Anton Kovacs January 21, 2021

Doamna ministru al muncii este deranjată de asistații sociali, cei care primesc o sută-două-trei în fiecare lună de la stat.

Eu cred că dacă dorim să facem ordine și capitalism adevărat, ar trebui să luăm măsuri în privință tuturor asistaților, și cei care sunt asistați “pe față”, dar și asistații “sub acoperire”.

Sunt agricultori, de obicei firme de agricultură care nu prea au mai produs nimic de o mulțime de ani, hai să nu le mai dăm subvențiile alea care i-au ajutat să se îmbogățească mai mult decât dacă ar fi cultivat pământurile alea pe care le au.

Hai să nu le mai dăm subvenții mascate nici IT-iștilor, că avem cred cel mai mare număr de IT-iști pe cap de locuitor în Europa dar la o adică nimic nu merge, nici IT-iul de la sistemul de sănătate, nici vaccinările, nici la finanțe nu se vede vreun progres, avem nenumărați IT-iști dar noi nu știm nici măcar câți oameni suntem în țara asta. Hai să mai desființăm și monopolurile alea destinate creării de locuri de muncă “artificiale”, de fapt o formă de asistență socială mascată destinată celor înstăriți. Chiar crede cineva că e nevoie de omul ăla care stă pe scaun și se uită la camera aia termică în timp ce oamenii intră în magazin? Sau de burtoșii ăia, agenți de pază și securitate care nu păzesc nimic și care nu sunt decât pretextul pentru ca niște firme ale unor domni înstelați să câștige o mulțime de bani? Experții în securitate, ăia cărora care fiecare agent economic din țara asta trebuie să le plătească câteva sute de euro pentru întocmirea unui audit de securitate sunt și ei niște asistați mascați, ei de fapt nu fac nimic util, nu fac pâine, mașini, nu bat cuie, doar încasează niște bani pentru că statul le-a creat această oportunitate. Eliminați nenumăratele declarații numerotate de la 001 la 999 pe care trebuie să le depună periodic agenții economici, permiteți agentului să-și rezolve singur evidențele contabile, dacă se pricepe, că în fond e vorba de adunarea unor coloane de cifre după care se face diferența între ele, dacă nu se pricepe va angaja un contabil, și ați mai eliminat niște asistați sociali sub acoperire. Medicii de medicina muncii, firme care câștigă sume imense nefăcând altceva decât câte o factură în fiecare lună/client, și ăștia sunt niște asistați sociali de lux, nu le suportă statul veniturile imense dar tot noi le plătim pentru că valoarea acelei facturi se regăsește și în prețul pâinii, și al energiei electrice, și al pantofilor pe care-i purtăm. Cei cu “protecția muncii” sunt frații lor, ce nevoie are, de exemplu, un contabil, sau femeia aia care vinde Cola la butică de protecția muncii. Dar dacă nu-și plătește tributul vin subordonații doamnei ministru și îi amendează.

Că așa e cinstit, să-i eliminăm pe toți, nu pe ăia îmbrăcați curățel să-i ținem, iar pe ceilalți, mai rupți în cur, să-i trimitem la muncă.

BREAKING NEWS: Joe Biden a devenit oficial preşedintele SUA. Joe Biden: „Democraţia a biruit”

 

***

 

VIDEO Ceremonie de învestitură în SUA: Kamala Harris a depus jurământul în calitate de vicepreşedinte

kamala_juramant.png

Kamala Harris a depus miercuri jurământul în calitate de vicepreşedinte al SUA, în faţa judecătoarei Sonia Sotomayor, relatează agenţiile internaţionale de presă.   Kamala Harris a devenit astfel prima femeie, prima persoană de culoare şi prima persoană asiatică-americană care va deţine funcţia de vicepreşedinte al SUA. Ea a depus jurământul în faţa judecătoarei progresiste Sonia Sotomayor, prima femeie latino din Curtea Supremă, într-un moment simbolic.

 

***

 

Politicile lui Biden, mai favorabile pentru cetăţeanul obişnuit. Economist: „Orice mişcare în economia globala va fi resimţită şi la noi”

 

***

 

Rusia spera intr-o activitate ‘mai constructiva’ cu Biden in privinta tratatului de dezarmare nucleara

? mmid = 69ea0564ba658f0132

Rusia a declarat miercuri ca spera intr-o munca ‘mai constructiva’ cu administratia noului presedinte american Joe Biden in vederea prelungirii unui important tratat de dezarmare, New START, ale carui prevederi isi inceteaza valabilitatea la 5 februarie, relateaza AFP.

