Trump, atac la adresa dr Fauci: Oamenii s-au săturat să-l audă pe Fauci și pe toți acești idioți
Președintele american Donald Trump l-a atacat virulent luni pe doctorul Anthony Fauci, o figură respectată în Statele Unite și membru al celulei de criză a Casei Albe pentru criza coronavirusului, scrie AFP.
Procurorii DNA care l-au trimis în judecată pe Marius Avram Gal, consilierul deputatului PNL, Ben Oni Ardelean, susţin că după ce în România a fost declarată starea de urgenţă generată de pandemie şi „având în vedere cererea ridicată pentru echipamentele de protecție, au apărut persoane interesate să speculeze această situație, transformând-o într-o afacere”.
Instituţiile statului fac zid în jurul informărilor SRI privind problematica infecţiilor nosocomiale din spitale
SRI refuză să facă publică lista completă cu numele instituţiilor şi data la care fiecare dintre ele a primit informările. Instituţiile informate au învăţat lecţia cu informaţiile clasificate. Altele, refuză să răspundă. Iar CSAT, care ar putea dispune declasificarea informaţiilor respective, nu dă semne că intenţionează să o facă.
Cum a fost plătit Rafila de marile companii de medicamente. Filiera fundației lui Streinu-Cercel
Un aparent inofensiv contract de „servicii medicale (cercetare)” încheiat de profesorul Alexandru Rafila cu Fundația „Prof. Dr. Matei Balș” ascunde ceva malign: fundația este una privată, controlată de Adrian Streinu-Cercel, iar banii vin de la marile concerne medicale ale lumii.
Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii si vor avea loc in 6 decembrie.
Bolnavii de pneumonie și coronavirus din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș” din București au fost nevoiți să se spele cu apă rece în băi nerenovate și nu au avut căldură până la finele săptămânii trecute. În urma unei mobilizări pe Facebook, spitalului i-au fost donate deja 12 calorifere electrice. ”Or să ne prindă bine calorifele astea la iarnă, când o să cedeze vreo țeavă”, recunoaște managerul spitalului.
Ministerul Sănătăţii şi Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) au răspuns oficial că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, Direcţiile de Sănătate Publică nu au raportat nici un caz de infecţie asociată asistenţei medicale la pacienți diagnosticați cu Covid-19. De asemenea, autorităţile spun că nu a fost niciun caz de infecţie nosocomială la decesele COVID-19. Specialiştii cred că această statistică este imposibilă. Mai ales acum când, de câteva zile, la ATI-COVID sunt ocupate trei sferturi din paturi: în jur de 750.
Conform OMS, în țările dezvoltate 30% din pacienţii care ajung la Terapie Intensivă au o infecţie asociată actului medical. La noi e zero!
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, întrebat fiind despre faptul că s-au raportat zero infecţii nosocomiale la pacienţii care au murit din cauza bolii COVID-19, că va cere o informare pe această temă de la Ministerul Sănătăţii. „Despre infecţiile nosocomiale voi cere o informare la Ministerul Sănătăţii, după care putem să vedem de ce s-a raportat zero.”, a spus Iohannis.
Statele Unite plănuiesc să-și sporească prezența militară în România. Anunțul a fost făcut luni seara, pe Twitter, de șeful diplomației de la București, Bogdan Aurescu, după ce a avut o întâlnire, la Washington, cu omologul său american, Mike Pompeo.
Aproape patru miliarde de lei pentru modernizarea căii ferate dintre Arad și Timișoara
CFR Infrastructură a anunțat, astăzi, lansarea licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare pe secțiunile Timișoara Est – Ronaț Triaj și Ronaț Triaj Gr. D – Arad, în lungime de aproape 70 de kilometri. Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, secțiunile care urmează să fie modernizare fac parte din proiectul „Modernizarea liniei CF Caransebeș […]
Învestirea lui Alin Nica în funcţia de preşedinte al CJ Timiş a fost amânată pentru sâmbătă. Schimbarea s-a produs fiindcă la ceremonie va ajunge şi premierul Ludovic Orban. A fost stabilită şi data învestirii noului primar al Timişoarei, Dominic Fritz. Programată iniţial pentru vineri, ora 12.00, ceremonia de învestire a lui Alin Nica în funcţia…
Dandy-ul conservator Mihail Neamtu vrea sa salveze judetul Timis. Dati like!
