Redacție March 7, 2020

 

Alte două cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate în România, astfel că numărul total al celor infectaţi ajunge la 11, au transmis reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS) privind situaţia COVID-19 în România. Cele două noi cazuri au fost depistate la două adolescente, de 15, respectiv 16 ani.

 

„Un caz priveşte o tânără de 15 ani din Timişoara, care studiază în aceeaşi unitate de învăţământ cu ceilalţi doi tineri de 16 ani din Timişoara, dar într-o altă clasă. La acest moment cursurile instituţiei de învăţământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile”, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică remise, sâmbătă, de MEDIAFAX.

 

Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de vineri la Spitalul de Copii din Timişoara. Ea prezenta simptome de febră şi tuse. Astfel, a fost luată decizia internării şi prelevării de probe la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara.

Sursa citată mai spune că, în prezent, starea de sănătate a fetei din Timişoara este ameliorată, fără febră.

 

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în acelaşi avion în proximitatea bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecţie cu noul coronavirus (COVID-19).

Fata din Hunedoara este asimptomatică şi va fi internată la tot Spitalul de boli infecţioase din Timişoara.

 

Vineri, a fost confirmat un nou caz de coronavirus, fiind vorba despre un bărbat de 40 de ani, din Hunedoara, care a călătorit la Bergamo, Italia. Bărbatul a fost și el internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Citește și:  Centrul de vaccinare de la ISHO, pregătit pentru deschidere

 

La nivel naţional sunt 16 persoane în carantină, iar pentru alte 12.927 de persoane a fost dispusă măsura auto-izolării la domiciliu, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică privind situaţia coronavirus în România.

Din cele nouă cazuri confirmate cu infecţia noului virus până vineri, trei persoane au fost declarate vindecate şi externate deja, potrivit sursei menţionate. Restul de şase persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova.

 

„Pacienţii internaţi la Timişoara şi Craiova nu prezintă simptome şi au o stare generală bună. Pacienţii internaţi la Cluj-Napoca şi Iaşi prezintă stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării, fără febră”, mai arată sursa citată.

 

Mediafax

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*