Anton Kovacs March 4, 2021

 

Rusia cere dovezi ale otrăvirii lui Navalnîi. Păi, arătați-le dovezile. Tot o frecăm de o mulțime de timp, că Novociok, că dovezile există, că a fost otrăvit, dar nu a fost otrăvit. Adevărul este că “Novociok” e o denumire dată de presă, ca și “Covid 19” (care acum, ar trebui să fie “Covid 21”).

Dar, dacă o mulțime de oameni spun că a fost otrăvit, înseamnă că există niște dovezi care demonstrează fără nici o îndoială că omul ăla a fost otrăvit și să mergem mai departe că s-a oprit lumea în loc, nu se mai fac conducte, nu se mai fac schimburi economice, în așteptarea acestor dovezi.

***

SUA a devenit ceva mai puțin liberă, Iar România le urmează exemplul. Cred că am mai spus-o de câteva ori în acest an, chiar dacă am trăit în comunism, noi, cei care am depășit bine jumătatea vieții am fost mult mai liberi, cel puțin spiritual, decât cei care au în prezent între 20 și 40 de ani.

De ce se întâmplă acest lucru? Există o teorie a generațiilor. Teoria aceea spune că istoria poate fi împărțită în perioade de aproximativ 80 de ani numite “saeculum”. Iar în cadrul acestor imaginați-vă cicluri de vreo 20 de ani, ca un fel de trepte, care tot coboară iar odată cu începerea unui nou “saeculum” povestea se reia de la început. Vestea proastă este că generația activă actuală, cea care are acum între 20 și 40 de ani, în perioada în care au și vor avea loc o mulțime de evenimente interesante, Marea Recesiune, Războiul împotriva Terorismului, schimbările climatice, al Doilea Război Rece, epidemia de opioide, este pe treapta cea mai de jos. Și, îmi pare rău că trebuie să o spun, cam așa se vede din exterior. Sunt anticomuniști dar vor să li se dea, Bill Gates este o comunist împuțit pentru că cere bani pe Windows, lar Linus Torwalds nu este comunist pentru că a refuzat să câștige bani de pe urma Linuxului, copii trebuie lăsați singuri să aleagă sexul pe care îl vor avea de-a lungul vieții…

Partea bună este că după ăștia vor apare alții care vor fi infinit mai inteligenți. Și prin urmare vor înțelege niște lucruri. De exemplu, că dacă îi spun cuiva “afroamerican” nu ajunge pentru a descrie cum arată, în fond și Ian Smith, dacă ar fi emigrat în America ar fi fost afroamerican, cu toate că nu avea pielea închisă la culoare. Poate ar trebui să spunem din nou negri și albi, să înțelegem cu toții despre ce vorbim. Poate e o surpriză pentru unii dar nu prea există dubii nici în privința sexului (mai nou i se spune gen): dacă are penis, chiar dacă e mic, e sigur băiat, iar dacă are vagin sigur e fată. Nu trebuie să așteptăm o anumită vârstă pentru a hotărî acest lucru ci se vede de la naștere. Nu e ceva periorativ să-i spui unui băiat că e băiat sau unei femei să-i spui că e femeie. Nici să fii negru sau alb nu e o rușine, nici să fii ungur, român, creștin, evreu sau mahomedan. Este o realitate că există oameni proști și deștepți, și dacă există e bine să nu-i amestecăm, că uite ce se întâmplă acum în poliție. Există oameni grasi și slabi, la fel cum există și bărbați cărora le plac femeile mai planturoase și alții cărora le plac cele subnutrite. Deoarece în multe țări nu li se permitea să aibă pământ, evreii s-au orientat spre ocupații care nu presupuneau prelucrarea pământului, unii au devenit meșteșugari, iar datorită evoluției meșteșugul a devenit ceasornicărie sau alții au devenit bijutieri, în fond tot niște meșteșugari, doar că materia primă e ceva mai scumpă, alții au devenit vânzători de bani, adică cămătari, iar mai târziu au creat sistemul bancar mondial. Acum evreii înverzesc deșertul și sunt considerați una din cele mai instruite nații, așa că nu e o rușine să fii evreu, chiar dimpotrivă, ar trebui să fie o mândrie. Nici în privința relațiilor între cele două sexe nu prea sunt dubii, cu mici excepții bărbații sunt atrași de femei și femeile sunt atrase de bărbați. Dacă e invers nu e neapărat rău dar nu e uzual. Nu cred că trebuie să negăm că dacă o femeie umblă în fustă mini există o foarte mare probabilitate că dorește să atragă un bărbat, nu să își răcorească picioarele, sau cine știe ce. Iar dacă unui bărbat îi place o femeie se va uita după ea, sau va căuta să îi atragă atenția într-un fel oarecare. Femeile nu ar trebui să își facă probleme când bărbații se uită după ele ci dimpotrivă, ar trebui să fie neliniștite când nu se mai uită nici dracu după ele. Da, bărbații atunci când folosesc un after shave care miroase plăcut vor să placă femeilor, altfel s-ar da cu spirt, cu Mona. Dar e normal ca bărbații să dorească să placă femeilor și să le atragă, inclusiv prin miros, tot atât de normal cum e și ca femeile să dorească să placă bărbaților și de aceea se îmbracă sexy, se parfumează si câte și mai câte.

