Anton Kovacs November 16, 2020

– Cu toate că numărarea voturilor încă nu a fost finalizată, se pare că Maia Sandu este noua președină a republicii Moldova.
– O rachetă SpaceX cu patru astronauți la bord a decolat spre Stația Spațială Internațională.
– NASA face uiltimele teste cu o rachetă care va duce, din nou, după 50 de ani,. oameni pe lună. Oameni care când vor ajunge pe față întunecată a satelitului vor fi orbiți de reclamele cu leduri ale complexului Moon Dragon, de unde se poate cumpăra orice, de la cuttere cu 3 lei setul de trei bucăți până la magneți cu neodim pentru pescuit obiecte din fier aruncate în apă.
– Domnul Nelu Tătaru spune că suntem cu toții vinovați.
Nu, domnule Tătaru, nu mă bagați pe mine în rahaturile voastre. Mie nu mi-ați dat nici de la măștile alea false de la Victor Babes sau din alte spitale, despre care se miră acum toată lumea de parcă eu aș fi făcut achiziții pentru spitale, nu mi-ați dat nici de la biocidele ineficiente, nici 500 de euroni/lună spor de covid, nici contracte avantajoase de lucrări în spitale nu am primit, nu mi-ați dat niciodată nimic.

Dimpotrivă, timp de 40 de ani v-am dat eu, cuminte, când am avut de unde și chiar și atunci când nu am avut de unde. Și am avut încredere că veți ști ce să faceți cu banii mei.
Iar dumneavoastră i-ați risipit, ați cumpărat tot felul de rahaturi inutile, cumpărați și acum medicamente scumpe care nu au efect sau utilaje și aparatură scumpă, singurul scop al acestor achiziții fiind să mai sifonați niște bani. Mai mult, ați creat o nouă clasă socială, o “esculapocrație”, formată din indivizi care au intrat în sistem nu pentru că au visat ei de mici să vindece oameni ci pentru că era leafa mare. Ați înlocuit un sistem medical, care de bine de rău funcționa cumva, și funcționa pe bare cât de cât științifice, cu o butaforie medicală, niște oameni care se prefac că sunt medici tratează populația de niște boli imaginare (pentru că domnu’ ministru, a purta un virus sau o bacterie nu înseamnă că ești neapărat bolnav de o anumită boală, ar trebui să știți asta), ne vorbesc cu “tu” și ne amenință că ne așteaptă cu lumânări în spitale.
Si nici măcar nu putem să dăm vina pe cineva, nici noi, nici dumneavoastră, nici managerul ăla nu suntem vinovați.
Vinovat e sistemul.
Porcăria asta nu se va termina decât atunci când vom fi astfel organizați încăt dacă avem nevoie de un manager dăm un anunț în 3 ziare europene în care spunem că spitalul x caută manager, sau România caută un ministru, astea sunt condițiile și asta e leafa, se prezintă candidații care vor susține un concurs în fața unei comisii formate din oameni a căror cinste și bună credință este dincolo de orice îndoială, poate niște finlandezi, și cel mai bun va câștiga.
Adică atunci când vom înlocui politicienii cu tehnicieni.
– Ieri spuneam că începe o epocă în care vom fi mai puțin risipitori. Și vom fi mai puțin risipitori pentru că vor scădea veniturile. Vremurile în care niște fraieri te angajau chiar dacă nu știai să faci nimic au cam trecut așa că fiecare din noi va trebui să ne punem să învățăm temeinic să facem ceva util pentru cei din jur și abia după aceea, când vom fi demonstrat ce știm să facem, vom putea avea pretenții la un venit care vă răsplăti ceea ce dăm noi societății.
– Se întreabă cineva ce s-ar fi întâmplat dacă în urmă cu 33 de ani brașovenii ar fi gândit cum gândim noi astăzi.
Nimic. Nu s-ar fi întâmplat nimic pentru că cei care acum ar trebui să facă lucruri, oamenii cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani au fost dresați să nu facă nimic. Se scoală dimineață, se bărbieresc frumos pe picioare, se duc la servici unde completează niște exceluri inutile sau apasă pe butoanele unui program de contabilitate, în ambele situații munca lor nefolosind nimănui, la fel cum nu folosesc nici autorizațiile pompierilor sau ale ISU. La prânz se duc să mănânce și seara vin acasă unde se uită la filme idioate pe Netflix.
Iar copii lor în loc să meargă la Palatul Pionierilor sau să facă colecție de timbre sau să se joace pe stradă, stau în casă și se uită la desene animate în care fete îmbrăcate cu chiloți de piele se luptă cu dragoni care aruncă flăcări pe gură. Adică fac tot posibilul, iar părinții îi ajută cât pot și ei, să ajungă niște idioți.
Probabil că dacă cei din urmă cu 33 de ani ar fi gândit cum gândim noi acum Ceaușescu ar fi trăit și astăzi, și-ar fi luat nevastă tânără și ar mai fi făcut doi plozi, iar poporul ar fi urmărit la principalele posturi TV, cu un zâmbet înduioșat pe față, știrile despre consistența fecalelor princiare, intrând în panică de fiecare dată când acestea ar fi fost prea moi.

