De la invadarea Ucrainei, British Petroleum, Shell, Chevron, ExxonMobil și Total Energies au avut un profit de 281 miliarde dolari.
Despre producătorii de arme nu pot să vă spun, l-am întrebat pe Google dar nu a știut sau nu a vrut să-mi răspundă.
Asta dacă v-ați întrebat vreodată cui folosește toată această porcărie.
Washingtonul AVERTIZEAZĂ că nu va tolera potențialul transfer de produse ieftine chineze pe piețele internaționale.
Sunt curios ce o să ne facă dacă dorim să cumpărăm lucruri ieftine din China în loc să cumpărăm mai scump din SUA. O să pună embargou Europei, cum au făcut cu Cuba?
Julian Assange află dacă va putea fi extrădat. Ăsta este cu adevărat un erou care a suferit și suferă în continuare din cauza libertății cuvântului. Spre deosebire de alții, considerați eroi sau martiri, dar nu sunt și nu au fost altceva decât un fel de „Agentul nostru Victor”, există o carte cu acest nume scrisă de Stejărel Olaru, nu o mai pun aici pentru că mai nou Facebook consideră cărțile ca fiind ceva periculos.
Ursula von der Leyen și-a anunțat intenția de a mai obține încă un mandat de președinte al Comisiei Europene.
Doamne ferește și păzește.
Mai bine o punem direct pe Victoria Nulland, este exact același lucru. Aia barem a spus ce gândește: “Fuck the EU”.
Părerea mea este că dacă Europa vrea să redevină iarăși ce a fost, de fapt dacă vrea să supraviețuiască sub forma unei Uniuni Europene, ar trebui să-și schimbe toată garnitura, începând cu președinții țărilor UE și terminând cu toată structura birocratică până la portarul ăla de la Bruxelles.
Pentru că dacă nu vom face așa, dacă nenorociții ăia rămân în continuare la putere și fac legi care nu au nici o legătură cu binele majorității europenilor, am pus-o cu toții.
Un domn, inginer pensionar, discută despre PIB și despre situația din țară mult mai competent decât cei care ar trebui să se ocupe de lucrurile astea.
Și tot din domeniul economic, mai mulți specialiști discută despre evaziune, „e-fracura”, casele de marcat și alte lucruri interesante.
Concluzia?
În prezent România este un teritoriu care funcționează ca o navă fără cârmă, se duce în ce direcție o bat vânturile și valurile. Chiar și lucrurile care funcționau în urmă cu 3-4 ani nu mai funcționează decât din greșeală.
Ce face statul român pentru copiii cu autism?
Noi îi spunem autism, dar eu cunosc câțiva copii din ăștia, nu este numai autism, este mult mai grav.
Păi nu prea face nimic, unii reușesc să-i mai prostească pe părinții acestora și să facă un bănuț, cam atât.
Dar dacă s-ar dori să se facă ceva, ar trebui pornit de la bază.
Să se vadă când a început acest fenomen, că nu a existat dintotdeauna, ci a apărut cândva în preajma anilor ’90, iar cei afectați au fost copiii foarte mici, între 1 și 3-4 ani.
Ce s-a întâmplat atunci, a fost aerul de vină? Sau mâncarea? Au trimis rușii o bombă atomică în spațiu care a iradiat copiii? Sau altceva? Ce?
Iar când o vom afla, să oprim cauza, dacă e de la sucuri, să oprim vânzarea de sifon colorat și aromatizat. Dacă e de la altceva, să oprim acel altceva.
Pentru că altfel numărul acestor copii va tot crește.
Și acum e simplu, copiii care s-au născut după ’90 încă au părinți care se ocupă de ei, dar ce te faci când acei părinții nu vor mai fi?
Ce poate să facă un adult de 40-50 de ani care nu are o sursă de existență și nu poate face nici cele mai mărunte lucruri pentru a se întreține singur?
Un deputat a depus o propunere legislativă prin care sunt eliminate pensiile speciale pentru militarii, polițiștii, jandarmii și funcționarii publici cu statut special condamnați pentru infracțiuni de corupție.
Acum aflu pentru prima oară că ăștia beneficiază în continuare de niște drepturi pe care într-o lume normală ar fi trebuit să le piardă în momentul condamnării, acel moment când superiorul merge și îi rupe derbedeului epoleții de pe umăr iar mascații îi spun să aibă grijă la cap ca să nu se lovească când intră în mașină.
Te pomenești că nici politicienii nu-și pierd drepturile, că inclusiv cei care au șters-o ca să nu înfunde pușcăria vor primi pensii de senatori, deputați sau ce dracu au mai fost pe acolo.
Sau, mai rău, poate că și ăia care au tras după noi prin Timișoara au pensii din astea speciale.
***
De la invadarea Ucrainei, giganții petrolieri au avut profituri de 281 miliarde dolari
Un studiu al organizației Global Witness notează că cinci giganți petrolieri sunt „principalii câștigători ai războiului”, făcând referire la criza energetică provocată de invazia Rusiei în Ucraina.
