Eu nu știu dacă lucrurile astea pe care le spune Ciolacu sunt din gândirea dânsului sau are niște consilieri plini de umor, dar trebuie să recunoașteți că o afirmație ca cea despre Geoană e mai amuzantă decât tot ce a apărut în revistele de umor în tot anul care tocmai se termină.
Mai este acolo la PSD și domnul Toader, la fel de spiritual.
Și dacă sunt ale lor, înseamnă că oamenii ăștia nu sunt proști, chiar dacă sunt PSD-iști, pentru că proștii nu au simțul umorului.
Dacă și-ar mai face și puțină curățenie în partid, astfel încât să arate că PSD-ul a devenit un partid cu adevărat de stânga, ar avea mari șanse să ne administreze în următorii 5 ani. De exemplu ar putea să înceapă cu oamenii ăia de la noi care apar într-o poză dintr-un articol de mai jos.
UE pregătește un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Pe listă sunt diamantele și petrolul rusesc.
Parcă îi și văd pe negustorii de diamante care acum cumpără fără nici o jenă diamante extrase de sclavii din Siera Leone păziți de mercenari, inclusiv de mercenari cu pașapoarte românești, cum refuză să cumpere diamante mai ieftine din Rusia.
Să fim serioși.
Și la fel este și cu petrolul, nu o să mai cumperăm petrol din Rusia ci o să-l cumpărăm din altă țară, o țară care l-a cumpărat din Rusia. Doar că va fi ceva mai scump, că trebuie să câștige ceva și ăia care fac toate facturile alea.
Trebuie să ai curaj pentru a scrie un text ca cel al lui Marian Nazat. Și după aceea să-l și publici, riscând să fii atacat atât de susținătorii capitalismului din epoca actuală cât și de sutele de mii de puțări care se consideră capitaliști dar vor să li se dea, că ei sunt deștepți și frumoși.
Știți povestea cu Emilia Șercan?
Să o luăm în ordine cronologică, că altfel nu se înțelege.
Cândva în tinerețe femeia asta a avut un iubit.
La un moment dat ăla i-a zis că ar vrea să aibă niște poze interesante cu ea, ca să o vadă și când nu este aproape de el.
Și i-a făcut niște poze interesante. Nimic ilegal, nici măcar imoral.
Mai târziu, în zilele noastre, Emilia Șercan a ajuns ziaristă și a scris niște articole în care afirma, și demonstra, că domnul Ciucă, generalul, a plagiat.
Imediat după aceea în spațiul public au început să apară pozele alea vechi. Mesajul era, „uite cine vorbește” în loc să stea la cratiță sau la biserică, ca orice femeie cinstită ea își face pozele cu țâțele goale. Și asta își permite să spună despre tovarășul general că este plagiator”.
Ziarista a cercetat din nou și până la urmă s-a dovedit că porcăria asta fusese organizată de tot felul de derbedei, fie unii în uniformă, fie alții care își poartă gradele pe sub costumele alea Armani.
Și i-a dat în judecată.
Iar Justiția Românească, aia pe care o știm cu toții, cea care dacă nu ar fi existat, țara asta ar fi fost ca o floare, a hotărât să claseze cazul.
Alaltăieri se trezește maică-mea și îmi spune “nu mai termină ăștia cu porcii lor, numai de porci se vorbește la radio”.
Avea dreptate. Cătanele mai vor un miliard ca să-și cumpere rachete, statisticienii, grefierii, polițiștii și medicii se plâng de lefuri și pe poliție au organizat-o atât de bine încât a devenit complet nefuncțională. Și nu din vina polițiștilor.
Pentru că tot mai avem niște bani de cheltuit, hai să facem un sondaj ca să vedem dacă românii mai doresc monarhia.
Părerea mea, fără nici un sondaj, este că nu o doresc.
Și asta v-o spune unul care în anii ’90 avea pe peretele de la birou poza lui Mihai Rex.