 

***

 

Mihail Gorbaciov speră la o relansare a relaţiilor SUA-Rusia în timpul preşedinţiei lui Joe Biden

4718270

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a îndemnat miercuri la o “normalizare a relaţiilor” dintre SUA şi Rusia, în ziua în care preşedintele american ales Joe Biden va depune jurământul, informează AFP. “Relaţiile actuale sunt sursa unei mari îngrijorări. Din nefericire, aceasta este realitatea. Însă aceasta mai înseamnă că trebuie să se facă ceva pentru normalizarea relaţiilor”, a declarat Gorbaciov într-un interviu pentru agenţia de presă TASS.

 

***

 

Forumul Davos în format online – despre prăbușirea piețelor financiare și crize sociale

davos-2021-coperta-Global-Riscks-Report.

Crizele sociale, evoluția economiei globale și prăbușirea piețelor financiare sunt principalele noi teme care îngrijorează și care vor fi dezbătute la Forumul Economic Mondial de…

 

***

În premieră, transferul codurilor nucleare către noul președinte al SUA s-a făcut în două etape

Motivul acestei proceduri fără precedent, care s-a derulat miercuri, este simplu: refuzul lui Donald Trump de a se întâlni cu succesorul său la ceremonia de învestire.

Codurile nucleare i-au fost predate miercuri, aşa cum trebuie, noului preşedinte al SUA, Joe Biden, însă pentru prima dată în istorie acest transfer, care în mod obişnuit este unul discret, s-a făcut în două etape, relatează AFP, citată de Agerpres.

***

Ce pensie şi ce beneficii va avea Donald Trump ca fost preşedinte. Cum ar putea să le piardă

400x200.jpg

În calitate de fost preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump se va bucura de o pensie anuală de 221.400 de dolari şi alte beneficii care pot ajunge până la un milion de dolari. În funcţie de ce va decide Senatul american în cadrul procesului de suspendare, Trump ar putea, însă, să le piardă.

***

Science Thriller: Roverul marțian și cele “șapte minute de teroare”

image-2021-01-20-24552783-0-touchdown.jp

Agenția spațială americană NASA a expediat spre Marte roverul Perseverance greu de o tonă, care va căuta în craterul Jezero dovezi că a existat viață. Dar pentru aceasta trebuie să se așeze încet pe sol pe 18 februarie. Secvența manevrelor de amartizare este descrisă drept “cele șapte minute de teroare” – și pe bună dreptate.

 

***

 

Revigorarea Trans Europe Express „cheia neutralității carbonului în UE”

Trans-Europe-Express a unei căi ferate germane în Elveția în 1957

Învierea unei rețele din 1960 de rute feroviare directe între principalele capitale europene cunoscute sub numele de Trans Europe Express este esențială pentru realizarea neutralității carbonului în UE până în 2050, potrivit unui raport finanțat de guvernul german.

Datorită în mare parte creșterii zborurilor pe distanțe scurte, 149 din cele 365 de legături feroviare transfrontaliere care existau odinioară în Europa nu erau operaționale în 2018, transportul feroviar reprezentând acum doar 8% din totalul călătoriilor de călători în statele membre UE .

Raportul comun al organizațiilor de mediu din Germania, Polonia, Spania și Franța și finanțat de ministerul german al mediului afirmă că legăturile directe între capitale precum Paris și Berlin ar putea aduce o contribuție majoră la reducerea emisiilor de carbon.

 

***

Germania impune măști de calitate medicală

Pe fondul creșterii infecțiilor și a spitalizărilor asociate cu noi variante ale Covid-19 mai contagioase în întreaga Europă, cancelarul german Angela Merkel a anunțat că tuturor persoanelor din țară li se va cere să poarte măști de față de calitate medicală la locul de muncă, în transportul public și în magazine.

Merkel se întâlnește cu liderii statelor asupra noilor măsuri de eliminare a infecțiilor

Germanii vor fi obligați să poarte măști chirurgicale de unică folosință pentru filtrarea feței (FFP) sau măști FFP-2, cum ar fi N95.

***

„Colierele pentru câini” ale personalului vor fi noul accesoriu la locul de muncă în epoca coronavirusului?

