Viktor Orbán: Vine o lume nouă. Schimbarea ordinii mondiale a început din Asia. ACUZAȚII LA ADRESA POLONIEI
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, la Universitatea de Vară „Tusvayos” din Băile Tuşnad, că schimbarea ordinii mondiale este un proces care a pornit din Asia, zonă care va deveni centrul definitoriu al lumii, punctând faptul că omenirea se află în cursul unor schimbări majore care vor contura o lume nouă.
Liderii occidentali pot învăța din „Misiunea de pace” a lui Viktor Orban
Recentul Summit NATO de la Washington DC a fost convocat pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare a Alianței și pentru a aborda provocările tot mai mari din întreaga lume. În ciuda mizelor tot mai mari, concluzia declarației finale a summit-ului nu este substanțial diferită de comunicatele anterioare : Ucraina va deveni membră a NATO într-un moment nespecificat în viitor. Summit-ul în sine s-a dovedit în cele din urmă a fi un non-eveniment și a fost dominat de episoade pe margine.
În mod previzibil, politica internă americană a jucat un loc proeminent. După o performanță slabă la prima dezbatere prezidențială și un ciclu brutal de știri care vizează vârsta lui Biden, președintele a pus din nou în lumina reflectoarelor acuitatea sa mentală când l -a prezentat pe președintele ucrainean Zelensky drept „președintele Putin” în timpul unei conferințe de presă NATO. De atunci, Biden și-a suspendat oferta de realegere, dar gafele sale nu au fost singurul spectacol secundar care a umbrit procedurile de la Washington.
În săptămânile premergătoare summitului, premierul Ungariei Viktor Orban a călătorit în Ucraina și Rusia , pentru a se întâlni față în față cu șefii de stat în război. În plus, Orban s-a întâlnit cu Xi Jinping la Beijing cu o zi înainte de summitul NATO.
Acest turneu mondial a atras multă atenție în timpul Summitului de la Washington. Călătoria diplomatică a lui Orban în Rusia a fost criticată în mass-media și condamnată în cadrul UE. În ciuda acoperirii negative, raportul succint al lui Orban despre „misiunea sa de pace” oferă mai multe perspective cărora merită să le acordăm atenție.
Venezuela va organiza alegeri prezidențiale
Președintele în exercițiu Nicolas Maduro a fost nominalizat de Partidul Socialist Unit al Venezuelei (PSUV) de guvernământ și susținut de alianța partidelor și mișcărilor – Marele Pol Patriotic Simon Bolivar, care include PSUV. Consiliul Electoral Național l-a înregistrat pe Maduro drept candidat.
Majoritatea politicienilor care candidează la alegeri reprezintă o opoziție moderată.
Edmundo Gonzalez, candidatul partidelor de extremă dreapta care alcătuiesc coaliția Platformei Unitare, este principalul adversar al lui Maduro.
Președintele în exercițiu, Nicolas Maduro, a fost nominalizat de Partidul Socialist Unit, aflat la guvernare
Noi reguli pentru obținerea permisului auto. Comisarul european pentru Transporturi, precizări despre perioada de probă
Obținerea permisului auto se va face după reguli noi, menite să prevină accidentele rutiere, a anunțat Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean. Directiva Uniunii Europene se va aplica în toate statele membre în următorii ani.
Judecătoarea Adriana Stoicescu: CO(RECT)ITUDINEA POLITICĂ
Venită în lume ca un guturai, corectitudinea politică s-a transformat într-un cancer cu metastaze. Pornită din mințile celor mai de seamă frustrați, ajunși în posturi de decizie, dar incapabili să-și accepte și gestioneze complexele de inferioritate, corectitudinea politică este ultima lovitură de baros dată în capul normalității
Dragoș Damian, mesaj pentru Marcel Ciolacu: Câți dintre ambasadorii cu care te-ai văzut azi au promovat producători români?
Marcel Ciolacu, câți dintre ambasadorii cu care te-ai văzut azi au promovat pe Farmec, pe Fiterman, pe Simex, pe Braiconf, pe Croco, pe Anna Cori, pe Bilka, pe Soceram, pe Secuiana, pe Agrana, sau alți producători români?
