– Spune Matei în 4.14 că animalele sunt ale tale ca să te hrănești cu ele, spuse bărbatul care stătea pe bancheta de vis-a-vis a compartimentului.
– Da, dar Josua 8.12 spune că trebuie să le prăsești și să le îngrijești, replică Cioran (alt Cioran, nu ăla la care vă gândiți).
– Dar dacă citești în Corinteni 13 spune să nu ucizi.
– Pavel în 6.12 spune în schimb că…
Eu mă miram, uite domnule cum țin minte ăștia numerele alea de capitole sau ce or fi, ce memorie au, în timp ce eu uit și când e ziua mea de naștere.
Dar, bănuind că trebuie să fie o șmecherie undeva, îmi notam pe o hârtiuță, matei 4.14 hrănești animale, josua 8.12 prăsești, Cor 13 nu ucizi, și așa mai departe.
Imediat ce am ajuns acasă am luat Biblia din bibliotecă și am verificat. Așa cum bănuisem nimic nu era real, exista acolo o evanghelie a lui Matei dar acolo scria cu totul altceva decât spuseseră escrocii ăia doi. și la fel era în toate celelalte cazuri.
Atunci am observat prima oară șmecheria asta pe care am numit-o “Procedura cățelul Vasilică”. Probabil că ați văzut-o și voi la televizor, Corneliu Vadim Tudor o folosea cu foarte mult talent.
“Era pe seară, pe la 18.30. Deoarece era iarnă se întunecase deja. Focul ardea în căminul de pe peretele nordic al încăperii. Cățelul Vasilică, un pechinez corcit cu un șitzu, stătea la căldură, la vreo 2 metri de cămin, chiar în față fotoliului pe care stătea mama lui Ștefan care-i spunea: du-te la oştire! Pentru ţară mori!”
Și pulimii din fața televizoarelor se minunau, băi dar ce le știe ăsta, îți dai seama ce învățat și inteligent e dacă știe până și cum îl chema pe cățelul lui Ștefan Cel Mare?
Tot după revoluție această metodă fusese folosită de comisarii Gărzii Financiare, Ăștia fuseseră înainte de revoluție fie securiști, milițieni, sau directorași pe la tot felul de întreprinderi de unde muncitorii îi goniseră și pe care sistemul îi reciclase. Nu știau meserie, de aceea la un moment dat Ministerul Finanțelor a tipărit o broșurică în care erau liste cu ce trebuie să ceară comisarii ăștia de la agenții economici și care sunt pedepsele. Vorbesc serios, am avut chiar eu cărticica acea, se numea “Cartea micului comisar de Gardă Financiară”, sau ceva asemănător și avea coperți verzi.
Intra câte un șmecher din ăsta în butica câte unui amărât, se uita în jur, cerea actele firmei și după aceea spunea ceva de genul “ați încălcat prevederile art. 235 Cod Penal, ale art. 118 Cod Fiscal și ale art 42 din Legea 35/1991 republicată. Pedeapsa e de la sau amendă de.. și spunea o cifră amețitoare. Femeia care vindea la butică începea să plângă și suna acasă la patron. Venea și ăla, el nu știa ce greșise dar știa că indiferent pentru ce e pedepsit și-o merită. Și când auzea de Codul Penal sau de sumele alea începea o negociere care întotdeauna se finaliza cu succes, că oameni erau și unii și alții.
Aceeași metodă e folosită și de cei de la Curtea Constituțională. Prima oară i-am verificat când cu referendumul ăla cu 300 de parlamentari, despre care ei spuneau că a fost consultativ și nu se pune, Aiurea, nu există așa ceva în Constituția acestei țări, oiri e referendum, și se pune, ori nu e. La un moment dat un jurist a încercat să mă aburească, că uite la articolul coroborat cu articolul, am verificat și articolele alea, tot nu e. Că, îmi punea tot PSD-istul ăsta de jurist, practica judiciară. Nu e nici o practică judiciară, fie scrie în lege, fie nu scrie, restul sunt abureli cu cățelul Vasilică.
Așa că, să știți și voi, de o mulțime de ani țara asta funcționează ilegal de o mulțime de ani și nu va intra în legalitate decât în momentul când în parlament vor rămâne 300 de inși.