Era să uit, poza care însoțește articolul nu e din Brașov ci din Timișoara și a fost făcută probabil în seara zilei de 20 Decembrie 1989, sau mai târziu, oricum după ce armata se retrăsese și în acest oraș nu mai exista pericolul să fii arestat dacă strigai “Jos Ceaușescu”. Asta așa, pentru ca unele personaje să nu se dea mai revoluționari decât au fost în realitate.
– A fost semnat contractul de reabilitate a Gării de Nord din Timișoara.
In sfârșit, să sperăm că toată povestea se va și finaliza, barem o gară de nivelul celei din Arad să avem și noi.

Nu va fi protest

a-person-is-smart-720x300.jpg

Ia încercați să aveți o părere despre COVID, alta decât cea oficială. Veți fi desființați, asta în cazul în care sunteți cât de cât importanți. Altfel, n-aveți unde să aveți această opinie, că Facebook, Twitter sau Google au decis că aceste opinii nu trebuie să existe. Bun, acum avem un nou caz Colectiv, practic mai […]

Maia Sandu este noul preşedinte al Republicii Moldova. Cu 99% din voturi numărate, Dodon a suferit o înfrângere zdrobitoare

646x404.jpg

Maia Sandu, candidatul pro-european de la Chişinău, este noul preşedinte al Republicii Moldova, după numărarea tuturor voturilor din secţiile de pe teritoriul ţării şi a celei mai mari părţi din voturile din diaspora. Igor Dodon, spulberat de votul de peste hotare.

VIDEO UPDATE O rachetă a SpaceX, cu patru astronauţi la bord, a decolat cu succes spre Staţia Spaţială Internaţională

SPACE1.jpg

O rachetă a SpaceX a decolat duminică de la centrul spaţial Kennedy din Florida cu patru astronauţi la bord, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Decolarea a fost transmisă în direct pe site-ul agenţiei spaţiale americane NASA.   La bordul navei se află astronauţii NASA Michael Hopkins, Victor Glover şi Shannon Walker, împreună cu Soichi Noguchi de la agenţia spaţială japoneză JAXA, care îşi încep misiunea de şase luni spre şi de pe ISS. Ei urmează să ajungă la staţia spaţială în aproximativ 11 ore de la lansare. Este al doilea zbor cu echipaj uman asigurat de SpaceX, o companie privată fondată de antreprenorul Elon Musk, după lansarea istorică a astronauţilor Bob Behnken şi Doug Hurley în luna mai la bordul unei nave spaţiale Crew Dragon, aminteşte DPA. Misiunea lor Demo-2 a reprezentat prima lansare din Statele Unite în aproape un deceniu şi prima dată când o firmă privată, mai degrabă decât o agenţie spaţială guvernamentală, a trimis oameni pe orbită. Pentru SpaceX, aceasta este ultima demonstraţie majoră necesară înainte ca NASA să-i certifice sistemul de nave spaţiale pentru zboruri regulate cu echipaj uman, pregătind, de asemenea, calea pentru posibile zboruri turistice. Agenţia spaţială americană speră şi ea că lansarea de duminică va marca începutul multor zboruri regulate cu echipaj de pe sol american către ISS, după nouă ani de dependenţă de rachetele ruseşti Soiuz, care sunt lansate de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, scrie şi AFP. Zborul, care a fost lansat la 19:27 (00:27 GMT luni), a fost iniţial stabilit cu 24 de ore mai devreme, dar a fost reprogramat “din cauza vântului de pe litoral şi operaţiunilor de redresare”, a scris pe Twitter administratorul NASA Jim Bridenstine.

Citește și:  Revista presei–22.11.2020

După 50 de ani de la ultima aselenizare, NASA face ultimele teste cu mega-racheta care va duce oamenii din nou pe Lună

Nasa lucrează la o “mega-rachetă” pentru a trimite oameni pe Lună și, eventual, pe Marte. Ultimele teste esențiale ale secțiunii centrale a uriașului lansator ar trebui să aibă loc în următoarele câteva săptămâni. Uneori comparată cu legendara Saturn V, se pune întrebarea dacă Sistemul de Lansare Spațială poate stârni entuziasmul explorării selenare pentru o nouă generație, potrivit BBC.

Nelu Tătaru, despre incendiul de la Piatra Neamț: Suntem toţi vinovaţi că am acceptat 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, întrebat fiind dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, că vinovăţia aparţine tuturor deoarece „am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

„Pentru situaţia de 30 de ani, şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a afirmat Tătaru, la Leţcani.

 

 

Medic anestezist acuză: în spitale, simulările pentru incendii se fac doar pe hârtie! ”Dai un test la care ești sfătuit să copiezi răspunsurile”

Carmen Mărginean, medic specializat în ATI, care a lucrat în spitale din România înainte de a emigra în Marea Britanie, a declarat pentru Mediafax că personalul medical din țara noastră nu este pregătit deloc pentru incendii. Dezlăluirea sa vine în contextul dramei de la Piatra Neamț, unde 10 oameni au murit la Spitalul Județean și șapte au fost răniți, după ce secția ATI Covid a luat foc, sâmbătă seară.

