Anton Kovacs August 21, 2019

 


„Am reabilitat și modernizat până acum patru mari parcuri ale orașului nostru: Parcul Justiției, Parcul Alpinet, Parcul Central și Parcul Pădurice”

 

 

În 26 iulie 2017 puteam afla de la Radio România:

 

„Lucrările de reamenajare a Parcului Alpinet din Timișoara vor începe în aproximativ două săptămâni. Primarul Nicolae Robu anunţă că licitația de execuție a fost câștigată de aceeași firmă care a amenajat și Parcul Pădurice.

“Voi semna contractul pentru reamenajarea acestui parc, Alpinet. Firma care a câștigat licitația este SC Lovrintim SRL. Termenul de execuție a lucrării este de șase luni, valoarea contractului este 1.122.000 de lei fără TVA.

Conform proiectului întocmit de Primăria Timișoara, vor fi plantați peste 100 de arbori, arbuști și plante perene și vor mai fi montate 34 de bănci și 32 de coșuri de gunoi. Stilul de amenanajare a Parcului Alpinet va fi cel peisager”, a mai precizat Nicolae Robu.”

 

Parcul a fost înconjurat cu niște cârpe verzi, astfel încât să nu se vadă ce se întâmplă în interior și timișorenii au început să aștepte să treacă cele 6 luni până când parcul se va redeschide.

Au trecut 6 luni, au trecut încă 6 luni și, în sfârșit, în 17 iulie 2018, deci în condițiile în care termenul de execuție a fost dublu decât cel prevăzut în contract, parcul s-a redeschis.

 

 

Din articolul publicat în TiOn aflăm și pentru ce s-au cheltuit cei 300.000 de Euro:

 

„Parcul așa a fost proiectat în anii ’30, s-a păstrat aproape intactă chiar și geometria, s-au adus îmbunătățiri la partea de infrastructură, sistemele de irigare, în rest s-a păstrat cam tot. Am mai pus magnolii, sunt foarte multe, trandafiri, la partea japoneză avem arbuști tunși, plante anuale și bianuale, erau foarte multe și unde am mai avut posibilitatea am mai pus, ne-a spus Sorin Doda, directorul firmei Lovrintim.”

 

Citește și:  Mirosurile orașului

Cei care au vizitat parcul în acele zile au mai putut vedea și un mic bazin în care înoată niște pești roșii, un pod peste acest bazinaș, o mică cascadă…
În rest, pacul era cam la fel ca înainte, mai un camion de balast basculat într-o parte, unul de mozaic împrăștiat în altă parte, mici ajustări cosmetice care au mineralizat puțin parcul.
Gusturi și gusturi, sunt unii care își bagă și în grădină mozaic.

 

Parcul Alpinet când a fost începută reabilitarea

 

Același loc după reabilitare – foto Google

 


 

Înainte de reabilitare

 

Același loc după reabilitare – foto Google

 


 

 

Nu a trebuit să treacă decât o lună pentru ca, în buna tradiție a reabilitării parcurilor din Timișoara, ghinionul să lovească din nou:

 

 

În prezent, întreg parcul, inclusiv minunatul mozaic alb al domnului Robu, au rămas ruginite, se pare că nu se poate face nimic.
Să sperăm că plăntuțelor le va face bine tot fierul acela…

 

 

Citește și: Reabilitările domnului Robu – Parcul Justiției

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*