Si chiar dacă ar dori-o, ce personalitate este atât de merituoasă în această țară încât să merite să fie rege? Pe cine să pui? Pe fiica lui Mihai? Sau pe bărbatu’su? Sau îl importăm pe Harry, că tot spune că nu mai poate sta în Anglia?
Să fim serioși.
Tot în categoria lucrurilor inutile este și marșul ăsta cu revoluția, pe care îl vor face suporterii zilele viitoare.
Gândiți-vă la o chestie: un revoluționar din ’89 avea pe atunci, hai să spunem, cel puțin 14 ani. Au trecut de atunci 34 de ani, așa că cel mai tânăr revoluționar de atunci ar trebui să aibă acum vreo 48-50 de ani.
Și acum uitați-vă la poza de mai jos, aia cu suporterii de fotbal. Toți sunt tineri, nici nu erau născuți când a avut loc revoluția, așa că habar nu au ce s-a întâmplat cu adevărat pe atunci. Dar ei protestează.
Sugestia mea ar fi, dacă tot simt ei nevoia să-și consume energia, să facă totuși ceva util cu protestul ăsta. De exemplu să protesteze în sprijinul Emiliei Șercan, că vinovații în cazul ei sunt tot ăia din ’89, sau fiii lor. De fapt toți cetățenii acestei țări ar trebui să iasă în stradă pentru această cauză. Sau să protesteze împotriva cheltuirii a o mulțime de bani pentru cumpărarea de arme care nu folosesc la nimic, în afară de a-i îmbogăți pe fabricanții acestora și pe niște hoți de la noi. Tot ăia care au tras în noi în 16-22. Sau să protesteze împotriva sistemului de organizare al poliției, să strige în gura mare că doresc ca guvernul să facă poliția cu adevărat eficientă. Sunt o mulțime de cauze pentru care merită să protestezi. Aia cu revoluția s-a terminat, cei care s-au cățărat acolo sus au profitat cât au putut și profită în continuare, cei care ne-au împușcat au pus mâna pe economia țării așa că mare lucru nu mai e de făcut.
Într-un articol se vorbește despre inteligență artificială în contabilitate.
Nu este nevoie de IA acolo, este nevoie despre o reorganizare a contabilității, despre simplificarea acesteia în condițiile în care să obții totuși cel puțin aceleași date.
Să vă spun o chestie:
Dacă prin absurd mâine ar veni la mine cineva, nu contează cine, liberalii, USR-ul, aurarii sau oricine altcineva, și mi-ar spune că îmi dă pe loc un milion de euro numai ca să candidez la primărie, aș refuza. Pentru că nu mă pricep și oricum, să conduci un oraș ca Timișoara nu este o treabă simplă.
Dar dacă tot mâine ar veni domnul Ciolacu și mi-ar propune că îmi dă câteva zile pe cineva care are grijă de maică-mea, că îmi dă și o echipă pe care o cer eu și într-o săptămână să pun la punct bazele unei noi organizări a contabilității din România, nu să-i fac eu softurile și ce mai e necesar, că nu poți să faci toate astea într-o săptămână, dar să-i spun în amănunt ce trebuie făcut, aș accepta fără să mă gândesc mai mult de două minute.
Și nu aș cere nici o plată pentru toată chestia asta.
Iar după 7 zile de brainstorming i-aș da o soluție care nu ar implica cheltuieli în plus față de ceea ce se cheltuie acum, nu ar trebui nici să cumpere cine știe ce softuri scumpe, nici servere minunate, nimic.
***
Întrebat luni, la Jurnalul de Seară de la Digi24, ce părere are despre faptul că majoritatea sondajelor îl dau pe Mircea Geoană drept favorit în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024, Marcel Ciolacu a declarat că nu comentează sondajele, nici măcar acelea comandate de PSD. Cu toate acestea, sarcastic, liderul social-democrat a spus că într-o astfel de situație, în care cei mai mulți dintre români au această preferință, cel mai bine e să „nu mai facem alegeri”. Acesta a mai precizat că nu-l deranjează că Mircea Geoană vrea să candideze, afirmând că „Dânsul are experiență de președinte. A mai fost câteva ore”.