În timp ce cea mai mare campanie de vaccinare din lume este acum în desfășurare în întreaga lume, unele companii explorează noi tehnologii care ar ajuta la menținerea angajaților de a se apropia prea mult unul de celălalt la locul de muncă.

O fabrică din Franța a fost acuzată că și-a tratat angajații ca pe niște câini, după ce compania le-a cerut să poarte un dispozitiv de distanțare socială, „gulere pentru câini”, după cum spun criticii, care emit un sunet ridicat în decibeli dacă angajații sunt aproape unul de altul.

 

***

 

Coronavirus: Marea Britanie va reexamina eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNTech, în urma datelor primite din Israel

14351144.jpg

Marea Britanie va reexamina în detaliu eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNtech, ca urmare a unor semne de întrebare ridicate de experţi israelieni, relatează miercuri agenţia EFE. Planul naţional de imunizare elaborat de guvernul britanic, care prevede vaccinarea masivă deocamdată cu vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Oxford/AstraZeneca, este principala armă prin care acesta speră să stăvilească răspândirea virusului, care în Marea Britanie s-a propagat mai accentuat din cauza unei noi mutaţii mai contagioase. De aici rezultă şi neliniştea generată de rezultatele unei analize elaborate de cercetători din Israel, ţară care este foarte avansată în procesul de vaccinare a populaţiei, până marţi vaccinând cu prima doză 2,2 milioane de persoane, dintre care 422.000 au primit şi a doua doză. Cei mai mulţi israelieni au fost vaccinaţi cu vaccinul Pfizer/BioNTech, foarte puţini primind celălalt vaccin autorizat în această ţară, cel produs de Moderna. Conform datelor acestei analize, protecţia oferită de vaccinul Pfizer/BioNTech după administrarea primei doze este semnificativ mai redusă, de 33%, faţă de estimarea iniţială de 89% din studiile clinice.

 

***

 

Autoritățile sanitare din Ungaria au aprobat vaccinul rusesc Sputnik V

Organismul ungar de reglementări în sectorul sanitar a aprobat vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V, a relatat miercuri portalul Index.hu, citând surse neprecizate, scrie Reuters, citată de Agerpres.

 

***

 

Australian Open: Jucătorii află în carantină din cauza Covid-19 au fost sfătuiți să nu hrănească șoarecii din camerele de hotel

Jucătorilor carantinaţi în camerele de hotel din Melbourne, care urmează să participe la  Australian Open, li s-a spus să nu hrănească şoarecii, după ce o jucătoare s-a plâns că a fost „vizitată” de rozătoare, scrie BBC Sports.

Numărul 28 mondial, a schimbat camerele după ce a găsit un şoarece, dar a spus că nici noua cameră nu este mai bună.

Tânăra de 26 de ani se numără printre cele aproxiamativ 70 de persoane, jucători şi stafurile lor, carantinate în camerele de hotel timp de 14 zile, din cauza Covid-19.

Ministrul administraţiei de stat din Victoria, Lisa Neville, a „încurajat” jucătorii să „minimizeze interacţiunea” cu şoarecii.

„Din câte am înţeles, s-ar putea ca şoarecii să fi fost hrăniţi”, a adăugat Neville, fără a oferi mai multe detalii.

***

Navalny lansează ancheta asupra „palatului decadent al lui Putin” care a costat miliarde de dolari

Chiar închis într-un centru de detenție de la periferia Moscovei, criticul de la Kremlin, Alexey Navalny, continuă să fie un spin în partea președintelui rus Vladimir Putin.

 

***

 

Kremlinul denunță raportul palatului Putin viral al lui Navalny despre palatul lui Putin 

51156655-E4A1-489E-8953-AC89B8F5A091.jpe

Navalny și echipa sa de anchetă l-au acuzat pe Putin că a construit conacul opulent cu „cea mai mare mită din lume”, care implică o rețea complexă de companii offshore și transferuri în cercul său interior. Un videoclip YouTube însoțitor care prezintă fotografii aeriene ale exteriorului proprietății și imagini redate ale interiorului acesteia, bazate pe planuri detaliate, a adunat aproape 22 de milioane de vizualizări în mai puțin de 24 de ore.

Citește și:  Revista presei–17.02.2021

„Toate acestea sunt afirmații absolut nefondate. Este o prostie pură ”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov, potrivit Interfax.