De fiecare dată când merg la București să iau lumină de la autorități, fără excepție, la ministere, la agenții, la alte instituții publice, dau peste o delegație diplomatică a unui partener strategic care intră sau iese din clădire (cu o mulțime de funcționari români roind în jurul ei, ținând covorul roșu). Evident, delegațiile nu sunt în vizită de curtoazie, ci au trecut pe acolo să vândă ceva produs de la ele în țară, de obicei mâncare, medicamente, energie și apărare – zonele industriale unde suntem într-un declin nepermis pentru că ne-am închis fabricile construind în locul lor mall-uri, clădiri de birouri și cartiere rezidențiale. Dovada dezindustrializării nepermise a României este deficitul colosal de balanță comercială.
Istoria unei fotografii: motorul de la Reșița ca sinteză a modernizării și demodernizării României
Priviți această fotografie, primită de la „Reșița de neuitat”, pe care scrie Colectivul secției de Motoare Diesel, alături de primul motor (1960). Este făcută la Reșița la începutul anilor 60 ai secolului trecut. Ce avem acolo? Un colectiv de ingineri, muncitori și alți specialiști care au produs un prim motor diesel. Nu știu dacă e primul, în general, sau primul de asemenea anvergură. Cert este că e o lucrare importantă. Motorul e imens. Pare a fi un eveniment important: pentru ei și comunitate. Un motor diesel de o astfel de anvergură la acea vreme nu era la îndemâna oricui. Știu, poate mă mai repet, dar nu dăunează nimănui să regândim anumite lucruri. Departe de mine gândul de a plânge după fabrici și uzine – și mai ales clădiri. Am lucrat un an la uzina de frigidere: coșmarul vieții mele. Nu aș dori nimănui să ajungă în fabrici și uzine. Doar că viața e complicată și complexă: inginer sau căpșunar? Mai simplu: joburi care necesită un nivel ridicat de educație, calificate sau munci necalificate? Ce alegem? Ce-i îndrumăm pe copii cu tot respectul pentru toate muncile? Dar toţi ştim că ieșirea din sărăcie şi atingerea unui confort de viață mai ridicat, mai bine remunerat sunt date de cunoaștere, educație şi joburi cât mai calificate spre care tindem.
România, pe primul loc în UE la copiii expuşi riscului de sărăcie sau excluziune socială. O pondere de 39% dintre copiii cu vârsta sub 18 ani din România erau expuşi riscului de sărăcie sau excluziune socială în 2023. Media UE a fost de 24,8%. Cele mai mici ponderi au fost în Slovenia, Finlanda şi Olanda, iar cele mai mari în România, Spania şi Bulgaria
România se află pe primul în clasamentul statelor membre UE după ponderea copiilor expuşi riscului de sărăcie sau excluziune socială în anul 2023, arată datele de la Eurostat, oficiul european de statistică.
Marele Premiu al Timișoarei închide circulația rutieră în zona parcării Modex
Ultima zi a acestei săptămâni va aduce închiderea circulației rutiere în zona centrală a Timișoarei, ca urmare a desfășurării unui concurs automobilistic. Închiderile sunt necesare pentru organizarea “Marelui Premiu al Municipiului Timișoara 2024“
Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier pe mai multe străzi, duminică, 28.07.2024, între orele 08:00 – 18:00, în vederea desfășurării celei de a XXV-a ediții a competiției sportive automobilistice și de karting „Marele Premiu al Municipiului Timișoara 2024”.
Astfel, circulația rutieră va fi închisă după cum urmează: parcarea din Piaţa Iancu Huniade (Modex); Piața Iancu Huniade; bulevardul I.C. Brătianu, până la intersecția cu strada Michelangelo; strada 20 Decembrie 1989, până la intersecția cu bulevardul C.D. Loga.
8 sfaturi simple pentru configurarea unui laptop cu Windows pentru începători
Un PC cu Windows care pare ușor de utilizat pentru dvs. ar putea fi destul de provocator pentru cineva care este începător sau nu cunoaște tehnologia. Dacă configurați un dispozitiv nou pentru un utilizator nou sau îi transmiteți laptopul dvs., este esențial să îl faceți ușor de utilizat. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru ei.