Casa Albă a afirmat luni, 11 decembrie, că Statele Unite sunt îngrijorate de informațiile conform cărora Israelul a folosit muniții cu fosfor alb, furnizate de americani, într-un atac din octombrie efectuat în sudul Libanului, care s-a soldat cu rănirea mai multor civili și cu incendierea unor case, relatează The Guardian și Sky News.
Ţările membre ale Uniunii Europene sunt aproape de a ajunge la un acord cu privire la al 12-lea pachet de sancţiuni contra Rusiei, care se va concentra pe interzicerea importurilor de diamante provenite din Rusia şi pe noi măsuri privind petrolul rusesc, transmite luni Reuters, care citează patru surse diplomatice europene.
Instituții de forță împotriva cetățeanului
Emilia Șercan e dovada vie și cu propria poză în mână că România a trecut dincolo de falimentul statal anunțat de Robot. Nu există instituții funcționale, ci mușuroaie de cadre de partid, corcituri de securiști cu pesediști și peneliști.
Luni, Emilia Șercan scria asta: „De nouă zile protestez în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București împotriva injustei și revoltătoarei decizii de clasare a dosarului de kompromat.Am decis să protestez solitar, ținând în mâini una dintre fotografiile mele personale, publicate în mod repetat printr-o acțiune organizată și bazată pe informații scurse din Poliție, divulgare care ulterior a fost mușamalizată, cel mai probabil printr-o operațiune de intelligence“. E mai limpede ca oricând că instituțiile sunt ale Puterii și au rol de a se ține unele pe altele în brațe – chiar și cadrele sunt rotite de la unele la altele. Și e mai limpede ca niciodată în ultimii doi-trei ani că banii de la partide pentru presă închid gura presei. Un astfel de caz ar fi zguduit guverne în vremuri mai bune sau în locuri în care democrația n-ar fi existat numai în discursuri.
România plăteşte peste un miliard de euro pentru 200 de rachete pentru sistemul Patriot
România cumpără 200 de rachete pentru sistemul Patriot, în valoare de peste un miliard de euro, anunţă MApN, potrivit unei solicitări trimisă Parlamentului.
Sclavul lui Iohannis, sabotor în America
Ciolacu a mers în SUA ca să ia legitimație de președințiabil de la White House, dar factorul politic însărcinat cu astfel de treburi i-a dat țeapă. Vicepreședinta Kamala Harris, reprezentanta președintelui Biden, adică femeia care trebuia să-i dea firmanul, s-a dat ocupată. Cînd Ciolacu s-a dus la Washington, ea și-a făcut de lucru la New York, la sediul ONU, iar cînd Ciolacu a ajuns la New York, ea s-a dus la cumpărături. Așa că premierul nostru s-a întîlnit cu secretarul de stat Anthony Blinken, care întîlnește zilnic între zece și cincisprezece marcei ciolaci din țările înapoiate, și cu Lloyd Austin, căruia i-a pus pe tavă bugetul de apărare pentru deceniul următor.
Valul de infracționalitate în continuă creștere face ca pentru polițiștii de la ordine publică să fie o adevărată provocare să rezolve în timp util toate apelurile de urgență 112, numărul de dosare pe care le are în medie un polițist din București ajungând în prezent la o medie la 300-400 de cazuri, spune Cosmin Andreica, liderul Europol, unul dintre marile sindicate ale polițiștilor.
Grupurile de Facebook dedicate șoferilor români abundă de discuții cu privire la rezultatele false indicate de testele antidrog folosite de polițiștii de la rutieră.
