Patronul Bild a încercat să-și folosească publicația pentru a influența alegerile din Germania.
De fapt aceasta nici nu este o știre, așa ceva este valabil pentru orice publicație și pentru orice mediu de răspândire a informațiilor.
Pentru că, să vă spun un lucru pe care sigur nu vi l-a spus nimeni:
Chiar dacă pare paradoxal, media, fie că este vorba despre ziare, despre televiziuni,sau chiar media cetățenească, Facebook, Twitter sau alte forme de răspândire a informației, este cel mai mare dușman al democrației, indiferent ale cui interese le reprezintă.
Știința a demonstrat, indirect, că dacă, de exemplu, cu o anumită perioadă înaintea votului s-ar interzice orice formă de publicitate electorală, orice referire la alegeri și mai ales orice sondaj electoral, am obține un rezultat care ar fi mult mai apropiat de perfecțiune, de ceea ce este cu adevărat democratic și bine pentru popor.
Și asta este valabil indiferent de popor și indiferent de cât de corect sunt prezentate informațiile care au legătură cu alegerile.
Oricât de proști am fi, dacă nu am fi influențați în vreun fel oarecare de către cei care vor să ne arate care este binele, sau care este trendul, și nu ne-am influență noi între noi, am alege mult mai bine decât acum.
Cu cât timpul între momentul votului și momentul în care se interzice propaganda electorală este mai lung, cu atât rezultatul ar fi mai fericit.
Este un fenomen foarte interesant care nu are legătură numai cu politica. Poate la un moment dat voi scrie mai multe despre acest subiect.
Tot în presa de astăzi se arată că actul de justiție este influențat de potența financiară a celor judecați. Cu cât ești mai bogat, cu atât ești tratat într-un mod mai favorabil. Nu că nu am fi știut chestia asta.
Italienii vor să-și construiască un pod care să lege partea continental;ă de Sicilia.
Încă din copilărie citeam despre această dorință.
DIn păcate este scump.
Nu că nu ar exista soluții.
Italia este sora noastră europeană.
Nu ar trebui decât ca statele surori, toate statele din UE, să renunțe pentru o scurtă perioadă la achizițiile de armament, care oricum nu folosesc Uniunii la nimic, și să redirecționeze sumele pentru construirea acelui pod. Sau poate s-ar putea face acolo un tunel, și despre această variantă țin minte că am citit în ultimii 50 de ani. Si spre deosebire de armament, pe care îl cumperi și după aceea îl arunci pentru că e învechit, podul ăla sau tunelul ar fi ceva care într-adevăr ar folosi oamenilor și ar rămâne pentru sute de ani.
Pe plan local aflăm ceva foarte important pentru noi: La Timișoara se plantează copaci. Mulți copaci.
Și chiar se plantează, orice cetățean de bună credință poate constata asta cu propriii ochi.
Asta nu este o reclamă plătită, cum este povestea cu minunatul târg de Paști de la Craiova.
Nu înțeleg de ce nu se interzic reclamele de genul ăsta, dacă chiar ai făcut ceva o să vadă lumea ce ai făcut, cum se văd copacii de pe străzile Timișoarei, nu e nevoie de reclame și de ziariști mânjiți pentru așa ceva.
Și, nu în ultimul rând, aflăm că un backup al datelor este necesar.
Să știți că așa este.
Eu imi fac backupuri ale datelor importante, în fiecare dimineață, astfel că toate datele se găsesc în cel puțin trei locuri diferite. Pe calculatoare diferite și în locuri diferite.
De fapt backupurile se fac automat, înainte de începerea programului de lucru, pentru că dacă ar trebui să le fac eu, „manual”, aș spune exact cum spuneți și voi, „acum mă grăbesc, las că fac mai târziu”, și nu aș mai face niciodată backupul acela.
Bineînțeles că este vorba despre datele importante.
Deci, nu uitați, dacă aveți date cu adevărat importante în calculator, datele contabile ale firmei sau alte documente, neapărat să vă organizați un sistem de backup, chiar dacă este numai un al doilea harddisk instalat în calculator și un mic program de trei linii care la pornirea calculatorului copiază folderele cu documente importante de pe un disc pe celălalt.
Agenția Spațială Europeană (ESA) a lansat cu succes racheta Ariane 5 care va pune sonda JUICE pe lungul drum către trei dintre „lunile” înghețate ale lui Jupiter. La misiunea care se va încheia în 2035 au contribuit și români. Costul a fost de de 1,6 miliarde euro. Sonda ne va ajuta să aflăm dacă trei corpuri cerești din sistemul lui Jupiter pot să aibă medii ce ar putea găzdui viață.
