Redacție February 27, 2021

 

Psihologul Eugenia Popovici a postat pe Facebook o alertă a platformei Windy.com care arată că un nor de dioxid de sulf (SO2) se află deasupra României. Reprezentanții Gărzii de Mediu susțin că, momentan, nu este transmisă, la nivel național, o alertă pe această temă.

 

„Ce vedeți în imagine este un nor de SO2 (dioxid de sulf) ce vine dinspre vest și acoperă zona noastră. Aerisiți mai puțin, ieșiți și mai puțin dacă se poate. Ținând cont că va și ploua va fi inevitabil să nu-l inspirați și aduceți în case. Pământul se va descurca cumva… Ce naiba fac ăștia din vest ??? Convingeți-vă singuri : https://www.windy.com/ro/-SO2-tcso2?tcso2,45.748,25.630,5, a scris Eugenia Popovici pe pagina sa de Facebook.

 

 

Ce vedeti in imagine este un nor de SO2 (dioxid de sulf) ce vine dinspre vest si acopera zona noastra. Aerisiti mai…

Posted by Eugenia Popovici on Friday, 26 February 2021

 

Dioxidul de sulf este un gaz toxic, otrăvitor, coroziv, neinflamabil, cu un miros ascuţit, tăios. Expunerea la un nivel ridicat de dioxid de sulf poate cauza afecţiuni grave, uneori chiar fatale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În momentul în care dioxidul de sulf întâlneşte apa (din epidermă, din sol), se transformă în acid sulfuric.

SO2 este emanat după ce sunt arse materii organice, resturi medicale sau combustibili fosili.

UPDATE: Sursa probabilă a norului de dioxid de sulf care străbate acum Europa este vulcanul Etna.

 


Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă, iar cu ajutorul vostru, al cititorilor, va rămâne așa și în continuare:

🔸SUSȚINE și tu  jurnalismul independent –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

Citește și:  Taxiurile fără geamuri securizate nu vor mai obţine certificatul RAR. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*