Dacă în România practic nu se întâmplă aproape nimic, de fapt aici nu se întâmplă nimic de cel puțin 2000 de ani, din presa internațională putem afla totuși că în lume se întâmplă lucruri. Din păcate nu toate sunt pozitive.
Noua generație și-a pierdut simțul umorului. Este normal să se întâmple așa, proștii nu au așa ceva, proștii sunt întotdeauna încruntați și agresivi, pentru că, ca să înțelegi o glumă, sau ridicolul unei situații, trebuie să fii totuși cât de cât inteligent. Concluzia: Feriți-vă de oamenii care sunt prea serioși și care se iau prea în serios. Și nu le dați posibilitatea să ajungă să dicteze ei regulile, ironizați-i de câte ori aveți ocazia. Eventual puteți să le spuneți în față ce credeți despre ei, pentru că, deoarece sunt proști, nu o să înțeleagă glumele prea subtile…
Salariile nu vor mai fi secrete. Nici măcar la noi.
Plantele emit sunete, niște australieni au creat carne artificială de mamut și după aceea au făcut din ea o chiftea, chinezii tac și fac, acum au făcut sticlă biodegradabilă, filme educative și le dau adolescenților posibilitatea de a-și lua o vacantă pentru a se îndrăgosti. Ceva ce mi-aș fi dorit și eu, în fond dacă nu-ți trăiești viața când ești tânăr, degeaba o mai faci la bătrânețe când ai terminat în sfârșit cu nenumăratele datorii pe care ți le impune sistemul. Și, poate vom ajunge să cumpărăm filme educative de la chinezi, sau să le folosim gratis pe cele de pe YouTube, că noi, europenii, nu suntem în stare să facem un set de filme care să acopere cerințele unei școli online.
A mai deraiat un tren la americani. Cred că e al treilea accident grav de cale ferată din SUA în acest an. Și toate destul de grave, nu o locomotivă deraiată sau un mărunțiș de genul ăsta, ca la noi. Se pare că pe lângă ăștia trenurile noastre sunt ca Shinkansen-ul comparat cu automotorul de Cruceni. Să nu se înțeleagă că trenurile noastre nu ar fi o rușine pentru care ar trebui băgați în pușcărie toți cei are au condus țara asta în, hai să spunem, ultimii 30 de ani.
Unui afgan care colaborase cu britanicii și a cerut azil în Marea Britanie i s-a cerut o aprobare, probabil semnată și ștampilată, de la regimul taliban. Și noi spuneam că birocrații noștri sunt tâmpiți.
Brazilienii îi acuză pe cei de la Volkswagen că au folosit muncă forțată în perioada 1973-1987. Asta era în perioada în care noi ne minunam ce democrație e la ei, la Germania.
Copiii care locuiesc cu câini sau pisici în casă au mai puține șanse să aibă alergii. Așa că, dacă aveți un copil și încă nu aveți un câine sau/și o pisică, rezolvați problema. Nimic nu-l va face pe copilul vostru atât de fericit ca un câine sau o pisicuță. Nici măcar părinții săi care pot să îi dea un adăpost, să îl hrănească, să îi impună anumite reguli, dar asta nu înseamnă fericire.
Avem și un articol care ne răspunde la o întrebare foarte importantă, mai ales că în ultimele zile s-a mai discutat despre acest subiect: Cui aparține spațiul verde din jurul blocurilor. În nici un caz celor care locuiesc în blocurile învecinate. De fapt acestora nu le este nici măcar permis să îngrijească acel teren. Cetățenii pot să-l folosească, pot să lase copiii să se joace acolo, pot să-și scoată cățeii sau pisicile la aer pe acel teren, pot să iasă în serile de vară la o partidă de table cu vecinul, dar atât. Nu au voie să-l modifice, să taie copacii sau să distrugă iarba de acolo. Nu grădinițe cu flori, nu viță de vie sau cine știe ce coșmelii. Proprietar este administrația locală și orice se face pe acel teren se poate face doar de către acest proprietar.
