Redacție March 10, 2020

 

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că Uniunea şi-a suspendat toate activităţile publice de precampanie şi cere Guvernului să ia măsuri pentru protejarea economiei şi a locurilor de muncă, în contextul crizei provocate de coronavirus.

 

„Domenii ca transporturile, turismul, retailul, alimentaţia publică, industria sunt cele care simt deja primele efecte. Vor urma, din păcate, şi altele. Pentru a putea ieşi din criză cu cât mai puţine pagube e nevoie să fim pregătiţi cu măsuri de sprijin pentru companii şi angajaţii lor”, a scris Dan Barna pe pagina de Facebook a USR.

 

Potrivit acestuia, Claudiu Năsui a propus deja câteva măsuri ce pot fi implementate relativ repede. Acestea prevăd plata concediilor medicale în avans de către CNAS, credite fiscale pentru pierderile provocate de Covid-19, prelungirea perioadelor de plată a taxelor şi impozitelor, facilităţi fiscale pentru companiile care aplică măsuri de prevenire şi stoparea cheltuielilor care nu sunt legate de Covid-19.

De asemenea, USR a decis suspendarea activităţilor publice de precampanie desfăşurate în stradă şi a activităţilor door to door de distribuire directă de materiale de promovare, pentru a limita riscurile asociate în actualul context, scrie Mediafax.

Citește și:  A murit bărbatul din Timișoara care a refuzat tratamentul cu Remdesivir afirmând că el nu este cobaiul nimănui

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*