Anton Kovacs November 21, 2020

– E normal ca atunci când lumea și modul de a munci se schimbă brusc, ca acum, să existe oportuniști care încearcă să profite, iar unora le si iese. Acesta este principalul motiv pentru care auzim tot felul de opinii care spun că ești mai stresat dacă lucrezi de acasă, sau că trebuie să lucrezi mai mult…
Pe de altă parte lucrul mai mult acasă decât la servici poate fi și o impresie.
Când mergi la birou ești acolo la 9, te apuci de treabă și la ora 17 îti cade mouseul din mână.
Acasă însă, mai vine vecina de la 2 să ceară un zahăr și dacă tot a venit o invitați la o cafea, dacă tot ești acasă dai drumul la televizor și la un moment dat auzi ceva interesant și te oprești din lucru, te mai apucă somnul și în fond de ce să nu te culci că doar ești acasă și nu te vede nimeni, mai te uiți pe Facebook că trebuie să mai faci și o pauză, du și tu cățeii afară că uite, așteaptă la ușă, chestii din astea.
De aceea ai impresia că acasă lucrezi mult mai mult, dar nu e decât o impresie, de fapt munca care era împărțită la servici în două mari segmente, înainte de pauza de masă și după pauza de masă, acasă a fost împărțită în mai multe “bucățele”, de-a lungul întregii zile dar cantitatea totală de muncă este aceeași sau chiar mai puțină.

Iar dacă doriți să fiți într-adevăr productivi, procedați ca Rodica

Ceea ce este cât se poate de adevărat este că acasă ai nevoie de un ecran cât mai mare.
Sfatul meu ar fi ca cei care sunt cu adevărat profesioniști, adică își câștigă existența folosind un calculator, să lase dracului laptopurile și fițele induse și de publicitate, că nu lucrăm numai de pe o terasă sau de la mall, ca să avem nevoie de mobilitate, și să-și ia un calculator adevarat care pe lângă nenumărate alte avantaje permite și folosirea unui monitor cât mai mare, sau chiar a două sau mai multor monitoare.

– Radiotelescopul de la Arecibo va fi demontat. Ce păcat. De multe ori mi s-a întâmplat să le spun unor cunoștințe “Hai să-ți arăt ceva interesant” și le arătam pe Google Maps radiotelescopul ăsta. Nu trebuie să plângem, e un obiect și obiectele se mai și strică. Omenirea are un alt mare radiotelescop, acesta din China, așa că știința va avea și în continuare unelte pentru a cerceta spațiul foarte îndepărtat.
Ați citi cartea
“Contact”, a lui Carl Sagan? Dacă nu, e weekend, afară vremea e ca dracu, așa că puteți să o căutați și să o citiți. O să vă placă.

– Cred că s-a întâmplat cam așa:
“Ziariștii”, la fel cum fac și eu care nu sunt ziarist de meserie, au urmărit niște fluxuri de știri.
Una din agențiile de presă a transmis știrea asta cu vehiculele lente care vor trebui înmatriculate. Acolo în știre era  poză cu o trotinetă și o bicicletă. Și toate ziarele, fără ca cineva să citească altceva decât poza și titlul, au preluat știrea, unii din ei personalizând-o puțin în sensul că  în loc de “Autovehiculele lente” au spus “Trotinetele și alte autovehicule lente”. Dar cu toții, fără excepție, au pus în știre câte o poză de trotinetă electică.
Știrea este de fapt că nu e vorba despre trotinete. “Vehicul lent”, așa cum e definit de lege înseamnă cu totul altceva.
Ca să înțelegeți:
La un moment dat, mergând cu o colegă la sectorul de grădinărit de la nu știu ce magazin am văzut acolo un fel de tractoraș tare frumușel și mititel, verde, de fapt era o motocositoare aproape atât de mare cât o Dacie.
Și glumind i-am spus colegei mele că dacă își cumpără scula aceea va rezolva două lucruri deodată, are și cu ce să-și tundă iarba din grădină și are și cu ce să vină la servici.
De fapt greșeam, pe atunci nu putea să vină la servici cu motocositoarea aceea, dar acum, după promulgarea acelei legi va putea, la fel cum va putea să se plimbe pe unele șosele și omul ăla cu excavatorul acela mic de tot, sau țăranul care are un motocultor cu remorcă. Aici găsiți lista completă a autovehiculelor lente și dacă o veți citi puteți să constatați că nu se pomenește nimic despre trotinetele electrice.

