Redacție August 26, 2019

 

Un dosar din arhiva Judecătoriei Timişoara scoate la iveală faptul că un cetăţean a fost amendat cu suma de 1.000 de lei pentru că a afişat, la avizierul de la intrarea în bloc, o caricatură cu conţinut obscene din „Caţavencu“ prin care a „înjosit şi lezat imaginea Poliţiei Române“. Sancţiunea a fost menţinută de judecători.

 

Aflat în conflict permanent cu preşedintele asociaţiei de locatari din care face parte, un timişorean care locuieşte pe Calea Circumvalaţiunii a fost reclamat la Poliţie de preşedintele asociaţiei după ce a lipit pe avizierul de la intrarea în bloc o caricatură din „Caţavencu” prin care era luată în derâdere Poliţia Română.

 

În urma reclamaţiei făcute de preşedintele asociaţiei, cetăţeanul a fost chemat la Poliţie, iar în data de 2 august 2017 a fost amendat cu suma de 1.000 de lei, suma maximă prevăzută de lege. Contravenţia săvârşită: „a lipit la avizierul asociaţiei de proprietari un afiş cu o caricatură de natura a înjosi şi leza onoarea şi demnitatea Poliţiei Române, provocând totodată indignarea locatarilor din imobil”.

 

Bărbatul amendat de Poliţie a contestat amenda în instanţă, arătând că intenţia sa a fost aceea a-i amuza pe ceilalţi colocatari ai imobilului. „Această caricatură provine dintr-un ziar care a fost pus în circulaţie publică, iar conţinutul acestuia aparţine de drept publicaţiei, iar nu mie”, s-a apărat bărbatul.

 

Prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Timişoara. Timişoreanul a pierdut atât în primă instanţă, cât şi în apel, care s-a judecat la Tribunalul Timiş. Astfel, judecătorii au menţinut amenda considerând că „din planşele foto depuse în cauză, coroborate cu raportul agentului constatator reiese în mod clar fapta petentului”.

Citește și:  Cuțitarul de la mall a fost eliberat din arest. Avocatul victimelor solicită schimbarea încadrării juridice a faptelor

 

sursa: Adevărul

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*