Marian Nazat: Paradisul de mai adineauri…
În 1961, când m-am născut eu, România își vindeca rănile războiului cu leacuri comuniste, cum o siliseră felcerii întruniți la Yalta. Alții primeau ajutoare de la Washington, noi, de la Moscova, fiindcă, se știe dintotdeauna, „ceea ce este drept este o chestiune care are sens numai în relațiile dintre cei egali ca putere. În lumea reală, cei puternici fac ce vor și cei slabi suferă ce trebuie să sufere.”[1] Iar partea estică a „Bătrânului Continent”, înghesuită sub cizma sovietică, fusese hărăzită să sufere, căci „istoria este ceva neplăcut, care li se întâmplă altor oameni”[2]. Dar despre toate astea aveam să aflu mult mai târziu, până atunci părându-mi-se că plutesc în Paradis și nu exagerez neam asumându-mi o asemenea confesiune primejdioasă și cumplit de incorectă politic astăzi.
„Din 2018 și până acum, am câștigat la salariu 6 lei. Am circa 4200 de lei net cu toate sporurile și fiind în cea mai înaltă treaptă de încadrare. Avem și noi copii la facultate, avem rate la bănci, avem facturi de plătit”, ne-a spus luni unul din angajații INS cu care HotNews a stat de vorbă. „Nu vom asigura datele statistice necesare Programului Statistic Naţional şi transmiterea lor la Eurostat!”, mai spun salariații INS.
Monarhie versus republică. Sondaj INSCOP
O treime dintre români declară că ar vota la un eventual referendum în favoarea monarhiei, în timp ce aproape 55% ar dori menținerea republicii ca formă de guvernare. Datele sunt desprinse dintr-un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în noiembrie 2023. Referendum pentru monarhie Întrebați cum ar vota la un eventual referendum dacă s-ar pune problema…
Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator recomandă furnizorilor de servicii medicale din ambulatoriul de specialitate aflați în contract cu CNAS suspendarea acordării serviciilor medicale în contract cu CNAS „până la achitarea integrală a obligațiilor contractuale asumate de statul roman” prin intermediul Casei.
Inteligența artificială în contabilitate. 5 aplicații și avantajele lor
Așa cum se întâmplă și cu alte industrii și sectoare economice, tehnologiile AI sunt tot mai folosite în gestionarea finanțelor. În acest articol vom detalia cum este utilizată inteligența artificială în contabilitate. Tehnologii AI în contabilitate Contabilii își folosesc cunoștințele tehnice despre finanțe pentru a ajuta întreprinderile și persoanele interesate să ia decizii mai bune. […]
Ce facem astăzi, 12 decembrie 2023, în Timișoara?
Marți, 12 decembrie, puteți participa la un workshop care explorează cultura japoneză, la un spectacol de balet sau la recitaluri. Continuă Târgul de Crăciun din centrul orașului.
Adio, centrale pe gaz? Descoperă cum se schimbă încălzirea în România din 2029
Se conturează un nou orizont în peisajul energetic al României, unul care aduce cu sine schimbări semnificative în modul în care românii se gândesc la încălzirea locuințelor lor. Într-o eră în care sustenabilitatea și eficiența energetică devin priorități globale, România se află la un punct de cotitură în ceea ce privește utilizarea centralelor de apartament […]
Marșul Eroilor, la a 18-a ediție, la Timișoara
Luni, 11 decembrie, consilierii locali din Timișoara au fost convocați „de îndată” pentru a aprobat indicatorii tehnico-economici ai parcului fotovoltaic pe care primăria vrea să îl construiască în vestul orașului. Investiția se va ridica la 3,2 milioane de lei.
La schimb, că așa-i în viață, social-democratul a primit consultanță fiscală și un certificat de bună purtare! Cu riscuri minime și profituri maxime! Deci, nici vorbă de vreun sindrom acut de ANAFobie! Și nici nu ar fi avut cum să fie altfel, atâta timp cât, în aceeași perioadă, în care-și etala imunitatea, pastorul Adrian Cionca a […]