Nicoleta C. July 3, 2022

 

Viceprimarul Cosmin Tabără a propus o soluție în eventualitatea în care stejarul adus din Olanda și plantatîn Piața Libertății se va usca. Opinia vicelui este că dacă stejarul, pentru care municipalitatea a plătit aproximativ trei mii de euro, nu v-a supraviețui, să fie înlocuit cu un arbore similar, dar aclimatizat, de pe Domeniul Regal de la Săvârșin.

 

Momentan, copacul adus din Olanda se aclimatizează greu la Timișoara și are aproape toate frunzele uscate, iar viceprimarul Cosmin Tabără susține că plantarea nu s-a realizat corespunzător.

 

„Nu s-a făcut ceea ce trebuie pentru că un astfel de pom mare nu se plantează la temperaturi de 30 de grade. El trebuia să fie aclimatizat. Critici au fost destui, eu sper în continuare că acest copac va reuși să dea alte frunze verzi, să își continue viața, altfel le voi propune celor care se ocupă în primărie de plantarea pomilor în primul rând să se consulte cu cei care știu”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără la Radio Timișoara.

 

Vă reamintim că stejarul respectiv a fost plantat în Piața Libertății în luna mai, în cadrul unei ceremonii la care a participat custodele coroanei regale, Majestatea Sa Margareta. Acesta a fost sădit în locul stejarului secular al Regelui Ferdinand, care s-a uscat în urma lucrărilor de modernizare a pieței.

 


***

Dacă crezi că Infotimisoara te ajută să înțelegi mai bine vremurile în care trăim, ne-ar ajuta mult să ne susții activitatea pe Patreon. Susținerea comunității este cea mai importantă resursă pentru noi, jurnaliștii Infotimisoara:

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*