Acum, când cu Academia Oamenilor de Știință, ăștia de la Curtea Constituțională au comis-o din nou, că articolul 2 coroborat cu articolul nu știu care. Le-am verificat pe toate articolele alea, poate să desființeze guvernul academia aia în secunda doi, oricum e o gașcă de șmecheri care și-au făcut o academie paralelă așa cum alții și-au făcut loji masonice ca să se joace frumos îmbrăcați cu șorțulețe sau tot felul de asociații profesionale ca să ia taxă de protecție de la fraierii care cred că sunt mai meseriași dacă plătesc cotizație undeva.
***
A fost prezentat Windows 11. E mult prea devreme să vorbim despre el așa că nu voi spune decât că acesta nu va funcționa pe toate calculatoare pe care rulează acum Windows 10 dar la cei care posedă sisteme de calcul compatibile trecerea la noua versiune va fi gratuită.
***
E tare interesantă chestia asta cu “Super Luna”.
Într-o zi când vedeți o lună din asta mare, de obicei la începutul ciclului și la începutul serii când luna abia s-a ridicat deasupra orizontului, luați un liniar, ceva, sau o monedă, și măsurați-i diametrul aparent. O să vedeți că de fapt luna aia mare nu e chiar atât de mare, are un diametru de vreo 15 mm. După aceea măsurați diametrul lunii peste o oră-două, când e mult mai ridicată pe cer și e mult mai mică. Spre surpriza voastră luna, cu toate că voi o vedeți mult mai mică, are tot vreo 15 mm.
Puteți să faceți experiență asta și făcând o poză lunii cu telefonul, fără a umbla la zoom, o poză la începutul serii când luna e la orizont și e imensă și altă poză când luna e sus pe cer și e mititică. O să vedeți că diametrele lunii în cele două poze sunt la fel de mititele.
Puteți să mai faceți o experiență, încercați să faceți o poză asemănătoare cu cele pe care le vedeți în tot felul de articole cu “superluna”, o lună imensă cât înălțimea unei piramide sau a unei clădiri. Nu veți reuși pentru că întotdeauna luna aia va fi mică. Sau veți reuși dacă veți fotografia luna, cu zoom mare, astfel încât aceasta să fie foarte mare în poză, și după aceea faceți un mic trucaj, puneți blocul în fața lunii și salvați imaginea obținută. Așa fac și fotografii ăia minunati de pe Facebook.
***
***
VIDEO Microsoft a lansat Windows 11. Ce aduce nou sistemul de operare
La șase ani de la prezentarea Windows 10, Microsoft lansează noul sistem de operare Windows 11 care aduce o serie de noutăți. Compania spune că meniurile vor fi mai simple, ferestrele vor fi altfel organizate, vor putea fi instalate și aplicații de Android și vor fi și noutăți legate de gaming. Microsoft spune că Windows a fost creat astfel încât să țină cont de faptul că ultimele 18 luni au adus o schimbare incredibilă a modului în care utilizăm computerele
***
Vladimir Putin susține „contactul direct” UE – Rusia propus de Germania și Franța
Preşedintele Vladimir Putin susţine o propunere franco-germană care vizează relansarea la nivel european a contactelor directe cu Rusia şi cu şeful statului rus, a declarat…
***
BBC a publicat joi imagini video cu incidentul în care a fost implicat un distrugător britanic în Marea Neagră după ce Rusia a anunțat vineri că a tras salve de avertisment asupra sa și a lansat bombe pe traiectoria de deplasare a navei.
***
Rusia a acuzat Marea Britanie, joi, că „răspândește minciuni” în ce privește confruntarea cu nave de război din Marea Neagră, de miercuri, și a avertizat Londra că va răspunde ferm la orice alte „acțiuni provocatoare” ale Marinei Regale în apropierea de Crimeea anexată, relatează Reuters
***
Cazurile rare de inflamatii cardiace la adolescenti si adulti tineri au legatura cu vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech si Moderna, a afirmat o comisie de medici care acorda consultanta Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, intr-o prezentare publicata miercuri, transmite Reuters.
***
Talibanii prezintă arme grele capturate de la armata afgană
Unul câte unul, talibanii au preluat zone în mai multe provincii din nordul Afganistanului în ultimele săptămâni, au declarat oficialilor locali CNN. Talibanii declară că au preluat controlul asupra a 90 de districte din toată țara de la mijlocul lunii mai. Unele au fost confiscate fără să tragă niciun foc.
