Nicoleta C. May 18, 2020

 

Odată cu deschiderea parcurilor și cu posibilitatea de a face drumeții, pentru părinți, mai ales pentru cei care au copii mici, vin griji în plus: cum să îi protejeze pe aceștia de noul coronavirus. Și cum să-i curețe eficient pe mâini și pe faţă, fără să le facă rău. Specialiștii ne explică ce e de făcut pentru ca sănătatea celor mici să nu fie pusă în pericol.

 

Dezinfectant, șervetele antibacteriene și tot felul de alte produse de curățare menite să îi ferească pe cei mici de virus. Toate fac parte din arsenalul părinților în aceste zile, la fiecare ieșire din casa.

Iar cei mici par să fi înțeles și ei “lecția” distanțării sociale și a mâinilor curate.

Atunci când ieșim cu cel mic în parc de exemplu, iar el a atins obiectele din jur și își dorește la un moment dat o gustare. Medicii spun că alternativa la substanță dezinfectantă pe care am fi tentați să o folosim este apa micelara cu care îi putem sterge copilului mâinile, în jurul gurii. Astfel îl protejam fară că pielea să îi fie agresată în vreun fel.

Iar în cazul copiilor mai mici de doi ani prevenția și protecția se fac întotdeauna acasă. La plecare și sosire.

Și dacă respectăm regulile de prevenție, distanțare și igiena personala, la fel de importantă este și abordarea întregii situații în discuțiile pe care le avem cu cei mici.

Chiar dacă parcurile au fost deschise odată cu încetarea stării de urgență, locurile de joacă au rămas închise.

sursa stiritvr

Citește și:  Tradiţii şi obiceiuri de Florii, de ce se spune din popor că nu trebuie să ne spălăm pe cap astăzi și care este superstiţia pentru fetele nemăritate

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*