Anton Kovacs January 8, 2021

 

Peste 10 ani agricultura probabil va fi cu totul altceva decât este acum, așa că într-un viitor nu foarte îndepărtat o mare parte din agricultori vor deveni asistați social. De fapt, dacă ținem cont că agricultura este un domeniu puternic subvenționat, sunt deja.

Tot mai mulți oameni își vor pierde actualele surse de venit datorită progresului tehnologic, și le pierd deja dar noi nu conștientizăm acest lucru pentru că deocamdată trăim într-o perdea de fum formată din false probleme.

Astăzi îi sperii cu ceva, mâine îi ții în casă cu altceva, dar la un moment dat oamenilor li se face foame. Si dacă nu au ce mânca nu vor sta acasă să moară de foame ci vor veni peste tine în Capitoliu.

Că și capitoliul ăsta nu a fost decât un simptom, dacă nu era cu Trump era cu altceva, în urmă cu doi ani a fost cu veste galbene, după aceea a fost cu viețile negrilor, au mai fost și altele, mâine va fi cu vânarea veverițelor sau au urșilor sau corupția marilor companii aviatice.

 

Fie că ne place sau nu ne place, asta va fi economia următorilor 50 de ani: Impozite foarte mici sau zero pentru cei care câștigă foarte puțin, impozite foarte mari pentru cei care au venituri mari sau averi mari.

Adică impozitare progresivă și ajutoare sociale.

 

Un fel de socialism.

Socialismul ăsta cu față umană va fi finanțat de automatizarea producției, adică de o productivitate greu de imaginat în prezent, și va fi cu totul altceva decât socialismul ăla românesc pe care unii l-am trăit, care de fapt nici nu era socialism ci dictatura pegrei de la marginea orașelor și a țăranilor veniți la oraș să se facă paznici. Ăsta de acum va fi un socialism asemănător cu cel descris în unele povestiri SF, cu aer curat, cu oameni care nu mai sunt de fapt niște muncitori ci mai curând un fel de colaboratori externi dintre care mulți vor lucra de acasă, fără salarii minime impuse de o olguță oarecare dar și fără greve sau salarii imense ale bugetarilor, fără miros de balegă la țară pentru că mâncarea va fi produsă în mare parte într-un fel de combinate chimice…

Probabil vom fi mai puțin liberi, dar ne obișnuim noi și cu asta, experimentele efectuate la scară mondială în ultimii ani ne-au arătat că omenirea renunță foarte ușor la libertăți dacă are jucării și ce să mănânce.

***

 

​​LIVETEXT Biden este al 46- lea președinte al SUA. Congresul a validat victoria sa, după violențele care au șocat America

image-2020-11-6-24402094-70-joe-biden.jp

Congresul Statelor Unite a oficializat joi victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, ultima etapă înainte de învestitura sa, în 20 ianuarie. Decizia a venit după scene care păreau de neimaginat la Washington: partizanii lui Donald Trump au invadat miercuri Capitoliul, templul democrației americane, și au întrerupt sesiunea de confirmare a victoriei lui Joe Biden. După o întrerupere de mai multe ore, Congresul și-a reluat procesul de certificare, respingând obiecțiile parlamentarilor republicani care vizau rezultatele la alegerile prezidențiale.

 

 

 

Cererea de produse fabricate în China a crescut atât de mult încât nu există suficiente containere pentru livrare

Cererea globală pentru produsele chineze a fost atât de puternică în ultima perioadă, încât a creat o criză de containere maritime şi a împins în sus costurile cu shipping-ul, ceea ce ar putea limita exporturile Chinei în lunile următoare, transmite Bloomberg.

 

China ameninţă SUA că vor plăti scump deplasarea în Taiwan a ambasadoarei americane la ONU

13225708

China a ameninţat joi, într-un comunicat, că vor face Statele Unite să plătească scump în cazul în care ambasadoarea americană la ONU, Kelly Craft, va vizita Taiwanul în zilele următoare, aşa cum a anunţat Departamentul de Stat, informează vineri AFP. “SUA vor plăti un preţ greu pentru acţiunea lor greşită”.”China cere imediat SUA să pună capăt acestei provocări nebuneşti, să înceteze să creeze noi dificultăţi în relaţiile sino-americane şi în cooperarea celor două ţări în cadrul Naţiunilor Unite”, se arată într-un comunicat al misiunii chineze pe lângă ONU. China “se opune ferm” aceste vizite şi solicită SUA să “înceteze să meargă mai departe pe un drum greşit”, adaugă comunicatul misiunii diplomatice chineze din New York, care reaminteşte faptul că există o singură Chină, iar Taiwanul este doar o provincie a sa.