El a adăugat că palatul „nu are nicio legătură nici cu președintele, nici cu Kremlinul, așa că nu avem nici cea mai mică dorință de a ne interesa”.

Peskov i-a îndemnat, de asemenea, pe ruși, miercuri, să reconsidere donarea către Fundația Anticorupție (FBK) a Navalny, care publică în mod regulat videoclipuri de investigație prin care acuză înalți funcționari și directori de averi obținute.

„Îi avertizăm pe toți cetățenii, în special având în vedere un număr atât de mare de vizualizări [pe YouTube]: gândiți-vă înainte de a trimite bani acestor escroci”, a spus el. „Pentru mine, acesta este exact scopul principal al acestor pseudo-studii. Aceasta este înșelătoria principală ”.

Directorul FBK și apropiatul asociat al Navalny, Ivan Zhdanov, a declarat că fundația, pe care Rusia a etichetat-o ​​drept „agent străin” în 2019, a adunat aproape 5 milioane de ruble (63.800 de dolari) de când ancheta video a început online.

***

China a anunțat miercuri sancțiuni împotriva a aproape 30 de oficiali din guvernul fostului președinte american Donald Trump, inclusiv împotriva secretarul de stat Mike Pompeo, pentru încălcarea „suveranității” sale, relatează AFP.

inchide

“China a decis să sancționeze 28 de persoane care au încălcat grav suveranitatea chineză”, a declarat ministerul său de externe într-o declarație publicată chiar în momentul în care Joe Biden prelua președinția la Washington.

În afară de Mike Pompeo, sunt citați în special de diplomația chineză Peter Navarro, consilierul comercial al lui Donald Trump, Robert O’Brien, care a fost unul dintre consilierii săi de securitate națională, Alex Azar, fost secretar de sănătate ieșit, precum și John Bolton și Stephen Bannon, consilieri ai miliardarului republican.

Toate aceste personalități și membrii familiilor lor nu vor putea intra pe teritoriul chinez, inclusiv în Hong Kong și Macao, a declarat ministerul de externe.

„Nici ei, nici companiile și instituțiile asociate acestora nu pot face afaceri cu China”, a adăugat el.

 

***

Dosarul DIICOT distrus complet de excluderea interceptarilor SRI. Un inginer silvic si alte doua persoane implicate in exploatari ilegale de lemn au fost achitate

Un nou dosar penal “cade” in instanta ca urmare a eliminarii probelor administrate cu ajutorul Serviciului Roman de Informatii. Este vorba despre o ancheta instrumentata de catre DIICOT – Structura Centrala, cu trei inculpati din Alba, printre care si un inginer de la directia silvica.

Dosarul a fost trimis in judecata in octombrie 2018 si a fost precedat de o serie de
perchezitii pe care le-au derulat procurori DIICOT, in noiembrie 2017, la Directia Silvica Alba si o societate de prelucrare a lemnului din Muntii Apuseni. Au fost deferiti justitiei inginerul Palamaru Mihai si doua persoane fizice, Ioanes Florina si Risteiu Traian Constantin. Ultimii doi sunt acuzati de participatie improprie la fals intelectual si uz de fals in forma continuata (5 acte materiale, respectiv 11 acte materiale).

***

Ministrul Muncii ataca persoanele care primesc ajutoare sociale. “Nu avem dovada ca omul respectiv nu se complace in acest soi de abundenta de beneficii”

Ministrul Muncii sustine ca vor fi intensificate controalele in administratiile locale si in celelalte institutii care gestioneaza sistemul de ajutoare sociale pentru ca banii sa nu mai fie risipiti unde nu este cazul, unde oamenii pot sa munceasca dar nu vor.

Raluca Turcan le-a declarat practic razboi unor persoane care primesc 142 de lei lunar pentru care muncesc in folosul comunitatii.
“Din nefericire,
avem persoane care beneficiaza de ajutorul social, de venitul minim garantat, beneficiaza si de ajutorul pentru sprijinirea familiei, au si alocatiile pentru copii, au si ajutorul pentru incalzire.

