Redacție August 6, 2020

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, joi, 6 august, o vizită neanunţată la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde zilele trecute au fost depistate, la testele de rutină efectuate în Clinica de Chirurgie Vasculară, 19 persoane (nouă asistente şi infirmiere şi 10 pacienţi) cu COVID-19.

 

Tătaru a vorbit și despre evoluția focarelor din județul Timiș, afirmând că acestea sunt stabilizate sau sub supraveghere.

 

„Avem în supraveghere opt focare din Timiş, iar ultimul a apărut la Spitalul Judeţean Timişoara. Am fost şi la Direcţia de Sănătate Publică pentru a vedea situaţia de la nivelul judeţului, atât ca focare, cât şi pentru a vedea desfăşurarea activităţii în spitalele din judeţ. Eu prefer să văd la faţa locului. În Timiş, dincolo de aceste focare care sunt stabilizate şi sub supraveghere, rămân evaluările spitalelor, fiecare în parte, ca patologie non-COVID. Adresabilitatea este în limitele pe care le aveam şi în ceilalţi ani, având în vedere că sunt şi lunile iulie, august de concediu, pe care unii chiar şi le iau, deşi recomandarea mea este să tratăm cu circumspecţie şi aceste luni de concediu. Rămâne ca evoluţia următoare să o vedem şi la nivelul judeţului Timiş”, a spus Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

Ulterior, ministrul a mers şi la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş, de la Pădurea Verde, pentru a vedea cu ce probleme se confruntă această unitate, gradul de ocupare a locurilor de ATI, dar şi gradul de oboseală al cadrelor medicale.

 

Citește și:  Stadionul Ştiinţa se transformă într-o adevărată lume a copiilor, de 1 iunie

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*