Managerii români sunt mai puţin optimişti faţă de criză şi încep să ia măsuri mai dure: tăieri de salariu şi chiar concedieri

646x404.jpg

Revenirea după criză va fi mai lungă (economia îşi va reveni după 2 ani) şi va lua forma unui U obtuz, 78% dintre manageri se declară îngrijoraţi şi foarte îngrijoraţi, iar măsurile luate de manageri sunt mai dure în trimestrul III 2020, fiind în creştere numărul celor care au redus cheltuielile de marketing (58%), au amânat investiţiile IT (48%) şi au recurs la tăieri de salariu (18%) şi chiar concedieri (21%), arată un studiu.

 

 

Ce s-ar fi întâmplat dacă, acum fix 33 de ani, brașovenii ar fi gândit în același fel cum gândim noi astăzi?

15 noiembrie: 33 de ani de la protestul brașovenilor din 1987. Și totodată 21 de zile până ne alegem un nou parlament. Sunt două evenimente care vorbesc despre România, despre dorința de libertate a oamenilor și care ne arată și cât am crescut în ultimii 33 de ani.

Medicii belgieni se plâng că partea română nu a transmis din timp dosarul lui Cătălin Denciu. „Nu este foarte profesional”

Cazul medicului român Cătălin Denciu care a intrat în foc pentru a-și salva pacienții a stârnit emoție în rândul personalului Spitalului Militar „Regina Astrid” de la Bruxelles. Specialiștii de la centrul pentru arsuri grave spun că noul caz le-a adus aminte de victimele de la Colectiv pe care le-au tratat.

Portret de politician descurcăreț: Lucian Micu, managerul spitalului de la Piatra Neamț, traseist prin trei partide și numit de PSD la conducerea spitalului

Traseul politic al lui Lucian Micu, actualul manager al Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, a fost unul frecvent întâlnit în România: a vibrat de interese și a fost însoțit de controverse. Micu a fost, pe rând, om de bază în organizațiile din județul Neamț ale PSD, UNPR și PNL, ca într-un final să se întoarcă anul acesta la PSD, de la care a primit ca premiu de consolare o șefie de spital, după ce instanțele i-au interzis să candideze la primărie! În acest spital 10 oameni și-au pierdut viața în urma unui incendiu izbucnit în seara de 14 noiembrie.

Curs BNR valabil astăzi 16.11.2020

image

Mega-lovitura dată de China. RCEP, acordul comercial care înclină definitiv balanța în favoarea Beijingului!

Lovitură comercială de proporții reușită de autoritățile de la Beijing. China și alte 14 state din Asia și zona Pacificului au semnat duminică, 15 noiembrie, un important acord, despre care mulți economiști susțin că este […]

Noul șef interimar al Pentagonului, primul mesaj către militari: ”Este timpul să plecăm acasă”

soldati-americani.jpg

Şeful interimar al Pentagonului, Christopher Miller, a lăsat să se înţeleagă sâmbătă, în primul său mesaj către militari, că ar putea accelera retragerea soldaţilor americani…

Erdogan, declarații provocatoare la vizita în Cipru: „Aici există două popoare separate. Trebuie negociată soluția cu două state”

Recep Erdogan, președintele Turciei, aflat în vizită în Ciprul de Nord, și-a declarat din nou susținerea pentru o divizare definitivă a acestei țări în două state independente. În prezent, Ciprul de Nord este recunoscut ca stat doar de Turcia. Erdogan a dat vina pe ciprioții greci pentru eșecul soluționării conflictului de lungă durată de pe insulă, divizată de mai bine de 45 de ani, după o invazie a Turciei.

Franţa evocă sancţiuni economice împotriva Turciei pentru „islamismul său agresiv”: ”Nici o ţară europeană nu-şi mai face iluzii cu privire la ceea ce reprezintă Erdogan şi regimul său”

„Islamist”, „musulman” și o retorică a corectitudinii politice

Vocabularul limbilor occidentale, franceza și engleza în primul rând, s-a îmbogățit recent cu o nuanță lexicală: cea care distinge musulman de islamist.

 

 

Se împlinesc 32 de ani de la lansarea navetei spaţiale ruseşti Buran. Ruşii au cheltuit jumătate de miliard de dolari pe programul spaţial

A fost semnat contractul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara

Principala poartă feroviară a Timișoarei, Gara de Nord, va fi renovată în cadrul unui contract 21 de milioane de lei, finanțat de CFR SA. Contractul de execuție a fost semnat, acu urmează o perioadă de proiectare de șase luni.

Licitația pentru reabilitarea clădirii Gării de Nord a fost adjudecată și contractul semnat de CFR SA și un grup de patru firme care va efectua lucrarea. În primele 6 luni se va face proiectarea, iar apoi urmează un an pentru execuția lucrărilor. Valoarea contractului este de aproape 21 de milioane de lei, banii fiind asigurați din sursele proprii ai CFR SA.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*