Șeful Axel Springer, miliardarul german acuzat că-și folosește imperiul mediatic în scopuri politice
Câteva publicații importante din Germania scriu despre patronul de presă Mathias Döpfner, șeful trustului Axel Springer, cel mai mare editor media din Europa, care a încercat să folosească tabloidul său emblematic, Bild, pentru a influența rezultatul ultimelor alegeri din Germania și a alimentat ziarul cu opiniile sale personale privind schimbările climatice, măsurile Covid și fostul cancelar Angela Merkel. Acest portret este bazat pe e-mailuri și alte mesaje trimise sau primite …
Avem nevoie de o nouă formă de guvernământ?
Pare din ce în ce mai clar faptul că actuala formă de guvernământ — care determină și foarte discutabilele forme de guvernare — nu mai procură celor guvernați aproape nicio perspectivă. O alianță politică de tipul celei care guvernează astăzi România este una care a fost constituită și este menținută doar din oportunism și frică: nici liberalii și nici social-democrații nu vor să plece de la guvernare, indiferent cât de grea și de contra-performantă ar fi prestația politică și administrativă pe care sunt constrânși să o livreze celor pe care pretind că-i conduc. Neîncrederea nutrită în „useriști”, „auriști” sau „esoiști” îi face pe oamenii lui Ciucă și pe cei ai lui Ciolacu să mimeze un soi de dragoste obligatorie, dincolo de care nu poate fi vorba despre nimic serios: nici încredere și nici respect reciproc. Și liberalii, și social-democrații speră doar să mai dureze această alianță punctual-guvernamentală, pentru că este singura care le asigură accesul la resursele publice, inclusiv la cele aferente Planului Național de Redresare și Reziliență ori Planului Național pentru Dezvoltare Locală.
Câteva sute de tineri s-au adunat vineri la Paris pentru a manifesta împotriva reformei pensiilor, înaintea mult așteptatelor decizii ale Consiliului Constituțional pe această temă, după trei luni de proteste. Emmanuel Macron a invitat sindicatele franceze să se întâlnească cu el marți, „indiferent de decizia Consiliului Constituțional” vineri cu privire la contestata reformă a pensiilor, relatează Reuters, AFP și Le Figaro.
FT scrie, citând persoane familiarizate cu planurile lui Elon Musk, că această idee a apărut încă de la începutul anului, după ce ChatGPT al Microsoft a câștigat popularitate.
Pentru a-și crea propriul sistem de inteligență artificială, miliardarul va colabora cu o echipă de cercetători și ingineri din domeniu. Cercetătorii vor folosi procesoare grafice de mare putere de la Nvidia, pentru a crea un chatbot menit să rivalizeze cu ChatGPT.
Giorgia Meloni vrea să construiască un pod care să lege Sicilia de Italia. Costurile ar fi uriaşe
Un proiect de construcţie a unui pod care să lege Italia continentală de insula Sicilia va costa până la 14,6 miliarde de euro, arată un document al Trezoreriei.
O scrisoare deschisă, adresată cancelarului Olaf Scholz, și semnată de oameni de știință și laureați ai premiului Nobel din toată lumea, îi cere să renunțe la planul de a închide ultimele trei centrale nucleare germane. Acestea vor fi oprite cel mai târziu mâine, după un an de amânare din cauza izbucnirii războiului și a crizei energetice din Europa.
China nu va furniza arme forțelor ruse pentru a sprijini invazia în Ucraina, potrivit șefului diplomației de la Beijing, Qin Gang, citat de dpa.
Un aliat apropiat al SUA se îndepărtează de Washington: Trece de partea lui Putin
În trecut, organizația țărilor exportatoare de petrol OPEC+ a fost adesea sfâșiată: dorea prețuri mari, dar își făcea griji că vor atrage mai multă concurență, în special din partea petrolului de șist din SUA. Într-o lume a alianțelor geopolitice în schimbare, Arabia Saudită, un prieten apropiat al Americii se desprinde de pe orbita Washingtonului și stabilește nivelurile producției de petrol în coordonare cu Rusia, trecând de partea lui Putin.
Primăria Craiova a plătit suma de 22.990 de euro unui site înregistrat în Marea Britanie pentru ca acesta să pună Târgul de Paște de la Craiova pe primul loc într-un top european al destinațiilor de Paște.
Primarul Lia Olguța Vasilescu s-a lăudat apoi pe la televiziuni, pe baza acestei reclame plătite, ca „suntem prima destinație de Paște din Europa”.
Într-o primă fază, Consiliul Local a aprobat ca primăria să plătească 22.990 de euro site-ului europeanbestdestinations.com. Conform www.similarweb.com, un site care monitorează traficul pe internet, europeanbestdestinations.com are în jur de 10.000 de accesări pe zi, fiind pe locul 18.740 în topul site-urile din Marea Britanie și pe locul 414 în topul site-urilor de turism înregistrate în Marea Britanie.
