Redacție September 7, 2020

 

După o luptă de cinci ani, cu anunțuri ba că se face, ba că nu se face, skateparkul din centrul Timișoarei e pur si simplu un teren cu aspect dezolant acum. Spațiul, cu buruieni, moloz și alte resturi de materiale de construcție, e lăsat de izbeliște chiar în centrul unui oraș pe care îl vrem modern cu toții.

 

De-a lungul timpului au fost mai multe promisiuni, mai multe contracte și mulți bani aruncați. Ba chiar și un proces, cu o firmă care după ce s-a apucat de amenajarea skateparkului a constatat că îi trebuie mai mulți bani pentru a duce la bun sfârșit proiectul.

Ulterior, lucrarea a fost dată firmei Lovrintim SRL, cea care a amenajat și Parcul Central. Deci, teoretic, cele două parcuri fiind unul lângă altul, puteau fi amenajate împreună și deschise publicului în același timp. Adică așa ar fi făcut orice constructor de bună credință și orice om normal la cap.

Înțelegem, nu sunt bani, acum primăria are alte priorități, trăim vremuri dificile, dar ce nu înțelegem este de ce ultima firmă care a câștigat contractul nu poate măcar să facă puțină curățenie pe terenul respectiv. Măcar firma dacă nu primăria. Nu că nu ar fi destule societăți ale primăriei din Timișoara care ar putea să facă acest lucru, dar nu vrem să fim „hateri” cu suflet negru în campanie electorală și din acest motiv nu dăm cu piatra într-o singură direcție.

Lovrintim și primăria cu ale ei societăți trebuie să facă măcar curățenie acolo. Ăsta e scopul nostru și asta ne dorim să se întâmple. Dacă tot nu avem skatepark, măcar să nu ne mai fie rușine când ne plimbăm pe lângă Parcul Central și prin centrul Timișoarei.

Citește și:  Febra

Haideți, că se poate! Iarba cosită acolo, încărcate gunoaiele în două mașini, nivelat terenul și pus puțin gazon acolo nu cred că v-ar costa chiar atât de mult. S-ar rezolva într-o singură zi și ar face mulți timișoreni mai fericiți. Și turiști. Ăia puțini care mai vor să mai vină prin orașul nostru drag.

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*