– Un medic și o asistentă și-au pus-o în spital.
Este de fapt lucrul cel mai frumos care se poate întâmpla într-un spital. Și, după cum am aflat cu toții din legendele care circulă pe holurile spitalelor, ceva foarte obișnuit.
Citind prima oară știrea nu am înțeles de ce o astfel de informație a fost publicată, mai mult, a fost publicată în aproape toate ziarele din țară.
Citind atent, am înțeles: unul din cei doi fusese depistat pozitiv.

– OMS nu recomandă prescrierea Remdesivir bolnavilor de Covid.
Cred că cititorii acestei rubrici s-au plictisit deja de câte ori am scris în ultimele luni despre administrarea nejustificată, ba mai mult, criminală, a acestui medicament în spitalele românești. Și trebuie să recunoașteți, dacă eu am știut-o ar fi trebuit să o știe și “medicii eroi din prima linie”.

– Se spune că lucrările la Sala Polivalentă ar urma să înceapă anul viitor.
Ultima oară când actuala sală polivalentă din Timișoara, sala Olimpia, a fost utilizată la aproape întreaga capacitate a fost cândva după anul 2000 când a cântat IRIS cu Cargo în deschidere. Eu cred că nu se va face, se vor face studiile de prefezabilitate și fezabilitate, se va face proiectul dar cam atât. După aceea banii se vor fi terminat și alții nu vor fi foarte curând. Si, mai ales, vremea cu pâinea și circul a cam trecut, nu văd de ce ne-ar trebui o altă sală polivalentă din moment ce nu o folosim nici pe asta.

Citește și:  Revista presei 04.08.2020

 

 

Românii care muncesc de acasă spun că sunt mai eficienți decât la birou, conform unui studiu recent. Care sunt nemulțumirile

Majoritatea participanților la un studiu comandat de LG Electronics privind munca de acasă spun că sunt la fel sau chiar mai eficienți decât atunci când erau la birou, informează go4it.ro.

79% dintre cei 600 de participanți spun că sunt mai eficienți lucrând de acasă, în timp ce 44% au recunoscut că lucrează mai multe ore pe zi de acasă decât o făceau la birou.

Telescopul Arecibo din Puerto Rico, unul dintre cele mai mari din lume, demontat după 57 de ani de existenţă

646x404.jpg

Telescopul Arecibo este unul dintre cele mai mari din lume şi a folosit la numeroase descoperiri din domeniul astronomiei, dar perioada sa de glorie s-a încheiat şi va fi demontat din cauza unor deteriorări ale structurii care nu pot fi remediate şi care pun în pericol pe oricine ar încerca să se apropie de zona respectivă.

Trotinetele electrice și alte “vehicule lente” vor trebui înmatriculate și înregistrate de RAR. Legea a fost promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că vehiculele rutiere care se deplasează cu maxim 25 km/h să fie înmatriculate şi înregistrate de către Registrul Auto Român (RAR), transmite Mediafax.

Cadre medicale cercetate, după o partidă de amor în secția de terapie intensivă unde sunt tratați bolnavii covid

image-2020-06-10-24047907-41-sectie-tera

O asistentă medicală şi un medic care îşi desfăşoară activitatea la Secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu sunt cercetaţi de Consiliul etic a unităţii medicale pentru că ar fi avut relaţii intime în spaţiile spitalului.