***

Voyeurismul tehnologic

„Cînd vom viețui cu sentimentul că în curînd omul nu va mai fi om, atunci începe istoria, adevărata istorie.“

EMIL CIORAN

De aproximativ 20 de ani sîntem spionați. Din ce în ce mai mult, din ce în ce mai mulți. Ne aflăm într-un război rece digital, unde marile companii de tehnologie (Big-Tech) se luptă pentru o poziție dominantă la nivel global. Ambițiile acestor companii-gigant nu mai au legătură cu o anumită zonă geografică, o piață sau un stat. Produsul pentru care se duce această luptă pentru putere este reprezentat de viața noastră privată, datele noastre personale, intimitatea propriilor gînduri și influențarea deciziilor noastre fără ca noi să percepem această influență.

***

Corectitudinea politică sau tirania cu blîndețe

Sînt multe modalități prin care poate fi testat gradul de libertate al unei societăți. Cioran propunea o verificare extremă, atunci cînd scria că „o epocă bună este o epocă în care ironia nu te aruncă în puşcărie” sau, am putea adăuga noi, nu te lasă într-o baltă de sînge la marginea drumului. Spre deosebire de dictaturile brutale, unde recuzita de fier a temnicerului devine tezaur național, corectitudinea politică, acest furuncul crescut pe spatele democrației, operează mai blînd, dar nu mai puțin eficient.

Așa cum, pentru Kant, „relativismul reprezintă azilul ignoranților”, corectitudinea politică reprezintă refugiul evazioniștilor. Și nu e vorba de evazioniștii fiscali, relativiști și aceștia în felul lor, și nici de căutarea unui paradis fiscal, ci de cei aflați în căutarea unui paradis verbal. Însă nu pentru toată lumea e rezervat acest rai, doar pentru adepții dogmei, cei care nu se supun sînt damnați negreșit. Evazioniștii realităților neconvenabile, cei care fug de evidențele supărătoare, operează cu dublă măsură, nicidecum universal, așa cum pretind aparent. Adepții  CP nu aplică relativismul la ei în casă, ci doar dușmanilor de clasă. Ca de fiecare dată, utopia egalizează cu forța.

***

Corectitudinea politică sau tirania cu blîndețe

Sînt multe modalități prin care poate fi testat gradul de libertate al unei societăți. Cioran propunea o verificare extremă, atunci cînd scria că „o epocă bună este o epocă în care ironia nu te aruncă în puşcărie” sau, am putea adăuga noi, nu te lasă într-o baltă de sînge la marginea drumului. Spre deosebire de dictaturile brutale, unde recuzita de fier a temnicerului devine tezaur național, corectitudinea politică, acest furuncul crescut pe spatele democrației, operează mai blînd, dar nu mai puțin eficient.

Așa cum, pentru Kant, „relativismul reprezintă azilul ignoranților”, corectitudinea politică reprezintă refugiul evazioniștilor. Și nu e vorba de evazioniștii fiscali, relativiști și aceștia în felul lor, și nici de căutarea unui paradis fiscal, ci de cei aflați în căutarea unui paradis verbal. Însă nu pentru toată lumea e rezervat acest rai, doar pentru adepții dogmei, cei care nu se supun sînt damnați negreșit. Evazioniștii realităților neconvenabile, cei care fug de evidențele supărătoare, operează cu dublă măsură, nicidecum universal, așa cum pretind aparent. Adepții  CP nu aplică relativismul la ei în casă, ci doar dușmanilor de clasă. Ca de fiecare dată, utopia egalizează cu forța.

***

Cu ochii-n 3,14

NU VĂ SUPĂRAȚI, POTRIVIT CALCULELOR CARE NU FUNCȚIONEAZĂ, ABANDONAREA CORECTITUDINII AR PUTEA FI CEL MAI TIMPURIU EXEMPLU DE ARTĂ ÎNLOCUITĂ CU O FOAIE DE HÎRTIE PENTRU A DA IMPRESIA CĂ UN PRODUS ȘTIE DE UNDE A VENIT, BA CHIAR A MERS ÎNAINTE?

***

Despăgubiri RCA mai rapide, dar poliţă mai scumpă. Ce schimbări pregătesc autorităţile

646x404.jpg

Şoferii păgubiţi într-un accident de circulaţie vor putea deconta dauna de la propriul asigurător cu care au încheiat o poliţă RCA, nu de la compania şoferului vinovat. Măsura ar putea reduce astfel timpul în care şoferii sunt despăgubiţi, întârzierile fiind una din cele mai mari probleme ale pieţei, în prezent. În schimb, dezavantajul este că preţul poliţelor ar putea creşte cu minimum 10%.

