiale Energodar, cât și zona centralei nucleare, folosind drone, artilerie grea și sisteme de lansare multiplă de rachete.
O misiune a AIEA condusă de directorul său general Rafael Grossi a călătorit la ZNPP în septembrie 2022 și a lăsat acolo mai mulți angajați ai agenției în calitate de observatori. Ulterior, agenția a publicat un raport în care solicita înființarea unei zone de siguranță în jurul ZNPP pentru a preveni accidentele rezultate din ostilități.
Ministerul Apărării din Afganistan a anunțat recent că sute de vehicule militare abandonate de SUA în timpul retragerii haotice din 2021 au fost reparate, potrivit Business Insider.
Credit Suisse a ajutat clienții bogați să evite impozitele si să ascundă 700 de milioane de dolari
Credit Suisse a încălcat un acord de pledoarie din 2014 cu autoritățile americane, continuând să-i ajute pe americanii ultrabogați să evadeze impozitele și ascunzând peste 700 de milioane de dolari de la guvern, a constatat miercuri Comisia de finanțe a Senatului.
După ce a încheiat o investigație de doi ani asupra Credit Suisse – care luna aceasta a acceptat o preluare de salvare de către rivalul UBS -, comitetul a declarat că a descoperit „încălcări majore” ale acordului din 2014 dintre creditorul elvețian și Departamentul de Justiție pentru a permite evaziunea fiscală.
Frank Kendall, conducătorul politic al Forțelor Aeriene ale SUA a declarat Comisiei de Buget a Camerei Reprezentanților că testul de pe 13 martie al armei hipersonice de “atac aerian pentru răspuns rapid” (ARRW – “Air-Launched Rapid Response Weapon”) “nu a fost un succes”, iar programul Lockheed Martin ar putea fi în pericol. Acesta a fost lansat în 2018 și a primit un buget de 480 de milioane de dolari, dar spune Kendall, compania “este mai implicată față de HACM (Racheta de croazieră de atac hipersonic), celălalt program major de arme hipersonice al Lockheed Martin.
O decizie finală cu privire la continuarea programului ARRW va fi luată anul viitor, în urma studierii testului eșuat din această lună. Forțele Aeriene mai au două prototipuri ARRW pe care intenționează să le testeze după terminarea studiilor privind testul eșuat, a mai spus Kendall.
Doar 20% din ajutorul financiar acordat de SUA pentru Ucraina merge la Kiev, spune parlamentarul american
Michael McCaul a subliniat că, atunci când republicanii au obținut majoritatea în Parlament după alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie anul trecut, au arătat clar că responsabilitatea va avea o importanță esențială pentru continuarea ajutorului acordat Ucrainei.
Șeful Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, Michael McCaul
WASHINGTON, 29 martie. /TASS/. Washingtonul predă doar aproximativ 20% din ajutorul financiar alocat pentru Ucraina direct Kievului, aproximativ 60% din acești bani fiind primiți chiar de partea SUA, a declarat șeful Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, Michael McCaul, în timpul audierii comisiei de miercuri.
„Din cele 113 miliarde de dolari alocate în patru suplimente, aproximativ 60% sunt destinate trupelor americane, muncitorilor americani și modernizării stocurilor americane. De fapt, doar 20% din fonduri sunt direcționate direct către guvernul ucrainean sub formă de asistență bugetară directă, „, a spus parlamentarul.
Armele de foc de asalt cu „letalitate fenomenală” au inundat piața din SUA, firmele obținând profit de peste 1 miliard de dolari în ultimul deceniu
În septembrie 2021, producătorul de arme Smith & Wesson a anunțat că se mută din orașul Massachusetts în care a fost încorporat în 1852 într-o nouă locație – Maryville în comitatul Blount, Tennessee . Bill Lee, guvernatorul republican din Tennessee, care a supravegheat relaxarea legilor de stat privind armele în ultimii ani, inclusiv a semnat în lege capacitatea majorității adulților de a purta arme de mână fără permis, a fost extaziat. „Suntem mândri că această companie a ales să se mute la Blount Co”, s-a bucurat el .
Planul italian de a interzice alimentele cultivate în laborator, criticat ca fiind greșit
Guvernul italian a aprobat un proiect de lege care ar interzice alimentele cultivate în laboratoare, inclusiv carnea artificială, deoarece urmărește să „protejeze moștenirea națiunii noastre”.
Conform interdicției, care trebuie adoptată în ambele camere ale parlamentului, cei care produc, exportă sau importă alimente crescute din celule animale s-ar confrunta cu amenzi de până la 60.000 de euro și riscă să-și închidă fabricile de producție.
Nemurirea va fi atinsă până în 2030: om de știință Google
Viitorologul Ray Kurzweil a prezis că oamenii vor atinge nemurirea în doar șapte ani.
