Redacție June 19, 2020

 

ISU Caraș-Severin a anunțat vineri că sunt revărsări de ape, formări de torente și viituri în aproape 30 de localități din județ, din cauza ploilor din ultimele ore.

 

„În urma acestor evenimente hidrometeorologice au fost inundate drumuri naționale, județene, comunale, străzi, grădini, curți, beciuri și locuințe, au fost colmatate podețe și subtraversări”, a anunțat ISU Caraș-Severin, vineri dimineața.

 

Totodată, în localitățile Oțelu Roșu, Păltiniș, Zăvoi, Remetea Mare au fost evacuate 28 de persoane.

 

 

În localitățile Remetea Poganici și Obreja reprezentanții SGA împreună cu pompierii au înălțat digurile de apărare cu ajutorul sacilor de nisip pentru a proteja gospodăriile din apropiere.

 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă în două bazine hidrografice din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

 

 

Potrivit hidrologilor, până la ora 12:00, vor fi creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, pe râurile Timiş – bazin aval S.H. Caransebeş – amonte S.H. Brod şi Pogăniş – bazin amonte Acumularea Cadar Duboz.

Citește și:  Virgil Musta: Alegătorii pot merge la vot cu încredere, respectând regulile antipandemice

1 thought on “Case distruse, oameni evacuați și zeci de gospodării inundate în Caraș-Severin FOTO+VIDEO în exclusivitate

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*