Patreon

 

Alin Nica a prezentat proiectele Timișului premierului Florin Cîțu. Guvernul a alocat un milion de euro pentru Centura de Vest

Preşedintele Consiliului Județean Timiş, Alin Nica, s-a întâlnit miercuri, la București, cu premierul Florin Cîţu pentru a discuta mai multe proiecte importante ale Județului Timiș. La întâlnirea de al Palatul Victoria, la care a participat și deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru, Nica a primit de premier promisiunea că proiectele de infrastructură, sănătate și cultură vor beneficia de sprijinul guvernului.

***

„La Poliția Locală Timișoara trebuie să se schimbe mentalitatea”. Viceprimarul Tabără vrea concurs pentru director

Poliția Locală Timișoara a intrat pe mâna noului viceprimar al orașului, liberalul Cosmin Tabără, care a făcut rapid o radiografie a instituției din subordinea primăriei. În primul rând, la PLT trebuie să se schimbe mentalitatea, trebuie rezolvate problemele interne și organizat concurs pentru postul de director.

 

***

Cîţu promite semnarea unui contract important pentru Autostrada A1: descărcarea spre Timişoara

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit, miercuri seara, cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, căruia i-a promis că săptămâna viitoare se va semna contractul de proiectare pentru noua descărcare din Autostrada A1 spre Timişoara, în dreptul localităţii Sânandrei.

***

„Securitatea a rămas un fel de bau-bau invizibil, deşi permanent eram sub lupa ei”. Interviu cu artistul vizual Ciprian Radovan

ciprian-radovan.jpg

Ciprian Radovan (născut în 1939 la Sânmihaiu Român, jud. Timiș), a debutat, ca pictor, în 1962. Din 1966 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al Asociației Internaționale a Artiștilor Plastici (AIAP). A fost profesor universitar și conducător de doctorate, specializarea Electrochimie, în cadrul Universității de Vest din Timișoara. A lucrat în cercetarea științifică, obținând titlul de doctor în electrochimie în anul 1976. A scris constat despre arta vizuală și a vernisat numeroase expoziții ale confraților săi. Arta i-a fost expusă în peste 300 de expoziții, personale și de grup, naționale și internaționale, fiind recompensată cu numeroase premii.

 

***

 

Petrache Lupu în format electronic

Catavencii-492_03-20-ianuarie-2020-mic_2

„Pocăiți-vă-ți!“, zicea Petrache Lupu, cel pe care venea lumea să-l vadă la Maglavit fiindcă se întîlnise într-o zi cu Dumnezeu. Echivalentul de azi al îndemnului lui Petrache Lupu e „Vaccinați-vă-ți!“. L-au rostit pe rînd președintele țării, încordîndu-și bicepșii, premierul Cîțu, care n-avea ce încorda, și – se putea altfel? – fostul președinte Băsescu, venit special de la Bruxelles în acest scop.

***

Ce ne mai place că există antivacciniști!

Catavencii-492_03-20-ianuarie-2020-mic_8

Există o mare tentație în perioada asta să vorbești despre antivacciniști. Figura scepticului cu capul plin de conspirații e fluturată peste tot. La știri, pe Internet, în ziare, în talk-show-uri, antivaccinistul pare un inamic redutabil care câștigă discipoli în toate colțurile Internetului pentru un ultim asalt asupra fortăreței tot mai șubrede a sănătății publice. E unul dintre acele subiecte despre care ne place să vorbim, indiferent dacă e relevant sau nu. Acum antivacciniștii nu-s tocmai relevanți, dar nici total irelevanți […]

***

Marele masacru comunist împotriva civililor: din 1956 în Ungaria până în 1990 în Azerbaidjan

20-ianuarie-1990-Azerbaidjan.jpg

Astăzi, Republica Azerbaidjan marchează 31 de ani de la cele mai urâte masacre comise împotriva poporului său de către trupele sovietice. Uciderea în masă a peste 130 de civili în orașul Baku în urmă cu trei decenii a devenit marele eveniment, care a spart bazele adversarului – regimul sovietic. La sfârșitul anilor 1980, poporul azer care a privit întotdeauna spre Occident și a dorit să se elibereze de comunism, a protestat împotriva politicilor nedrepte ale Moscovei împotriva Azerbaidjanului.

***

Un producător rus de macarale și-a prezentat calendarul-2021

15082687.jpg

***

curs

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*