Redacție July 18, 2020

 

După aproximativ 3 săptămâni de când am scris primii despre cazul de COVID-19 de la Smithfield Timișoara și atrăgeam atenția autorităților, azi a explodat focarul și au fost închise, de către DSP, unitățile din Timiș.

 

Vă reamintim că în cadrul companiei Smithfield România primul angajat a fost testat pozitiv în data de 26 iunie, fiind vorba de o persoană din județul Caraș-Severin care se deplasa spre locul de muncă făcând naveta. La data respectivă am atras atenția autorităților și conducerii companiei Smithfield să ia împreună măsurile necesare astfel încât situația să nu se deterioreze și să nu se repete și în Timiș cazurile de la abatoarele din Germania.

 

 

Bineînțele că măsurile luate, dacă s-au luat, nu au fost suficiente, astfel că azi a fost declarat oficial focar și toate unitățile Smithfield din Timiș au fost închise pentru 7 zile.

 

„In urma testarilor COVID-19 efectuate angajatilor unei unitati de procesare carne de pe raza judetului Timis, dupa aparitia primelor cazuri pozitive in randul acestora, s-au depistat pozitiv, in ultimele 24 ore , un numar de 56 persoane.Pana la aceasta data, la nivelul intregii unitati, sunt confirmate 93 de persoane pozitive. Pe acest considerent s-a decis suspendarea activitatii intregului obiectiv, pentru o perioada de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, in caz de nevoie. Unitatea isi va relua activitatea dupa efectuarea unei igienizari si dezinfectii riguroase, precum si dupa testarea personalului cu maxim 48 de ore inainte, cu rezultat negativ.Anchetele epidemiologice sunt in desfasurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timis fiind in teren pentru a lua toate masurile limitarii focarului.Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezinta simptome care sa puna probleme medicale deosebite, acestea se afla in izolare. DSP Timis depune toate eforturile si monitorizeaza permanent situatia epidemiologica la nivelul intregului judet.Precizam faptul ca in cadrul unitatii in cauza au fost recoltate 804 teste, avand pana la aceasta data 488 de rezultate.”, a transmis DSP Timiș.

 

Citește și:  825 doze de vaccin anti-COVID administrate în Timiș, în ultimele 24 de ore

 

Aflată la inaugurarea unității mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș, șefa DSP Timiș, Mihaiela Valcovici, a declarat că toți angajații pozitivi la COVID-19, dar care au forme ușoare ale bolii, sunt izolați în spații de cazare ale companiei Smithfield, fiind vorba și de persoane care nu au reședința pe raza județului Timiș.

 

Dr. Valcovici Mihaiela-Daniela – Director Executiv DSP Timiș

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*