Redacție June 25, 2021

 

 

Sindicatul Liber al Angajaţilor din Primăria Municipiului Timişoara cheamă toţi salariaţii ale căror posturi au fost afectate de noua organigramă să împuternicească sindicatul pentru a contesta în instanţă hotărârea administrativă, scrie Agerpres.

 

„În data de 24 iunie a fost postată pe site-ul Primăriei Timişoara Hotărârea de Consiliu Local HCL din 15 iunie privind modificarea şi aprobarea Organigramei, Statului de funcţii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare pentru aparatul de specialitate al primarului municipiului Timişoara. Îi invităm la biroul sindicatului pe toţi angajaţii din Primăria Municipiului Timişoara ale căror posturi au fost afectate de aprobarea noii structuri organizatorice, în vederea mandatării/ împuternicirii sindicatului de a contesta la instanţa de contencios administrativ respectiva hotărâre, începând de vineri (între 25 – 30 iunie). După strângerea semnăturilor se va depune la registratura primăriei/consiliului local plângerea prealabilă împotriva respectivei HCL”, a transmis, vineri, liderul Sindicatului Liber al Angajaţilor din Primăria Municipiului Timişoara, Tiberiu Negrei.

 

Acest sindicat i-a cerut primarului Dominic Fritz o dezbatere publică înaintea votării HCL privind modificarea organigramei din primărie, dar acestă dezbatere nu a mai avut loc.

Sindicatul susţine că astfel au fost încălcate legea privind stabilirea cadrului general de informare şi consultare a angajaţilor şi legea privind transparenţa decizională în administraţia publică.

 

Ulterior, biroul de presă al Primăriei Timişoara a explicat că:

 

„Dezbaterile publice se organizează în cazul în care există propuneri de acte normative (cu caracter general), mai exact, propuneri care au impact asupra întregului oraş”. Conform precizării menţionate, “hotărârea referitoare la organigramă nu este un act normativ, ci este o acceptare a propunerii de organizare a aparatului funcţional al primarului şi are aplicabilitate doar asupra personalului din primărie”.

 

Citește și:  Câte persoane s-au testat la stat și câte la privat, din cele 61 de cazuri de COVID-19 raportate azi în Timiș

sursa: Agerpres

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*