Anton Kovacs June 19, 2020

Te uiți la ei, oameni bătrâni, nu mai au chiar o viață în fața lor.

Dar strâng, cât mai mult și de unde se poate, nu se mai satură.

Nu prea au făcut nimic important în viață, s-au cocoțat unde s-au cocoțat, scopul fiind să adune și mai mult, să mănânce și să se cace.

Când se vor duce unde se vor duce nu vor lua cu ei decât un ban, restul va rămâne aici. Dar ei, care ar trebui să fie cei mai înțelepți dintre noi nu știu asta.

Și după ce se vor fi dus, vor fi uitați, la fel cum a fost uitat juristul ăla de cooperativă agricolă de producție care a scris Constituția în spatele căreia se ascund cu toții. Nu mai știe aproape nimeni cum îl chema, noroc că i-au pus numele pe internet.

Oamenii vor trece pe lângă mormintele lor somptuoase și se vor întreba “cine dracu a mai fost și ăsta?”

Vezi doamne, ei au contestat pentru că se încalcă Constituția.

Păi, domnilor și doamnelor, dacă Constituția nu vă lasă să faceți dreptate schimbați dracului Constituția, că nu vorbim de tablele lui Moise, ci un caiețel de câteva pagini.

Vă fac eu o constituție de 10 ori mai dreaptă și mai bună, într-o zi când am puțin timp liber.

***

Eu aș face în următorul fel:

OK, domnilor militari, polițiști, politicieni, magistrați, politicieni și care mai sunteți, facem următorul pact.

Vă dau pensiile alea nesimțite, dacă ați ieșit la pensie fără nici o pată, pentru că altfel v-aș lua toate drepturile.

Vă dau și leafa aia mare și în majoritatea cazurilor nemeritată, că, să recunoaștem, mare lucru pentru societate nu face nici unul din voi.

Vă las să și ieșiți la pensie după câțiva ani de muncă, de parcă ați fi handicapați.

Dar încărcăm și partea cealaltă a balanței, ca lucrurile să fie echilibrate.

Dacă v-ați trădat poporul, sau ați luat șpagă, sau ați făcut trafic de influență, sau ați mâncat rahat la televizor cu statul paralel și alte abureli, dacă vă prind că aveți un singur leu pe care nu îl puteți justifica cu state de plată, dacă v-am prins că ați făcut vreun business, ilegal, că legal vă plângeți că nu aveți voie, pedeapsa nu va mai fi ca pentru oamenii de rând, ci proporțională cu privilegiile de care v-ați bucurat.

Nu trei ani, ca un nemernic obișnuit, ci 35 de ani, ca pentru niște barosani ce ați fost.

***

Și bineînțeles a șters-o și ăsta, cum se întâmplă de obicei.

Uitați-vă la el.

Probabil când se prezenta spunea “Dragomir. Daniel Dragomir”.

Îl mai auzeam la televizor, un șmecher care vorbea repede ca un agent comercial care umblă din ușă în ușă să vândă telefoane.

Eu cred că oamenii ăștia, politicieni, securiști, militari, și-au făcut un fel de plan Odessa, ca hitleriștii.

Când cineva ajunge la un anumit nivel în viața țării, poate când I se acceptă înscrierea la vreun club din ăsta exclusivist unde bărbați cu șorțulețe se joacă frumos, poate templieri, sau masoni,  sau Cavalerii Mesei Rotunde, este instruit, că poate va fi nevoie, în privința acestui plan.

Cum să fugă, cum să le semnalizeze polițiștilor care îl urmăresc, cu stopurile, în morse poate, că el e un ales care nu trebuie reținut. Sau poate au pe mașină un semn, cum au unii un pește say “baby on board”, cum și pe unde să treacă frontiera, cum să-și facă rost de acte, unde e destinația la care trebuie să ajungă și la ce uși să bată odată ajunși acolo.

Că altfel nu pot să înțeleg cum niște ofițeri de poliție și ai serviciilor secrete, oameni care ar trebui să aibă totuși puțin mai multă minte decât o mușcată din balcon, motiv pentru poporul ăsta îi și plătește atât de generos, îi pierd pe toți, fără excepție.