Taxa pe avuţie câştigă teren la nivel mondial. Din Chile până în Marea Britanie, partidele, activiştii de stânga şi cercetătorii vor taxe impuse milionarilor şi miliardarilor

Averile celor mai bogaţi oameni ai lumii au crescut puternic anul trecut chiar în condiţiile în care pandemia a devastat economiile, o tendinţă care reînvie apelurile pentru taxarea întregii acestei avuţii noi, notează Bloomberg.

Fotografii suprarealiste cu fanii lui Donald Trump care au ocupat Congresul Statelor Unite

asediu capitoliu trump

În mod normal, după alegerea unui nou președinte american, perdantul îl felicită pe câștigător și apoi, timp de două luni, are loc un transfer pașnic și chiar plictisitor al puterii. Din păcate, nu trăim deloc vremuri normale. După ce a pierdut alegerile din noiembrie 2020, Donald Trump a refuzat să-și accepte înfrângerea și a contestat rezultatul pe toate flancurile. A eșuat lamentabil, pentru că, odată ajunși în fața unui judecător, avocații lui n-au reușit să probeze numeroasele acuzații de fraudă electorală. 

Claudiu Năsui: Sute de sinecuri politice la stat, rețele puternice, cu trusturi media în spate

claudiu-nasui.jpg

În sutele de agenții și companii ale statului există sinecuri de partid, oameni cu influență politică, unii au trusturi media în spate, sunt rețele foarte…

 

Năsui: Impozitul zero pe salariul minim este o măsură absolut realizabilă;din 2022 ar putea fi aplicată în agricultură

14059511

Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem lua ca să combatem sărăcia şi sper să fie aplicată din 2022 în agricultură, unde sunt salarii mici şi evaziune fiscală foarte mare, a declarat, joi seara, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui. “Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem face să combatem cea mai mare problemă a României, şi anume sărăcia.

Ministrul Cercetării, după întâlnirea de la Cotroceni: Preşedintele ne-a îndemnat să ne asumăm curajos reforme

14290905

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, spune că preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, miniştrilor USR PLUS să îşi “asume curajos reforme”. Şeful statului a avut joi, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR PLUS. “După amiază, alături de prim-ministrul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna, am participat însoţit de colegii mei, miniştri din USR PLUS, la o întâlnire cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Am vorbit împreună despre priorităţile miniştrilor USR PLUS, iar preşedintele ne-a îndemnat să ne asumăm curajos reforme. Şi vom face acest lucru! Mai mult, nu doar că ne vom susţine unul pe celălalt pentru îndeplinirea obiectivelor pe care coaliţia de guvernare şi le-a propus, dar ne bucurăm şi de sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis”, a scris Teleman, pe pagina sa de Facebook.

Citește și:  Revista presei–26.12.2020

Patreon

Dominic Fritz anunta ca a invitat-o la Timisoara pe sefa Comisiei Europene

dominic-fritz-ursula-von-der-leyen-728x3

TIMISOARA. Primarul Dominic Fritz a anuntat ca a invitat-o in 2023 la Timisoara pe presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen ca sa cunoasca orasul ce va deveni capitala culturala. Edilul spune ca aceasta a acceptat invitatia si a dat asigurari ca va sprijini orasul. Totodata, primarul a spus ca sefa CE a dorit sa […]

Lucrarile de pe Calea Bogdanestilor, aproape de start. A fost finalizat Proiectul Tehnic pentru primul bulevard ce va avea linii de tramvai inierbate, la Timisoara

calea-bogdanestilor-2-700x336.jpg

TIMISOARA. Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte de modernizare din Timisoara, pe bani europeni, este aproape sa porneasca. Vorbim despre lucrarile de pe Calea Bogdanestilor, care sunt programate sa dureze aproape 2 ani si jumatate. CITESTE SI: Probleme inainte de inceperea lucrarilor la primul complex sportiv de cartier din Timisoara, in zona Lipovei.

 

 

Primăria Timișoara se pregătește de reabilitarea construcțiilor și instalațiilor celui mai vechi spital din oraș

A fost desemnată firma câștigătoare pentru licitația lansată  în vederea stabilirii firmei care va realiza proiectul și documentația aferentă reabilitării construcțiilor și instalațiilor existente în cadrul celui mai vechi spital din Timișoara. Vorbim despre clădirea Clinicii de Oftalmologie, care a fost construită în 1737.