O altă tâmpenie a corectitudinii politice: să știți că dacă un bărbat se uită la un copil sau chiar se joacă cu el, nu înseamnă neapărat că este pedofil, pur și simplu îi place omulețul ăla mic, care uneori mai și scoate câte o perlă, exact cum îi place și un cățeluș, o corabie într-o sticlă sau un bonsai. Mult mai psihopați decât oamenii ăștia sunt părinții copiilor care se gândesc în primul rând la pedofilie. Iar dacă profesoare cu câțiva ani mai mare se încurcă cu elevul tinerel  nu se numește pedofilie ci visul secret al oricărui adolescent sănătos și cu țiglele pe casă.

***

Se vor întreba unii de ce nu scriu nimic despre polițiști. Pentru că nu e nevoie, ăștia semnalizează singuri.

Până la urmă o să ne fie frică de ei. Ca de Clovni.

Totuși, cineva ar trebui să facă ceva cu ei, de exemplu la angajare să le dea un test, ăla cu dictarea și scrierea unui text care cuprinde cuvintele “sau” și “s-au”. Eu aș mai propune ca în poliție să se dea salariul minim care ulterior, pe măsura realizărilor să fie mărit treptat. În felul acesta cel puțin i-am elimina din poliție pe cei care s-au dus acolo pentru că e salariul mare și pensia aproape.

***

Probabil că ați observat că nu prea pomenesc despre pandemii și măști, în fond acest subiect a ajuns o credință nu ceva care să aibă vreo legătură cu știința și rațiunea, dar deja a murit un copil așa că trebuie cel puțin să vorbim, dacă nu putem să destituim sau să băgăm în pușcărie pe cineva.

La un moment dat un fizician, dacă nu mă înșel e angajat la Philips, probabil scurtează filamentele becurilor astfel încât acestea să se ardă mai repede, ne explica că a făcut el o experiență și a constatat că masca de pe față nu influențează de loc cantitatea de oxigen din sânge. Omul și-a pus o mască pe față și un pulsoximetru pe deget și a demonstrat ce a vrut el să demonstreze.

De fapt toată demonstrația a fost o tâmpenie, individul pur și simplu nu și-a dat seama că dacă porți o mască respiri mai repede și mai adânc, ca să nu te sufoci. Dacă ar fi pus o cârpă, o mască, în fața țevii de la aspiratorul lui mă-sa și ar fi ascultat cum motorul acestuia își schimbă sunetul , ar fi ajuns la o concluzie mult mai corectă decât cu jucăria aia pe deget. Avea și Băsescu dreptate cu școala aia când spunea “scuzați-mă, nu am vrut să spun filozifi ci tâmpiți”.

Realitatea este că atunci când porți mască, fie că are loc un fenomen care se numește “hipoxie cerebrală” adică la creier ajunge mai puțin oxigen, fie apare “hiperventilația”, adică respiri mai repede, adică faci un efort mai mare pentru a trăi. De fapt apar amândouă, pentru că la un moment dat nu mai poți să respiri atât de repede pe cât ar fi nevoie pentru ca cantitatea de oxigen care ajunge la creier să rămână neschimbată.

Adăugați la acest efort mai mare și efortul mai mare datorat unui exercițiu fizic, mai adăugăm și consumul mai mare de oxigen datorat aceluiași exercițiu fizic, încercând să pompeze mai mult sânge (și oxigen) spre creier, inima depune un efort mai mare, și astfel aflăm de ce nu este bine să purtăm masca la orele de sport.

Totuși sunt curios, discuția s-a purtat între doi miniștri și probabil consilierii lor, o mulțime de oameni despre care se presupune că sunt inteligenți, s-a gândit cineva la cea mai simplă soluție? Să renunțăm pur și simplu la orele de sport în sală? Că nu cred că va avea cineva de suferit dacă nu își dă un timp cu testiculele de bârna aia sau nu se lovește de capră când face “Săritura leului”.