O sesizare anonimă a fost trimisă conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dar şi Ministerului Sănătăţii cu privire la aventurile celor doi. Mai mult decât atât, în sesizare se arată că asistenta a fost depistată pozitiv la testul de COVID-19 şi că s-a aflat în aceeaşi încăpere cu medicul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă prescrierea medicamentului Remdesivir bolnavilor de COVID-19

400x200.jpg

Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vine pe fondul unui studiu care demonstrează că starea bolnavilor internaţi cu COVID-19 nu se îmbunătăţeşte prin administrarea de Redemsivir.

Dintre noi și pentru noi

7-1-scaled.jpg

O anestezistă româncă ajunsă la un spital din Anglia spune despre ATI-urile de la noi că sînt niște bombe cu ceas. Alt medic anestezist, dintre cei rămași în țară, zicea, după ce a luat foc secția de reanimare a spitalului din Piatra Neamț, că nu se fac instruiri pentru prevenirea incendiilor, deși în aceste secții riscul de incendiu e uriaș. Chiar și un elev de liceu care n-a chiulit la orele de chimie știe că oxigenul ia foc cu ușurință, […]

ISTORIA FĂRĂ PERDEA / Consilierii sovietici ai Securităţii iubeau ”farmecul discret al burgheziei”: locuiau în vile mobilate cu bunuri de patrimoniu, pentru care s-a cheltuit echivalentul a trei milioane de pîini

Represiunea comunistă nu s-a soldat numai cu pierderea a sute de mii de vieţi şi cu distrugerea a peste două milioane de destine, ci şi cu înstrăinarea bunurilor celor arestaţi şi condamnaţi politic, care au ajuns cel mai adesea în posesia celor care îi băgaseră la închisoare.

Invizibilul tată al stațiunii Costinești

6buscu-1-scaled.jpg

Pe 21 iulie 1914, soarele pîrjolea tăriile. Deasupra munților Bucegi nu mai zbura nimic: nici pasăre, nici gîză, nici aeroplan. Un corb a îndrăznit să iasă din umbra pădurii și să dea o tură prin văzduh, dar s-a prăbușit cu penele în flăcări. Urșii transpirau în bîrloguri, lupii sufereau de zăduf în vizuini, mistreții zăceau în hățiș, veverițele aiurau în scorburi. Singurele vietăți din zona Sinaia care arătau ceva mai multă vioiciune erau adunate în sala mare a Castelului Peleș. […]

Nica vrea votarea vicepreședinților CJT la plenul de miercuri și așteaptă o clarificare a poziției din partea USR PLUS

Alin Nica liderul PNL Timiș, face un nou pas pentru a ”ajuta” USR PLUS să se decidă dacă semnează sau nu un pact de colaborare cu liberalii. Președinte CJ Timiș a anunțat că a introdus, în plus față de varianta inițială, un nou punct pe ordinea de zi a ședinței de plen a instituției, de miercuri, anume votarea vicepreședinților.

”Azi am decis suplimentarea ordinii de zi a ședinței Consiliului Județean din 25 noiembrie, cu un proiect de hotărâre pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

Lucrările la Sala Polivalentă a Timișoarei ar urma să înceapă anul viitor

La București, în urma discuțiilor purtate la Compania Națională de Investiții de Alin Nica, au fost decise variantele studiilor de prefezabilitate cu care se va merge înainte pentru ridicarea noii Săli Polivalente a Timișoarei. Au fost patru, au rămas două, urmează în prima parte a anului viitor, iar până la finalul lui 2021 se va stabili proiectantul și constructorul, a anunțat președintele CJ Timiș.

Șapte artiști premiați la cea de-a treia ediție „Memoriile Cetății”, proiect realizat de AsociațiaTimișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii

Programul „Memoriile Cetății” a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, iar în aceste vremuri atipice organizatorii au decis Complexul Studențesc din Timișoara să fie gazdă pentru o serie de intervenții în spațiul public.
„Memoriile Cetății” este realizat de AsociațiaTimișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2020.

Curs BNR valabil astăzi 21.11.2020

image

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*