 

 

 

Mirela Toc, funcționara din Primăria Timișoara care i-a dat bătăi de cap lui Robu, a avut câștig de cauză în instanță  

Mirela Toc, funcționara din Primăria Timișoara care, în mai multe rânduri, a criticat activitatea fostului primar Nicolae Robu, a avut câștig de cauză în instanță, existând însă posibilitatea unui apel. Concret, judecătorii de la Secția de Contencios-Administrativ a Tribunalului Timiș au aprobat cererea acesteia de anulare a dispoziției lui Robu prin care a fost alcătuită Comisia de Disciplină care a soluționat cererea de sancționare a Mirelei Toc. În plus, a fost anulată și dispoziția de sancționare a sa, luată tocmai de acea comisie.

 

 

 

SMTT-ul lui Goia nu îi pasă de revolta pensionarilor și insistă că abonamentele trebuie schimbate

SMTT-ul lui Ioan Goia – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timișoara – insistă cu încăpăținare ca pensionarii să vină să își schimbe abonamentele în plină pandemie COVID19.

 

 

Dan Negru despre Timișoara Capitală Culturală Europeană: „O spun cu părere de rău, dar eu cred că va fi un fel de rugă bănățeană pe niște milioane de euro“

dannegru.jpg

Timișoreanul Dan Negru, prezentatorul emisiunii Revelionul Starurilor 2021 de la Antena 1, spectacol care s-a poziționat pe locul secund în topul audiențelor, în Europa, fiind depășit doar de către cei de la BBC, spune că anul care tocmai a trecut a fost unul din care nu a înțeles nimic.

 

 

Povestea unei casete înregistrate în 1987, înainte de fuga muzicienilor în Occident. Artiştii, reuniţi după 33 de ani VIDEO

400x200.jpg

Membrii formaţiei Impact s-au reunit după 33 de ani, pentru a duce mai departe o poveste începută în timpul comunismului.

image

Adrian Marino, un munte de carte izolat de românii săi

Nimeni nu se întreabă de ce Nicolae Grigorescu a rămas în istorie deși exista un alt talentat pictor al țărănimii pe numele sau Octav Băncilă. Analog, nimeni nu se întreabă de ce filosoful Constantin Noica dăinuie în timp ce Adrian Marino ocupă un rol marginal în cultura română. (Nu invoc aici nici măcar episodul când Noica îi aruncă cartea lui Marino la gunoi-conform spuselor celui din urmă!).

 

Fără a simplifica realitatea ambii au realizat o radiografie cruntă a realităților românești pe cale artistică. Lucrările lui Octav Băncilă redau o țărănime bătută de soartă, osândită, dependentă, fatalistă. În aceeași manieră, opera lui Marino vorbește despre sufletul patriarhal rural al românului de unde se înrâurește o geografie a corupției purulente ce rezistă și astăzi în AND-ul neamului nostru. Pur și simplu românul a respins din toposul său mental relieful propriului dezastru.

Criza poloneză din 1956

Copleșit de revelațiile celui de-al XX-lea Congres al PCUS, liderul comunist polonez Bolesław Bierut murea în martie 1956. Ceea ce-a urmat a fost o imensă luptă pentru putere între diferitele facțiuni ale elitei de partid. Pentru a înțelege caracteristicile comunismului din Polonia este necesar să ne referim la originile intelectuale și politice ale partidului, precum și la tribulațiile sale sub Stalin. Inițial, Partidul Comunist Polonez clandestin a fost unul din cele mai puțin înregimentate partide leniniste est-europene. Stalin i-a disprețuit profund pe bătrânii lideri ai comunismului polonez și le-a pus la cale exterminarea în timpul Marii Epurări.

Tentativa de arestare a marelui Brătianu

7buscu-scaled.jpg

Înainte să i se facă statui, lui Ion. I.C. Brătianu i s-au făcut dosare. În vara anului 1918, cînd România Mare era un proiect în care abia mai încăpea o jumătate din Moldova, guvernul filogerman condus de Alexandru Marghiloman căuta vinovați. Fusese semnată rușinoasa Pace de la Buftea cu Germania, prin care România se recunoștea învinsă și se punea la dispoziția lui Mackensen cu fabrici, rafinării, grîne și puțuri de petrol. Rușii abandonaseră frontul și plecaseră la revoluție, armata română […]

Gigi Becali (fin evaluator al caracterului uman): „Pe Iohannis nu poți să-l compari cu Băsescu, chiar dacă e de altă religie“

pag-17.jpg

Gen Ce lucruri trăsnite a mai zis șturlubaticul ăla de Gigi Becali Gigi Becali (fin evaluator al caracterului uman): „Pe Iohannis nu poți să-l compari cu Băsescu, chiar dacă e de altă religie. Are prestanță. Cînd ajunge în străinătate, lumea îl ascultă. Apare la Bruxelles, e mai mare cu un cap ca Macron și lumea îl ascultă pe el. Macron e pitic și, dacă Iohannis zice trei cuvinte, lumea îl ascultă pe el, chiar dacă România e mai mică decît […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*