Prin extensie asta este valabil și cu strada din dreptul casei fiecăruia, nu poți tu, indiferent cât de mare proprietar de casă ai fi, să modifici sau să faci ceva dincolo de gardul tău, orice, că e rampă pentru mașină, parcare, spațiu verde sau altceva, pe o proprietate care nu îți aparține.
Poate că nenumăratele poliții se vor mai plimba și între, sau mai ales în spatele blocurilor, să vadă și ei ce este acolo. Sau pe străzile în care pietonii sunt nevoiți să circule pe carosabil pentru că trotuarele sunt de necirculat din cauza nenumăratelor rampe pentru autoturisme și a mașinilor parcate pe ele, sau chiar din cauză că trotuarul a fost transformat într-un fel de grădină de flori personală a celui care locuiește acolo.
În China, elevii pot să-şi ia vacanţă de o săptămână ca să-şi găsească iubite
Bruxelles-ul a propus un plan prin care obligă marile companii de tehnologie, printre care Meta (Facebook) și Google, să furnizeze informații cu privire la reclamele cu caracter politic pe care le distribuie, căutând în special date legate de costuri, entitățile care plătesc pentru promovare și numărul de accesări.
Conducerea companiei Meta se teme acum că reclamele de pe platformele sale de socializare ar putea încălca noile reglementări europene, aflate încă în stadiul de dezbatere. Adaptarea publicității la reguli s-ar putea dovedi, în general, prea complicată, astfel că Meta se gândește să nu mai permită pe platformele sale reclame cu caracter politic, potrivit unor surse citate de Financial Times.
Parlamentul European a votat joi, 30 martie, o directivă care îi obligă pe angajatori să divulge angajaților informații despre remunerația celor din aceeași categorie de activitate profesională
Plantele nu tac, descoperă echipa Universității din Tel Aviv
Când plantele au probleme, emit sunete care pot călători câțiva metri, iar acum cercetătorii de la Tel Aviv le-au înregistrat pentru prima dată. Dar cine ascultă?
Crearea mai multor zone verzi ar putea economisi până la 40 de milioane de lire sterline pe an în costuri legate de problemele de sănătate mintală, spun cercetătorii
Un impuls ambițios de a crea mai multe spații verzi în Barcelona – un oraș cu unul dintre cele mai mari densități de populație și de trafic din Europa – ar putea îmbunătăți sănătatea a peste 30.000 de persoane, ar putea reduce consumul de antidepresive și ar putea economisi până la 45 de milioane de euro (40 de milioane de lire sterline). anual în costurile asociate cu problemele de sănătate mintală, sugerează cercetările.
Ce ne spune chifteluța de mamut lânos a unui startup despre viitorul cărnii
Startup-ul australian Vow a dezvăluit o chifteluță făcută din carne de cultură cultivată în laborator, cu secvența genetică a mamutului lânos, spunând că este menită să aprindă dezbaterea publică asupra consumului de carne.
Cum a fost făcută chifteluța de mamut lânos?
Carnea de cultură – numită și carne de cultură sau pe bază de celule – este făcută din celule animale, dar animalele nu trebuie să fie ucise pentru a o produce. În special, este diferit de înlocuitorii de carne pe bază de plante prin faptul că folosește de fapt ADN-ul animal pentru a recrea într-un laborator gustul și textura cărnii.
Cercetătorii chinezi dezvoltă sticlă biodegradabilă, reciclabilă
Cercetătorii chinezi au dezvoltat un nou tip de sticlă biodegradabilă și bioreciclabilă, oferind o alternativă ecologică cu o amprentă minimă asupra mediului.
Sticla este utilizată pe scară largă în diverse domenii și este o parte indispensabilă a vieții noastre de zi cu zi. Cu toate acestea, utilizarea curentă a paharelor anorganice comerciale și a ochelarilor din plastic a condus la daune ecologice și povara socială, deoarece nu sunt biodegradabile.