Informaticianul în vârstă de 75 de ani și fost inginer Google, care a primit Medalia Națională a Tehnologiei în 1999 și a fost inclus în National Inventors Hall of Fame în 2002, a făcut această predicție șocantă – și multe altele – în ultimele decenii.
„Open Web Index”: Acesta este modul în care Europa vrea să concureze cu Google
Un proiect UE încearcă să construiască o alternativă la motor de căutare cu „valori europene”.
NASA și Boeing speră la primul zbor Starliner cu echipaj uman în iulie
Lansarea primului zbor Starliner cu echipaj uman al Boeing către Stația Spațială Internațională (ISS) ar urma să aibă loc în luna iulie, după mai multe amânări, au anunțat miercuri gigantul aerospațial american și NASA, potrivit AFP.
Nokia intenționează să pună Internetul 4G pe Lună anul acesta
Un director Nokia a confirmat recent că compania se pregătește să lanseze internetul 4G pe Lună, sperăm înainte de sfârșitul anului 2023. Am pus un om pe Lună în 1969, iar acum compania finlandeză Telecom vrea să ofere stâncii o conexiune la internet.
Cum detectăm minciuna? Limbajul corpului ne spune puțin, dar sunt tehnici care pot ajuta
Scientia.ro – Ştiinţa pe înţelesul tuturor9h
Te-ai întrebat vreodată dacă ai putea trece un test de detectare a minciunii sau ți-ai imaginat cum ar fi să „citești” limbajul trupului altora?
Citirea limbajului corpului poate fi excelentă pentru a adăuga tensiune scenelor de interogatoriu din filmele de acțiune. Cu toate acestea, adevărul este că nu există prea multe dovezi că putem detecta minciunile urmărind limbajul corpului cuiva.
Biotehnologie: Cercetătorii programează nano-seringi
Mașinile moleculare pot fi programate să țintească livrarea medicamentelor către un singur tip de țesut. Acest lucru ar putea deschide noi căi în terapia genică și a cancerului.
Schimbările climatice alimentează durata de viață a bacteriilor care mănâncă carne – studiu
Cercetările recente au descoperit că infecțiile cauzate de bacteria Vibrio vulnificus au crescut în ultimele trei decenii.
ADN-ul antic oferă „soluție solomonică” la misterul originilor swahili
Au construit orașe magnifice de piatră pe coasta Africii medievale. Acum, studiul genetic aruncă o lumină surprinzătoare asupra adevăratei origini a poporului swahili
Oamenii de ştiinţă au identificat un ingredient secret în picturile lui Da Vinci
Întrebarea succesiunii lui Dalai Lama: ce spune tradiția și interferența chineză
Dalai Lama a numit un băiat mongol născut în SUA drept al zecelea Khalkha Jetsun Dhampa, șeful tradiției Janang a budismului tibetan și șeful spiritual budist al Mongoliei, potrivit unui raport al Times .
„Astăzi avem cu noi reîncarnarea lui Khalkha Jetsun Dhampa Rinpoche al Mongoliei”, le-a spus el celor 600 de adepți la ceremonia de dezvelire, care se presupune că a avut loc pe 8 martie la Dharamshala, a raportat Times .
Criză de medicamente în spitale şi farmacii
Este criză de medicamente în spitale şi farmacii. Lipsesc pastile care tratează afecţiuni foarte importante. Este vorba despre substanţele folosite pentru bolile de inimă, unele antibiotice, sau chiar cele oncologice. Criza este provocată, spun producătorii, de preţul mic pe care îl au aceste medicamente, care de multe ori nu acoperă costurile de producţie. Mai multe […]
Dacian CIOLOȘ: Ajutorul european pentru fermierii români nu se modifică
Europarlamentarul Dacian Cioloș a scris miercuri, pe Facebook, că a avut o discuție cu Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru Agricultură, despre ajutorul acordat fermierilor români. Potrivit lui Cioloș, ajutorul pentru fermierii români, „mult mai mic […]
Alexandru Dragomir despre politica (noastră)
Democrația greacă (ateniană):
1. Demos-ul (Poporul) votează pe „cei mai buni” (aristoi), adică votează (alege) aristo-cratos – aristocrația (puterea celor mai buni). Nu strict procedural, ci însăși convingerea politică a alegătorilor este că trebuie să aleagă pe cei mai buni, fiindcă cei mai buni trebuie să guverneze. Așadar, aristocrație.
Rezultă că democrația este sistemul politic care instaurează aristocrația.
Mafia politică urmărește acapararea puterii politice în vederea acaparării puterii economice care, odată realizată, va domina puterea politică. Are avantajul că tinde să promoveze o economie capitalistă și dezavantajul că puterea economică este înțeleasă în stil comunist, ca privilegiu al unei clici organizate.