***
Avocatul lui John McAfee spune că magnatul antivirus nu a arătat nicio indicație că își va lua viața
Avocatul magnatului software antivirus John McAfee – care a fost găsit mort miercuri în celula sa spaniolă în așteptarea extrădării în Statele Unite – spune că nu a văzut nicio indicație că omul de afaceri ar vrea să se sinucidă.
Javier Villalba a declarat joi pentru Reuters că „a avut un contact telefonic constant” cu McAfee și „în niciun moment nu arătase vreo îngrijorare specială sau indiciu care să ne permită să credem că acest lucru s-ar fi putut întâmpla”.
Villalba a adăugat că moartea lui McAfee a fost deosebit de dureroasă „pentru că nu s-a justificat în niciun caz ca acest bărbat să rămână în închisoare”.
McAfee fusese încarcerat în Barcelona, Spania din octombrie anul trecut, în timp ce Statele Unite solicitau extrădarea sa pentru presupusă evaziune fiscală. McAfee a fost găsit mort în celula sa la doar câteva ore după ce Curtea Națională spaniolă a aprobat transferul său în SUA.
Teoriile conspirației în jurul morții lui McAfee au explodat de atunci pe rețelele de socializare, din cauza declarațiilor anterioare ale omului de afaceri care a avertizat că, dacă va fi găsit mort în urma unui aparent sinucidere „a la Epstein” în viitor, el a fost „lovit”.
***
John McAfee, considerat un geniu al informaticii, si-a inceput cariera la NASA si a murit intr-o inchisoare din Barcelona.
***
Compozitorul Andrew Lloyd Webber si alte personalitati din industria de divertisment au dat impreuna in judecata Guvernul Marii Britanii pentru a ii cere sa faca publice rezultatele medicale furnizate de evenimentele-pilot organizate in aceasta tara in ultimele luni, informeaza DPA.
***
Adevărul despre Super Lună – Se vede frumos, dar nu este un fenomen astronomic ieșit din comun
Termenul „supermoon” (Super Luna) a fost creat în 1979 de un astrolog care susținea că aceste Luni mari și strălucitoare vor aduce catastrofe naturale. Din martie și până acum s-a vorbit despre patru „superluni”, însă din punct de vedere astronomic nu este vreun fenomen deosebit, Luna nu este cu mult mai mare și în niciun caz nu capătă o culoare neobișnuită. Denumirile acestor superluni, cum este actuala Strawberry Moon, sunt legate de tradițiile amerindienilor din America de Nord și nu au legătură cu diversele tradiții din Europa.
***
În România există o categorie din ce în ce mai mare de pacienți „invizibili”, care se sting din viață subit, fără ca semnalele de alarmă să fi fost luate în considerare în mod activ de către sistemul de sănătate sau chiar de către ei înșiși. Este vorba despre persoanele care suferă de insuficiență cardiacă. 4,7% din populația adultă din România suferă de insuficiență cardiacă, iar 30% dintre cazuri ajung la spital în stadii agravate ale bolii. Una din două persoane nou diagnosticate cu insuficiență cardiacă moare în următorii 5 ani.
***
Romania are cea mai ridicata rata a deceselor cauzate de accidente rutiere din Uniunea Europeana
Numarul persoanelor din Uniunea Europeana decedate in accidente rutiere a scazut cu 2,5% in 2019, comparativ cu 2018, cea mai ridicata rata a deceselor in urma accidentelor rutiere fiind in Romania (96 de decese la un milion de locuitori), arata datele publicate de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
***
Jandarmerița din Suceava trimisă în judecată pentru moartea bărbatului din Vatra Dornei, după ce a fost imobilizat de un echipaj de jandarmi și i s-a pulverizat spray paralizant direct în față, a scăpat de acuzația de lovituri cauzatoare de moarte. Tribunalul Militar Iași a găsit-o vinovată pentru ucidere din culpă și i-a aplicat o pedeapsă cu suspendare. Cazul amintește de moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american care a fost sufocat sub genunchiul polițistului.
***
Curtea Constituţională a României a constatat, joi, că sunt neconstituţionale dispoziţiile din Legea bugetului de stat pe anul 2021 prin care Academia Oamenilor de Ştiinţă din România urma ca în acest an să îşi asigure finanţarea din venituri proprii.
***
Reprezentantii Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania au transmis, joi seara, ca au „luat nota cu surprindere de existenta unei initiative legislative de desfiintare”, dar sustin ca „argumentele care fundamenteaza acest gest politic sunt abuzive si nu corespund adevarului”.