 

***

Rusia reacţionează. Cere dovezi ale otrăvirii lui Navalnîi, după noile sancţini impuse de UE şi SUA. Ministerul rus de Externe: “Răspunsul vine, este deja elaborat”

 

 

***

Washington Post: Freedom House plasează SUA în jumătatea inferioară a țărilor libere, cu o tendință descendentă / “România se numără printre omologii săi”

Libertatea a înregistrat un declin în SUA și în întreaga lume în timpul pandemiei de COVID-19, rezultând că mai puțin de 20% din populația lumii trăiește într-o țară liberă, potrivit evaluării anuale a drepturilor politice și a libertăților civile, publicată de Freedom House miercuri și citată de Washington Post.

Cel mai scăzut procent al populației lumii, din 1995 până în prezent, trăiește într-o țară liberă, iar trei sferturi trăiesc în țări în care libertatea scade, a declarat Michael Abramowitz, președintele Freedom House, o organizație non-profit care pledează pentru democrație și drepturile omului.

***

Cum au torturat cei 9 polițiști din București două persoane care le-au reproșat că nu poartă mască. Detalii șocante din dosar

Procurorii Tribunalului București au prezentat noi detalii în cazul polițiștilor reținuți pentru tortură. Potrivit anchetatorilor, în seprembrie anul trecut polițiștii au “pedepsit” două persoane care le-au atras atenția că nu poartă mască de protecție. Oamenii legii i-au torturat, umilit și abandonat pe cei doi, susțin procurorii.

 

***

 

EXCLUSIV VIDEO Mascatii au descins la o adresa gresita din Ilfov si i-au amenintat cu moartea pe proprietarii nevinovati: “Mi-au pus arma in piept si au vrut sa-mi impuste cainele”

Citește și:  Revista presei cu Anton Kovacs – 18.06.2021

?mmid=62203565081a81ad67

Mascatii Serviciului de Actiuni Speciale din cadrul Politiei Romane au descins in dimineata zilei de miercuri, 3 martie, la o adresa gresita din Clinceni, judetul Ilfov.

 

***

 

COMENTARIU Lelia Munteanu: Cei doi ostatici au murit de Covid

Nimeni mai potrivit la Interne decât ministrul Bode, care cât a fost la Transporturi a dovedit că la nevoie poate să doarmă-tun.

 

***

 

Premierul Citu, sageti catre politistii care au protestat fata de inghetarea salariilor: “Nu i-am mai vazut in aceste zile sa spuna ceva despre cazul de la Onesti”

?mmid=fb7d1565086583a28e

Premierul Florin Citu a afirmat ca politistii au iesit la protest zilele trecute si erau suparati in strada, insa in aceasta perioada nu a vazut ca acestia sa spuna ceva despre cazul de la Onesti. El a adaugat ca este necesara o reforma in Politia Romana, precum si a statului din temelii, in toate cotloanele sale.

 

***

 

Lucian Bode taie în carne vie după tragedia de la Onești: “Șefii poliției au fost schimbați!”

Lucian Bode, minstrul de Interne, a anunțat, după tragedia de la Onești, că șefii poliției din orașul unde a avut loc tragedia au fost schimbați din funcțiile pe care le dețineau. “Tema declaraţiei de presă […]

 

***

 

Ce s-a întâmplat cu plângerile penale în care criminalul de la Onești reclama abuzuri la evacuarea familiei din locuință. Niciuna nu a vizat situația apartamentului

Potrivit autorităților judiciare din Bacău, Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime de la Onești, a formulat două plângeri penale, după ce familia sa a fost executată silit și evacuată din apartament. Niciunul dintre dosare nu a fost însă trimis în judecată. Executorul judecătoresc Alexandru Tabarcea, reclamat de Moroșan pentru abuzuri, a fost condamnat în 2017 pentru fapte de corupție în dosarul privind devalizarea Rafo Dărmănești.

 

***

 

România închide singura mină de uraniu, dar vrea să deschidă una nouă. Experții în energie sunt îngrijorați de dependența de importuri

România va exploata din nou uraniu, însă deschiderea unei noi mine durează doi ani. Experții în energie, îngrijorați de dependența de importuri. Mineri la Crucea, județul Suceava

Exploatarea de uraniu de la Crucea-Botușana, județul Suceava, se va închide în acest an, însă România plănuiește să extragă minereu în județul Neamț. Deschiderea unei noi mine durează aproximativ doi ani, arată experții în energie consultați de Libertatea. România este, din anul 2016, dependentă de uraniul de import, iar autoritățile și companiile de stat din domeniu s-au mișcat foarte lent în privința integrării producției de uraniu cu cea de energie.