Șefii ASF nu sunt rușinați cu salariile lor. Adevărul e că sumele sunt peste rușine. Pot ei cumpăra frigidere cât nu le putem noi umple.
Însă am tot văzut această apărare: vai, domnilor, dar oamenii se autofinanțează. În sensul că din ce bani produc, își opresc și lor un mărunțiș, Doamne-ajută, să fie bine la toată lumea!
Totul e greșit într-o astfel de gândire raportată la o instituție publică de reglementare și control. În primul rând că ASF nu produce bani, ci „își trage bani“ din asigurările oamenilor. Iar unele dintre acestea, ce să vezi, sunt obligatorii.
… servesc Patria! Chemati Protectia Copilului!
… pentru ca asa trebuia sa raspunda soldatul roman cand i se intampla sa fie laudat de catre vreun ofiter pentru oarescare fapte “de vitejie”: “Servesc Patria!” Folosesc “vitejia” intre ghilimele, pentru ca, pe vremea lui Ceausescu, trageam cu gloante oarbe: la saptesprezece ani am tras cu Kalasnikovul, cu PSL-ul, cu mitraliera de 14, cu TT-ul, cu AG-ul si ce se mai gasea prin ograda unitatii din Zalau. De la infanterie am fost trecut la “operatiuni speciale” (parca asa le zicea – ni s-a spus ca suntem “trupe de commando”), dar toamna culegeam porumb pe langa Satu Mare, ceea ce, simteam de pe-atunci, nu ma califica automat la statutul de Mihai Viteazul. Am crescut, in schimb, cu povesti de vitejie, de la Harap Alb la Ahile, si de la Ioan Voda cel Cumplit la Ecaterina Teodoriu. Ma visam sarind din transee strigand, “Inainte, baieti! Sunteti cu mine!” Iar, in somn, “baietii” ma urmau. Aveti a ma ierta, asadar, daca intampin dificultati insurmontabile, incercand sa mi-i imaginez pe alde Nicolae Ciuca sau Lucian Bode trecand prin foc, prin fum si mii de baionete, intru apararea patriei si a democratiei, ba chiar insufletind, prin curajul personal, armate intregi. Nu stiu cum se face, dar oamenii, astia, lipsiti pana si de curajul de a-si da demisia, ajung in pozitii de conducere, ba ne mai si explica si de ce merita.
De ce merita? De ce merita oamenii astia pensii speciale de la 45 sau 50 de ani.
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege privind Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului şi Construcţiilor, act normativ care ar permite emiterea de autorizaţii de construire mult mai repede şi cu mai puţină birocraţie, ministrul Dezvoltării Cseke Attila precizând că termenul de emitere, care astăzi, în practică, poate ajunge şi la un an, va fi redus la 65 zile.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care perioada concediului de acomodare în procesul de adopţie se prelungeşte la doi ani.
Legea pensiilor speciale, numită oficial Legea pensiilor de serviciu, care ar fi trebuit să reformeze aceste privilegii, a fost votată miercuri, de senatorii coaliției de guvernare – PSD-PNL-UDMR, cu 79 de voturi „pentru” și 37 „împotrivă”. Vârsta de pensionare la Armată, Serviciile secrete, Poliție și Jandarmerie rămâne neschimbată. Mici modificări la ceilalți speciali În afara […]
Ministerul Justiţiei va susţine adoptarea în Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei pentru infracţiunea de abuz în serviciu, se arată într-un comunicat remis miercuri de reprezentanţii ministerului.
Călătorii care folosesc mijloacele de transport public din Capitală pot vedea de miercuri în aplicaţia Google Maps unde se află autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul cu care urmează să se deplaseze, a anunţat primarul Nicuşor Dan.
Iulia Motoc, născută în Timişoara, că a câștigat selecția pentru judecător la Curtea Penală Internațională de la Haga (Olanda).
A murit Tiberiu Ceia. Muzica populara din Banat, in doliu
TIMISOARA. S-a stins din viata unul dintre cei mai iubiti interpreti de muzica populara banateana, pastrator de folclor autentic. Tiberiu Ceia a murit miercuri seara, la varsta de 82 de ani. „Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristețea de a fi pierdut un om și un artist excepțional nu va […]
TIMISOARA. Nicu Covaci a ajuns, miercuri seara, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Arad. CITESTE SI: A murit Tiberiu Ceia. Muzica populara din Banat, in doliu Liderul legendarei trupe Phoenix avea programat un concert intr-un club din oras, insa i s-a facut rau la scurt timp dupa o sesiune de autografe desfasurata […]
Cinematograful Timiș din Piața Victoriei va fi al doilea cinema reabilitat și deschis publicului, după Victoria, care funcționează deja din 2022.