Domnul Neamtu, om scolit, este una dintre cele mai energice voci pe care le are dreapta conservatoare din Romania. Daca ar fi fost vocea stangii, ar fi contat la fel de putin in ceea ce ma priveste, pentru ca nu despre convingerile sale ideologice imi doresc sa vorbesc acum, ci despre prestatia sa publica. De o vreme, numarul unu pe listele PMP din Timis si-a facut obiceiul sa comunice cu sustinatorii sai printr-o serie de materiale video sau live-uri.
Mai pe scurt, foloseste un telefon sau poate o camera micuta ca sa se filmeze in tot felul de ipostaze, multe la fel de colorate ca sacourile domniei sale. De pilda, mi-e greu sa inteleg de ce domnul Neamtu insista sa isi impartaseasca opiniile in timp ce isi leaga nodul la cravata? Este gestul sau o dovada a masculinitatii? Sau poate are ceva in comun cu valorile crestine pe care le imbratiseaza cu ardoare? Sa presupunem ca apostolii, pe care ii evoca si invoca adesea, ar fi avut mijloacele tehnice necesare; ar fi fost niste personaje credibile daca ar fi facut live-uri in timp ce isi potriveau baretele sandalelor?
Consiliul Municipal pentru Situatii de Urgenta a decis luni, 19 octombrie, ca masca sa fie obligatorie in Bucuresti, in toate spatiile publice inchise si deschise. De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele si salile de jocuri de noroc vor fi inchise pentru urmatoarele 14 zile. Masurile se vor aplica de luni noapte.
Dominic Fritz va depune săptămâna viitoare jurământul de primar al Timișoarei. Ceremonia de învestire are loc marți, în 27 octombrie, la o lună de la alegerile locale care au avut loc la sfârșitul lunii septembrie. Nu se știe încă unde.
Închisoare cu executare pentru Rodica Vlad, în dosarul facturilor fictive
Sentință definitivă în dosarul de evaziune fiscală în care a fost cercetată femeia de afaceri timișoreancă Rodica Vlad. Patroana lanțului de farmacii Vlad a fost condamnată cu executare în dosarul de evaziune fiscală deschis de DIICOT Mehedinți în urmă cu 8 ani. Rodica Vlad a fost condamnată la 2 ani și 6 luni de închisoare […]
Tirul ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara e nefuncțional, după ce s-a stricat instalația de încălzire. Cei 10 pacienți cu forme severe de COVID tratați în unitatea mobilă a ISU au fost transferați, luni, în spital, pentru că în tir erau 13 grade.
Unitatea mobilă cu 12 paturi a ISU instalată în luna iulie în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara a avut probleme și în timpul verii. Atunci, instalația de climatizare a făcut cu greu față temperaturilor ridicate, iar surse din spital spun că bolnavii de Covid-19 primeau perfuzii ca să nu se deshidrateze.
Consiliul Concurenţei realizează un studiu pentru a analiza impactul asupra concurenţei al prevederilor legislative care obligă companiile din domeniul contabilităţii şi cel al serviciilor medicale să fie deţinute şi/sau administrate doar de profesionişti în domeniu, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES. Astfel, autoritatea de concurenţă va analiza în ce măsură aceste obligaţii depăşesc criteriile de proporţionalitate şi necesitate stabilite pentru atingerea obiectivelor politicilor publice, constituindu-se în bariere în calea accesului pe pieţele respective. „Este important să se facă diferenţa între reglementările strict necesare, cu rol esenţial în asigurarea calităţii serviciilor, şi cele care conduc la o suprareglementare, fiind dăunătoare dezvoltării pieţei şi, implicit, consumatorilor”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. În cadrul acestui studiu, autoritatea de concurenţă poate solicita informaţii şi documente tuturor operatorilor implicaţi, dar şi opinii ale autorităţilor publice cu atribuţii în domeniile respective. Conform legii, Consiliul Concurenţei poate efectua studii privind domeniul său de activitate, furnizând Guvernului, publicului şi organizaţiilor internaţionale specializate informaţii privind această activitate. Acest tip de instrument nu vizează încălcări ale legislaţiei din domeniul concurenţei, ci eventuale recomandări de modificare a prevederilor legale, în situaţia în care sunt considerate restrictive.