Robert Grigorescu (fost consilier al lui Andrei Chiliman) și Vanessa Youness (milionara condamnată pentru trafic de influență în legatură cu Dosarul Microsoft) au avut parte de soluții diferite cu ocazia judecării contestațiilor în anulare la Curtea de Apel București. Asta în ciuda faptului că ambii fuseseră judecați și condamnați înainte de decizia CCR pe tema prescripţiei, iar instanța a omis să se pronunțe pe încetarea procesului penal, chestiuni care – teoretic – …
Lidia Seceleanu și Eugenia Cuțaru – cele două notărițe din Capitală anchetate de procurorii DNA după ce au fost prinse că au eliberat zeci de certificate de moștenitor contra unor sume de bani care ajungeau până la 2.000 de euro – rămân după gratii, după ce Înalta Curte le-a respins ca nefondate cererile de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
România, cel mai mare de furnizor de motorină al Ucrainei
România a fost în luna martie cel mai mare furnizor de motorină al Ucrainei, depăşind Polonia în topul statelor de unde Kievul importă combustibilul diesel necesar acoperirii consumului curent, al armatei şi compensării deselor întreruperi cu electricitate cauzate de bombardamentele ruseşti, relevă datele analizate de Profit.ro.
Dezvăluiri explozive: 10 țări, printre care și România, ar fi folosit un nou program spion pentru a monitoriza jurnaliști, politicieni și activiști
Cât câștigă medicii români? Curtea de Conturi vine cu impuneri dure asupra acestor salarii uriașe
Salariile nete ale medicilor oscilează între 17.000 de lei și 22.000 de lei, se arată într-un raport de audit al Curții de Conturi. Pentru că veniturile personalului medical au crescut de peste 3 ori în perioada 2014-2021, grevând Fondul de Asigurări de Sănătate, instituția de control a cerut introducerea salarizării în funcție de performanță. Pe de altă parte, în timp ce fondul de salarii a crescut de 5 ori, numărul internărilor a scăzut la jumătate.
Salarii mai mari, creștere a numărului de angajați și scăderi la jumătate ale internărilor în spitale. Cam așa arată raportul de audit al Curții de Conturi, care a evaluat situația din Sănătate în perioada 2014-2021. În acest context, Curtea de Conturi a cerut evaluarea performanței salariaților și salarizarea acestora pe criterii de performanță, rotirea personalului în funcție de gradul de ocupare a secțiilor și completarea schemei de personal în funcție de gradul de dependență a pacientului.
Ce activități sunt scutite de TVA din iunie / 3 exemple practice
Un număr însemnat de activități sunt scutite la plata TVA din 11 iunie, conform Legii 88/2023. Consultantul fiscal Adrian Bența a făcut o scurtă analiză a acestuia.
Dacă nu vă protejați corespunzător datele, atunci vă pregătiți pentru un eșec. Asigurați-vă din timp că vă puteți recupera datele atunci când se va produce un dezastru, scrie Mark Szabo pe blogul ESET.
Digitalizarea la Gara de Nord Timișoara e ca într-o haltă de sat
Ca într-o haltă dintr-un sat! Așa se prezintă digitalizarea de la Gara Timișoara Nord, una dintre cele mai importante artere de intrare în oraș. Dacă și pe timpul lui Ceaușescu existau panouri electronice care indicau mersul trenurilor, la ce ne-am fi putut aștepta acum, mai ales în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii și este de așteptat ca turiștii care vin în oraș să o facă și cu trenul? Poate la niște sisteme digitale care se mută din loc în loc sau își modifică forma, adaptat noilor cuceriri tehnologice sau cine știe ce altă aparatură futuristă. Nici vorbă de așa ceva, pentru că în anul 2023 mersul trenurilor la Gara de Nord din Timișoara este afișat pe hârtie! Acesta este primul mesaj pe care îl primesc cei care vin în oraș: noi am rămas cu hârtia, așa vedem noi digitalizarea!
FOTO. Flori și copaci, plantați în cartierele din Timișoara
În ultima săptămână, pe aproape 20 de străzi din Timișoara, au fost plantați 200 de copaci și 650 de arbuști și flori perene. Plantări s-au făcut inclusiv în Parcul Carmen Sylva și Parcul Uzinei.
Formația timișoreană Weeping Assault a lansat primul videoclip din istoria trupei
Trupa timișoreană Weeping Assault a lansat primul videoclip din carieră. „Piesa “WWIII” este prima melodie lansata de pe albumul nostru de debut, fiind piesa de bază a acestui album, deoarece a fost prima compusă, stabilind tematica albumului. Am ales să lansăm piesa alături de un videclip pentru a transmite si vizual mesajul piesei si pentru […]
Ce facem astăzi, 15 aprilie 2023, în Timișoara?
Sâmbătă, 15 aprilie, aveți pregătit un program special pentru familii și copii în mai multe locații din oraș. Mai puteți participa la ateliere de creație sau la diverse petreceri.