***
Există boli fără leac în anul 2021! Nu am intenția de a desena vreun tabel medical al maladiilor care au un parcurs ireversibil. Nu mi-am propus să scriu despre cancer sau despre nu-știu-ce altă maladie […]
***
Procurorii care au instrumentat dosarul fraudarii alegerilor locale din comuna prahoveana Ciorani se tem ca judecarea cauzei sa nu ajunga pe mana magistratilor Judecatoriei Mizil, institutie de unde au fost furate probe esentiale din ancheta.
***
Consiliul Local al Sectorului 1 din Capitală a respins, în şedinţa de joi, un proiect prin care maşinile parcate neregulamentar urmau să fie ridicate.
***
Noi reguli de TVA în comerțul electronic aprobate de guvern – Modificare la Codul fiscal
Guvernul a aprobat joi o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Fiscal care vizează modificări semnificative a regulilor fiscale – în speță, noi reguli…
***
Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului, de zece ori mai putini bani fata de suma de anul trecut.
***
***
Dorel Cojan, fostul șef al Politiei Locale Timișoara, trimis la pensie de primarul Dominic Fritz
Primarul Timisoarei Dominic Fritz a decis sa-l trimita la pensie pe fostul sef al Politiei Locale, colonelul in rezerva Dorel Cojan, astfel ca a refuzat sa-i mai prelungeasca raportul de serviciu începand din data de 12 iulie.
Desi, anul trecut, a implinit varsta legala de pensionare, Dorel Cojan a decis sa ramana, in continuare, in structura Politiei Locale, mai cu seama ca, prin cumularea pensiei cu salariul de la bugetul local, veniturile lunare ajungeau la peste 20.000 de lei.
***
Luni, 28 iunie, vor începe lucrările pe bulevardul Cetății, anunță reprezentanții Primăriei Timișoara. Începând cu această dată, pentru o perioadă de trei luni, va fi închis traficul pe sensul Calea Bogdăneștilor – str. Gheorghe Lazăr. Pe celălalt parte, în schimb, se va permite circulația în ambele sensuri, cu câte o bandă pe fiecare. „Timpii de semaforizare din intersecţia bd. Cetăţii- str. Coşca- str. Gheorghe Lazăr se vor ajusta în funcţie de noile restricţii impuse, precum şi de valorile înregistrate în perioada menţionată”, dau asigurări reprezentanții primăriei.
***
***
Giorgio Armani, eminenţa cenuşie a modei din Milano
Născut într-un orăşel din apropierea capitalei modei italiene, Giorgio Armani descoperă fascinaţia pentru formele corpului uman la Facultatea de medicină, unde era student. Sora sa, Rosanna, este cea care îl introduce în extravaganta şi uluitoarea lume a designului vestimentar.
Giorgio Armani, un nume sinonim cu moda. Giorgio Armani SPA, o casă de modă din Italia, care vinde în toată lumea produse de lux:haine, ceasuri, bijuterii, pantofi, cosmetice şi interioare pentru case. Printre mărci se numără Armani Collezioni, Giorgio Armani, Emporio Armani, Armani Jeans, Armani Exchange, Armani Junior şi Armani Casa.
***
Gen Vreau să-mi fac o prietenă, dar nu găsesc Anda Adam (super-eroaică): „Eu îmi doream foarte mult timp copii, dar n-am avut cu cine să-i fac. Probabil că dacă apăreau numai bărbați din ăștia Superman în viața mea aveam mulți copii pînă acum.“ (Libertatea, 20 iunie) Problema cu Superman e că toată lumea își dorește un copil cu el, dar nimeni nu se gîndește cum o să crească copilul ăla după aia. „Mihăiță, nu mai arde perdelele cu ochii, mămică, […]
***
Vlad Țepeș și solul minoritar maghiar
Trimisul regelui Ungariei așteaptă răbdător să-și spună mesajul. Deocamdată însă, vodă Țepeș n-are urechi de auzit. Voievodul e ocupat să povestească în detaliu cum a pedepsit cetatea Brașovului. – Și, în final, i-am dat foc, de și acum e neagră tăciune! Ai fost în Brașov, ai văzut-o? întrebă brusc domnitorul. – Nu, Măria Ta, n-am ajuns în Brașov. – Să se noteze, porunci vodă. În Brașov, Transilvania, noi am fost primii. Așa, bun. Revenind la tine. Spune, solule, ce dorești? […]