Cercetătorii de la Institutul de Inginerie a Proceselor din cadrul Academiei Chineze de Științe au dezvoltat sticla biodegradabilă folosind aminoacizi sau peptide derivați biologic prin procedura de încălzire-stingere.
Sticla prezintă o capacitate excelentă de formare a sticlei și proprietăți optice, ceea ce o face ideală pentru fabricarea aditivă prin imprimare 3D și turnarea matriței, potrivit studiului publicat în revista Science Advances.
Sticla poate fi degradată și reutilizată de către microorganisme în compost. De asemenea, poate fi degradat și absorbit treptat după ce a fost implantat sub pielea unui șoarece.
Sticla prezintă o biocompatibilitate ridicată, biodegradabilitate și bioreciclabilitate în comparație cu sticla comercială și materialele plastice utilizate în prezent, potrivit studiului.
Guvernul Africii de Sud a transmis din nou poziția sa pro-rusă, afirmând că prietenia țării cu Rusia „nu se va schimba la cererea altora”. Ministra sud-africană a relațiilor internaționale și cooperării, Naledi Pandor, a declarat, joi, că „Rusia este un prieten”, lucru ce face tot mai puțin probabilă arestarea dictatorului rus în această țară.
Locuitorii au fost evacuați după ce un tren care transporta etanol a deraiat în Minnesota
Oficialii EPA în drum spre un incident la 160 de mile vest de Minneapolis, în care 22 de mașini au fost deraiate, iar patru au luat foc
Un tren care transporta etanol și sirop de porumb a deraiat și a luat foc în Minnesota joi devreme, iar locuitorii din apropiere au primit ordin să-și evacueze casele, au declarat autoritățile.
Trenul BNSF a deraiat în orașul Raymond, la aproximativ 100 de mile vest de Minneapolis, în jurul orei 1 dimineața, potrivit șerifului din județul Kandiyohi, Eric Tollefson.
Franţa interzice trotinetele electrice pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani
Franţa interzice utilizarea trotinetelor electrice de către oricine sub 14 ani. Amenzile pentru încălcări vor creşte, de asemenea, semnificativ.
Unui afgan care solicită reinstalarea în Marea Britanie i s-a cerut să ofere aprobarea talibanilor
În ciuda asigurărilor Ministerului de Justiție, solicitantul și fostul lucrător al British Council încă li se cer documente ștampilate de talibani
Un afgan care a lucrat cu British Council și solicită să vină în Marea Britanie i s-a spus să recupereze documente de la talibani sau riscă să fie respins, în ciuda asigurărilor de la începutul acestei luni că astfel de cereri se vor încheia.
SUA se pregătesc pentru un posibil conflict în spațiu cu Rusia și China
SUA au început să pregătească Forța Spațială Americană (USSF) pentru un posibil viitor conflict cu Rusia și China în spațiu, pe fondul creșterii amenințărilor potențiale din partea celor două țări, a relatat The Wall Street Journal, preluat de Deutsche Welle.
Casa Albă a propus luna aceasta creșterea bugetului anual al USSF la 30 de miliarde de dolari, potrivit WSJ. Aceasta înseamnă cu aproape 4 miliarde de dolari mai mult decât în 2022 și mai mult decât pentru orice altă ramură a armatei americane. În același timp, pentru prima dată, achiziționarea de simulatoare și alte echipamente pentru pregătirea militarilor din Forțele Spațiale în vederea unor eventuale operațiuni de luptă a fost inclusă în articolul de cheltuieli pentru USSF, au aflat jurnaliștii.
Procurorii cer despăgubiri pentru muncitorii ținuți la ferma de vite deținută de producătorul german de automobile în timpul dictaturii din 1973 până în 1987
Brazilia amenință că îl va duce în judecată pe producătorul german Volkswagen din cauza acuzațiilor că a folosit muncă de sclavi într-o fermă vastă din Amazon, după ce discuțiile privind compensarea lucrătorilor s-au încheiat fără un acord.