Franța și Germania se revoltă împotriva Bruxelles: Cifrele și ”ghiuleaua legată de picior”
Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a anunțat că împreună cu ministrul german al Economiei, Robert Habeck, va prezenta la începutul lunii martie un program pentru a elimina multe din reglementările, normele și altele asemenea, impuse de birocrația Uniunii Europene, despre care spune că împiedică creșterea economică și frânează dezvoltarea afacerilor în blocul comunitar.
Administrația de la Washington a avertizat Beijingul că Statele Unite și națiunile aliate vor reacționa în cazul în care China va încerca să reducă surplusul industrial prin transferul de produse ieftine pe piețele internaționale
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, află dacă va putea fi extrădat
Lupta fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, pentru a evita să fie acuzat de spionaj în Statele Unite s-ar putea apropia de sfârşit, după o lungă saga juridică în Marea Britanie, care a inclus şapte ani de autoexil într-o ambasadă străină şi cinci ani de închisoare, relatează AP.
Israelul nu recunoaște legitimitatea procedurilor instanței ONU – biroul premierului
„Procedurile de la Haga fac parte din încercarea palestiniană de a dicta rezultatele acordului diplomatic fără negocieri. Vom continua să respingem acest lucru”, se arată în declarație.
BUENOS AIRES, Argentina (AP) — În fiecare dimineață devreme, exact când ajunge la locul de muncă la un sindicat din Buenos Aires, Ángeles Celerier se îndreaptă spre capelă și se roagă Sfântului Cajetan, Sfintei Tereza și Evei Perón.
Perón — spre deosebire de ceilalți — nu a fost canonizat de Vatican, dar asta nu contează
Nevolnica martirizare a lui Aleksei Navalnîi
Tragedia morții lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, este folosită la maximum de diviziile de propagandă ale Occidentului. Ca orice dispariție prematură, la doar 47 de ani, e devastatoare. Dar de aici, să-l transformi într-un erou, pute a tactică de război, nu pioasă aducere aminte.
Von der Leyen a anunțat oficial că va candida pentru un nou mandat de cinci ani în fruntea Comisiei Europene, la alegerile europene care vor avea loc în iunie. Anunțul a fost făcut la Berlin, după o reuniune a partidului de centru-dreapta, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), din care face parte și care o susține pentru funcție.
Iohannis o vrea în continuare pe Ursula von der Leyen la conducerea UE
Preşedintele Klaus Iohannis salută, luni, pe platforma X, decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene.
Paradoxul PIB-ului pe cap de locuitor
Paradoxul PIB-ului pe cap de locuitor, mărit de 10 ani, exponențial, față de nivelul de trai al populației. În statistică pare progres, dar cetățenii nu se hrănesc cu cifre comparate și grafice.
Evaziunea fiscală în România, în special pe zona de TVA, este mare. Decalajul de TVA este de 9 miliarde de euro (36,7%), adică bani care nu sunt colectați, aceste cifre fiind valabile la nivelul anului 2021 (în acest an vin cele pentru 2022).
Consultantul fiscal Valentina Saygo a vorbit, într-o analiză pentru Gândul, cum a funcționat E-factura, sistemul de facturare electronică, devenită obligatorie de la 1 ianuarie 2024.
Mi-am transformat nemulțumirile legate de statul român în ceva constructiv în ultimii ani. I-am dat o mână de ajutor statului român, luptându-mă singură pentru recuperarea integrarea copilului meu cu autism.
Vapatul – între mit şi realitate
Deputat: Poliţiştii condamnaţi penal nu trebuie să mai aibă dreptul la pensii speciale
Deputatul Andrei Lupu a depus, luni, propunere legislativă de modificare a Legii pensiilor militare de stat prin care sunt eliminate pensiile de serviciu pentru militarii, poliţiştii, jandarmii şi funcţionarii publici cu statut special condamnaţi penal pentru infracţiuni de corupţie sau de serviciu.
Capitala, Zalău, Alba Iulia și Timișoara sunt orașele cu cel mai scump coș alimentar din țară, iar cele mai ieftine sunt Constanța, Slobozia și Iași, potrivit calculelor făcute de HotNews pe baza prețurilor la alimentele de bază și al nivelului salariilor. Seturile de date privind alimentele și salariile ne-au fost furnizate de Institutul Național de Statistică, cifrele fiind ponderate cu ”greutatea” lor în coșul de consum (potrivit INS) și cu nivelul salarial, iar calculele se referă la luna noiembrie 2023.
Vaporul Pelican, unul din simbolurile turistice ale Timişoarei, a fost restaurat și este din nou pe Bega. Nostalgicii își amintesc de călătoriile făcute cu Pelicanul, în anii 80, 90, 2000. De ce numai Pelicanul primește aplauze? Pe Bega au navigat şi alte ambarcaţiuni. „Şoimul” făcea plimbări de la Parcul Copiilor, iar „Rîndunica” aparţinea Apelor Române și făcea trasee mai lungi, până la ecluza de la Sânmihaiul Român sau chiar Otelec. Ambele vapoare au ajuns la fier vechi. Anii trecuți a mai putut fi văzut și „Lugojel”, cu care angajaţii Apelor mai ies la inspecţii.
Disperare la o mare companie din Timișoara. Amenințări, disponibilizări și program nou de lucru
Ce facem astăzi, 20 februarie 2024, în Timișoara?
Marți puteți merge la piese de teatru, la un atelier sau un spectacol de comedie.