***

„M-au luat şi m-au aruncat acolo, m-au închis. Nu mi-a luat nimeni o tensiune, nu mi-a luat nimeni o temperatura şi au venit (n.r. – şi au spus) că obligatoriu trebuie să iau acel  tratament. Kaletra şi Plaquenil, care sunt pentru HIV. Eu, lucrând în spital, ştiu şi eu cu ce se mănâncă acestea şi am refuzat în totalitate. Au avut un comportament extraordinar de urât faţă de mine. Lucrând acolo, vă daţi seama că mă cunosc şi îi cunosc de 25 de ani” a relatat infirmiera.

Infirmiera a trecut prin alte teste, care au ieşit din nou negative. „Am cerut să fiu testată, m-au testat joi noaptea la ora 12. Vineri, mi-a ieşit testul negativ. Noaptea, m-au testat din nou: testul a ieşit iarăşi negativ. Cu toate acestea, sâmbătă şi duminică m-au ţinut între pacienţi pozitivi. Credeţi-mă că le-am spus că dacă nu îmi dau drumul mă arunc pe geam. Şi domnul şef de secţie continua mereu: ce, bă, tu vrei condiţii ca la Viena? Ai călcat protocolul României, facultatea mea mi-ai călcat-o în picioare, că refuzi tratamentul”, a relatat Elena Lale.

Condiții ca la Viena nu se poate, dar leafă că la Viena se poate, nu-i așa?

Să înveți meserie nu se poate, nici în școală, nici după aceea, dar nivel de trai mult superior față de cel al medicilor adevărați, cei de la Viena, se poate.

Să vorbiți frumos nu vreți, că v-ați luat cu toții obiceiul ăsta de meltean, să tutuiți pacienții, dar să fiți respectați pentru căcatul ăla de facultate în care oricum nu ați învățat mare lucru, se poate, nu-i așa?

Întotdeauna am spus, medicii, dar și alte categorii, ar trebui să fie plătiți, cel puțin la început, cu salariul minim pe economie.

În felul ăsta spitalele nu ar mai fi pline de lepădături care s-au făcut medici pentru că e leafa mare, ci acolo ai găsi numai oameni care doresc cu adevărat să facă bine oamenilor.

Citește și:  Revista presei – 05.01.2021

Iar după aceea, dacă persoana respectivă, prin rezultatele obținute, dovedește că merită acest lucru, îi creștem salariul până la cer.

***

Si ce ați fi crezut , că polițistul ăsta corupt, sau șefii lui, sau șefii șefilor, sunt niște oameni corecți, poate niște oameni de stânga care luptă să avem cu toții drepturi egale?

Sa fim serioși, cu toții sunt niște lepădături, tupeiști, i-ați văzut cum râd mânzește când sunt prinși cu câte o minciună sau un furtișag, dar nici unuia nu-i crapă creierii de rușine.

Foști bișnițari de duzină sau copiii acestora, copiii de foști securiști sau alte categorii de colaboraționiști ai regimului ceaușist care acum înmulțesc strânsura părinților, îmbogățiți de revoluție, șmecheri care s-au fofilat prin școli și au ajuns în felul acesta să se înfigă într-o funcție, unii falsificându-și diploma, alții copiind, alții plătindu-și diplomele, niciunul învățând temeinic o meserie utilă.

Tupeiști până dincolo de nesimțire, l-ați auzit pe ăla la teelvizor, dom’le, eu nu am văzut camioanele, că la televizorul meu nu s-a văzut și partea aia, i-am văzut numai pe ceilalți că s-au dus la polițistul ăla neprihănit ca  o floricică.

Majoritatea nu știu să facă nimic util pentru societate și nu vor face niciodată nimic important, cum nu au făcut nici părinții, nici bunicii, nici neam de neamul lor.

Nu sunt decât niște paraziți care trăiesc profitând de faptul că nouă ne este rușine de rușinea lor.

Nu toți sunt proști, unii au o inteligență asemănătoare cu a șobolanilor, de aceea sunt și atât de greu de stârpit.