Procurorii din Brazilia cer despăgubiri pentru bărbații despre care spun că au fost forțați să lucreze în condiții „umilitoare și degradante”, fără apă curată sau canalizare, la ferma de vite Fazenda Vale do Rio Cristalino, care era deținută de companie din nordul țării. Statul Pará, între 1973 și 1987.
Decizie importantă și care schimbă harta geopoliticii globale luată de Riad: Arabia Saudită se alătură Chinei și Rusiei în cadrul Organizației de Cooperare de la Shanghai. SCO este unul dintre cele mai puternice nou apărute […]
Scenariul confruntării globale continuă nestingherit, perfect disimulat de zăngănitul armelor
Dacă pe scena principală există doar discuții nesfârșite despre război și noi timpuri de arme, în spate, departe, pe scene adiacente și câteodată perfect disimulate de profesioniști care au primit ordinul să lanseze cât mai multe perdele de fum, se desfășoară adevăratele lupte cu dimensiuni strategi
Legislatorii din Partidul Libertăţii, prorus, de extremă dreaptă, au ieşit din sala camerei inferioare a Parlamentului austriac în cursul zilei de joi, în timpul unui discurs al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, susţinând că aceasta încalcă neutralitatea Austriei. Zelenski s-a adresat camerei prin intermediul unui videolink, mulţumind Austriei pentru ajutorul umanitar oferit şi susţinerea oferită prin […]
Ce știm despre detenția reporterului Wall Street Journal
Cetățeanul american Evan Gershkovich, corespondent al biroului din Moscova al WSJ, a fost reținut la Ekaterinburg, regiunea Sverdlovsk, în regiunea Urali din Rusia, sub suspiciunea de spionaj.
– Cetăţeanul american Evan Gershkovich, corespondent al biroului de la Moscova al The Wall Street Journal (WSJ), a fost reţinut la Ekaterinburg, regiunea Sverdlovsk, în regiunea Urali din Rusia, sub suspiciunea de spionaj.
– Potrivit FSB, jurnalistul colecta date top-secret despre o întreprindere din cadrul complexului militar-industrial rus în interesul Statelor Unite.
– Americanul a fost reținut în timp ce încerca să obțină date clasificate.
– A fost deschis un dosar penal împotriva lui Gershkovich în temeiul articolului 276 din Codul penal rus („Spionajul”).
Administraţia SUA se declară „profund preocupată” de arestarea unui jurnalist american în Rusia
Administraţia de la Washington este „profund preocupată” de arestarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia, a declarat joi seară secretarul de Stat Antony Blinken, denunţând tentativele Kremlinului de „intimidare” şi „reprimare”.
Actrița a declarat pentru Variety că munca în comedie a devenit din ce în ce mai dificilă, întrucât comedianții ” „nu le mai este permis” să „faci mișto de viață”.
Istorii corecte politic – Adolf Hitler și lupta lui pentru reprezentarea corectă a nazismului
51
Catavenciide Dan Darie35m
pe mine mă frămîntă ceva mai grav, ceva mult mai relevant pentru situația noastră…
– Să fie oare cum vei fi tu portretizat peste 80 de ani într-un documentar de pe un serviciu de streaming numit Netflix?
–Eva, tu ești singura care înțelege cu adevărat! Fix la asta mă gîndeam. Știi, mă îngrijorează foarte tare că s-a putea să nu fiu jucat de un actor de culoare.
–Un actor de culoare? Dolfi, nu găsești că e ceva ideologic greșit în propoziția „Campionul rasei ariene este un negru“?
–Ce anume?
–Nu mai face pe naivul, știi la fel de bine ca și mine. Pentru numele lui Odin, este evident! Nu poți să faci un negru personaj negativ!
–Atunci nu-l mai fac negativ…
–Și cum te-ai gîndi să-l faci pe ăla care e literalmente pacientul zero al nazismului?
