Redacție May 18, 2020

 

Noul director general interimar al Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara este, de luni, fostul director medical al instituţiei, dr. Cristian Oancea, numit prin Ordin al ministrului Sănătăţii, după ce fostei directoare Voichiţa Lăzureanu i-a expirat inclusiv mandatul de interimar în funcţie.

 

Dr. Voichiţa Lăzureanu a devenit director medical al spitalului, la nivelul conducerii având loc doar o rocadă între cei doi medici.

 

„Doamnei dr. Voichiţa Lăzureanu i-a expirat inclusiv mandatul de interimar. Noi am militat să păstrăm aceeaşi configuraţie, dar i-a expirat şi mandatul de interimar şi nu mai putea rămâne în funcţie şi atunci s-a făcut această rocadă, dumneaei devenind director medical al spitalului. Astfel continuăm cu aceeaşi echipă de conducere, noi ne continuăm activitatea ca şi până acum, este aceeaşi strategie. La primărie, când s-au depus dosarele (pentru funcţia de director general, n.r.) am fost singurul din instituţia noastră care şi-a depus dosarul. La noi în spital, chiar este bună înţelegere”, a declarat pentru AGERPRES noul director interimar al spitalului, Cristian Oancea.

El a subliniat că nu a remarcat o creştere a numărului de internaţi în ultimele zile, dar medicii spitalului sunt îngrijoraţi de „consecinţele a ceea ce s-a întâmplat în vamă (la Nădlac, n.r.), în acest interval”.

Pe de altă parte, Oancea a precizat că luni dimineaţa în spital mai erau internaţi 39 de pacienţi cu SARS-CoV-2 şi cinci pe secţia ATI.

De la începutul pandemiei, aproape 480 de bolnavi au fost vindecaţi de coronavirus în această unitate spitalicească.

 

sursa AGERPRES

Citește și:  Situația COVID-19, marți, 25 mai, în Timiș: doar 9 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, dar și un deces

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*