 

***

 

COMENTARIU Adrian Onciu | Cum ar fi scris Ion Creangă povestea Capra cu trei iezi şi basmul Harap Alb dacă ar fi fost membru USR PLUS

Activiştii curentului ”cancel culture” devin din ce în ce mai agresivi. Nu se mulţumesc cu dărâmarea statuilor şi cenzurarea filmelor, au început să-i ia la puricat şi pe scriitori.

 

***

 

Premierul anunţă că va elimina prin OUG cotizarea automată la sindicat: Nu mi se pare normal. Oamenii nu pot fi obligaţi să cotizeze

400x200.jpg

Premierul Florin Cîţu a anunţat într-un interviu pentru G4Media că Guvernul urmează să emită, în următoarele săptămâni, o Ordonanţă de urgenţă prin care va elimina cotizarea automată lunară la sindicat în cazul angajatorilor de la stat care s-au înscris într-o organizaţie sindicală. Premierul a vorbit şi despre protestele din ultima perioadă, afirmând că e „evident” că acestea sunt manipulate politic de PSD.

 

***

 

Debirocratizare. A fost votată legea accesului liber la Monitorul Oficial. Principalele beneficii ale utilizatorilor

Parlamentul a adoptat miercuri o lege care prevede accesul neîngrădit la Monitorul Oficial. În noua variantă, vor deveni accesibile nu doar citirea ci și căutare, salvare, distribuirea și imprimarea textelor, de către orice utilizator.

 

***

 

Incident informatic la BRD. Clienţii au fost taxaţi pentru servicii care erau de fapt gratuite

400x200.jpg

Clienţii BRD care folosesc serviciile myBRD Net şi My BRD Mobile au fost taxaţi în mod eronat de bancă, din cauza unui incident informatic care a afectat sistemele instituţiei bancare.

 

***

 

Marea resetare – Oportunitatea existențială pentru România acestui secol

1-radu-craciun-cronicile-curs-de-guverna

(Textul de mai jos e o sumă de fragmente ale primului  din cele 7 articole care compun coverul (sectiunea 5, din cele 10 secțiuni) numărului…

 

***

 

Ministerul Sanatatii nu este de acord cu desfasurarea orelor de sport in sala fara masca. De ce a luat aceasta decizie

Ministerul Sanatatii nu este de acord cu desfasurarea orelor de sport in sala fara masca. De ce a luat aceasta decizie

Ministerul Sanatatii nu este de acord cu desfasurarea orelor de sport in sala fara masca, insa admite ca in aer liber, activitatile fizice se pot desfasura fara masca, insa cu respectarea distantei fizice.

***

Ministrul Educaţiei: „Mă tem foarte tare ca acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”

646x404.jpg

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, miercuri seară, că nu există niciun scandal între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ci doar discuţii bazate pe argumente. ”Mă tem foarte tare ca acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”, a afirmat Cîmpeanu.

***

Tigaia cu chiloți

Stau la coadă la rîndul unic de la un supermarket, ascultînd vocea înregistrată care dirijează cumpărătorii spre casele libere. În fața mea apare dintr-odată un tip fistichiu. Pe cap are o șapcă de tip „Dezbrăcatu’”, poartă un sacou roșu, gros, de lînă, pantaloni de stofă în carouri și niște bocanci cu steagul Angliei imprimat pe bot. Are o ezitare și eu am o ezitare. Nu pare să observe privirea mea insistentă, se uită-n zare. Eu îl fixez pentru că am senzația că tocmai mi s-a băgat în față, la rîndul cel unic. Totuși, nu sînt chiar absolut sigur dacă nu cumva stătea pe acolo mai dinainte și nu l-am observat. Acest infim procent de incertitudine din mintea mea mă face să mă abțin să-i atrag atenția. Deși mă grăbesc, urăsc să mă comport ca un moralist din acela isteric sau paranoic, prefer să mai aștept cîteva momente, mai ales că individul nu are în mînă decît o singură tigaie mare, pe care vrea s-o plătească.

***

Patreon

***

S-a redeschis şantierul de la Opera Naţională din Timişoara. Lucrările la faţadă nu sunt gata nici pe jumătate

400x200.jpg

Conform reprezentanţilor Primăriei Timişoara, stadiul lucrărilor de reabilitare a faţadei Operei au ajuns la 40 la sută, iar în acest an faţa Operei ar putea să fie gata.