–Neînțeles, desigur. Dacă tot vor pisa publicul de ani de zile cu ideea că toate părerile sînt valide, indiferent de cît de idioate sînt, măcar să fie consecvenți.
–Da, asta sună logic și rațional. Dar ce te faci cu Stalin? Lași un alb, fie el și est-european, adică țigan din punctul de vedere al vest-europenilor, să triumfe asupra unui negru oprimat?
–Ai dreptate, va trebui să-l facă și pe Stalin negru. Mai mult, va trebui să sublinieze în mod clar că noi doi ne-am luat la poceală din vina albilor Churchill și Roosevelt. Și să se întrebe ce paradis african ar fi devenit Europa de Est dacă n-ar fi fost invidia Occidentului exploatator pe pactul de prietenie Ribbentrop-Molotov.
–Bine, Hitler negru, Stalin negru, soldații bănuiesc că toți negri…
–Desigur, pentru că sînt victime ale războiului.
Cunk on Earth folosește formatul documentarelor antropologice difuzate pe posturile științifice, calchiat cumva pe modelul History of the World a lui Mel Brooks, satirizînd prin metoda reducerii la absurd. Parțial, parodie a emisiunilor pretențioase în care se abuzează de cuvinte complicate, de jargon profesional, pentru că vorbitorilor le place să se audă vorbind, parțial, comentariu sarcastic al celor mai cunoscute fapte istorice, acest mockumentar al cărui monolog narativ surprinde cu o poantă în fiecare frază este un studiu al istoriei prin lentila sarcasmului tipic britanic. Efectul comic e creat de umorul sec, à la Monty Python, de dialogurile în stil Borat și de foarte scurtele momente gen Mister Bean https://www.youtube.com/watch?v=Hm6AOHq9OL4.
Fostul preşedinte american, Donald Trump, a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan, după o anchetă în legătură cu plata unei sume de bani către actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels, Trump devenind primul fost preşedinte al SUA care se confruntă cu acuzaţii penale, mai ales în contextul unei noi candidaturi […]
Dan Tomozei, jurnalist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Conform acestuia, televiziunea din China pune accentul pe educație. „Este o lume mult mai caldă, mult mai liniștită”, spune jurnalistul. […]
În jurul blocurilor de locuit de află zone verzi, pe care locatarii imobilelor plantează copaci, flori, gard viu, unii chiar și legume.
Ce pensie încasează Ion Țiriac de la statul român și cine îi cere explicații pentru asta
Mihai Rusu, fost jucător de tenis și candidat la președinția Federației Române de Tenis, a dezvăluit că Ion Țiriac încasează o pensie de 12.000 de lei.
Combinațiile lui Predoiu. Anchete oprite convenabil și conflicte de interese
Cătălin Predoiu are un talent special să împletească lucrativ activitatea sa de ministru cu cea de avocat, știind să întrerupă anchete DNA și să determine neînceperea urmăririi penale atunci când privește parteneri de afaceri sau membri ai familiei sale.
Rafila: Criza de medicamente nu este specific românească, se manifestă la nivelul UE
Criza de medicamente nu este o problemă specific românească, ci se manifestă la nivelul întregii Uniuni Europene, iar în România s-au luat „măsuri concrete” care să ducă la rezolvarea acestei crize şi la încurajarea producerii şi comercializării de medicamente pe piaţa românească, a declarat joi la Timişoara ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
Regulamentele organice și rolul lor în proiectul României moderne
Context La 30 martie 1830 se încheia elaborarea Regulamentelor Organice, documente considerate primele acte constituţionale de pe teritoriul ţării noastre. Acestea au pus bazele unei noi organizări interne în Moldova şi Ţara Românească, după încheierea regimului fanariot. Pentru redactarea Regulamentelor au fost numite două comisii speciale care au funcţionat la Bucureşti şi Iaşi, sub preşedinţia […]
De la diplomația futilă, la negocieri cu cuțitele pe masă
După ce a fost umilit în ultimul hal, statul român și-a luat inima-n dinți și a început să negocieze cu Austria de pe alte poziții.
