Anton Kovacs June 26, 2020

De fapt cred că nu știe nimeni.

Am mai spus-o, ar trebui formată o echipă interdisciplinară, formată nu din politicieni care au ajuns unde au ajuns pentru că au reușit să se îmbogățească mai mult sau mai puțin cinstit, ci din tehnicieni, oameni inteligenți și a căror onestitate nu poate fi pusă la îndoială, care practică diverse meserii și fac parte din diverse categorii sociale.

Și oamenii ăștia să analizeze ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, să studieze și constituțiile altor țări, să se sfătuiască cu specialiști în drept constituțional din țări unde constituția nu pune probleme de interpretare.

Iar după aceea, înarmați cu toate aceste informații să se pună să scrie o Constituție adevărată, o treabă gospodărească care nu mai permite să fie interpretată în funcție de interesele cuiva.

Poate ar dura două-trei luni, dar ar merita.

***

Nu pot decât să fiu de acord cu domnul Trump.

Europa de Est, practic o provincie care face parte din marea și minunata țară care se numește Europa, nu trebuie să fie supusă șantajului din străinătate, ci trebuie să respecte regulile valabile în întreaga Europă.

Si la fel ar trebui să se întâmple și cu armamentul, acesta ar trebui achiziționat din interiorul țării Europa, cu politica economică și cu multe altele.

***

Sigur că da.

Dacă evoluția nu a putut fi implementată prin bunul simț este implementată de frică. E bine și așa.

De zeci de ani se tot discută despre avantajele învățământului online, despre munca de acasă, unde se poate, despre vot online și multe alte lucruri de genul acesta dar noi, oamenii de pe întreaga planetă, nu am vrut să le implementăm.

Măsurile astea de izolare au avut niște rezultate atât de bune (și ar fi avut și mai multe dacă nu s-ar fi renunțat la unele din ele și dacă altele nu ar fi fost dictate fără nici un rost) încât o să ajung să cred că pandemia asta a fost inventată de niște extratereștri extrem de inteligenți care vor să ne facă binele cu forța.

Sau poate că nu sunt extratereștri.

Un alt lucru pe care îl aflăm din această știre este că alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie. În acest an.

***

Așa cum SUA își vede de propriul interes, așa și UE ar trebui să-și vadă de propriul interes.

Iar interesul UE este, de exemplu, să cumpere, inclusiv din țări pe care SUA nu le simpatizează, magneți cu neodim ieftini, sau gaz ieftin, sau alte mii de produse ieftine, nu să le cumpere scump din altă parte.

Citește și:  Revista presei 22.08.2020

Sau să cumpere echipamente Huawei ieftine, așa cum face de altfel și SUA în timp ce recomandă altora să nu le cumpere, nu să abandoneze progresul tehnologic pentru că așa dorește cineva.

Și am impresia că așa se va și întâmpla, cred că Europa s-a cam plictisit să asculte sfaturile altora.

***

Sunt categoric împotriva pedepsei cu moartea, indiferent de faptă, principalul motiv fiind că uneori posibilitatea unei erori judiciare nu poate fi eliminată, situație în care un nevinovat ar  putea fi ucis.

Dar, în cazul ăstuia, poate că atunci când cineva l-a descoperit spânzurat omul ăla ar fi trebuit să cheme încă doi, formând astfel o mică comisie, și toți trei ar fi trebuit să urmărească desfășurarea procesului până la definitivarea acestuia, după care să întocmească un proces verbal:

“Noi, comisia formată ad hoc și compusă din … am constatat că fapta a reprezentat cu certitudine un act suicidal…”

Ar fi fost mai bine pentru toată lumea.

https://www.mediafax.ro/social/ion-turnagiu-criminalul-care-a-incendiat-o-pe-tanara-de-17-ani-din-mehedinti-a-incercat-sa-se-sinucida-in-arestul-politiei-19341596

***

Cred că primarii ar trebui să fie conștienți că ei nu fac parte decât temporar din viața orașului, așa că, fie că e vorba despre înstrăinarea unor active, tăierea copacilor, transformarea parcurilor sau a spațiilor verzi în proprietăți private sau biserici și alte asemenea lucruri care sunt de obicei greu de readus la starea inițială, ar trebui să fie tare atenți.

În fond ei, primarii, nu sunt decât niște administratori care trebuie să predea celor care vin după ei întregul patrimoniu pe care l-au luat în primire odată cu funcția, la care ar fi ideal să mai fi adăugat ceva.

***

Doamna Firea trebuia să-și trimită oamenii la Timișoara, la reciclare.

Ar fi învățat cum se face, pui o condiție, de exemplu tramvaiul să meargă pe baterii până la Arad și nu mai are nimeni ce să conteste.

***

Capture2

Părerea mea este că Ion Cristoiu este un mare scriitor și ziarist.

Dar, în materie de politică, fie internă sau externă, domnul Ion Cristoiu are extraordinarul talent să dea cu bâta în baltă de câte ori își spune părerea.

Nu e singurul, la fel se întâmplă și în cazul unui alt mare gazetar, Cristian Tudor Popescu.

In concluzie, unul din lucrurile de care putem fi la fel de siguri ca și de legea lui Ohm este că în nici un caz domnul Ludovic Orban nu va fi înlocuit cu Eduard Hellvig sau Siegfried Mureșan după alegerile locale.

1 thought on “Revista presei 26.06.2020

 1. Viitorul e globalizant
  Trecutul e enclavizat
  ________________________
  CORECTITUDINEA
  rezulta LOGIC din
  E G A L I T A T E

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*