The rat temple – From Wikimedia Commons, the free media repository

Cu timpul o parte din ei s-au mai spălat pe picioare și pe dinți, au chiar și biblioteci sau colecții de artă, sau scriu câte o carte, eventual pun pe cineva să le-o scrie ca să aibă cu se să se laude (sau să mai scape de niște zile de pușcărie).

Dar toți sunt croiți după același calapod., că dacă ar fi croiți din altă stofă nu s-ar întovărăși cu niște oameni care fac astfel de lucruri.

***

Vedeți voi, vinovatul pentru astfel de lucruri nu este nici cineva care ar fi furat ceva de acolo, nici vremea sau vremurile vitrege, ci școala.

Nu că școala nu le-ar fi spus acelor constructori cum să întărească dealul ăla, să bată în el la distanțe de câțiva metri niște piloți de oțel, ceva, ca să nu se ducă pământul la vale și după aceea să planteze acolo și o mică pădurice de pomi care prind repede și își înfig rădăcinile adânc, salcâmi de exemplu, din ăștia ai noștri, românești.

Sigur le-a spus, trebuie să scrie într-o carte despre lucrurile astea.

Dar constructorii ăia nu prea au fost atenți la ce le-au spus profesorii și la ce scrie în cărți, ei au învățat în noaptea dinaintea examenului, poate și-au făcut și niște fițuici și cam atât.

Și totuși școala aia nu a fost capabilă să-și dea seama că aștia nu sunt decât niște șmecheri care nu știu meserie și i-a făcut ingineri sau ce i-o fi făcut.

Iar ăsta e rezultatul, cad dealurile pe autostrăzi sau oamenii sunt inundați în propriile case.

***

Mă gândesc că în poliția locală ar trebui totuși angajați niște oameni cu un nivel de empatie cu mult mai ridicat și cu un coeficient de inteligență destul de mare ca să înțeleagă că unor copii care au o imagesproblemă genetică evidentă puțin le pasă de niște ordonanțe militare care de altfel nici nu mai sunt în vigoare.

Poate se stabilesc și niște reguli de design, că știți cum e, polițiștii locali nu sunt polițiști adevărați, din ăia care luptă cu bandiți înarmați și cu traficanți periculoși de droguri care scot țeava mitralierei pe geamul mașinii.

Ei cu palmierii, cu panseluțele, ar trebui să se mai plimbe seara prin cartiere să verifice dacă nu și-a uitat cineva ușa de la prăvălie deschisă, poate mai ajută o bătrână să treacă drumul.

În consecință nu cred că e neapărat necesar să arate fioroși și tatuați ca niște soldați din clanul Escobar.

Eu nu spun că dacă chiar are cineva un hobby să nu-și facă, de exemplu, un trandafir frumos pe una din fesele atent epilate, să-l admire colegii la duș, dar nu în halul în care arată omul ăla din filmuleț.

Dacă e nevoie de polițiști care să sperie lumea poate să vină o brigadă de la ăia adevărații.

Cred că nu strică nici dacă ne aducem aminte că această instituție, care la început se numea “Gardieni Publici” a fost înființată de Corneliu Vadim Tudor, un politician cu un discurs de extremă dreapta, după modelul “Sturmabteilung”, o “poliție a regimului”,  înființată de Joseph Goebbels, care în final ar fi trebuit să înlocuiască poliția adevărată

Dragi timișoreni, domnule Nicolae Robu, primar al orașului Timișoara, vă rog să vă uitați la filmulețul din articol, la modul de comportare al acestor indivizi  plătiți de noi toți, la agresivitatea de care dau dovadă acești funcționari față de o femeie cu doi copii, că în fond asta sunt ei, niște funcționari, chiar dacă după cum arată ei se cred niște Rambo.

Și imediat după aceea vă rog să comunicați public măsurile luate

Pentru că așa nu se mai poate.

Nu în ultimul rând, eu aș fi curios să aud și părerile viitorilor contracandidați ai domnului primar, cum ar proceda ei și care vor fi măsurile pe care le vor lua în privința poliției locale dacă vor fi aleși.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*