Un maghiar originar din Romania a fost ales in functia de presedinte al Curtii Supreme de Justitie a Ungariei. A fost propus de presedintele Janos Ader
Zsolt Andras Varga, un maghiar originar din Romania, a fost ales luni, 19 octombrie 2020, de catre Parlamentul Ungariei, in functia de presedinte al Curtii Supreme de Justitie a Ungariei.
Andras Zsolt Varga s-a nascut la Targu Mures. Este licentiat in Drept, a absolvit in 1995 Universitatea „Eotvos Lorand” din Budapesta, unde si-a dat si doctoratul, apoi a sustinut teza de abilitate la Universitatea Catolica „Pazmany Peter” din Budapesta.
ECTA denunţă orice interdicţie a furnizorilor chinezi de 5G din motive geopolitice şi subliniază că astfel de decizii pot fi justificate numai pe baza unor fapte bine stabilite. Setul de instrumente 5G al UE oferă un cadru adecvat pentru a răspunde problemelor de securitate care afectează reţelele viitorului, respectând totodată suveranitatea europeană şi naţională.
Curs valutar valabil pentru astăzi 20.10.2020
O nouă tranșă de 500 000 doze vaccin gripal va fi livrată astăzi către Direcțiile de sănătate publică și urmează să ajungă la medicii de familie pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, anunță Ministerul Sănătății. Până acum nu a fost înregistrat niciun caz de gripă sezonieră, dar medicii se tem de posibilitatea ca pacienții vulnerabili să se infecteze atât cu gripă, cât și cu COVID-19.
Căutați problemele acolo unde ele sunt: la părinții prost educați și elevii leneși
Într-un perpetuum mobile al ipocriziei, se instalează insidios în societate ideea că eșecul școlar al elevilor e vina „sistemului-manualelor-profesorilor-miniștrilor-nuseinvestește6%” și, în genere, e vina a orice altceva în afară de prostia părinților și lenea elevilor.
DOZA DE CULTURĂ: ”Straniul caz al doctorului Jekyll şi al domnului Hyde”
„Straniul caz al doctorului Jekyll şi al domnului Hyde” („The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde”), cunoscută şi sub denumirile „Dr. Jekyll şi dl. Hyde” sau „Jekyll şi Hyde”, este o nuvelă scrisă de autorul scoţian Robert Louis Stevenson (1850-1894). Lucrarea a fost publicată în anul 1886. În general, este considerată parte a genului literar gotic, însă poate fi văzută şi ca alegorie, poveste detectivistică sau analiză psihologică.
Adoptarea lucrului la distanţă reprezintă o normalitate pentru 80% dintre companiile globale, în contextul crizei coronavirusului, arată cel mai recent studiu al companiei de consultanţă PwC, realizat pe un eşantion de 300 de organizaţii la nivel global, publicat zilele trecute. Potrivit sursei citate, munca remote, implementată în ultimele luni, în numeroase domenii de activitate, ca urmare a restricţiilor sanitare, de distanţare socială şi de circulaţie, a devenit o certitudine care a fost îmbrăţişată de mulţi angajaţi, dar şi de angajatori, deopotrivă.
„Am lucrat mult de acasă în timpul stării de urgenţă, aşa că faptul că pot găsi locuri care respectă regulile de distanţare fizică şi iau în considerare, în acelaşi timp, nevoile unui freelancer – internet bun, prize lângă mese – este o schimbare bine-venită. Îmi place mult să lucrez în aer liber şi faptul că văd şi alţi freelanceri făcând acelaşi lucru îmi dă cumva sentimentul de comunitate.“
Societatea de Transport Public Local Timișoara a reușit implementarea sistemului de internet Wi-Fi în interiorul tuturor mijloacelor de transport în comun care circulă în oraș. Cu doar câteva click-uri aveți acum acces la rețeaua de comunicații. De luni, toate mijloacele de transport public, inclusiv vaporetto, beneficiază de Internet Wi-Fi gratuit. Conectarea la servicul de Internet…