Redacție August 19, 2020

 

Pentru că sunt candidată la Consiliul Local Timișoara, din partea Alianței USR PLUS, încerc să mă prezint vouă, timișorenilor.

 

  • Sunt dr. inginer, absolventă a Institutului Politehnic Timișoara, specialitatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini; am lucrat la Electrotimiș, înainte de a-mi începe cariera universitară la Universitatea Politehnica Timișoara, unde lucrez și acum. Sunt și consultant în domeniul managementului calității și de mediu, autoare de lucrări științifice și manuale de specialitate.

 

  • În 2016, am devenit membru fondator al filialei USR Timișoara. Pornind de la realitatea că o bună parte din locuitorii orașului erau (și sunt încă), terorizați de unele mirosuri industriale, mi-am asumat să inițiez, prin parlamentarii USR, un proiect de lege privind măsurarea mirosurilor. N-a fost de loc ușor: unele asociații patronale, din motive lesne de înțeles, au făcut un lobby intens împotriva adoptării și mai apoi, a promulgării legii, dar, cu perseverență, am reușit! Avem astăzi Legea 123/2020; o dată cu apariția Normelor metodologice, Garda de mediu nu va mai putea spune: „în România nu avem legislație pentru măsurarea mirosurilor, nu putem interveni!”. Acum avem legislație și poate interveni!

 

  • Începând cu 2007, m-am implicat în lupta contra urbanismului haotic, a blocurilor între case, construite de așa ziși dezvoltatori imobiliari, cu sprijinul generos al primăriei Timișoara. Și am reușit să demonstrez, în instanță, că Hotărârile Consiliului Local sunt nelegale; am contribuit la modificarea unor legi și ordine privind urbanismul. La un moment dat, am primit și o Diplomă de excelență din partea Registrului Urbaniștilor din România.

 

  • Așadar, atunci când știu că am dreptate, și de câte ori mi-a solicitat cineva ajutorul, nu m-am ferit să mă implic, deși asta a însemnat de fiecare dată muncă, timp și nu de puține ori, mult stres. Și asta voi face și de acum înainte, în calitate de consilier local: mă voi implica în slujba cetățenilor, din toate puterile și cu toată competența pe care am dobândit-o în ceva ani de viață.
Citește și:  Alin Nica – un președinte european pentru Timiș

 

  • Îmi doresc un oraș verde și cât mai puțin poluat, cu străzi curate, cu utilități și trotuare în bună stare, în toate cartierele; un transport în comun decent și la timp, o administrație care respectă cetățeanul și lucrează pentru cetățean; o administrație care cheltuie responsabil și transparent banii contribuabililor. Și știu că am forța să muncesc pentru asta.

 

Nu pot să-mi închei prezentarea fără să vă povestesc pe scurt despre familia mea: sunt căsătorită de aproape 40 de ani; soțul meu m-a sprijinit în toate bătăliile mele. Avem o fiică absolventă de Cambridge, stabilită la Londra. Îmi doresc foarte mult ca peste vreo 3 ani, cu Dominic Fritz primar și cu echipa noastră în Consiliul Local, fiica mea, venită în vizită în Timișoara, să-mi spună: „Wow, mama, dar chiar se vede diferența!”.

 


*Articol publicat în cadrul campanie infotimisoara.ro: „Spațiu editorial oferit gratuit candidaților la alegerile locale, pentru a afla cine sunt și de ce vă cer votul”.

Infotimisoara.ro susține ideea că este foarte important ca alegătorii să cunoască viziunea politicienilor în ceea ce privește dezvoltarea orașului de pe Bega, dar și a celorlalte localități din județul Timiș.

Aici găsiți detalii despre campania infotimisoara.ro.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*