Într-un foarte scurt interval de timp, guvernanții noștri au luat două țepe cât casa: mai întâi au răscumpărat cu un miliard de dolari acțiunile Exxon Mobil în proiectul Neptun Deep, apoi au mai pierdut un miliard de dolari (taxa de solidaritate) pe mâna austriecilor de la firma OMV, care se asociase cu Romgaz ca să exploateze gazele naturale din Marea Neagră. În toată afacerea asta extrem de sulfuroasă, americanii ne promiseseră că ne bagă rapid în Schengen. Cu alte cuvinte, măcar cu atât să ne alegem din alea două miliarde aruncate pe apa sâmbetei.
Mersul pe jos îți poate PRELUNGI viața. Câți ani în plus vei putea petrece alături de cei dragi
O viață lungă, în care să te poți bucura de un trup și o minte sănătoasă până la vârste înaintate, este dorința oricui. Însă, pentru a putea fi sănătos este necesar să ai un stil […]
Posibile înţelegeri subterane pe piaţa uleiului, untului şi zahărului. Autorităţile au intrat pe fir
Consiliul Concurenţei a declanşat trei investigaţii privind posibile înţelegeri de stabilire a preţurilor pe pieţele producţiei de ulei de floarea soarelui, unt şi zahăr.
Marian Nazat: „Păstrați limita de discreție!”
Intru grăbit într-un oficiu poștal. Înăuntru nu e nimeni. Două angajate plictisite își povestesc existența anodină. Mobilierul pare de-o vârstă cu mine și de aici atmosfera ponosită. Pe un carton zăresc câteva cuvinte și un semn mare de exclamație: „Păstrați limita de discreție!” Brusc, mă înviorez și părăsesc cu alt tonus încăperea ce-mi amintea de Enigma Otiliei… La doi pași, pe terasa unui fast-food, un minoritar balaoacheș ferchezuit și cu pretenții de emancipare, vorbește la telefon. De fapt, urlă de se aude la trei intersecții distanță. Rămân țintuit locului, curios să văd reacțiile celorlalți meseni, dar și ale trecătorilor. Degeaba, individul nu se sinchisește de nimeni și continuă netulburat să răcnească în sărmanul aparat. După un sfert de oră renunț să mai contabilizez indiferența capilor de locuitori la agresiunea fonică și merg mai departe. O ambulanță medicală țiuie de zor, gata să-mi spargă timpanele, și se strecoară prin mulțimea de mașini. Abia așternută liniștea, o dubă de poliție gonește cu sirena pornită stârnind iarăși larma. Încotro ne îndreptăm? mă întreb inutil.
Cifra de afaceri a industriei IT din România, care a atins recent 8% din PIB, crește „direct proporțional, cu numărul de angajați”, ceea ce înseamnă că se bazează pe muncă brută, și nu pe inovație, […]
Situație revoltătoare: cât ajung să câștige pensionarii „speciali” reangajați la stat
În România sunt pensionari „speciali” care sunt și angajați ai statului, iar legea le permite să cumuleze pensia și salariu, ajungând la venituri uriașe.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat, joi, la Timișoara, contractele de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara, respectiv noul Spital Municipal Lugoj. Sunt contracte de sute de milioane de euro, finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Joi, la Timișoara, s-a semnat contractul de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Este vorba…
În data de 31 martie 2023, de la ora 10:00, în cladirea Rectoratului Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara va avea loc workshop-ul „Smart Tech Lab”, totul despre educația viitorului. Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, Centrul de Consiliere si Orientare în Carieră și echipa Smarttech Lab vă invită […]
TimPark lansează studiile de fezabilitate pentru patru parcări supraetajate în Timișoara
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timișoara – TIMPARK, anunță intenția de achiziționare a serviciilor de proiectare aferente studiilor de fezabilitate pentru crearea a patru parcări supraetajate în Municipiul Timișoara.