Lucrările de reabilitare a cinematografului Timiş din centrul Timişoarei au început în februarie 2022. Cu aproximativ 19,1 milioane de lei se va realiza un centru multifuncţional pentru activităţi culturale. Cinematograful va avea două săli, una dintre ele va avea 490 de locuri, iar a cea de-a doua, în fostul Club 30, 100 de locuri.
Un spectacol de teatru în mișcare, un camion reconvertit și povești de viață desfășurate în doi metri pătrați. Pe scurt, Cargo Berlin – Timișoara, spectacolul – experiență care te invită să fii spectator în viața a doi şoferi de TIR, pe un drum obișnuit, cu opriri în puncte cheie din Timișoara și din împrejurimi.
Analog Mania XI Opening Weekend, la Timișoara
Analog Mania XI Opening Weekend, la Timișoara va avea loc, în 01/04 ∣ opening day 1, la Casa Tineretului, str. Arieș, nr.19, iar la ora 16:00 se va desfășura ∣ guided tour ∣ meet the artists
La ora 17:00 ∣ Linda Saskia Menczel ∣ CODA ∣ live concert
Trio Cosmin Rafael Balean [RO] / Echoes from Ararat: Cosmin Rafael Balean – duduk, tavșvi, Cristina Struța – piano, sculpture, Ana Maria Stanoia – soprano.
18:00 ∣ echipajul plattenbau [AT] ∣ spectacol live. 19:00 ∣ Chris Janka [AT] ∣ Totally Mechanized Midi Orchestra ∣ spectacol live
Gabriel Liiceanu și Horia Roman Patapievici, printre scriitorii invitați la Bookfest
TIMISOARA. Au fost stabilite initiativele dedicate elevilor din Timis ce vor fi finantate prin programul Fondul Stiintescu Timisoara. Un laborator de crestere a cristalelor, tabere rurale de stiinte pentru copiii din Liebling sau Boldur, experimente din chimie si din acustica, ateliere de robotica si informatica, dar si activitati de olarit si gradinarit pentru tinerii din […]
TIMISOARA. „Monitorul Primariei… il stim, chiar daca nu il citim. Este un PDF alb-negru. Este asa cum mi-au povestit oamenii ca era Scanteia in alte vremuri: cu articole ample si fara substanta„, spunea Dominic Fritz in 2020, cand a fost si sistata aparitia ziarului Primariei Timisoara, intrucat noua administratie miza pe digitalizare pe toate planurile. […]
Metoda gasita de prefectul de Timis ca sa protejeze cumparatorii din targurile de Pasti
TIMISOARA. Deschiderea targurilor de Pasti in tot judetul se vor umple de cumparatori in urmatoarele zile, iar protectia acestora trebuie garantata. Prefectul de Timis vrea sa-i puna in garda pe comercianti ca nu vor fi tolerate niciun fel de abateri de la lege.
Două concerte aniversare cu Timpuri Noi la Timișoara: Copilu’ a crescut
Formația Timpuri Noi va susține două concerte aniversare la Timișoara, evenimentele fiind incluse în turneul „Copilu’ a crescut.“. „Are 30 de ani. I-am făcut vinil, casetă, poster și tricouri. Pe 29 și 30 martie îi facem și petrecere cu formație vocal-instrumentală! Da, unii vă aduceți aminte cum a fost acum 30 de ani, alții ați […]
Muzică pop din Timișoara: Antonia Rădulescu a lansat o nouă melodie
Antonia Rădulescu a lansat o nouă piesă care poartă titlul de „Open Wound”, melodia fiind produsă de Thomas Hagenbeek iar videoclipul acesteia fiind realizat de Bianca Rădulescu. Antonia Rădulescu a apărut pe scena muzicală la o vârstă fragedă, descoperindu-și vocea participând la diverse evenimente, concursuri și festivaluri, și postand cover-uri pe Youtube. A experimentat diverse […]
Consiliul Județean Timiș propune iubitorilor de cultură în această săptămâna expoziții temporare și permanente oferite de muzeele din subordine. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș invită iubitorii de folclor la spectacolul „Drag mi-e cântecul și jocul”. Participă peste 30 de elevi, coordonați de profesorii Daniel Iova și Silviu Drăgan. De asemenea, continuă Festivalul „Lada cu zestre” la Găvojdia și Nițchidorf. Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” pune în scenă spectacolele: „Ursul păcălit de vulpe”, „Noua poveste a Scufiței Roșii” și „Croitorașul cel viteaz”. La Muzeul Satului Bănățean, expoziția foto-documentară „Găteala capului” se mai poate vizita doar până în 31 martie.
Programul Evenimentelor Bookfest Timișoara 2023
Ce facem astăzi, 30 martie 2023, în Timișoara?
Joi, 30 martie, începe cea de-a zecea ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara la CRAFT. Vor fi prezenți circa 40 de expozanți, printre care cele mai importante edituri din România. Seara, puteți merge la un film, un spectacol de teatru sau la un recital vocal.