 

***

 

Primăria Timișoara vrea un nou drum și un pod peste Bega în zona Solventul

Primăria Timișoara va lansa în curând licitația pentru stabilirea firmei care va realize documentația tehnică necesară unui nou drum de legătură și a unui pod peste Bega la pasajul Solventul. În prim planul atenției municipalității va fi obținerea de fonduri europene, atât pentru proiectele deja pornite, dar care nu au finanțare, respective pentru cele viitoare.

 

***

 

Când încep noile șantiere din Timișoara: Pasajul Solventul, Bogdăneștilor, Cetății și Stan Vidrighin

Din 15 martie ar trebui să mișune muncitorii pe Calea Bogdăneștilor, probabil în iunie va fi deschis șantierul la Pasajul Solventul, iar la toamnă se va lucra pe Bd. Cetății și Calea Stan Vidrighin. Cel puțin așa spun reprezentanții Primăriei Timișoara, care ne asigură că în 2021 repornesc „dezvoltarea Timișoarei pe baze sănătoase”.

 

***

 

Noua conducere a Prefecturii Timiș, confirmată astăzi în funcție. Cine este subprefectul din partea UDMR

prefectura-timis.jpg

Guvernul României a stabilit astăzi, prin mai multe hotărâri, schimbările preconizate la nivelul prefecturilor din țară. Astfel, a fost confirmată oficial plecarea Lilianei Oneț (PNL) din funcția de prefect, care a fost preluată de Zoltan Nemeth (USR-Plus). De asemenea, Andrei Molnar (UDMR) a fost confirmat în funcția de subprefect.

 

***

 

Prima poză cu noul tramvai turcesc al Timișoarei. E în curs de omologare

De acum fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă, face publică prima fotografie cu modelul de tramvai nou pentru Timișoara, produs de firma Bozankaya din Turcia. Fostul consilier al fostului primar Robu spune că au fost deja probleme cu omologarea și că, dacă actele nu ies cum trebuie, atunci PMT poate pierde banii europeni.

 

***

 

Dominic Fritz: „Colterm a luat un credit incredibil de dezavantajos”

fritz-colterm.jpg

Ies la iveală tot mai multe nereguli din finanțele Colterm. Edilul-șef al orașului a descoperit că regia a contractat un credit de 35 de milioane de lei în condiții ”incredibil de dezavantajoase”. Același lucru l-a sesizat și Curtea de Conturi, care a cerut companiei de termoficare explicații.

„Vorbim despre un credit pentru care a garantat Primăria și pentru care Primăria trebuie să plătească 3,5 milioane de lei pe lună. Plățile au început în noiembrie. Ceea este ciudat și, ce a constatat și Cureta de Conturi, este că a fost luat pe cheltuieli curente, și doi, Colterm nu a luat creditul direct de la bancă, ci a apelat la un intermediar care a primit prin încredințare directă un contract de peste 300.000 de lei și s-a plătit și un comision de 600.000 de lei.

Contractul este incredibil de dezavantajos și are dobânzi la fel de mari ca un credit pe care eu aș putea să îl iau dacă îmi cumpăr un televizor, cred că este 7% dobânda. Colterm a întocmit un raport din care nu reiese dacă a existat o negociere între consultant și alte banci”, a explicat Dominic Fritz.

 

***

 

curs

***

Cu ochii-n 3,14

Un sat din nordul Țării Galilor, în Anglesey, se numește Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Numele înseamnă, de fapt, „Biserica Sf. Mary în luminişul pădurii de aluni de lîngă rîu, aproape de Sf. Tysilio al peşterii roşii”. Să trăiești acolo trebuie să fie o poezie!

***

Cutremurul din 1977. Ceaușescu s-a întors de urgență în țară

În seara cutremurului din martie 1977, Nicolae și Elena Ceaușescu erau în vizită oficială în Nigeria. Chiar în momentul în care s-a produs seismul, Ceaușescu participa la banchetul oficial organizat de șeful statului nigerian în cinstea sa. În marele salon unde avea loc întâlnirea își începuse cuvântarea generalul locotenent Olusegun Obasanjo, când un secretar român a intrat în sală și l-a informat pe Ceaușescu de cele petrecute în țară.

***

Ați sau a-ți. Când și cum le folosim corect

Cum se scrie corect: „ați” sau „a-ți”? Când se folosește forma cu cratimă, dar „ați” fără cratimă? Vezi mai jos explicațiile și exemple.

Omofonele „ați” sau „a-ți” se pronunță la fel, dar se scriu diferit, în funcție de context. Vezi când și cum le folosim corect. Când și cum se scrie „ați” ori „a-ți”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*