Parcările vor fi construite în zonele Lipovei, Complexul Studențesc, Cetate și Calea Buziașului, iar fiecare dintre acestea va avea aproximativ 250 de locuri de parcare, destinate autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de 3,5 tone. În plus, TIMPARK va propune modernizarea și reorganizarea spațiilor publice urbane adiacente, inclusiv zonele pietonale și zonele destinate traficului auto. De asemenea, se vor crea noi spații verzi și se vor face intervenții menite să crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei.
Cartea zilei, la Timișoara: “Bicicleta van Gogh”, autor Marcel Tolcea
Cartea zilei, la Timișoara este “Bicicleta van Gogh”. Prof.univ.dr. Marcel Tolcea, scriitorul, eseistul, jurnalistul și creatorul de jurnaliști, își lansează ediția a doua, nerevăzută a volumului de poezii „Bicicleta van Gogh”, vineri 30 martie, de la ora 14.30, la Bookfest Timișoara.
“Dacă vineri, pe la 14,30, nu aveți ceva mai bun de făcut, m-aș cam bucura să treceți pe la Bookfest. Lansez și eu ediția a doua, nerevăzută, deci neatinsă, a volumului de poezii din 1999, „Bicicleta van Gogh”. Mă însoțește editorul de atunci, prietenul și finul meu Adrian Bodnaru. Îi mulțumesc lui Valeriu Stoica pentru sprijinul afectuos oferit pentru reeditarea “velocipedului” de hârtie”, îndeamnă prof. Tolcea, care spunea într-un interviu în Banatul Azi: “Nu știu dacă textele din Bicicleta van Gogh sunt un volum de poezii sau unul de joacă..!”
Scriitorul timișorean Eugen Dorcescu, onorat de o reputată instituție culturală din Spania
Academia Hispanoamericană de Buenas Letras (adică de Beletristică, de Literatură) din Madrid, Spania, l-a primit în rândurile ei pe scriitorul român Eugen Dorcescu, conferindu-i titlul de Membru Corespondent.
Astfel, începând din 21 martie, concitadinul nostru este membru al acestei prestigioase academii spaniole.
Producătorul şi DJ-ul timişorean Mighty Boogie a lansat recent un nou material discografic „Gritty“ care poate fi ascultat pe rețelele de streaming. „Am lansat un EP de trei piese împreună cu un tânăr talent al scenei de drum and bass din Timișoara, Quantrussyan. Materialul discographic e lansat la labelul SUB Heroes în format digital. Pentru […]
„Adakale trăiește”, expoziție la Timișoara despre istoria insulei scufundate în Dunăre
O inedită expoziție foto-documentară intitulată „Adakale trăiește”, organizată în holul Aulei Magna al Universității de Vest Timișoara va reînvia crâmpeie din viața insulei de pe Dunăre, care a fost scufundată în 1970 în apele fluviului, pentru a începe construcția barajului de la Porțile de Fier I. Expoziția va fi vernisată în 3 aprilie, între orele […]
FOTO. Centrul Timișoarei, pregătit pentru primăvară. Se plantează copaci, iarba este cosită
În Timișoara, în această perioadă, cei de la Horticultura se axează pe plantări în zona centrală a orașului, dar și pe cosirea ierbii în parcurile pe care societatea le are în întreținere.
Fabulos! Cel mai mare salariu de bugetar din județul Timiș. Cine îl încasează
Avem valoarea celui mai mare salariu de bugetar din județul Timiș, o sumă exorbitantă, dacă ne raportăm la veniturile din România. Practic, cu acest salariu celebra firmă Ikea ar putea angaja 10 persoane care ar trebui să muncească serios în depozitul de mobilă!
Ce facem astăzi, 31 martie 2023, în Timișoara?
Vineri, 31 martie, continuă Salonul de Carte Bookfest Timișoara la CRAFT, ajuns la a zecea ediție. Mai puteți merge la film, teatru sau la concerte.