Nicoleta C. March 10, 2020

 

Persoanele care s-au întors din regiuni ale Chinei, din Italia sau din alte zone cu coronavirus, dar care nu se aflau în carantină în acel moment sunt obligate să stea în izolare la domiciliu pentru o perioadă de minim 14 zile.

 

Pentru procurarea alimentelor și a celor necesare în această perioadă, persoanele izolate la domiciliu pot apela la ajutorul rudelor sau al prietenilor pentru a le aduce și a le lăsa în fața ușii. Dacă nu pot apela la sprijinul acestora, atunci pot cere ajutorul autorităților. Pompierii vor aduce cele necesare la locația unde se află respectivele persone aflate în izolare la domiciliu. Pompierii, la rândul lor, beneficiază și de sprijinul organizațiilor nonguvernamentale pentru a procura aceste produse.

Persoanele izolate la domiciliu sunt monitorizate telefonic de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Cei izolați la domiciliu sunt persoane fără simptome, iar dacă acestea apar pe parcursul izolării, trebuie apelat numărul de urgență 112.

Trebuie amintit că cei izolați la domiciliu nu trebuie să părăsească locuința, în caz contrat vor fi amendați drastic.

 

În acest moment în Timiș sunt izolate la domiciliu 439 de persoane, țara noastră numărându-se printre statele cel mai puțin afectate de COVID-19.

Citește și:  Niciun caz nou de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore. 119 noi cazuri la nivel național

1 thought on “Ce înseamnă izolarea la domiciliu, cât durează și cum vă puteți procura alimentele necesare în această perioadă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*